عوارض کیوی و مصرف بیش از حد کیوی چه عوارضی ایجاد می کند
عوارض کیوی
عوارض کیوی ؛ مصرف بیش از حد کیوی چه عوارضی ایجاد می کند همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
حتما بخوانید : بادام در شیردهی ؛ افزایش شیر مادر با خوردن بادام
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
عوارض کیوی چیست
آلرژی به میوه کیوی میتواند باعث ایجاد علائم مختلف مانند آبریزش بینی، خارش چشم، تورم و حتی شوک آنافیلاکسی شود.
ممکن است پوست شما به کیوی حساسیت داشته باشد که این موضوع می تواند باعث مشکلات پوستی شود.
بهتر است قبل از استفاده از کیوی به صورت موضعی حتما مقداری از ماسک کیوی را به مدت حداقل ۲۰ دقیقه روی پوست دست خود تست کنید
سپس روی نقاط حساس صورت خود از ماسک استفاده کنید.
کیوی در کودکتن بیشتر حساسیت ایجاد می کند.
زیاده روی در مصرف کیوی به دلیل میزان پتاسیم و اگزالات بالا برای بیماران کلیوی مضر بوده و می تواند باعث تشکیل سنگ کلیه شود.
کیوی به دلیل محتوای بالای پتاسیم می تواند با دارو های بتا بلوکر تداخل دارویی ایجاد کند.
مصرف بیش از حد کیوی به دلیل فیبر بالا می تواند باعث اسهال شود.
افرادی که مشکلات کلیوی یا مشکلات مرتبط با کیسه صفرا را دارند بهتر است از خوردن کیوی اجتناب کنند.
اگزالات موجود در کیوی مانع جذب کلسیم میشود. به این علت بهتر است ۲ تا ۳ ساعت قبل
و بعد از مصرف لبنیات این میوه را میل نکنید تا مانع جذب کلسیم نشود.
همچنین کیوی در برخی افراد باعث کاهش سرعت لختگی خون شده و بر کسانی که اختلالات خونریزی دارند، مشکل ایجاد کند.
بنابراین اگر عمل جراحی در پیش دارید، توصیه میشود حداقل از دو هفته قبل از عمل کیوی مصرف نکنید.
در برخی موارد خاص، مصرف بیش از حد کیوی، ممکن است باعث اسهال، استفراغ و حالت تهوع شود.
در دوران بارداری کیوی ها را به خوبی بشویید، تا پاتوژن ها،که مواد شیمیایی مضر آن هستند را از بین ببرید.
افراد مبتلا به دیابت باید این میوه را محدود مصرف کنند.
کیوی خشک دارای کالری زیادی است و نباید زیاد مصرف شود.
مصرف کیوی از سکتهع قلبی جلوگیری می کند ولی بیش از حد مصرف کردن تاثیر عکس دارد.
آشنایی با دیگر خواص کیوی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کیوی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با کیوی
کیوی گیاهی گلدار دولپه ای است که با میوه هایی مانند خرمالو در راسته خلنگ سانان دسته بندی می شود.
کیوی بومی کشور چین است ولی برای اولین بار در نیوزلند به صورت تجاری کشت شده است.
جالب است بدانید نام کیوی از پرنده کیوی که پرنده ملی نیوزلند است ، گرفته شده است.
این میوه خاصیت آنتیاکسیدانی بالایی داشته و محتوی مقادیر چشمگیری از ۲۰ مادهی مغذی ضروری است.
کیوی با وجود کالری پایین، سرشار از انرژی است.
همین امر کیوی را به گزینهای عالی برای کاهش وزن تبدیل کرده است.
یکی از خواص کیوی این است که برای سلامت قلب نیز مفید است.
زیرا محتوی مقادیر بالای فیبر، ویتامین K و پتاسیم بوده و از کمبود پتاسیم در بدن جلوگیری میکند.
کیوی میتواند علائم بیماریهای مرتبط با عفونت دستگاه تنفسی فوقانی
و بیماریهای گوارشی مانند سندروم روده تحریک پذیر را کاهش دهد.
فصل کاشت کیوی از ماه خرداد آغاز میشود و میتواند تا شهریور ماه هم ادامه داشته باشد.
کیوی ها معمولا در اواخر پاییز کاملا رسیده می شوند و عموما در ماه های آبان ، آذر ، دی و بهمن در دسترس هستند.
اگرچه ممکن است این میوه ها را در سرد خانه ها ذخیره کنند و در فصل بهار هم این میوه در دسترس قرار گیرد.
خواص کیوی برای درمان یبوست
تحقیقات انجامشده نشان میدهد که کیوی بهعنوان یک ملین عمل کرده و میتواند برای درمان بیماری یبوست بسیار مفید باشد.
شما میتوانید برای افزایش حجم مدفوع کیوی میل کرده و به دستگاه گوارش خود کمک کنید.
کیوی منبع عالی از فیبر است. این موضوع مانع از یبوست وسایر مشکلات روده میشود.
کیوی درمانی برای اختلالات گوارشی و مشکلات روده است.
براساس مطالعات مختلف، کیوی میتواند عوارض مشکلات مرتبط با بیماری التهابی روده و سندرم رودهی تحریکپذیر را کاهش دهد.
افزودن کیوی به رژیم غذایی بیماران مبتلا به مشکلات گوارشی،
با افزایش آنتیاکسیدانها و فیبر و ایجاد خاصیت ضد التهاب به بهبود عملکرد روده کمک میکند.
کیوی برای قوای جنسی مردان
این میوه یک منبع غنی از روی بود که باعث افزایش تستوسترون در مردان شده
و چون حاوی اسید آرژینین است برای درمان ناتوانیهای جنسی در مردان مؤثر است.
خواص کیوی برای رفع سیاهی دور چشم
کیوی بهعنوان یکی از میوههای مفید در درمان خانگی رفع سیاهی دور چشم است.
کیوی را حلقه حلقه کنید و ده تا پانزده دقیقه بر روی چشمهای خود قرار دهید و سپس با آب ولرم بشویید.
خواص کیوی برای چشم
کیوی برای چشم بسیار مفید است زیرا حاوی ترکیبات بینایی شناخته شده به نام لوتین و زاکسانتین است.
دژنراسیون ماکولا یکی از دلایل اصلی از دست دادن بینایی در کهنسالان است.
مطالعات انجام شده بر روی ۱۱۰۰۰۰ مرد و زن نشان داد که مصرف سه عدد میوه در روز میتواند دژنراسیون ماکولا را تا ۳۶ درصد کاهش دهد.
این موضوع به خاطر سطح بالای لوتئین و زیگزانتین در کیوی است که هر دو ماده شیمیایی طبیعی هستند که در چشم انسان یافت میشوند.
اگرچه میوهها و سبزیجات مختلفی مورد مطالعه قرار گرفته اند اما چنین اثر مشابهی در سایر مواد یافت نشده است.
خواص کیوی برای قلب
میوه کیوی یک منبع عالی از امگا ۳، منیزیم، ویتامین E و مس است که می تواند خطر سکته قلبی و ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
کیوی مقادیر بالایی پتاسیم و فیبر دارد که با کاهش فشار خون بالا و کاهش چربی خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
پوست کیوی ارگانیک حاوی مقادیر بالاتری فیبر و ویتامین C بوده که برای درمان بیماری های قلبی و عروقی،
تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان یبوست و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.
خواص کیوی در بدنسازی
کیوی حاوی مقادیر بسیار بالای ویتامین C است (میزان ویتامین سی موجود در کیوی از پرتقال بیشتر است)،
آنتی اکسیدانی که به چربی سوزی سریع تر بدنسازان و ورزشکاران کمک می کند.
پیشنهاد می کنیم که کیوی را برای تهیه انواع اسموتی و سالاد میوه استفاده کنید.
ارزش غذایی کیوی (۱۰۰ گرم)
کالری : ۶۴
چربی ها : ۰٫۵ گرم
کربوهیدرات : ۱۵ گرم
پروتئین : ۱٫۱ گرم
اگر از ۱۰ بدنساز بپرسید که کدام میوه، حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C است،
اکثریت آنها از پرتقال نام می برند؛ ولی در حقیقت، کیوی مالک سطوح بالایی از این آنتی اکسیدان بالقوه است
که می تواند به شما کمک کند تا چربی های بدنتان را از بین ببرید.
دانشمندان دانشگاه ایالت آریزونا دریافته اند کمبود ویتامین C می تواند مانع از چربی سوزی طی تمرین شود؛
زیرا ویتامین C به جهت سنتز کارنیتین لازم است؛ یک مولکول که مورد نیاز اکسیداسیون مناسب اسیدهای چرب است.
خواص کیوی در شب
اگر شب ها در رخت خوابتان غلت می زنید و به سختی به خواب می روید یک ساعت قبل از خواب دو عدد کیوی میل کنید.
محققان معتقدند افرادی که به مدت ۴ هفته حدود یک ساعت قبل از خواب دو عدد کیوی خوردهاند گام بزرگی در جهت بهبود کیفیت خواب خود برداشتهاند.
شما هم میتوانید امتحان کنید. چون امکان دارد با همین تکنیک ساده خواب با کیفیتی برای خود فراهم کنید و نصف شب مدام از خواب بیدار نشوید.
خوردن کیوی آن هم شب ها چند تأثیر خوب روی خوابتان میگذارد :
۱)کیفیت خواب را بالا میبرد به طوری که صبح قبراق و سرحال از خواب بیدار میشوید.
۲)بیداری های نابهنگام در طول خواب را کاهش میدهد.
۳)شبها احساس خوابآلودگی ایجاد میکند.۴)مدت خواب را افزایش میدهد.
خواص کیوی و سیب
ویتامین C موجود در کیوی باعث افزایش تولید کلاژن در پوست شده
که چین و چروک پوست صورت را کاهش داده و باعث جوانسازی پوست می شود.
کیوی غنی از ویتامین های C و E بوده و می تواند برای جلوگیری از ریزش مو مفید باشد،
همچنین کیوی دارای منیزیم، روی و فسفر است که باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.
کیوی حاوی مقادیر بالایی ویتامین C و آنتی اکسیدان می باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.
کیوی شاخص گلیسمی پایینی دارد و پس از خوردن قند خون افراد را افزایش نمی دهد
و به عنوان یکی از میوه های مفید برای دیابت و کاهش قند خون محسوب می شود.
مطالعات متعدد نشان داده که کیوی به عنوان یک ملین ملایم عمل می کند و می تواند برای درمان یبوست مفید باشد،
مصرف منظم کیوی حجم مدفوع را بیشتر کرده و آن را نرم تر می کند.
کیوی میوه ای کم کالری بوده که باعث افزایش چربی سوزی می شود و چون سرشار از فیبر است با کاهش اشتها باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
کیوی یکی از میوه های مفید برای فشار خون بالا محسوب می شود، پتاسیم موجود در کیوی با کاهش میزان سدیم خون می تواند باعث کاهش فشار خون بالا شود.
میوه سیب به عنوان یک روشن کننده پوست صورت عمل می کند و می تواند به روشن و درخشان تر شدن پوست صورت کمک کند.
اسید های موجود در سیب به عنوان یک آبرسان طبیعی پوست را هیدراته کرده و باعث لایه برداری پوست صورت می شود.
سیب درختی می تواند برای درمان سیاهی دور چشم و پف زیر چشم مفید باشد.
استفاده موضعی از آب سیب می تواند برای درمان شوره سر مفید باشد.
سیب حاوی مقادیر بالایی فیبر است که باعث افزایش چربی سوزی و کاهش اشتها شده به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
مطالعات نشان داده که مصرف یک عدد سیب قبل از هر وعده غذایی اشتها را کاهش داده و هضم غذا را بهبود می بخشد.
سیب قرمز حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدانی به نام کورستین است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده
و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.
فیبر موجود در سیب برای سلامت دستگاه گوارش مفید است
و باعث بهبود هضم، درمان معده درد و زخم معده می شود.
کیوی خشک
از آنجایی که کیوی خشک سرشار از ویتامین E است،
باعث حفظ رطوبت پوست می شود و به بازسازی سلول های پوست کمک می کند،
سبب افزایش انعطاف پذیری پوست و جوان سازی پوست می گردد.
علاوه براین خواص کیوی می توان به داشتن مقادیر بالای ویتامین C و آمینو اسید موجب می شود
تا مصرف این میوه پوست را در مقابل اشعه های مضر خورشید محافظت کند.
از آنجایی که کیوی خشک دارای ویتامین E و پیش سازهای ویتامین A می باشد،
به همین سبب برای تقویت سلول های دستگاه بینایی موثر می باشد.
از آنجایی که کیوی خشک سرشار از ویتامین C است،
ویتامین C، یک آنتی اکسیدان قوی به حساب می آید و به شکلی که قدرت آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد،
از کیوی یک ماده غذایی ویژه ساخته است،
آن هم ماده ای در مقابل آسیب های ناشی از پدیده پیری محافظت می کند.
کیوی خشک دارای مقدار بسیار زیادی اسیدفولیک و ویتامین C است.
خوردن این میوه ی خشک مقاومت بدن را در مقابل انواع سرماخوردگی افزایش می دهد.
علاوه بر این ویتامین C و اسیدفولیک، دو ماده ای هستند که رشد گلبول های قرمز، سفید و پادتن ها را افزایش می دهد
و در نتیجه مقاومت بدن در مقابل بیماری های ویروسی را بالا می برد.
از فواید کیوی خشک می توان برای کسانی که می خواهند وزن خود را کاهش دهند و لاغر شوند اشاره کرد.
کیوی جز میوه های کم کالری محسوب می شود، همچنین این میوه ی خشک به سبب داشتن
خاصیت پروبیوتیک احساس سیری را در فرد ایجاد می کند، در نهایت موجب کاهش اشتها می شود.
کیوی تو سرخ
به تازگی کیوی خوش طعمی وارد بازار ایران شده که داخلش سرخ رنگ است.
به عکس خاور دور، پرورش و تولید این نوع کیوی در ایران سابقه ی زیادی ندارد.
آن دسته افرادی که از خوردن میوه های تراریخته واهمه دارند و اجتناب می کنند،
با طیب خاطر و خیال راحت (بدلیل عدم دستکاری در ژنتیک آن) می توانند این میوه ی منحصر بفرد را میل بفرمایند.
این میوه، اصالتی از مناطق سرد شمال چین دارد.
درخت کیوی بالارونده است اما ارتفاعش بیشتر از هفت متر نمی رسد و شاخه های پر بار آن، افقی رشد می یابد.
بیشتر از بیست نوع کیوی از این گیاه بصورت طبیعی وجود دارد که کیوی توسرخ یکی از این گونه هاست.
به عکس آنکه عموم مردم تصور می کنند که خاستگاه کیوی استرالیاست،
اصالت این میوه ی ترش و شیرین بومی چین بوده و از این کشور به سراسر دنیا راه پیدا کرده است.
دلیل نامگذاری نام این میوه در غرب (که از همین طریق به فارسی هم راه یافته)
شباهت زیاد این میوه به پرنده ی بومی استرالیاست و به جز نامش خاستگاهی در این قاره ندارد.
میوه ی برخی گیاهان مانند: گیلاس، تمشک و توت فرنگی به خودی خود رنگدانه هایی به نام آنتوسیانین، تولید می کنند.
گیاهانی نیز هستند که ذاتا برای آب و هوای معتدل مدیترانه ای ساخته شده اند، اما می توان آن ها را در آب و هوای سرد هم کاشت.
وجود آب و هوای سرد این گیاهان را از بین نمی برد.
اما باعث می شود که این گیاهان در میوه ی خود آنتوسیانین تولید کنند و رگه های قرمز در آن ها تشکیل شود.
گاهی روند تولید این آنزیم در میوه، پس از چینش هم ادامه می یابد و مقدار آنتوسیانین بیشتر می شود.
در روند تکاملی این سبک گیاهان، این تولید آنتوسیانین در ژنوم گیاه همچنان باقی می ماند.
به این صورت که اگر بذر یا نهال گیاه مذکور را به جای دیگری (حتی گرمتر) منتقل کنیم، همچنان در میوه ی آن آنتوسیانین تشکیل می شود.
پرتقال خونی و کیوی تو سرخ از این دسته هستند.
کیوی زرد
کیوی طلایی یا کیوی تو زرد یکی از جدیدترین انواع کیوی است که به ایران وارد شده و نسبت به نوع سبز کیوی، خوشطعمتر و دلچسبتر است.
این میوه طعمی شبیه به ترکیب انبه و توت فرنگی دارد و از کیوی سبز شیرینتر است.
از لحاظ بصری، تفاوت نسبتاً چشمگیری بین انواع سبز، کیوی تو سرخ و طلایی وجود دارد.
کیوی سبز پوستی قهوهای رنگ و شکل بیضی دارد.
در مقابل کیوی طلایی دارای پوستی صاف و بدون پرز است که رنگ قهوهای روشنتری دارد.
نصف کردن و مشاهده داخل میوه تفاوت را به خوبی نشان میدهد.
همانطور که انتظار میرود کیوی سبز یک گوشت سبز با دانههای سیاه داشته باشد؛
گوشت کیوی طلایی رنگ زرد پر جنب و جوش، با هسته کوچکتر و دانههای کمتری دارد.
برش نیمی از آن و بیرون آوردن گوشت با قاشق، یکی از سادهترین راهها برای لذت بردن از این میوه است.
کیوی طلایی مانند انواع سبز پر از ویتامین و مواد معدنی است. همین دلیل باعث شده این میوهها یک انتخاب عالی برای یک میان وعده سالم باشد.
کیوی فاقد چربی، کلسترول و سدیم است. هر دو کیوی سبز و زرد و البته تو سرخ، جزو مقویترین میوهها هستند.
اما در ارزش غذایی آنها تفاوتهای جزئی وجود دارد:
یک وعده (دو عدد) کیوی سبز دارای ۹۰ کالری است درحالیکه کیوی زرد دارای ۱۱۰ کالری
کیوی سبز حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به یک موز متوسط است، در حالی که کیوی زرد پتاسیمی برابر با یک موز دارد؛
در حالی که هر دو منبع خوبی از ویتامین E هستند، فقط کیوی سبز همچنین منبع خوبی از فولات است؛
کیوی سبز منبع بسیار خوبی برای ویتامین C است که بیش از یک پرتقال ویتامین C دارد؛
اما کیوی تو زرد، حتی بیشتر از کیوی سبز و سه برابر بیشتر از یک پرتقال ویتامین C دارد!
پوست کیوی طلایی کاملاً صاف و دارای پرز بسیار کمتر به نسبت کیوی سبز است.
کیوی برای سگ
میوه ها جزو رژیم غذایی سگ ها نیستند اما دادن این میوه به صورت تشویقی گهگاهی مناسب است.
سگ شما مقدار بسیاری ویتامین c و پتاسیم ،فیبر و بتاکاروتن دریافت خواهد کرد.
این میوه های پرزدار برای دوست پشمالوی شما خطرناک نیستند
گرچه سگ ها اصلا نیازی به دریافت آنها ندارند اما دادنشان هم خطرناک نیست.
در حقیقت جای دادن اسنک های سالم میوه ای در رژیم غذایی سگ یک ایده ی بسیار خوب است.
کیوی بدون شک بر اساس فوایدش برای سلامتی یک سوپرمیوه هست.
این خواص همچنین برای سگ شما مناسب است.