فواید مارچوبه و مضرات و نکات مهم در رابطه با خواص و عوارض مصرف مارچوبه
فواید مارچوبه و مضرات
فواید مارچوبه و مضرات ؛ نکات مهم در رابطه با خواص و عوارض مصرف مارچوبه همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
بیشتر بخوانید : فواید سیاه دانه برای قلب ؛ استفاده از سیاه دانه برای بیماری قلبی
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
فواید مارچوبه و مضرات
مارچوبه از دید طب سنتی دارای طبعی گرم و خشک است و افراد سرد مزاج باید آن را با عسل و گرم مزاج باید با سرکه مصرف کنند.
مصرف مارچوبه باعث می شود که چشمان شما تقویت شوند و بینایی شما بهبود یابد.
به دلیل داشت ویتامین B بالا باعث سلامت رگ های خونی و وریدی می شود.
بیشتر بخوانید : خوردن سیر قبل از خواب برای لاغری ؛ برای کاهش وزن قبل خواب سیر بخورید
برای تقویت نیروی جنسی می توانید از این گیاه استفاده کنید.
همانگونه که می دانید اسید فولیک برای سلامت جنین و کاهش نقص مادرزادی ضروری است که مارچوبه سرشار از اسید فولیک است.
اگر دارای مثانه ضعیف هستید مصرف مارچوبه تقویت کننده مثانه است.
برای تسکین نفخ قبل از قاعدگی کاربرد دارد.
برای تقویت قلب و بهبود عملکرد آن و مبارزه با بیماری های قلبی می توانید از این گیاه استفاده کنید.
ریشه مارچوبه برای درمان اختلالات جنسی در زنان و مردان کاربرد دارد.
به دلیل خاصیت ملینی که دارد درمان کننده بیماری یبوست است.
برای بهبود هضم و گوارش و یاری دادن دستگاه گوارش مفید است.
برای رفع و پایین آوردن تب کاربرد دارد.
مارچوبه روتین دارد که برای درمان بیماری بواسیر و جلوگیری از لخته شدن خون کاربرد دارد.
ماده ای در مارچوبه است به نام کلروفیل که این ماده خونساز است و برای درمان کم خونی مفید است.
خوشبختانه یکی از مواد خاصی است که باعث ساختن گلبول های قرمز می شود.
در مارچوبه موادی مغذی وجود دارد که این مواد با افسردگی مبارزه می کنند و سطح انرژی را بالا می برند تا کمتر احساس خستگی کنید و به کاهش درد در دوران قاعدگی کمک می کند.
به دلیل داشتن مواد مغذی برای زنان باردار مفید است.
برای درمان روماتیسم مفصلی از آن بهره می برند.
برای رفع سندرم قبل از قاعدگی می توانید روی خواص این گیاه حساب کنید.
برای کنترل دیابت می توانید از مارچوبه استفاده کنید.
به درمان بیماری صرع کمک می کند.
با مصرف مداوم مارچوبه مشاهده شده است که فشار خون کاهش می یابد.
برای پوست مفید است و لکه های پوستی و آکنه و جوش را از بین می برد و جای آنها را کمرنگ می کند.
به دلیل داشتن کالری کم و فیبر زیاد برای کاهش وزن و لاغری شدیدا توصیه می شود.
برای پیشگیری از انواع سرطان کاربرد دارد.
اگر مارچوبه مصرف کنید کمتر به بیماری پوکی استخوان مبتلا می شوید.
ویتامین کا موجود در مارچوبه به دلیل خاصیتی که دارد با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین تداخل داشته و برای مصرف این سبزیجات بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
کسانی که به سیر و پیاز و موسیر حساسیت دارند معمولا به مارچوبه هم حساسیت نشان می دهند.
کسانی که نارسایی کلیه دارند باید مارچوبه مصرف نکنند چرا که مصرف این گیاه در نارسایی کلیه باعث افزایش اسید اوریک در بدن می شود و منجر به بیماری نقرس می شود.
اگر از این گیاه بیش از اندازه استفاده کنید به دلیل داشتن اسید اگزالیک باعث می شود که به سنگ کلیه مبتلا شوید.
کسانی که بیماری کرون را دارند نباید از این گیاه استفاده کنند.
اگر در دروه بارداری زیاد مصرف شود می تواند منجر به سقط جنین شود.
مصرف زیاد مارچوبه می تواند منجر به یبوست و گرفتگی عضلات و درد شود.
کسانی که ورم مجاری ادراری دارند و یا عصبی هستند بهتر است که مارچوبه نخورند.
این گیاه برای مبتلایان به سنگ کلیه و روماتیسم باید با نظر پزشک مصرف شود.
مصرف مارچوبه در دوران بارداری و شیردهی ایمن نیست. در واقع, عصاره مارچوبه برای کنترل زایمان استفاده می شود، زیرا نقشی در تاثیرگذاری بر هورمون ها دارد.
شواهد علمی محکمی برای توصیه این گیاه در دوران بارداری و شیردهی وجود ندارد.
مصرف مارچوبه باعث می شود که مدفوع بوی بدی به خود بگیرید چرا که این گیاه گوگرد دارد.
چون این گیاه مدر است باعث می شود که آب بدن کم شود و منجر به خشکی دهان می شود.
مصرف این گیاه باعث کاهش ناگهانی ون می شود.
اگر داروی فشار خون می خورید بهتر است که مارچوبه را با نظر پزشک خود مصرف کنید.
آشنایی با دیگر خواص مارچوبه
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص مارچوبه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با گیاه مارچویه
این گیاه جزو گیاهان علفی است و گیاهی است چند ساله و خودش سرگروه است و در خانواده مارچوبگان دسته بندی می شود.
در اروپا و غرب آسیا و شمال آفریقا رشد می کند و در طبیعت به صورت نر و ماده دیده می شود.
گل نر مارچوبه به رنگ زرد و گل های ماده این گیاه قرمز رنگ هستند.
در نگاهی عمیق تر متوجه می شویم که به خانواده زنبق تعلق دارد و حدود ۳۰۰ گونه مختلف دارد.
در همه جا در فصل بهار برداشت می شود و در ایران در اراک و دزفول و تبریز و اصفهان و قزوین و … تولید می شود.
بهترین مارچوبه جهان متعلق به شهر اراک است.
نحوه مصرف مارچوبه
توجه داشته باشید که پختن مارچوبه باعث به وجود آمدن تغییراتی در آن می شود ، مارچوبه را در مدت زمان کم و با حرارت زیاد بپزید ، رنگ مارچوبه پس از پخت نباید تیره شود.
پودر مارچوبه در دمای صفر درجه سانتی گراد، همه محتوای اسید فولیک خود را به مدت دو هفته و ۹۰ درصد ویتامین C را تا پنج روز حفظ می کند.
در حرارت اطاق، مارچوبه ۷۵ درصد اسید فولیک اش را در مدت سه روز و ۵۰ درصد ویتامین C را تا ۲۴ ساعت از دست می دهد.
مارچوبه سفید
مارچوبه غنی از ویتامین های B است که به حفظ سطوح سالم هموسیستئین کمک می کند.
اسید فولیک بالا در مارچوبه به کاهش خطر ابتلا به نقص های مادرزادی در دوران بارداری کمک می کند.
عصاره مارچوبه می تواند به طور موثر برای تسکین نفخ قبل از قاعدگی استفاده شود.
ریشه مارچوبه به طور گسترده ای در درمان آیووردیک استفاده می شود و برای تنظیم هورمون ها و درمان اختلالات جنسی مذکر و مونث مورد استفاده قرار می گیرد.
طبق تحقیقی که در مجله سرطان منتشر شد، ساپونین های خام که در جوانه های مارچوبه یافت می شود، فعالیت ضد سرطانی را به نمایش گذاشت.
مواد مغذی ضد التهابی موجود در مارچوبه به کاهش خطر بیماری های مزمن سلامت از جمله دیابت نوع ۲ کمک می کنند.
مارچوبه در بدنسازی
مارچوبه نه تنها چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها ۳۲ کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است.
موارد بالا آن را به یک ماده عالی برای کاهش وزن و استفاده از آن در بدنسازی تبدیل کرده است.
همانطور که می دانید از آنجایی که بدن فیبر را آهستهتر از سایر مواد هضم میکند، زمانی که مواد حاوی فیبر مصرف میکنید حس سیری بیشتری خواهید داشت و خیلی دیر گرسنه میشوید.
بیشتر بخوانید : لیمو سنگی و سیر ؛ فواید درمانی مصرف ترکیب لیمو سنگی و سیر برای سلامتی بدن
همچنین فیبر موجود در مارچوبه برای درمان یبوست نیز عالی است و باعث پایین آوردن کلسترول خون میشود.
برای اینکه خواص مارچوبه چند برابر شود میتوانید آن را با تخم مرغ آب پز مصرف نمایید.
ترکیب مارچوبه غنی از فیبر با پروتئین تخم مرغ باعث ایجاد حس سیری بیشتری میشود.
مارچوبه برای واژن
مقدار ویتامین E مصرفی برای تنگ کردن واژن براساس سن فرد تعیین می شود، بنابراین برای تعیین مقدار مصرف ویتامین حتمأ با پزشک متخصص خود باید مشورت نمایید. بر این اساس بانوان برزگتر از ۱۴ سال نیازمند ۱۵ میلی گرم یا معادل ۲۲٫۴ واحد ویتامین E در طول روز هستند.
میوه هایی همچون هلو و مارچوبه نیز حاوی مقدار مناسبی ویتامین E هستند. به جز منابع طبیعی ویتامین ای را به شکل مصنوعی ( قرص و آمپول ) نیز می توان یافت.
مقدار مورد نیاز بدن انسان در طول روز به این ویتامین ۷ الی ۹ میلی گرم است. توجه داشته باشید، این ویتامین اعتیاد آور می باشد و از مصرف بی رویه و بیش از حد آن دوری کنید. توصیه می شود برای تنگ کردن واژن و مصرف این دارو حتمأ با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.
مارچوبه به هر طریقی که مصرف شود به مرور زمان باعث تنگی وازن می شود.
بیماری صرع
همانطور که می دانید بیماری صرع یکی از بیماری هایی است که روی مغز فرد بیمار تاثیرات مخربی می گذارد و به همین دلیل فرد مبتلا ، به صورت مکرر و نامنظم دچار تشنج ها ناگهانی می شود. مارچوبه می تواند به درمان این بیماری کمک کند.
ریشه های گیاه مارچوبه می توانند مانند داروی ضد صرع عمل کنند و علائم این بیماری را کاهش دهند. به دلیل اینکه بیماری صرف در افراد مختلف متفاوت است ، بهتر است برای مصرف مارچوبه به جهت درمان صرع با پزشک متخصص مشورت کنید.
سلامت چشم
آنتیاکسیدان و ویتامینهای آ موجود در مارچوبه به تقویت بینایی کمک کرده و با کاهش رادیکالهای آزاد موجود در بدن از بروز بیماریهای مختلف مانند شبکوری و بیماری آبمروارید پیشگیری می کند.
کاهش وزن و لاغری
مارچوبه یک سبزی کم کالری بوده که دارای فیبر فراوانی میباشد که با کاهش اشتها برای جلوگیری از پرخوری، لاغری و کاهش وزن موثر است.
تحقیقات نشان می دهد که یک فنجان مارچوبه تنها ۳۲۰ کالری دارد و بهتر از این گیاه در بین وعده های غذایی استفاده کنید تا در تمام طول روز احساس سیری کنید.
بهبود گوارش
مطالعات انجامشده نشان میدهد که فیبر موجود در این سبزیجات باعث کاهش بیماریهای گوارشی شده و با افزایش باکتریهای مفید روده تقویت سیستم ایمنی را به دنبال دارد. مارچوبه برای درمان درد معده و کاهش نفخ شکم بسیار مؤثر است.
مارچوبه برای سرطان
آنتیاکسیدانهای موجود در مارچوبه دارای خاصیت سمزدایی بوده و برای درمان انواع سرطان مختلف مانند سرطان استخوان، پستان، روده بزرگ، حنجره و سرطان ریه مفید می باشد. برای اینکه از این بیماری مهلک در امان باشید مارچوبه را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
درمان یبوست
فیبر نامحلول موجود در مارچوبه به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای جلوگیری از بیماریهای گوارشی بسیار مؤثر می باشد. شما میتوانید برای درمان یبوست از مارچوبه کمک بگیرید.
درمان افسردگی
در مارچوبه فولات به وفور یافت میشود که با پیشگیری از تولید بیش از اندازه هموسیستئین در بدن میتواند ابتلا به افسردگی را کاهش دهد. جلوگیری از تولید بیش از حد هموسیستئین در خون باعث ایجاد هورمونهای سروتونین ، دوپامین و نوراپی نفرین گشته که نقش مهمی در بهبود خلقوخو داشته و بیخوابیهای شبانه را درمان میکند.
مارچوبه برای دوران بارداری
این سبزیجات منبع غنی از فولات و ویتامین ب ۹ می باشد. فولات یک ماده مغذی مفید بوده
که به شکلگیری گلبولهای قرمز و تولید دیانای کمک کرده و برای رشد و نمو جنین در دوران حاملگی بسیار مفید است.
همچنین فولات موجود در این سبزی خطر ابتلا به نقص لوله عصبی در جنین را کاهش میدهد.