خواص گوشت کبک و بلدرچین برای زنان باردار چه خواصی دارد
خواص گوشت کبک
خواص گوشت کبک ؛ و بلدرچین برای زنان باردار چه خواصی دارد همگی در سایت دیماکلاب .امیدواریم این مطلب ورد توجه شما سروان گرامی قرار گیرد.
آشنایی با خواص گوشت کبک
کبک از خانواده ماکیان با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری است. گوشت کبک معمولاً جزء غذاهای لوکس محسوب می شود و قیمت بالا و مخصوص به خود دارد.
گوشت این پرنده، به علت داشتن جنب و جوشهای فراوان از لحاظ لذیذی از گوشت مرغ، شترمرغ و بوقلمون بالاتر و خوش طعمتر می باشد.
حدود ۷الی ۱۰ درصد پروتئین بیشتری دارد و بسیار گوشت خوب و قابل استفاده ای بوده و جذب بسیار عالی مواد غذایی این گوشت توسط بدن امکانپذیر است.
گوشت کبک از گوشتهای بسیار لذیذ و سودمند است. گرچه دسترسی به این گوشت برای همه افراد جامعه آسان نبوده و میسر نیست،
لیکن خواص بیشمار آن ما را بر آن داشت تا شما را با خواص گوشت این پرنده آشنا کنیم.
گوشت کبک با طبیعت گرم، چربی پایین و پروتئین بالا برای همگان از کودک و خردسال تا شخص سالمند مفید بوده و سلامت بخش است.
از خواص گوشت کبک در طب سنتی برای درمان بیماریهایی هم چون ضعف اعصاب و درد مفاصل استفاده می شود.
خواص گوشت کبک در طب سنتی
در طب سنتی ایران. گوشت کبک دارای طبیعتی گرم و خشک است.
گوشت کبک دارای ارزش غذایی بالایی است مقدار پتاسیم در گوشت این پرنده فراوان است و همچنین گوشت این پرنده دارای مواد معدنی از جمله کلسیم، فسفر، منیزیم، و مقدار کمی آهن و گوگرد و همچنین دارای ویتامین Bکمپلکس و اسیدهای آمینه ضروری میتونین و لیزین می باشد.
چربی پایین و پروتئین بالای گوشت کبک برای همگان (از رده کودک تا شخص سالمند) مفید و سلامت بخش است.
گوشت کبک برای درمان بیماری هایی چون ضعف اعصاب و درد مفاصل موثر است.
گوشت کبک لطیف و سریع الهضم است.
گوشت کبک به دلیل جربی و کلسترول بسیار پایینی که دارد از خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند.
گوشت کبک غنی از پتاسیم است و مصرف آن برای افرادی که فشار خون بالا دارند مانعی ندارد.
مصرف گوشت کبک در تقویت قوای جسمانی و نیروی جنسی موثر است.
مصرف گوشت کبک از ابتلا به بیماری عفونتهای تنفسی پیشگیری می کند.
یکی از خواص مهم گوشت کبک در طب سنتی کمک به قطع تب است.
مصرف گوشت کبک برای برطرف نمودن مشکلات و ناراحتی های عصبی، ضعف اعصاب و بیخوابی موثر است.
از دیگر خواص مهم مصرف گوشت کبک، تولید کمتر اسید اوریک در بدن است. در نتیجه فعالیت کلیه ها را افزون می سازد و نقش موثری در دفع سموم بدن دارد.
مصرف گوشت کبک برای تقویت حافظه مفید است.
گوشت کبک ضعف عمومی بدن را از بین می برد.
استفاده از گوشت کبک برای افرادی که که دوره نقاهت بیماری هستند موثر است.
علاوه بر گوشت کبک، مغز سر ، جگرخام، زهره، بیضه و ….. این پرنده در درمان بیماری هایی هم چون یرقان، صرع، تقویت چشم و حافظه ، لاغری و … کاربردهای درمانی و دارویی فراوانی دارد.
طعم لذیذ و مطبوع انواع گوشت به دلیل وحود به نام گلیکوژن است که در سلولهای ماهیچه ای وجود دارد. هر قدر ماهیچه در طول حیات خود فعالتر باشد گوشت آن لذیذتر است ( مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و گوسفند و همچنین سینه پرندگان وحشی)
برخلاف تصور بسیاری از افراد خواص گوشت کبک پرورشی کمتر از نوع وحشی آن نمی باشد زیرا که در تغذیه این پرنده از مواد کاملاً طبیعی استفاده می شود در نتیجه گوشت حاصل ، طعم و بوی طبیعی خود را حفظ می کند.
مواد معدنی موجود در این گوشت کبک به خوبی جذب بدن می شود و به همین جهت زمینه مواد مورد نیاز بدن را در دسترس سلول ها قرار می دهد.
وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین های عدیده در گوشت این پرنده آن را به دارویی معجزه آسا برای درمان امراض صعب العلاجی همچون آسم، تشنچ، فشار خون ، ضعف اعصاب و یا حتی ناراحتی های روانی و عقب افتادگی های جسمی و همچنین بی خوابی تبدیل کرده است.
گوشت و تخم کبک برای کودکان رشد سریع و سالم، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش ، برای جوانان نشاط، برای میانسالان تندرستی و اطمینان و برای کهنسالان سلامت مجدد و تمدید قوا و شادابی را به ارمغان می آورد.
تخم کبک در مقایسه با تخم مرغ دارای ارزش غذایی بالاتری دارد. تخم کبک از لحاظ فسفر، آهن ، ویتامین B1، ویتامین B2 بسیار غنی است و تخم این پرنده خواص یکسان با گوشت آن دارد.
گوشت کبک برای خانم های بارداری که از حالت تهوع و استفراغ شدید رنج می برند مفید است..
قدرت تأثیر غذایی بالایی دارد و خون سالمی برای بدن تولید می کند.
خواص گوشت کبک برای کودکان و نوزادان
گوشت کبک به دلیل داشتن چربی پایین و پروتئین بالا برای کودکان بسیار مفید است.
گوشت و تخم کبک برای کودکان رشد سریع و سالم، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش ، برای جوانان نشاط،
برای میانسالان تندرستی و اطمینان و برای کهنسالان سلامت مجدد و تمدید قوا و شادابی را به ارمغان می آورد.
مصرف این تخم بصورت خام در درمان اختلالات تکلم و کودکانی که دیر به حرف می آیند مفید است.
و به بهبود تکلم کمک میکند. مصرف این تخم اشتها را افزایش داده و به رشد جسمی و ذهنی کودکان کمک می کند.
خواص گوشت کبک برای زن باردار
گوشت کبک برای خانم های بارداری که از حالت تهوع و استفراغ شدید رنج می برند مفید است..
به دلیل ارزش تغذیهای بالا مصرف تخم کبک برای کودکان، مادران باردار و شیرده و افراد سالمند و کسانی که نیاز به جذب پروتئین بالا دارند بسیار مؤثر است.
برخی از خانمهای باردار، از تهوع و استفراغ شدید رنج میبرند، ایجاد تهوع و استفراغ به دلیل ضعیف بودن معده، بالا بودن رطوبت معده، ضعیف بودن هضم، ضعف کبد یا روانه شدن حجم بالایی از مواد زائد به سمت معده، اتفاق میافتد.
در این صورت، میتوان گوشت کبک و بلدرچین را در رژیم غذایی خانمهای باردار قرار داد تا تهوع بارداری کمتر شود.
خواص گوشت کبک برای زنان شیرده
به دلیل ارزش تغذیهای بالا مصرف تخم کبک برای کودکان، مادران باردار و شیرده و افراد سالمند و کسانی که نیاز به جذب پروتئین بالا دارند بسیار مؤثر است.
خواص گوشت کبک برای مردان
این گوشت دارای طبع گرم است و برای تقویت قوای جنسی مردان مفید است.
به دلیل ارزش غذایی بالا مصرف آن برای مردانی که کار سنگین انجام می دهند مفید است.
گوشت کبک به دلیل جربی و کلسترول بسیار پایینی که دارد از خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در مردان پیشگیری می کند.
خواص گوشت کبک و بلدرچین
خواص گوشت کبک
این گوشت حاوی مقدار زیادی آهن می باشد برای مثال در صورتی که ۴۵۰ گرم از این گوشت را مصرف کنید ۱۱۰ درصد از اهن مورد نیاز بدن شما تامین می شود.
آمینو اسید های موجود در این گوشت باعث تقویت سیستم گوارشی می شوند، همچنین این گوشت حاوی مواد معدنی فراوانی می باشد که به تقویت جگر و طحال نیز کمک می کند.
بدن برخی از افراد به دلیل کمبود ویتامین و مواد معدنی دچار ضعف می شود، بنابراین با مصرف مداوم این گوشت می توانید قوای بدن خود را باز گردانید. توجه کنید این گوشت باعث افزایش وزن نیز می شود.
در مغز کبک مواد مقوی و پر خاصیتی وجود دارد که باعث درمان یرقان می شود. در واقع مواد مغذی موجود در مغز کبک به تقویت حافظه نیز کمک بسزایی می کنند.
جگر خام کبک کمک بسزایی به درمان صرع می کند. جگر دارای آهن و مواد معدنی فراوانی می باشد که برای بدن بسیار مفید است.
زهره کبک برای تقویت چشم و بینایی بسیار مفید واقع می شود. زهره کبک را با روغن زیتون قاطی کنین و در چشم خود بچکانید.
زهره گوشت کبک را با روغن زیتون مخلوط کنید و میل کنید تا حافظه بلند مدتتان تقویت شود از ابتلا به فراموشی جلوگیری شود.
گوشت کبک دارای کلسترول بد پایین و کلسترول خوب بالایی می باشد و همین عوامل سبب می شود تا از بسته شدن عروق توسط چربی ها جلوگیری کند.
خواص گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین حاوی فسفر و کلسیم زیادی می باشد که به استحکام استخوان ها کمک بسزایی می کند. برای جلوگیری از پوکی و مشکلات استخوانی می توان از گوشت بلدرچین استفاده کرد. ویتامین دی موجود در این گوشت به رشد استخوان ها کمک زیادی می کند و سیستم عصبی بدن را نیز تقویت می کند.
این گوشت حاوی آهن می باشد. آهن موجود در این گوشت با کمبود خون و بیماری های کم خونی مقابله می کند و با تقویت هموگلوبین و آریتروسیت های موجود در بدن مشکل کم خونی را حل می کند.
گوشت بلدرچین حاوی مواد مغذی فراوانی می باشد که با مصرف منظم آن می توان سیستم ایمنی بدن را تقویت نمود. هنگامی که سیستم ایمنی بدن تقویت شود فرد از ابتلای سریع به انواع بیماری ها نیز در امان می ماند.
مصرف این گوشت به طور منظم بسیاری از مشکلات گوارشی را حل می کند زیرا هنگامی که سیستم گوارشی فرد دچار اختلال می شود، فرایند هضم به سختی صورت می گیرد.
گوشت بلدرچین دارای ویتامین های A، B و E می باشد. ویتامین E موجود در این گوشت از پیری زودرس جلوگیری می کند و به بازسازی پوست می پردازد.
ویتامین B موجود در این گوشت شامل ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین و… می باشد که به سلامت مغز کمک می کنند. کولین موجود در این گوشت سبب می شود تا عصب های مغز به درستی عمل کنند.
در نهایت
مصرف هر دو گوشت فواید و خواصی به دنبال دارد که برای بدن بسیار مفید می باشد و بهتر است از هر دو گوشت در حد اعتدال در رژیم غذایی خود استفاده کنید. شما می توایند بر اساس سلیقه غذایی خود و نیازهای بدنتان از هرکدام از این دو گوشت استفاده کنید.
خواص گوشت کبک و تیهو
مزاج گوشت کبک گرم و خشک است. بهطورکلی، طبع پرندگان کوچکتر که دارای تحرک بیشتر و سریعتر هستند، به سمت گرمی و خشکی بیشتری است،
اما خارج از اعتدال نبوده و مورد توصیه طب سنتی و بسیار مفید برای انسان است.
بسیار لطیف و سریع الهضم است و غذاییت نسبتا زیادی دارد. خون زیادی تولید میکند و کباب شده آن چاقکننده است،
اما به دلیل مقدار کمی خشکی، ممکن است منجر به درجاتی از یبوست شود.
فرح بخش بوده و برای قلب مفید است؛ همچنین نیروی جنسی را افزایش میدهد.
بهتر است که بلافاصله پس از ذبح استفاده نشود، بلکه یکی، دو روز بعد از ذبح استفاده شود.
گوشت تیهو از جمله گوشتهای خوب و گوارا در طب سنتی به شمار رفته، مصرف آنها توصیه شده و در مصرف متعادل، نیاز به مصلح خاصی ندارد.
کسانی که مزاج گرم دارند بهتر است گوشت این پرندگان را همراه با کمی سرکه و آبغوره آماده و استفاده کنند.
سرد مزاجان بهتر است این گوشتها را با کمی ادویهجات تند مثل فلفل و دارچین تهیه و مصرف نمایند.
افراد با مزاج رطوبتی بهتر است گوشت را به صورت کباب و بریان کرده مصرف کنند
و از پرندگان لاغر تر استفاده نمایند که البته همه این موارد تا حدی منجر به مشکل شدن دفع و خروج مدفوع از بدن میشوند.
کسانی که دچار یبوست و خشکی مزاج هستند بهتر است از پرندگان چاقتر و به صورت پخته و یا سوپ و آش استفاده نمایند
و در آن روغن بادام و زیتون هم بریزند که همگی منجر به لینت مزاج میشوند.
همچنین خوردن مقداری شیرینی با آن باعث افزایش غذائیت و لینت میگردد
که البته این حالت برای بیماران یا کسانی که میخواهند مزاج را تلطیف کرده و لاغر شوند نمی باشد.
گوشت کبک از کجا بخریم
گوشت کبک را می توانید از مرغ فروشی های بزرگ و همچنین از فروشگاه های معتبر اینترنتی خریداری کنید.
گوشت کبک برای دیابت
افراد مبتلا به دیابت بدنشان به دلیل کمبود انرژی احساس ضعف عمومی می کنند. از خواص دیگر گوشت بلدرچین و کبک می توان به درمان ضعف عمومی اشاره کرد،
که کمک شایانی می تواند به شخص بیمار بکند. همچنین باعث تقویت قوای جنسی فرد می شود.
گوشت کبک برای سنگ کلیه
در درمان های طب سنتی از سنگدان کبک برای دفع شن و سنگ کلیه استفاده می کنند.
در درمان های طب سنتی از سنگدان کبک برای دفع شن و سنگ کلیه استفاده می کنند.
به این صورت که درون سنگدان کبک را لایه ای پوشانده که زرد رنگ می باشد.
این لایه را جدا و خشک کرده سپس آسیاب کنید و همراه با آب بخورید.
گوشت کبک برای کبد چرب
از گوشت کبک برای درمان ضعف کبد و همچنین درمان بیماری کبد چرب استفاده می شود.
گوشت کبک و فشار خون
گوشت کبک دارای پتاسیم بالا است و همانگونه که مستحضر هستید پتاسیم برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است.
گوشت کبک غنی از پتاسیم است و مصرف آن برای افرادی که فشار خون بالا دارند مانعی ندارد.
گوشت کبک و سرطان
گفته می شود که این گوشت برای درمان بیماران سرطانی مفید است ولی دلیل علمی برای این مطلب یافت نشد و بهتر است حتما قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت نمایید.
گوشت کبک و کم خونی
این گوشت حاوی مقدار زیادی آهن می باشد برای مثال در صورتی که ۴۵۰ گرم از این گوشت را مصرف کنید ۱۱۰ درصد از اهن مورد نیاز بدن شما تامین می شود.
مضرات گوشت کبک
اگر مبتلا به چربی خون بالا بایستی از مصرف بیش از حد گوشت کبک خودداری کنند
زیرا که میزان چربی و کلسترول آن کمتر از گوشت مرغ است
و مصرف آن سبب کاهش کلسترول خون نمی شود. چون این گوشتها منبع چربی های اشباع هستند.
از نظر طب سنتی گرم مزاجان و افرادی که در هوای گرم و شهرهای گرمسیر هستند.
باید از زیاده روی در مصرف گوشت کبک پرهیز کنند. (مصلح آن؛ سنکجبین و ترشی ها است.)
گوشت کبک سفت است بهتر است بلافاصله پخته نشود و مدتی در هوای آزاد بماند.