طبع ریشه کاسنی گرم است یا سرد ؛ طبیعت ریشه کاسنی برای بدن

طبع ریشه کاسنی گرم است یا سرد

طبع ریشه کاسنی گرم است یا سرد ؛ طبیعت ریشه کاسنی برای بدن همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

طبع ریشه کاسنی گرم است یا سرد

ریشه کاسنی گرم و خشک است، برطرف کننده گیر و سده، نرم کننده اخلاط سینه، افزاینده ادرار، برطرف کننده تب ها، تصفیه و پاک کننده خون، و رفع کننده ورم احشاء و درد مفاصل و استسقاء.یک عدد ریشه کاسنی خام که حدود ۶۰ گرم است ، تقریباً حاوی: ۴۴ کالری ۱۰٫۵ گرم کربوهیدرات ۰٫۸ گرم پروتئین ۰٫۱ گرم چربی ۰٫۹ گرم فیبر ۰٫۱ میلی گرم ویتامین B6 (حدود ۷ درصد از نیاز روزانه بدن) منگنز ۰٫۱ میلی گرم (حدود ۷ درصد از نیاز روزانه بدن) ۳٫۰ میلی گرم ویتامین C (حدود ۵ درصد از نیاز روزانه بدن) ۷۴ میلی گرم پتاسیم (حدود ۵ درصد از نیاز روزانه بدن) می باشد.از نظر طب سنتی افرادی که دارای مزاج بلغ (سرد وتر )هستند کاسنی را با مصلح نبات یا شکر مصرف کنند.

کاسنی معمولی یا ‎Cichorium گیاهی است از ریشه گل مینا، از تیره گل‌ستاره‌ای‌ها میباشد. از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. این گیاه انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است.انواع ریشه کاسنی کاسنی بری : که به tansy شهرت دارد در ایران نمی‌روید. کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام برده‌اند در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد ، کاسنی معمولی : یک گیاه دارویی پایا با گل‌های آبی یا ارغوانی است.این گیاه در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به‌ صورت گیاه خودروی کنار جاده‌ای درآمده است.منشا اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان، کردستان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمی‌کند.

امام رضا (ع) می فرماید کاسنی شفای همه بیماری هاست؛ بیماری در بدن نیست که کاسنی بر آن اثر نداشته باشد. کاسنی را با شَبنمی که روی آن است مصرف شود و لطافت آن با خرد کردن و خشک کردن از بین می رود. کاسنی را از جای تمیزی که کاشته شده است روی کوه ها و لطافت دارد ، چیده شود.

فواید ریشه کاسنی : کاهش وزن کاهش التهاب کنترل قند خون بهبود دستگاه گوارش این ریشه سرشار از منگنز و ویتامین ب ۶ می باشد که سبب بهبود عملکرد مغز می شود. ریشه‌کاسنی تب بر و ادرار آور است به همین دلیل به دفع سموم بدن کمک می کند. بر اساس تحقیقات علمی، آب ریشه‌کاسنی برای پیشگیری از سرطان رحم موثر واقع می شود. ریشه این گیاه محرک صفرا است و در نارسایی های کبدی و ناراحتی های صفراوی موثر است. دمنوش ریشه‌کاسنی به عنوان یک تونیک برای درمان زردی (یرقان) نیز مفید می باشد. این ریشه به تصفیه خون کمک می کند. خاصیت آرامبخشی آن سبب بهبود کیفیت خواب می شود.

ریشه کاسنی که خود دارای مزاجی (گرم وخشک )است در بازکردن وروان شدن اخلاط بسیار موثر است. مجاری گوارشی را پاک و ورم احشاء را از بین میبر د. کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا میدارد. غرغره آب کاسنی در درمان گلو درد موثر است . مالیدن آب کاسنی به محل های خارش بدن بسیار مفید است.تمامی قسمت‌های کاسنی اعم از ریشه و برگ مصرف دارویی دارند و مصرف دَم کرده برگ و یا ریشه کاسنی به مقدار یک فنجان قبل از هر وعده غذایی اثر تقویتی بر معده داشته و اشتها را زیاد می‌کند.

شربت تهیه شده از جوشانده ریشه کاسنی برای سرفه های خشک و مقاوم با خلط غلیظ توصیه می‌شود. کارشناسان عَرَق کاسنی را در تصفیه خون موثر دانسته و نوشیدن یک فنجان در یک لیوان آب سرد صبح و شب موثر می‌دانند. بهره گیری از عَرَق کاسنی برای طراوت و شادابی پوست و رهایی از جوش صورت نیز موثر است.

در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیر مجاز است، زیرا ممکن باعث خونریزی یا احتمال سقط جنین غیر عمد شود. .همچنین در دوران شیردهی باید به اعتدال مصرف شود .با توجه به این که مصرف فرآورده‌های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می‌شود، مصرف آن در دوران بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می‌کند.کارشناسان به افراد توصیه می کنند از خوردن و نوشیدن داروهای گیاهی بدون نظارت پزشک، عدم آگاهی کامل از وضعیت بیماری فرد، مسافت رفت و آمد، نوع کار و مواردی از این دست خودداری کنند و تنها پس از مشاوره با پزشک, از این دمنوش ها استفاده کنند. گفتنی است؛ کارشناسان همچنین توصیه می کنند افراد, عرق کاسنی را با آب در دمای معمولی بنوشند و بهترین زمان برای نوشیدن آن صبح ناشتا است.

ریشه کاسنی در باز کردن و روان شدن اخلاط بسیار موثر است. ریشه کاسنی، مجاری گوارشی را پاک می‌کند و بهترین تصفیه‌کننده خون است. ریشه کاسنی در از بین بردن ورم احشا خیلی مۆثر است.  ریشه کاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شکم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است.  ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل و یرقان مفید است و مشکلات صفراوی را بر طرف می‌کند. کاسنی در ازدیاد نطفه موثر است و انسان را از ابتلا به قولنج محفوظ نگه می‌دارد و توان و نیروهای بدنی را تجدید می‌کند.  این گیاه در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است. قلب، کلیه و کبد را فعال و با نشاط می‌کند.

ریشه کاسنی حاوی اینولین است که یک پری بیوتیک محسوب می شود. در واقع یک وعده ۱۰۰ گرمی از ریشه کاسنی تازه حاوی حدود ۶۸ گرم اینولین است. همین موضوع آن را به یکی از بهترین منابع غذایی پری بیوتیک تبدیل می کند. پری بیوتیک ها می توانند به رشد باکتری های مفید در روده کمک کنند. به همین دلیل به احتمال زیاد در بسیاری از مکمل های پری بیوتیکی، اینولین یا فیبر ریشه کاسنی وجود دارد. این ماده نه تنها می تواند باعث بهبود رشد باکتری های خوب در روده شود؛ بلکه باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی، بهینه سازی جذب مواد مغذی و کاهش التهاب نیز خواهد شد.

آشنایی با دیگر خواص ریشه کاسنی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص ریشه کاسنی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با خواص ریشه کاسنی

کاسنی از جمله گیاهانی است که مصرف آن به سلامت شما کمک می‌کند. عرق این گیاه قلب، کبد و کلیه را فعال می‌کند. کاسنی گیاه دارویی کاسنی، گیاهی با گل‌های آبی است که بیشتر در فصل بهار رشد می‌کند و در هوای مرطوب نیز رشد آن دوچندان می‌شود.

ریشه کاسنی کمی شبیه چوب است و به دلیل ترکیب فیبری که در آن وجود دارد، در روده کوچک هضم نمی شود بلکه به همان فرم اولیه باقی مانده و به روده بزرگ وارد می شود.در طب سنتی نیز از ریشه کاسنی برای درمان مشکلات گوارشی و کبدی استفاده می شود. علاوه بر این، ریشه کاسنی در برخی از کشورها مانند فرانسه و ژاپن، جایگزین قهوه می شود و امروزه قهوه ریشه‌کاسنی طرفداران بیشتری پیدا کرده است.

خواص ریشه کاسنی برای مردان و اسپرم

از امام صادق (ع) آمده است که مصرف هندبا یعنی کاسنی مایع منی را افزایش می دهد و موجب تولد فرزند پسر می شود و فرزند را خوش سیما ، خوش طینت و اصلاح مزاج شده به دنیا آید.این گیاه دارویی باعث افزایش نیروی جنسی و افزایش حجم اسپرم در مردان میشود.

خواص ریشه کاسنی برای کبد

تصفیه خون و شستشوی کبد از جمله خواص کاسنی و عرق آن است. این گیاه یکی از گیاهان دارویی موثر است که در انواع مختلف در طبیعت وجود داشته و همه اجزای آن خواصی بسیار مفید برای بدن دارد، البته اگر به‌ اعتدال مصرف شود. ریشه کاسنی قلب، کلیه و کبد را فعال و با نشاط می‌کند.بسیاری از جوش‌ها با به هم ریختن تنظیم هورمونی بدن ایجاد می‌گردند. کبد وظیفه تنظیم هورمون‌ها را در بدن به عهده دارد که با اختلال عملکرد کبد مشکلات بسیاری از جمله اختلال هورمونی به وجود می‌آید. عرق کاسنی با دفع صفرا از بدن و بهبود عملکرد کبد، زمینه را برای تنظیم هورمون‌ها و نابودی جوش‌های ناشی از آن فراهم می‌کند.

خواص ریشه کاسنی برای رحم

از خواص عرق کاسنی برای خانم ها, بهبود عملکرد رحم می باشد. این مسئله موجب می شود که رحم وظیفه خود را بهتر انجام بدهد. کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا می‌دارد و برگ آن دارای مقداری ویتامین C است لذا در حفظ جوانی موثر است.

جوشانده گیاه کاسنی با افزایش انقباضات رحمی، در روند زایمان تسهیل و سرعت ایجاد می کند.البته توجه داشته باشید که زیاده روی و افراط در مصرف عرق کاسنی ممکن است برای سلامتی بسیار خطرناک باشد. یکی از مهمترین این خطرات, افزایش احتمال زایمان زودرس در زنان باردار است.

خواص ریشه کاسنی در بارداری

در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیر مجاز است، زیرا ممکن باعث خونریزی یا احتمال سقط جنین غیر عمد شود. .همچنین در دوران شیردهی باید به اعتدال مصرف شود .با توجه به این که مصرف فرآورده‌های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می‌شود، مصرف آن در دوران بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می‌کند.

کارشناسان به افراد توصیه می کنند از خوردن و نوشیدن داروهای گیاهی بدون نظارت پزشک، عدم آگاهی کامل از وضعیت بیماری فرد، مسافت رفت و آمد، نوع کار و مواردی از این دست خودداری کنند و تنها پس از مشاوره با پزشک, از این دمنوش ها استفاده کنند. گفتنی است؛ کارشناسان همچنین توصیه می کنند افراد, عرق کاسنی را با آب در دمای معمولی بنوشند و بهترین زمان برای نوشیدن آن صبح ناشتا است.

ریشه کاسنی برای پسر دار شدن

از امام صادق (ع) آمده است که مصرف هندبا یعنی کاسنی برای مردان مایع منی را افزایش می دهد و موجب تولد فرزند پسر می شود و فرزند را خوش سیما ، خوش طینت و اصلاح مزاج شده به دنیا آید.در وسائل الشیعه ج ۲۵ ص ۱۷۹ و ۱۸۱ و برخی منابع دیگر آمده است که بر تو باد خوردن کاسنی که منی را افزایش می دهد. فرزندان را زیاد می کند و مزاج و گرمی ملایمی دارد که باعث پسردار شدن می شود و در روایات بعدی اشاره شده است که کسی که می خواهد مالش افزوده شود و فرزندش پسر شود کاسنی زیاد بخورد. اما کاسنی که توصیه شده است مصرف شود ، سبزی کاسنی است و صبح زود قبل از طلوع باید چیده شود که هنوز شبنم روی آن است. برای اینکه اسپرم تشکیل شود و مراحل طی شود؛ حداقل بین ۸۵ روز یا سه ماه قبل از لقاح ، مرد کاسنی بخورد. همچنین ، اگر مزاج مرد گرم باشد بچه پسر می شود. در کنار برگ کاسنی خوردن عرق تازه آن و همچنین دمنوش آن نیز می تواند در پسرشدن فرزندتان موثر باشد.

از لحاظ علمی در مورد تعیین جنسیت بشر می توان به این نکته اشاره کرد که ترکیب کروموزوم y از مرد با کروموزوم x از زن باعث می شود که جنین پسر شکل بگیرد و ترکیب کروموزوم x از مرد با کروموزوم x از زن باعث تشکیل جنین دختر خواهد شد. پس در این زمینه می توان گفت دلیل اینکه عرق کاسنی باعث می شود که جنسیت جنین پسر شود این است که کاسنی بر روی کروموزوم y مردان تأثیر می گذارد. در رحم زن هم کروموزوم x و هم کروموزوم y وجود دارد. اولویت ترکیب با کروموزوم y مرد است که با کروموزوم x از زن ترکیب می شود؛ اما گاهی ممکن است به دلیل ضعیف بودن کروموزوم y مرد ، اولویت ترکیب با کروموزوم x مرد باشد و جنسیت جنین به دختر شدن تمایل پیدا کند. با تقویت کردن کروموزوم y در مردان می توان احتمال ترکیب کروموزوم y مرد و کروموزوم x زن را بیشتر کرد و درنتیجه جنسیت جنین به سمت پسر شدن پیش خواهد رفت. کاسنی این خاصیت را دارد که کروموزوم y مردان را تقویت کند به همین دلیل مصرف کاسنی توسط مردان پیش از اقدام به بارداری باعث می شود که احتمال پسر شدن جنین بیشتر باشد.

خواص ریشه کاسنی و قاصدک

در حفظ و ارتقای سلامت، تقویت و پاکسازی کبد بسیار مفیده و باعث کاهش چربی و قند خون می شه و تقویت کننده استخوان هاست و در تقویت دستگاه گوارش تاثیر بسیاری داره و همچنین به سلامت قلب و عروق کمک می کنه – کاسنی از گیاهانی که برای پاکسازی و خنک کردن کبد استفاده میشه و عرق آن طرفداران زیادی داره، ریشه کاسنی خواص بسیار زیادی رو نسبت به خود گیاه داره، قاصدک، گیاه گلدار زیباییه که معمولا در تابستان ، گلهای زیبای پر مانندش با وزش باد در هوا پراکنده می شن و حس نوستالوژیک خوشایندی رو ایجاد می کنن ریشه قاصدک منبع غنی کلسیم و انواع ویتامین هاست ، ترکیب شگفت انگیز این دو ریشه با جو برای کبد و… بسیار مفید است.

خواص ریشه کاسنی و لاغری

خاصیت چربی سوزی عرق کاسنی موجب رفع چربی ها بخصوص چربی دور شکم می شود. روش مصرف: بعد از هر وعدهٔ غذایی با نصفی از لیوان آب مصرف شود.کاسنی دارای فروکتوز و فیبر طبیعی است و همین فیبر موجود در کاسنی نقش مؤثری در حرکات روده و درمان یبوست دارد و به کاهش وزن نیز کمک زیادی می‌کند. گرلین یا هورمون گرسنگی، سبب می‌شود که بیشتر غذا بخورید. مصرف کاسنی و فیبر آن باعث می‌شود که ترشح این هورمون کاهش یابد و پرخوری را کنترل کند. در نتیجه به دلیل احساس سیری که در اثر مصرف کاسنی ایجاد می‌شود، غذای کمتری خورده و کاهش وزن خواهید داشت.

طریقه مصرف ریشه کاسنی

طریقه مصرف ریشه کاسنی : حدود ۲ قاشق غذاخوری (حدود ۱۱ گرم) از ریشه پودر شده ریشه را در یک فنجان (۲۳۵ میلی لیتر) آب ریخته و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و قبل از هر وعده غذایی یک فنجان از آن میل نمایید.

ریشه کاسنی برای چاقی صورت

لاغر شدن صورت از مشکلاتی است که خیلی ها با آن درگیر هستند. عرق کاسنی و عرق شنبلیه به عنوان چاق کننده صورت مصرف می شوند.عرق کاسنی به طور کلی نوشیدنی مفیدی به شمار می‌آید. اما چاقی صورت با عرق کاسنی تا کنون به اثبات نرسیده و نمی‌توان به طور قطع راجع به آن صحبت کرد.عرق کاسنی یکی از مواد ضد التهابی طبیعی محسوب می‌شود. کاسنی حاوی ماده‌ای به نام بتا کاروتن است که می‌تواند باعث افزایش ساخت کلاژن در بدن شود. کلاژن نام پروتئینی است که اساس ساختمانی بسیاری از بافت‌های بدن، از جمله پوست را تشکیل می‌دهد.علاوه بر بتا کاروتن، عرق کاسنی حاوی موادی مانند لوتئین، ویتامین A، ویتامین‌های گروه بی (B1، B2، B3، B5، B6 و B9)، ویتامین C، ویتامین K و ویتامین E است که همگی بر سلامت و شادابی پوست موثر‌اند.عرق کاسنی خاصیت ضد التهابی داشته، مسهل است و باعث افزایش ترشح صفرا می‌شود.

مصرف عرق کاسنی خواص زیادی دارد اما چاقی صورت با عرق کاسنی تا کنون از لحاظ علمی اثبات نشده است. کاسنی از لحاظ تئوری، می‌تواند به سلامت و شادابی پوست کمک کند. به طور کلی هیچ راه اثبات شده و قطعی‌ای برای چاقی صورت تا به امروز شناسایی نشده و تمام توصیه‌های مطرح شده صرفاً تجربی و بر اساس خاصیت بالقوه‌ی مواد است.

خواص ریشه کاسنی برای یبوست

به عنوان یک منبع فیبر طبیعی، کاسنی می تواند به جلوگیری از یبوست به چند روس کمک کند.

ابتدا باعث حجیم شدن شکم و کار کردن روده می شود تا حرکات آن، حرکات شکم را تحریک کند.

این فرآیند باعث آزاد شدن شیره روده در دستگاه گوارش می شود که این عمل گوارش را بهبود می دهد.

دوری از یبوست همچنین احتمال دوری از بیماری های گوارشی مانند سرطان روده را نیز بهبود می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا