خواص و مضرات به دانه ؛ فواید و عوارض مصرف به دانه برای یبوست

خواص و مضرات به دانه

خواص و مضرات به دانه ؛ فواید و عوارض مصرف به دانه برای یبوست همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

خواص و مضرات به دانه

از نظر طب سنتی طبع به دانه سرد و تر می باشد و کالری ۱۰۰ گرم به دانه ۱۸۹ می باشد.

این دانه ها خاصیت آرام بخشی بی نظیری دارند. به همین دلیل مصرف هسته میوه

به و فراورده های آن در کاهش استرس، تنش‌های عصبی و درمان اختلال تنفسی بسیار موثر است.

علاوه بر این، مصرف به دانه کمک فراوانی به کاهش غم و اندوه می کند.

هسته میوه به خاصیت ضد التهابی دارند. از این رو، مصرف آن برای درمان گلودرد و تسکین سرفه بسیار موثر است.

با خیساندن این دانه‌ها در آب، از لعاب آن به عنوان داروی سرفه استفاده می شود.

این روش درمان، برای کودکان بسیار مفید است. به این منظور توصیه می شود

کودکان از ترکیب عسل و لعاب هسته میوه به استفاده کنند.

لعاب هسته میوه به به دلیل داشتن حالت لزج در بهبود عملکرد دستگاه گوارش بسیار موثر است.

برای درمان ورم معده توصیه می شود ۴ گرم به‌ دانه را با سه‌ چهارم لیوان

آب مخلوط کرده و پس از ایجاد حالت ژلاتینی مورد استفاده قرار داد.

این دانه ها خاصیت ضد باکتریایی قوی دارد. بلعیدن این دانه ها، فعالیت باکتری های

دهان را مهار کرده و از ایجاد بوی بد و آفت های دهان جلوگیری می کند.

لعاب هسته میوه به در درمان سوختگی تاثیر فوق العاده ای دارد. برای این منظور،

لعاب به دانه را به صورت موضعی روی قسمت های آسیب دیده قرار می دهند.

خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی این لعاب در درمان سوختگی بسیار موثر است.

هسته های میوه به منبعی غنی از فیبر و ویتامین C است. علاوه بر این، دانه های به چربی،

کالری و نمک کمی دارد. از این رو، مصرف آن به کاهش وزن و لاغری کمک فراوانی می کند.

این دانه ها سرشار از نوعی کربوهیدرات به نام پکتین است. این ترکیب در استحکام بیشتر رگ ها نقش داشته

و مانع از تصلب شرایین می شود. علاوه بر این، با کاهش کلسترول

و فشار خون سلامت قلب را تضمین کرده و مانع از ایجاد بیماری های قلبی می شود.

هسته میوه به، به دلیل داشتن انواع ویتامین ها مخصوصا ویتامین B۱۷، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.

آنتی اکسیدان ها فعالیت رادیکال های آزاد بدن را مهار کرده و در جلوگیری از سرطان نقش بسیار مهمی دارند.

از لعاب هسته میوه به می توان برای تهیه ماسک صورت و مو استفاده کرد.

این لعاب سرشار از مواد مغذی است. ماسک لعاب به دانه سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدان است

و مصرف آن برای پوست موجب بهبود لک و آکنه شده، پوست را روشن کرده و در رفع چین و چروک و ترک های پوستی موثر است.

مواد مغذی موجود در این لعاب، سبب تغذیه فولیکول های مو شده و به تقویت و رشد آن کمک می کند.

علاوه بر این، برای مجعد کردن موهای معمولی (نه چرب و نه خشک) از لعاب دانه به روی ریشه مو استفاده می شود.

علاوه بر موارد گفته شده در بالا، هسته به و فراورده های آن در درمان زخم، اسهال خونی

و ساده، بواسیر، تورم‌های داخلی بدن، ترک پوست دست، بدن، نوک پستان و لب، خشکی زبان و دهان بسیار مفید است.

برای مصرف خوراکی دانه های به از روش های مکیدن، قورت دادن و یا ژل استفاده شود.

جویدن این دانه ها سبب خروج اسید سیانوریک می شود که برای بدن به شدت خطرناک است.

توصیه می شود هنگام تهیه لعاب هسته میوه به ، از له کردن یا خرد کردن دانه های به خودداری شود.

زیرا این کار موجب می شود ترکیب آمیگدالین موجود در هسته تجزیه شده

و به اسید سیانوریک تبدیل شود که ماده ای بسیار سمی است.

مصرف بیش از حد هسته میوه به ، ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود. زیرا این دانه ها حاوی سیانید هستند.

از مصرف همزمان هسته میوه به و فراورده های آن با دارو به شدت پرهیز شود.

زیرا موسیلاژ یا لعاب این دانه ها جذب دارو را کاهش داده و در اثربخشی دارو اختلال ایجاد می کنند.

برای رفع این مشکل توصیه می شود بین مصرف دارو و هسته میوه به حداقل یک ساعت فاصله وجود داشته باشد.

استفاده از به دانه برای خانمهای باردار ممنوع است و خطر سقط جنین را در پی دارد.

خوردن مقدار بسیار زیاد بهدانه تولید سیانید یا همان سیانور میکند که میتواند مجر به مسمومیت شود.

البته تولید اندازه از سیانید که به سلامتی لطمه بزند نیاز به خوردن حجمی از به دانه دارد که خوردن آن مقدار بصورت یکجا عملا ممکن نیست.

مصرف لیزاب بهدانه برای نوزادان مجاز است. به اندازه حد اکثر دو قاشق چایخوری در ۲۴ ساعت.

آشنایی با دیگر خواص به دانه

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص به دانه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با به دانه

به دانه در واقع همان هسته های میوه به است که طبیعت سرد و تر دارد. این هسته های قهوه ای

تا قهوه ای تیره یک آنتی اکسیدان قوی بوده و خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد.

در طب سنتی از آن برای درمان سوختگی، گلو درد، آفت دهان، سرفه، آسم، رفع التهاب مخاط، سرطان، زخم معده، اسهال،

یبوست، مشکلات قلبی، کاهش کلسترول، کاهش فشار خون، تقویت سیستم گوارش و … استفاده می شود.

به دلیل خواص و فوایدی که این دانه دارد از کاربرد های فراوانی برخوردار است.

علاوه بر این، هسته میوه به در صنایع آرایشی و بهداشتی و نساجی نیز کاربرد دارد.

از این دانه ها برای ساخت محصولات آرایشی، مجعد کردن موها

و در نساجی برای آهار داده پارچه های گران قیمت استفاده می شود.

داخل میوه‌ «به» دانه‌هایی به رنگ قهوه‌ای یا قهوه‌ای تیره وجود دارد.

این دانه‌ها منبع بسیار خوبی از موسیلاژ (لعاب) هستند

و حدود ۲۰ تا ۲۲ درصد وزن دانه را لعاب روی آن تشکیل می‌دهد. دانه‌های «به» به

دلیل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاط‌ها، سرفه و گرفتگی صدا نقش به‌سزایی دارند.

خواص به دانه برای معده

لعاب هسته میوه به به دلیل داشتن حالت لزج در بهبود عملکرد دستگاه گوارش بسیار موثر است.

برای درمان ورم معده توصیه می شود ۴ گرم به‌ دانه را با سه‌ چهارم لیوان

آب مخلوط کرده و پس از ایجاد حالت ژلاتینی مورد استفاده قرار داد.

علاوه بر این، تانن موجود در این دانه ها، خاصیت ضد التهابی

به آن بخشیده و به درمان اسهال و ورم روده کمک می کند.

به دانه سیستم گوارش را نیز تقویت می کند. به دانه برای درمان زخم معده مفید است،

یبوست و اسهال را برطرف می کند و به این ترتیب، به گوارش بهتر کمک می کند که این به دلیل فیبر موجود در آن است.

نکته ی جالب دیگر این است که زمانی که با مواد غذایی ترکیب می شود، به گوارش آن ها کمک می کند؛

به عنوان نمونه، اگر به گوشت اضافه شود، باعث گوارش پروتئین می شود.

خواص به دانه برای رحم

یکی از مهم‌ترین خواص به برای زنان، تأثیر آن روی رحم است. از آنجاییکه مصرف به مانع از خونریزی است؛

در افرادی‌ که خونریزی رحم آن‌ها طولانی مدت است و دچار کم‌خونی می‌شوند،

مصرف به ، به کاهش و متوقف شدن خونریزی رحم آن‌ها کمک می‌کند.

درنتیجه میوه به می‌تواند مانع از کم‌خونی شود.

خواص به دانه برای نوزاد

یکی از بهترین درمان های خانگی برای درمان سرفه در کودکان و نوزادان ، استفاده از دمنوش به دانه می باشد.

از لیزاب حاصل از دم کردن بهدانه در آب جوش.برای بهبود سرفه مخصوصا برای نوزادان و کودکان استفاده میشود.

بهدانه در کنار ورق ژلاتین تنها داروهای گیاهی مجاز برای مصرف نوزادان میباشند.

برای این منظور حدود ۱۰االی ۱۵ عدد بهدانه را داخل یک چهارم استکان آب جوش بریزد

و نعلبکی را بصورت برعکس روی استکان بگذارید و اجازه دهید تا مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد.

دانه ها را جدا کرده و مایع لعاب دار را به آرامی با قاشق چایخوری به دهان نوزاد بریزید تا بخورد.

خواص به دانه برای لاغری

هسته های میوه به منبعی غنی از فیبر و ویتامین C است.

علاوه بر این، دانه های به چربی، کالری و نمک کمی دارد.

از این رو، مصرف آن به کاهش وزن و لاغری کمک فراوانی می کند.

خواص به دانه برای زنان باردار و شیرده

استفاده از به دانه برای خانمهای باردار ممنوع است و خطر سقط جنین را در پی دارد.

استفاده از این دانه در دوران شیردهی نیز غیر مجاز است.

خواص به دانه برای گرفتگی صدا

دانه‌های «به» به دلیل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاط‌ ها، سرفه و گرفتگی صدا نقش بسزایی دارند.

کی از داروهای گیاهی مفید برای رفع گرفتگی صدا به‌دانه است که آن را در آب‌جوش دم کرده

و لعاب حاصل از آن را مخلوط با آب جوش برای رفع گرفتگی صدا استفاده می‌کنند.

خواص به دانه و گلاب برای پوست

از به دانه و گلاب ماسکی تهیه می شود که برای خشکی پوست مفید است.

ماسک برای رفع خشکی پوست از گلاب و به دانه

۲ قاشق غذا خوری به دانه

یک لیوان گلاب

۲ قاشق چای خوری روغن بادام

به دانه را داخل گلاب ریخته و یک شب صبر کنید.

روز بعد آن را از صافی رد کرده و سپس روغن بادام را به آن اضافه کنید.

مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و به پوست خود بمالید .

اجازه دهید ماسک به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست شما باقی بماند.سپس آن را بشویید.

شما می توانید حداکثر ۱ هفته مواد باقیمانده را نگهداری کنید.

هفته ای دو بار این ماسک را روی پوست خود بمالید.

خواص به دانه و عسل

هسته میوه به خاصیت ضد التهابی دارند. از این رو، مصرف آن برای درمان گلودرد و تسکین سرفه بسیار موثر است.

با خیساندن این دانه‌ها در آب، از لعاب آن به عنوان داروی سرفه استفاده می شود.

این روش درمان، برای کودکان بسیار مفید است.

به این منظور توصیه می شود کودکان از ترکیب عسل و لعاب هسته میوه به استفاده کنند.

به دانه و فشار خون و قلب

این دانه ها سرشار از نوعی کربوهیدرات به نام پکتین است. این ترکیب در استحکام بیشتر رگ ها نقش داشته و مانع از تصلب شرایین می شود.

علاوه بر این، با کاهش کلسترول و فشار خون سلامت قلب را تضمین کرده و مانع از ایجاد بیماری های قلبی می شود.

مصرف به دانه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. به دانه حاوی پکتین است

که کلسترول خون را پایین می آورد. به دانه به استحکام بیشتر رگ ها

و جلوگیری از تصلب شراین کمک می کند و می تواند فشار خون را کاهش دهد.

نحوه مصرف به دانه

برای درست کردن این دمنوش ابتدا ۳۰ گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش بریزید.

برای اینکه دمنوش سریع‌تر بدست آید، آن را روی حرارت قرار دهید.

صبر کنید تا آب حالت لعابی پیدا کند. با قاشق مقداری از آب را بردارید و از بالا داخل قابلمه بریزید.

اگر لعابی شده باشید می‌توانید به راحتی تشخیص دهید. حالا یک لیوان از این دمنوش را میل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا