شاه بلوط چیست ؛ طبیعت شاه بلوط چیست گرم است یا سرد
شاه بلوط چیست
شاه بلوط چیست ؛ طبیعت شاه بلوط چیست گرم است یا سرد همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
شاه بلوط چیست
شاه بلوط (به انگلیسی : Chestnut) در واقع نوعی آجیل خوشمزه و شیرین متعلق به خانواده ی شاه بلوطیان است که بر روی درخت و درختچه و در کشور های آسیایی و اروپایی رشد می کند. فراموش نکنید که این نوع شاه بلوط با شاه بلوط آبی متفاوت می باشد. میوه یا آجیل شاه بلوط مثلثی شکل، پهن و سفید با طعم و مزه شیرین ملایم است که در یک پوسته سفت قهوه ای رنگ قرار گرفته است. شاه بلوط چینی، شاه بلوط ژاپنی، شاه بلوط آمریکایی و شاه بلوط شیرین (شاه بلوط اسپانیایی) گونه های مختلف شاه بلوط در دنیا محسوب می شوند.
شاه بلوط ، درخت میوه ویژه اقلیم گیلان است .شاه بلوط نام سردهای از درختان و همچنین میوهٔ آنهاست. جنس (سردهٔ) شاهبلوط با (نام علمی: Castanea) از خانواده فاگاسه (نام علمی: Fagaseae) میباشد. شاه بلوط که در ایران به نام های شاه بلوط هندی و شاه بلوط ترکیه شناخته می شود میوه ای است سرشار از مواد مغذی که به بهبود عملکرد غده تیروئید کمک می کند، باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی شده و برای دوران بارداری مفید می باشد.
شاه بلوط همانند مغزهای معمولی به نظر می رسد، اما شماری از فواید مهم آن برای سلامتی شامل توانایی آن در بهبود سلامت گوارشی، تقویت استخوان ها، مدیریت دیابت، حفاظت از سلامت قلب و عروق، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون می باشند. شاه بلوط همچنین ادراک را افزایش می دهد و از بیماری های مزمن جلوگیری می کند.
سالانه حدود ۵۰۰هزار تن شاهبلوط در دنیا تولید میشود که سهم کشورهای مهم تولید کننده عبارتند از: چین ۴۰ درصد، کره ۱۵ درصد، ایتالیا، ترکیه و ژاپن هر کدام حدود ۱۰ درصد، فرانسه، اسپانیا و یونان هر کدام حدود ۴ درصد، آمریکا، استرالیا، نیوزیلند، شیلی و آرژانتین هر کدام کمتر از یک درصد. مصرف شاه بلوط به صورت خام، جوشیده (آب پز یا بخارپز) و برشته شده مرسوم است. این میوه دارای مواد مغذی قابل توجهی است و خوردن آن فوائد فروانی به همراه دارد.
شاه بلوط به خاطر طعم و شیرینی غنی خود در نیم کره شمالی به ویژه در طول فصل کریسمس محبوب هستند، در حالی که اغلب خانواده ها در جشن ها، شاه بلوط را تفت داده می کنند. شاه بلوط به خاطر ارزش غذایی منحصر به فرد ش در مقایسه با سایر آجیل ها، مزایای فراوانی دارد. بر خلاف سایر آجیل ها، شاه بلوط غنی از ویتامین ث ، کربو هیدرات ها پیچیده، اسید فولیک، اسیدهای چرب هستند و چربی و کالری پایینی دارند.
آشنایی با دیگر خواص شاه بلوط
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص شاه بلوط آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص شاه بلوط
شاه بلوط (به انگلیسی : Chestnut) در واقع نوعی آجیل خوشمزه و شیرین متعلق به خانواده ی شاه بلوطیان است که بر روی درخت و درختچه و در کشور های آسیایی و اروپایی رشد می کند. فراموش نکنید که این نوع شاه بلوط با شاه بلوط آبی متفاوت می باشد. میوه یا آجیل شاه بلوط مثلثی شکل، پهن و سفید با طعم و مزه شیرین ملایم است که در یک پوسته سفت قهوه ای رنگ قرار گرفته است. شاه بلوط چینی، شاه بلوط ژاپنی، شاه بلوط آمریکایی و شاه بلوط شیرین (شاه بلوط اسپانیایی) گونه های مختلف شاه بلوط در دنیا محسوب می شوند.
شاه بلوط ، درخت میوه ویژه اقلیم گیلان است .شاه بلوط نام سردهای از درختان و همچنین میوهٔ آنهاست. جنس (سردهٔ) شاهبلوط با (نام علمی: Castanea) از خانواده فاگاسه (نام علمی: Fagaseae) میباشد. شاه بلوط که در ایران به نام های شاه بلوط هندی و شاه بلوط ترکیه شناخته می شود میوه ای است سرشار از مواد مغذی که به بهبود عملکرد غده تیروئید کمک می کند، باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی شده و برای دوران بارداری مفید می باشد.
شاه بلوط همانند مغزهای معمولی به نظر می رسد، اما شماری از فواید مهم آن برای سلامتی شامل توانایی آن در بهبود سلامت گوارشی، تقویت استخوان ها، مدیریت دیابت، حفاظت از سلامت قلب و عروق، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون می باشند. شاه بلوط همچنین ادراک را افزایش می دهد و از بیماری های مزمن جلوگیری می کند.
سالانه حدود ۵۰۰هزار تن شاهبلوط در دنیا تولید میشود که سهم کشورهای مهم تولید کننده عبارتند از: چین ۴۰ درصد، کره ۱۵ درصد، ایتالیا، ترکیه و ژاپن هر کدام حدود ۱۰ درصد، فرانسه، اسپانیا و یونان هر کدام حدود ۴ درصد، آمریکا، استرالیا، نیوزیلند، شیلی و آرژانتین هر کدام کمتر از یک درصد. مصرف شاه بلوط به صورت خام، جوشیده (آب پز یا بخارپز) و برشته شده مرسوم است. این میوه دارای مواد مغذی قابل توجهی است و خوردن آن فوائد فروانی به همراه دارد.
شاه بلوط به خاطر طعم و شیرینی غنی خود در نیم کره شمالی به ویژه در طول فصل کریسمس محبوب هستند، در حالی که اغلب خانواده ها در جشن ها، شاه بلوط را تفت داده می کنند. شاه بلوط به خاطر ارزش غذایی منحصر به فرد ش در مقایسه با سایر آجیل ها، مزایای فراوانی دارد. بر خلاف سایر آجیل ها، شاه بلوط غنی از ویتامین ث ، کربو هیدرات ها پیچیده، اسید فولیک، اسیدهای چرب هستند و چربی و کالری پایینی دارند.
خواص شاه بلوط کبابی
میوه شاه بلوط برشته شده بسیار محبوب است، اما شاه بلوط ها به طور معمول به صورت آب پز، پوره، آسیاب شده به صورت آرد برای تهیه نان، کباب شده، بخار پز و سرخ شده استفاده می شوند. آنها به خاطر ظاهر شگفت انگیز و طعم منحصر به فردی که دارند در سراسر جهان محبوب هستند و به خاطر ارزش مواد مغذی مهم آنها ستایش می شوند.
شاه بلوط را با تمرین برش افقی حدود ۲ سانتیمتر از طول بدون رسیدن به مغز آن بدهید آن را در ماهی تابه داغ پهن و روی شعله داغ قرار دهید. در مورد شومینه خاکستر گرم آماده و آن را روی تابه قرار دهید مراقب باشید و مخلوط کنید تا از سوختن شاه بلوط ها جلوگیری کنید. شاه بلوط که روی شومینه درست می شود وقتی بیرون آن سرخ می شود،آماده و داخل آن ها کاملا زرد است.
خواص شاه بلوط برای مردان و اسپرم
درباره خواص شاه بلوط برای مردان و اسپرم اطلاعات زیادی در دسترس نیست .تحقیقات اخیر نشان داده است که استفاده از عصاره ی دانه ی شاه بلوط هندی چگالی اسپرم را افزایش می دهد اما تحرک اسپرم را در مردانی که مشکلات باروری دارند بیشتر نمی کند.
خواص شاه بلوط برای معده
شاهبلوط از جمله خشکبارهایی است که دارای مقادیر بالایی فیبرهای خوراکی است. این فیبرها به افزایش مواد دفعی سیستم گوارش کمک نموده و حرکات رودهای را تحریک میکنند. بنابراین مصرف شاهبلوط سبب تنظیم حرکات رودهای و جلوگیری از التهاب و ناراحتیهای مربوط به آن میشود. همچنین فیبرهای خوراکی میتواند سبب بهینهسازی جذب مواد مغذی در بدن انسان شود.فیبر موجود در میوه شاه بلوط شیرین با افزایش حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.
درخت شاه بلوط
شاه بلوط هندی از دیگر درختان مرتفع پر خاصیت ( مانند درخت اکالیپتوس ) است که بلندی آن به ۲۵ تا ۳۰ متر می رسد و تقریبا می توان گفت مخصوص مناطق کوهستانی است ولی در ایران با روش های مخصوصی کاشته و پرورش داده می شود . میوه این درخت باعث سیری می شود، سرشار از منیزیم و یک میوه ی ایده آل برای ورزشکاران است، میزان کلسترول خون را پایین می آورد.
شاه بلوط Chestnut در واقع نوعی آجیل خوشمزه و شیرین متعلق به خانواده شاه بلوطیان است که روی درخت و درختچه و در کشورهای آسیایی و اروپایی رشد می کند. میوه یا آجیل شاه بلوط مثلثی شکل، پهن و سفید با طعم و میزه ای شیرین و ملایم است که در یک پوسته سفت قهوه ای رنگ قرار دارد.
شاهبلوط چینی نسبت به دیگر انواع شاه بلوط دارای ارتفاع کمتری است و تا ارتفاع ۱۲ متری رشد میکند. این گونه بومی شمال و غرب چین است. میوه شاهبلوط چینی دارای اندازه متوسط و کیفیت خوراکی خوبی است. این نوع درختان در سن ۳ سالگی محصول میدهند و بیشترین مقاومت به آفت زنگ شاهبلوط را دارد. از نظر باردهی به طور معمول ۷/۶ تن در هکتار میوه میدهد ولی در کشت متراکم (۸/۱× ۳ متر) و استفاده از ارقام پرمحصول، عملکرد تا ۳/۱۲ تن در هکتار افزایش مییابد. شاه بلوط چینی مناسب کشت در آمریکا است و معمولا در جاهایی که هلو کشت میشود شاه بلوط نیز کشت میگردد.
طریقه مصرف شاه بلوط
شاه بلوط را چگونه بخوریم ؟ از آرد شاه بلوط خام که گلوتن ندارد برای تهیه خمیر پنکیک، ماکارونی و نان استفاده می شود . شاه بلوط خام را برای تهیه انواع سس سالاد استفاده می کنند . شاه بلوط را به صورت آب پز استفاده می کنند؛ شاه بلوط را در آب جوش می جوشانند تا پوست آن کمی نرم شود و سپس پوست گرفته و آن را برای تهیه انواع سوپ و غذا استفاده می کنند . در برخی کشور ها شاه بلوط را با شکر ترکیب کرده و به عنوان دسر مصرف می کنند . در بسیاری از کشور ها از جمله ترکیه شاه بلوط را به عنوان یک آجیل بو داده خوشمزه به فروش می رسانند .
یک روش پخت بسیار رایج آن است که روی گاز بپزید.شاه بلوط را باید ببرید و داخل قابلمه کاملا بزرگ بریزید؛ با آب سرد بپوشانید (بدون نمک ) و اجازه دهید بپزد تا آماده شود ، که با زدن چنگال به شاه بلوط و یا صرفا با چشیدن ، متوجه می شوید . در هر دو مورد، باید پوست آنها را تا زمانی که گرم است کند بنابراین پوست آن به راحتی کنده می شود.اگر شاه بلوط بخرید ، بچینید یا انبار کنید ، قبل از پخت بهترین راه این است که آن را تازه نگه دارید.
اگر شومینه ندارید و نمی خواهید از فر استفاده کنید، می توانید شاه بلوط را در ماهی تابه بپزید تا شبیه آن هایی باشند که در فر یا شومینه پخته می شوند. این روش ساده است:آنها را ۱۰ دقیقه در آب شور قرار دهید تا نرم شوند ، سپس خشک شوند برش دهید و روی ماهی تابه نچسب قرار داده و اطمینان حاصل کنید به سمت بالا است. ۵ دقیقه روی شعله متوسط بپزید برگردانید سپس پنج دقیقه دیگر بپزید وقتی سطح آن برشته می شود آماده است .
شاه بلوط برای سگ
توجه داشته باشید که بلوط برای سگ ها مضر است و می تواند باعث مسمومیت سگ شود.
شاه بلوط برای پسرزایی
بعد از هر وعده غذایی بسیار مناسب است که یک سیب رسیده شیرین میل کنید و آقایان هم سعی کنند ۲هفته قبل از مقاربت ، روزانه ۲عدد میوه شاه بلوط مصرف کنند.
شاه بلوط و فشار خون
هنگامی که صحبت از کاهش فشار خون به میان می آید، تعداد کمی از مواد معدنی به اندازه پتاسیم ضروری به نظر می رسند. پتاسیم حرکت آب درون بدن را کنترل میکند و به عنوان یک وازودیلاتور عمل می کند، جریان خون را افزایش می دهد و فشار را از روی رگ های خونی و شریان های محدود شده بر میدارد. این کاهش فشار خون می تواند باعث بهبود سلامت کلی قلب و عروق و کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی شود.
چرا شاه بلوط تلخ است
بلوط اگر خام باشد به دلیل تانن موجود در آن مزه ای تلخ دارد . تلخ ترین قسمت بلوط همان قسمت انتهایی است که باریک می شود و روبروی کلاه است. اینجاست که اکثر اسیدهای تاننیک متمرکز شده اند. بسیاری از حیوانات ، به ویژه سنجاب ها ، بلوط را می خورند اما تلخ ترین قسمت از آن باقی می ماند. این تضمین می کند که یک محصول دیگر درخت بتواند سال بعد جوانه بزند زیرا قسمت دست نخورده باقی مانده و گاهی حتی به خاک سپرده می شود.
خواص آنتی اکسیدانی شاه بلوط
شاه بلوط حاوی چندین مواد مغذی همچنین خواص آنتی اکسیدانی است. رادیکال های آزاد باعث آسیب اکسیداتیو در سلول های بدن می شوند
و با توسعه چندین بیماری از جمله سرطان، پیری زودرس، آسیب DNA، بیماری های خود ایمنی و بیماری های قلبی عروقی مرتبط هستند.
شاه بلوط حاوی مس میباشد و از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد در بدن، جلوگیری می کند.
کمبود مس در بدن به افزایش رادیکال های آزاد و آسیب اکسیداتیو در سلول های بدن مرتبط است.
کمبود مس منجر به کاهش آنزیم های آنتی اکسیدان می شود. همچنین وجود مس به تولید آن کمک می کند.
علاوه بر این، فقر مس بر سطوح دیگر عناصر مثل سلنیوم، آهن و GSH تاثیر می گذارد
که همه آنها نقش حیاتی در حفظ سطوح مناسب فعالیت آنتی اکسیدان در بدن ایفا می کنند.
شاه بلوط نیز حاوی روی، که یک آنتی اکسیدان ضروری است و به جلوگیری از پیری زودرس ناشی
از آسیب اکسیداتیو کمک می کند. شاه بلوط ها همچنین غنی از ویتامین A و C هستند.
که هر دوی آن ها عامل آنتی اکسیدانی هستند و با رادیکال های آزاد در بافت بدن مبارزه می کنند.
اسیدهای فنولیک از جمله اسیدهای گالیک و اسیدهای الاژیک به وفور در شاه بلوط یافت می شوند
و چندین آزمایش بر روی این اسیدها، فعالیت های ضد آنتی اکسیدان قوی را نشان می دهند.
حائز اهمیت است که شاه بلوط حاوی مقدار زیادی تانن است که در دفع رادیکال های آزاد، جلوگیری از آسیب اکسیداتیو،
و مهار جهش DNA می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود. برخی از اسیدهای چرب یافت شده
در شاه بلوط از جمله اولئیک اسید، در دفع رادیکال های آزاد، کارایی بالایی نشان داده اند و مانع از اکسیداسیون طبیعی یعنی کلسترول بد می شوند.