طبع آرتیشو ؛ طبیعت مصرف عرق آرتیشو برای بدن سرد است یا گرم
طبع آرتیشو
طبع آرتیشو ؛ طبیعت مصرف عرق آرتیشو برای بدن سرد است یا گرم همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طبع آرتیشو
طبیعت و مزاج آرتیشو گرم می باشد. آرتیشو سرشار از آنتی اکسیدان ها، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، ویتامین C، ویتامین K، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، روی و فیبر است.ارزش غذایی کنگر فرنگی (۱۰۰ گرم خام) کالری : ۴۷ چربی : ۰٫۲ گرم کربوهیدرات : ۱۱ گرم پروتئین : ۳٫۳ گرم فیبر : ۵ گرم قند : ۱ گرم ارزش غذایی کنگر فرنگی (۱۰۰ گرم پخته شده) کالری : ۵۳ چربی : ۰٫۳ گرم کربوهیدرات : ۱۲ گرم پروتئین : ۲٫۹ گرم فیبر : ۹ گرم قند : ۱ گرم . مصلح (ماده ای که در صورت مصرف همزمان، مضرات آن را کاهش می دهد): ادویه گرم، سرکه یا روغن زیتون.
آنتی اکسیدانها، فلاونوئیدها و ویتامین C موجود در آرتیشو، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به بیماریهای ویروسی و عفونت را کاهش میدهند.خواص آرتیشو بر کیسه صفرا و کاهش درد شکمی و تهوع نیز به اثبات رسیده است. افزایش ترشح صفرا و افزایش دفع صفرا از دیگر خواص آرتیشو است. به علاوه آرتیشو نقش موثری در دفع سنگ کیسه صفرا دارد. در صورتی که سنگ کسیه صفرا حدود ۲ تا ۳ میلیگرم باشد، میتوان با استفاده مستمر و منظم آرتیشو، آنها را دفع کرد.
برگ ها و غنچه ی آرتیشو را به صورت خام یا پخته شده (بخارپز، آب پز، کبابی و سرخ شده) برای تهیه انواع غذا، سوپ، خورش، خوراک، دلمه، پیتزا، سالاد، ترشی و دیپ استفاده می کنند. (بهترین روش پخت کنگر فرنگی، بخارپز کردن آن به مدت ۲۰ تا ۴۰ دقیقه می باشد، همچنین می توان آن را در دمای ۱۷۷ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه در فر پخته و استفاده کرد.) برگ های پخته شده آرتیشو را می توان برای تهیه برخی از سس ها مانند سس آئولی و انواع کره های گیاهی استفاده کرد. امروزه عصاره آرتیشو که شامل غلظت های بالای ترکیبات موجود در این گیاه است، به عنوان مکمل محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در آرتیشو نظیر روتین، کوئرستین، سیلیمارین و گالیک اسید، به پیشگیری و درمان سرطان کمک میکنند.کبد را تمیز و اعمال کبد را تنظیم می کند . ترشح صفرا را افزایش می دهد . از جمع شده چربی در کبد جلوگیری می کند و آنهایی که کبد چرب دارند بهتر است از آرتیشو استفاده کنند . یرقان مزمن را درمان می کند .
آرتیشو در طب سنتی برای درمان اختلالات گوارشی و همچنین زردی استفاده می شود. این گیاه پر خاصیت از قرن بیستم به عنوان یک ماده ی غذایی به رژیم غذایی افراد وارد شده است. آفریقای شمالی و جزایر قناری بزرگترین تولید کنندگان آرتیشو در جهان هستند. زمان برداشت کنگر فرنگی بسیار مهم است، این گیاه زمانی می تواند خورده شود که غنچه آن شکوفا نشده باشد. هنگامی که گل به طور کامل شکوفا می شود جوانه غیر قابل خوردن می شود.
آرتیشو به علت دارا بودن مقادیر بالای پتاسیم، به کاهش فشار خون بالا در افراد کمک کرده و سلامت قلب را تضمین میکند.نیمی از گلوسیدهای این مادهی غذایی ناشی از اینولین است. اینولین قندی است که کاملاً جذب روده باریک نمیشود و سبب بیشتر شدن باکتریهای مفید برای فلور روده میشود. در واقع این ماده غذایی نقش پروبیوتیکها را بر عهده داشته و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
این گیاه مفید حاوی اینولین و پتاسیم است و خواص دیورتیک دارد. به این معنی که حجم ادرار را افزایش داده و در واقع آب زیاد بدن را دفع میکند.ویتامین K موجود در آرتیشو سلامت استخوانها را تضمین میکند. این ویتامین موجب بهبود فعالیتهای متابولیک شکلگیری استخوان میشود.دمنوش آرتیشو یا همان کنگر فرنگی باعث تحریک ترشح صفرا می شود و به این ترتیب به دفع توکسین ها یا همان سموم انباشته شده در کبد کمک می کند.
گیاه آرتیشو قند خون را ثابت نگه می دارد. برای کنترل دیابت نیم ساعت قبل از غذا یا دو ساعت پس از مصرف غذا یک استکان عصاره برگ تازه آرتیشو را بنوشید.(آب برگ تازه) یا اینکه از دمنوش آن بهره بگیرید.خواص کنگر فرنگی باعث دفع سموم از بدن می شود. برای این منظور با برگ تازه آن دمنوش تهیه کنید و بنوشید. ضمنا مصرف آن به هر صورت، باعث تقویت حافظه می شود.
این ماده منبع خوبی از پروتئین گیاهی برای گیاهخواران به شمار میرود.از دیگر خواص کنگر فرنگی می توان به درمان سنگ کیسه صفرا، درمان کبد چرب، درمان نفخ معده و روده، سالم سازی کلیه و رفع ضعف عمومی بدن اشاره کرد.م
الیدن کنگر فرنگی یا عصاره آن به موضع، به رفع خارش پوست کمک می کند. همچنین برای رفع خشکی پوست، مالیدن عصاره آرتیشو روی موضع توصیه می شود.برای روشن کردن و شفاف سازی پوست صورت و بدن، عرق کاسنی، عرق شاهتره و عرق آرتیشو را به نسبت مساوی ترکیب کرده و روزانه یک استکان از آن میل کنید.
آشنایی با دیگر خواص آرتیشو
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص آرتیشو آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص آرتیشو
کنگر فرنگی که با نام های آرتیشو و ارده شاهی هم شناخته می شود نوعی گیاه یک ساله است که بومی اروپا و برخی مناطق مدیترانه می باشد. آرتیشو با گیاهانی مانند ترخون ، بومادران ، کاسنی و کنگر در خانواده میناسانان دسته بندی می شود.
آرتیشو (نام فرانسوی) یا آرتیچوک (نام انگلیسی) که به نام های کنگر فرنگی، انگینار و ارده شاهی هم شناخته می شود، اغلب به عنوان یکی از انواع سبزیجات شناخته شده اما باید بگوییم که این گیاه در واقع نوعی خار محسوب می شود. آرتیشو یکی گیاه بومی مناطق مدیترانه است و قرن هاست که در طب سنتی برای کاهش سطح قند خون، بهبود هضم غذا، سلامت قلب و سلامت کبد استفاده می شود.
آرتیشو گیاهی است چند ساله، درای ساقه ای راست که ارتفاع آن بحدود یک متر می رسد. برگهای آن پهن و دراز مانند برگهای کاهو است که برنگ سبز تیره است. در انتهای ساقه میوه آن که بشکل میوه کاج یا سیب فلس در است مشاهده می شود .گلبرگهای آن ضخیم و گوشتی بوده و انتهای گلبرگها ضخیم تراست که مصرف خوراکی درد .
برای خرید آرتیشو دقت کنید که برگها باز نشده و سفت و سبز باشند . هنگامی که برگهای آرتیشو قهوه ای است نشان دهنده کهنه بودن آن می باشد. فصل آرتیشو معمولا ماههای فرودرین و دریبهشت ( آپریل و می )است .
طریقه مصرف آرتیشو
برگ ها و غنچه ی آرتیشو را به صورت خام یا پخته شده (بخارپز، آب پز، کبابی و سرخ شده) برای تهیه انواع غذا، سوپ، خورش، خوراک، دلمه، پیتزا، سالاد، ترشی و دیپ استفاده می کنند. (بهترین روش پخت کنگر فرنگی، بخارپز کردن آن به مدت ۲۰ تا ۴۰ دقیقه می باشد، همچنین می توان آن را در دمای ۱۷۷ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه در فر پخته و استفاده کرد.) برگ های پخته شده آرتیشو را می توان برای تهیه برخی از سس ها مانند سس آئولی و انواع کره های گیاهی استفاده کرد. امروزه عصاره آرتیشو که شامل غلظت های بالای ترکیبات موجود در این گیاه است، به عنوان مکمل محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
آرتیشو و چربی خون
آرتیشو دارای سینارین و لاکتون است که برای جلوگیری از سنتز کلسترول بسیار مفید می باشد و سلامت فرد را به دنبال دارد. این گیاه خوراکی ترشح صفرا را زیاد کرده و به این ترتیب باعث کاهش سطح کلسترول در خون میشود. برای کاهش کلسترول از این گیاه کمک بگیرید.
آرتیشو و نقرس
آرتیشو برای جلوگیری از رشد نقرس و درمان نقرس موثر است.خوردن خیار یا آب آن با اندکی نمک کنگر فرنگی یا آرتیشو فرنگی فلوس برگ انگور سیر کاهنده اسید اوریک و حل کننده اورات هستند . برای درمان نقرس عرق پونه کوهی قبل از غذا یک دوم استکان ، یا شربت آرتیشو یا کنگر فرنگی مصرف شود.
آرتیشو و معده
مقادیر بالای فیبر موجود در آرتیشو، سبب هضم بهتر غذا میشود. به علاوه این گیاه نفخ، حالت تهوع و سوزش سر دل را درمان کرده و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. همچنین سینارین موجود در کنگر فرنگی میتواند تأثیر مناسبی روی تحریک تولید صفرا، تسریع حرکات روده و بهبود هضم تعدادی از چربیها داشته باشد.
آرتیشو در طب سنتی برای درمان اختلالات گوارشی و همچنین زردی استفاده می شود.بعضی از افراد مبتلا به یبوست که با نبود تعادل عملکرد دستگاه گوارش بهویژه رودهها مواجهند، میتوانند با گنجاندن آرتیشو به سبد غذایی خود با این مشکل مبارزه کنند. این گیاه یکی از بهترین مواد طبیعی برای افرادی است که با رعایت رژیمهای غذایی لاغری دچار یبوست میشوند.
در حقیقت مصرف این گیاه موجب میشود این افراد در طول رعایت رژیم غذایی خود دچار یبوست و خشکی مزاج نشوند. از اینرو تهیه آن یا سوپی که در آن به جای سبزی از برگهای آرتیشو و میوه آرتیشو استفاده شده باشد بهترین دارو یا غذای دارویی برای درمان یبوست است.
آرتیشو را از کجا بخریم
برای خرید آرتیشو دقت کنید که برگها باز نشده و سفت و سبز باشند . هنگامی که برگهای آرتیشو قهوه ای است نشان دهنده کهنه بودن آن می باشد. فصل آرتیشو معمولا ماههای فرودرین و دریبهشت ( آپریل و می )است . آرتیشو را میتوان از فروشگاه های اینترنتی عرضه میوه و سبزیجات تهیه کرد.
آرتیشو و کلیه
آرتیشو همواره به دلیل خاصیت مدر بودنی که دارد مورد توجه طب سنتی قرار گرفته است. مصرف آرتیشو بهعنوان غذا یا دارو باعث افزایش میزان ادرار و دفع آب اضافی بدن میشود.استفاده از این گیاه میتواند تاثیر خوبی در پاکسازی کلیهها داشته و بهبود عملکرد کلیهها را به دنبال دارد. این گیاه میتواند یکی از مواد غذایی مفید و پرخاصیت هنگام پاکسازی کلیهها باشد که باعث میشود مواد سمی زائد در بدن از کلیهها دفع شود.
آرتیشو و فشار خون
یکی از خواص مهم گنگر فرنگی اسن است که می توان فشار خون را تنظیم کند. مصرف این گیاه که دارای پتاسیم فراوان می باشد باعث تنظیم فشار خون شده و در نهایت به سلامت قلب کمک می کند.
آرتیشو برای درمان شوره سر
مایع حاصل از جوشاندن برگ های آرتیشو باعث تعمیر حلقه های آسیب دیده مو می شود. یک لایه محافظ روی ساقه مو ایجاد کرده و شوره را از روی پوست سر پاک سازی می کند. برای بهبود شوره سر از آرتیشو استفاده کنید.
خواص آرتیشو برای دیابت
طبق تحقیقات انجام شده وجود عصاره هیدروالکلی که در گیاه آرتیشو وجود دارد یکی از عوامل مهم در کنترل دیابت است.براساس تحقیقات انجامشده کنگر و برگهای آن در سبد غذایی خانواده میتواند باعث کاهش قابلتوجه گلوکز، کلسترول و تری گلیسیرید خون شود که این امر به کاهش بیماری دیابت نوع یک کمک می کند.
خواص آرتیشو برای بهبود متابولیسم بدن
نیاسین ، ویتامین ب شش، تیامین و پانتوتنیکاسید ویتامینهای موجود در آرتیشو می باشد که باعث میشود
تا فعالیتهای متابولیک بهبود پیدا کرده و سلامت بدن حفظ شود.