شنگ برای دیابت و خوردن دمنوش شنگ خشک شده برای کنترل قند خون
شنگ برای دیابت
شنگ برای دیابت ؛ خوردن دمنوش شنگ خشک شده برای کنترل قند خون همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
شنگ برای دیابت
هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ضد دیابتی عصاره هیدروالکلی برگ گیاه شنگ و سطح سرمی انسولین در موشهای صحرایی نر سالم و دیابتیک میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از ۴۲ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به شش گروه ۷ تایی شامل: کنترل، دیابتی (۶۰ میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن استرپتوزوتوسین داخل صفاقی)، گروههای تجربی دیابتی (تحت درمان با عصاره شنگ با دوز ۲۰۰، ۴۰۰ و ۸۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و دیابتی تیمار شده با داروی متفورمین (۵۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) تقسیم شدند. درمان به مدت۱۰ روز انجام شد. قند خون به طور روزانه اندازه گیری شد. در پایان آزمایش نمونه خون جهت اندازه گیری انسولین و نمونه بافت پانکراس جهت بررسی های بافت شناسی تهیه شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شدند. نتایج: تیمار موشهای دیابتی با استفاده از دوز۸۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم عصاره شنگ نسبت به گروه کنترل بهطور معنیداری (۰۵/۰(p < سبب کاهش سطح گلوکز پلاسما شد. همچنین استفاده از دوزهای ۴۰۰ و ۸۰۰ میلیگرم بر کیلوگرم عصاره توانست به طور معنی داری سبب کاهش گلوکز پلاسما نسبت به گروه دریافت کننده متفورمین شود (۰۵/۰ p <و ۰۱/۰(p نتیجه گیری: تجویز عصاره هیدروالکلی برگ گیاه شنگ احتمالا بهدلیل دارا بودن ترکیبات فلاونوئیدی و فنولی، قادر است سبب کاهش گلوکز و افزایش انسولین خون در حیوانات دیابتی شود.
آشنایی با دیگر خواص شنگ
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص شنگ آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص شنگ
نام علمی گیاه شنگ Tragopogon dubius است .شنگ که به نام های آلاله شنگ، ریش بز خالدار، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج و اسفلنج شناخته می شود گیاهی از تیره کاسنیان است. گیاهی یکساله که ۲۰ تا ۶۰ سانتیمتر ارتفاع دارد و در اواسط بهار در مناطق کوهستانی و مرطوب می روید. گل های گیاه شنگ زرد رنگ هستند و در اروپا به عنوان گل های تزیینی مورد استفاده قرار می گیرند.
سبزی شنگ کوهی که به نام قندرون و آلاله شنگ هم می گویند گیاهی است خودرو که بیشتر در مناطق کوهستانی به دست می آید.از برگهای شنگ در سالاد استفاده میکنند و ایرانیان آن را مانند کاهو و کاسنی با سرکه و بدون آن میخورند، چون بسیار خنک میباشد. خوردن برگهای شنگ اسهال و خونریزی معدی را بند میآورد و از خونریزی سینه هم جلوگیری میکند و برای مسلولین نافع است.اگر این گیاه را پختید هرگز آب آن را دوز نریزند بلکه آن را بنوشید، زیرا منافع شنگ در آب جوشانده جمع میشود.
شاید اگر برای بار اول این گیاه را ببینید، در ابتدا آن را با تره اشتباه بگیرید زیرا تشابه ظاهری زیادی بین این دو گیاه وجود دارد. رنگی شبیه به سبز متمایل به کبودی داشته و سر آن باریک تر از انتهای آن است. این گیاه دارای دانه نیز می باشد و شما می توانید دانه های قهوه ای رنگ آن را ببینید. وقتی این گیاه را از دل خاک بیرون بکشید مشاهده خواهید کرد که ریشه ای دوکی شکل داشته و سفید متمایل به زرد می باشد.
شنگ بهطور خودرو در اوایل بهار میروید و در زمرهٔ گیاهان بهاری بهشمار میآید. مناطق کوهستانی استانهای اردبیل، قزوین زنجان کرمانشاه، ایلام، لرستان، کردستان ، همدان و چهارمحال و بختیاری ، شهرستان مشگین شهر ، شهرستان خلخال و اکثر مناطق کوهستانی آذربایجان و زنجان از مناطقی هستند که شنگ در آنها در اوایل بهار میروید. در استان کرمانشاه مردم شنگ و گیاهان بهاری دیگر مانند پاغازه را همراه با سرکه یا سکنجبین میخورند.
شنگ در چمنزارهای ییلاقات کوهستان سبلان و چمنزارهای نمناک شمال ایران، عمارلو، بین کبوتر چای و زرد چین، ایسپیلی ییلاق دامنه البرز، مخصوصاً افجه و نارون میروید و نوع چمنی این گیاه در مغرب ایران، تفرش، اراک، کوه شاهو و کردستان زیاد است. در اروپا به علت زیبایی گل این گیاه شنگ پرورش میدهند. گیاه شناسان قدیم نوع حقیقی شنگ را نر و نوع چمنی را ماده میدانستند، و در زبان فرانسه به شنگ یارب دوشوو میگویند.
جالب است که بدانید هم از ریشه این گیاه استفاده می شود و هم از برگ و ساقه آن و چه بسا خواص ریشه آن بسیار بیشتر از قسمت های دیگر آن می باشد. اما در ایران کمتر از ریشه آن استفاده می شود و شاید دلیل آن ناآگاهی مردم از خواص شگفت انگیز ریشه آن است.
خواص شنگ برای کبد
سبزی شنگ خواص سم زدایی قوی داشته و برای پاکسازی کبد و درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب مفید می باشد. همچنین ریشه ی شنگ حاوی شیره ای سفید به نام قندرون است که برای پاکسازی و سم زدایی کبد مفید است.
چنانچه گیاه شنک چمنی را قطع کنید، از آن یک ماده کائوچو ئی ترشح میشود، که به آن قطران میگویند. این ماده در برابر هوا سفت میشود و ایرانیان آن را مانند سقز میجویند و چنانچه کمی حرارت به آن بدهید، به صورت کش در میآید و با آن بهترین لاستیک را میتوان ساخت، ولی چون مقدار آن کم است و ساختن لاستیک با آن به صرفه نیست. قطران از دوستان کبد بوده و سریع الهضم است و جویدن آن هضم غذا را آسان میکند.
خواص شنگ و موچه
مردمان چهارمحال و بختیاری از قدیم الایام، با طبخ آش شنگ و موچه از مزایای درمانی این غذا، بهره مند می شوند. این گیاهان از اواخر اسفند تا اواخر اردیبهشت در بیشتر نقاط استان قابل برداشت هستند.”شنگ و موچه” نام محلی آشی است که مردم چهارمحال و بختیاری باچیدن گیاه موچه و شنگ و پاکلاغ و سیر صحرایی آن را تمیز کرده و طبخ می کنند. به نظر می رسد پخت این غذای محلی بیش از ۳۰۰ سال است که در بین مردم رواج داشته است و بیشترین مناطق پخت این غذا مربوط به شهرکرد، سورشجان، فارسان، کوهرنگ، ده چشمه، بروجن، فرادنبه، سفید دشت، نافچ، وردنجان، هرچگان تومانک، بارده، بن، شلمزار، دستنا، سلم، دزک، سورک و فرخشهر است.
گیاه شنگ مقوی معده بوده و برای زخم معده مفید و از خونریزی معده و ریه نیز جلوگیری میکند.برای افرادی که اشتهای ضعیفی دارند از جمله کودکان ریشه این گیاه مورد مصرف قرار گیرد.ریشه گیاه شنگ دارای لعاب بوده و کمی تلخ است و اینگیاه التیامدهنده زخم ریه است.ریشه گیاه شنگ خلطآور و نرمکننده سینه است، این گیاه التیام دهنده زخم و ریشه اینگیاه ضد سختی طحال است و برای مسلولین( گرفتاران بیماری سل) نافع است.
ریشه گیاه شنگ پادزهر سموم است و برای افرادی که دچار مسمومیت میشوند توصیه میشود که باید ریشه این گیاه را جوشانده و عصاره آن را بنوشند، عصاره ریشه گیاه شنگ پادزهر قوی است و افراد از دور ریختن عصاره ریشه این گیاه خودداری کنند زیرا برای درمان نقرس، رماتیسم، انواع کولیتها و التهابات رودهای به کار برده میشود.این گیاه در درمان زخمهای گوارشی و ریه مورد استفاده قرار گرفته و عصاره آن به دلیل قابض بودن برای درمان انواع خونریزی از جمله خونریزیهای رحمی، دستگاه تنفسی و درمان برخی از انواع اسهال نیز موثر است.
گیاه مُچه یا شیتره برای تسکین دردهای سیاتیک، رماتیسم و دردهای عصبی موثر است ولی در مصرف آن باید احتیاط کرده و زیادهروی نشود.از دیگر خواص درمانی شیتره تصفیهخون و تنظیمکننده عوارض ناشی از کمبود ویتامین c است.گیاه شیتره برای تنظیم ریتم ضربان قلب مفید و ادرارآور و لاغرکننده است.گیاهشیتره التیامبخش زخمهای سطحی است، این گیاه برای تقویت عمومی بدن و برطرفکننده اختلالات هضمی موثر است.گیاه شیتره مسکن و تقویتکننده اعصاب است، اینگیاه سیاهکننده پوست است بنابراین برای افرادی که مشکلات برص، لک و پیس دارند مفید است.از دیگر خواص درمانی گیاه شیتره تسکین دهنده درد طحال،صافکننده صدا و بهطور کلی دافع بلغم است.مصلح این گیاه صمغ عربی است.بیماران کلیوی و کبدی در مصرف گیاه شیتره یا مُچه احتیاط کنند، گیاههای مُچه و شَنگ برای خانمهای باردار منع مصرف دارد.
خواص شنگ و غازیاغی
پاغازه یا غازیاغی (نام علمی: Falcaria vulgaris) یک گونه از گیاهان مرتعی، یکساله و پایا از تیره چتریان است که در مناطق غرب کشور بهخصوص کرمانشاه به این نام مشهور است. نام ترکی این گیاه غازیاغی یا قازیاغی و به همان معنای پای غاز است و به این دلیل که برگهای این گیاه شکلی مانند پای غاز درست میکنند به این نام مشهور شده است.اکثر مناطق کوهستانی آذربایجان و زنجان از مناطقی هستند که شنگ در آنها در اوایل بهار میروید. در استان کرمانشاه مردم شنگ و گیاهان بهاری دیگر مانند پاغازه را همراه با سرکه یا سکنجبین میخورند.
براساس تحقیقات انجام شده اثرات محافظتی عصاره این سبزی در مقابل زخم معده ناشی از مواد شیمیایی به اثبات رسیده است؛ بنابراین این گیاه تقویت کننده مناسب معده و روده است و هم اکنون به صورت محلی جوشانده این گیاه بهصورت خوراکی بهمنظور درمان التهاب روده و زخم معده و نیز التهابات گوارشی و کولیت روده مصرف میشود.غازیاغی دارای هورمونهای گیاهی است که باعث افزایش اشتها شده، به تصفیه خون کمک کرده و ملین و مدر است و از دمکرده آن (بهصورت موضعی) برای رفع چین و چروک پوست استفاده میکنند.
غازیاغی گیاهی علفی و چند ساله که تا حدود ۷۰ سانتیمتر رشد می نماید.. غازیاغی دارای برگهای دراز به شکل بیضی و نوک¬تیز و گل¬های آن سفید یا صورتی کوچک می باشد.سبزی شنگ کوهی که به نام قندرون و آلاله شنگ هم می گویند گیاهی است خودرو که بیشتر در مناطق کوهستانی به دست می آید.از برگهای شنگ در سالاد استفاده میکنند و ایرانیان آن را مانند کاهو و کاسنی با سرکه و بدون آن میخورند، چون بسیار خنک میباشد.
نواحی مورد مصرف دارویی و خوراکی برگ غازیاغی می باشد. مزه برگها کمی تند، قابض و کمی شیرین مزه هستند و کمی دارای رنگ زرد می باشند و ریشه آن دایره ای شکل و گره دار است و گره ها نیز دایره ای شکل می باشند رنگ ظاهر ریشه گیاه مایل به زردی هستند ولی چنانچه گرد شوند بسیار سفید رنگ می شود. جهت مصرف گیاه :خشک شدهی برگها و ریشه را به صورت دم کرده یا جوشانده میل نمایید .طبع آن گرم و خشک می باشد. این گیاه جهت معالجه اسهال خونی، فساد لثه، نقرس، زردی، وزوز گوش و سوزش ادرارموثر می باشد. جهت زیبایی و شادابی پوست و پیشگیری از ایجاد چین و چروک می¬توان غازیاغی را درآب دم نموده و صورت را با آن شستشو نمایید. خاصیت دیگر گیاه به جهت پاک کردن زخم و رفع اثر آن ضماد بذر غازیاغی را روی زخم قرار دهید به سرعت بهبود می یابد.
برگهای گیاه شنگ از خونریزی معده جلوگیری میکند و همچنین برای درمان فشار خون مؤثر می باشد. اگر مسموم شدید از ریشهاین گیاه استفاده کنید. برای رماتیسم مفید است و آب ریشه خام شنگ زگیل را از بین میبرد. برای مسلولین نفع بسیار دارد. گل این گیاه را بر روی محل سوختگی قرار دهید تا از قدرت آن در التیام سوختگی پی ببرید. پاشیدن برگ و گل خشک شده این گیاه در روی زخمهای چرکی و متعفن سودمند میباشد ضماد آن را برای التیام عصب قطع شده مفید دانستهاند ضماد گل شنگ با موم جهت سوختگی آتش مفید است.
شنگ برای کچلی
عصاره شنگ جهت درمان کچلی و زخمهای جلدی مفید است. آب ریشه خام شنگ زگیل را از بین میبرد.در طب سنتی برای درمان زخم های چرکی می توان از ضماد برگ ها و گل های خشک شده ی گیاه شنگ استفاده می شود. گفته می شود که عصاره شنگ برای درمان کچلی سر مفید می باشد.
شنگ برای عروس هلندی
درباره خواص و مضرات مصرف شنگ در پرندگان و عروس هلندی اطلاعاتی در دسترس نیست. به طور کلی میوه ها و سبزیجات نقش بسیار مهمی را در سلامتی عروس ها ایفا می کنند. رژیم طبیعی یک عروس هلندی را میوه ها و سبزیجات به صورت روزانه تکمیل می نمایند. از جمله میوهای مناسب برای سلامتی عروس هلندی( بستگی به منطقه ی زندگی دارندگان دارد) عبارتند از: سیب ، انگور ، گیاهان و بته ها ، میوه کیوی، انبه، هندوانه ، خربزه، شلیل ، هلو ، گلابی ، انار ، آلو ، توت فرنگی ، هندوانه نکته ی مهم اینکه : در صورت ترش بودن هر یک از این میوه ها از دادن آنها به عروس هلندی صرف نظر نمایید.
کلم بروکلی، هویج (خرد شده یا رنده شده)، کرفس ، چغندر، کاهو (اما مقدار کمی کاهو و نه بیش از حد و به میزان مناسب استفاده شود) نخود فرنگی، اسفناج، ذرت، شاهی ، کدو سبز معمولا در میان این غذا ها عروسها علاقه ی زیادی به : تخم مرغ، ماکارونی ، نخود ، برنج ، اسفناج، ذرت دارند که باید به میزان متعارف استفاده شوند.
شنگ و سنگ کلیه
تحقیقات نشان داده که مصرف سبزی شنگ کوهی برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی مضر می باشد. افرادی که دارای انواع بیماریهای کلیوی هستند، نباید از این گیاه استفاده کنند. اما سبزی جعفری برای درمان التهاب های کلیه و دستگاه ادراری، سنگ کلیه و احتباس ادرار مفید است.
طریقه مصرف شنگ
ایرانیان از قدیم گیاه شنگ را همانند کاهو و کاسنی با سرکه و یا به همراه آبغوره میل میکردند. همچنین برای افزایش دادن خواص این گیاه دارویی میتوانید آن را با سرکه انگبین میل کنید.میتوانید از گیاه شنگ، به صورت خام به عنوان سبزی خوردن در کنار سایر سبزی ها مانند ریحان، تره، شاهی و … استفاده کنید و از خواص بی نظیر آن بهره ببرید.
گیاه شنگ را میتوانید به عنوان سبزی در تمامی غذاهایی که در آنها سبزی به کار میرود، استفاده کنید. از این گیاه را میتوانید در طبخ انواع آشها مثل آش رشته نیز بهره ببرید. یکی دیگر از موارد مصرف از این گیاه، استفاده به عنوان سبزی پلویی مخلوط با برنج در آشپزی است.بسیاری از انواع شنگ را میتوانید در انواع سالادها استفاده کرده و آن را با سسهای مختلف میل کنید و از خواص آن بهره ببرید.برای استفاده درمانی و کاربرد دارویی نیز هم به صورت مصرف خوراکی و هم به صورت ضماد میتوانید از گیاه شنگ استفاده کنید.
گیاه شنگ کولیت
بهتر است از دور ریختن عصاره ریشه این گیاه خودداری کنند زیرا برای رماتیسم، انواع کولیتها و التهابات رودهای به کار برده میشود.کارشناس های گیاهان دارویی، مصرف گیاه خوراکی “شنگ” را در درمان کولیت روده موثر عنوان کردند.
تحقیقات نشان داده که شنگ کوهی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که به درمان التهاب روده و کولیت کمک می کند. همچنین گفته می شود که شنگ و ریشه شنگ با بهبود حرکات روده برای درمان اسهال مفید می باشند. گفته می شود که افراد برای درمان بیماری کولیت اولسروز بهتر است شنگ پخته مصرف کنند نه خام.
خواص دمنوش شنگ
گیاه شنگ بیشتر به صورت سالاد و با سرکه و یا به همراه آبغوره مصرف می شود و کمتر از شنگ به شکل دمنوش استفاده می شود.به حالت خام در سالاد مصرف می شود . در بعضی از مردم مرسوم است که گیاه شنگ را با سرکه یا شیره میل می کنند .
ایرانیان از قدیم گیاه شنگ را همانند کاهو و کاسنی با سرکه و یا به همراه آبغوره میل میکردند. همچنین برای افزایش دادن خواص این گیاه دارویی میتوانید آن را با سرکه انگبین میل کنید.میتوانید از گیاه شنگ، به صورت خام به عنوان سبزی خوردن در کنار سایر سبزی ها مانند ریحان، تره، شاهی و … استفاده کنید و از خواص بی نظیر آن بهره ببرید.