خواص نخود و لوبیا و بررسی خواص و ارزش غذایی نخود و لوبیا

خواص نخود و لوبیا

خواص نخود و لوبیا ؛ بررسی خواص و ارزش غذایی نخود و لوبیا همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

حتما بخوانید : خیار شور و اسهال ؛ آیا خوردن خیار شور در زمان اسهال مفید است؟

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

خواص نخود و لوبیا

حبوبات سرشار از آمینو اسید هستند . آمینو اسید یک ماده مغذی برای ساخت پروتئین است و باعث رشد موها، زیبایی پوست و ناخن ها می گردد

و همچنین انرژی لازم فرد را تامین خواهد کرد . واکنش های متابولیسمی را بهبود می بخشد

و به طور کلی سلامت هورمون ها و سیستم ایمنی را نیز افزایش خواهد داد.

فیبر یک کربوهیدرات غیر قابل هضم است که احساس سیری به فرد می دهد ، به گوارش او کمک می کند ،

باعث می شود که مواد اضافی از بدن او خارج شوند ، قند خون را تنظیم می کند و همچنین کلسترول را پایین تر می آورد .

فیبر موجود در حبوبات برای افرادی که مبتلا به دیابت ، هایپوگلایسمی یا مقاوم به انسولین هستند، بسیار مناسب می باشد.

یکی از مهم ترین مواد مغذی برای تقسیم طبیعی سلول ها در دوران بارداری ، شیردهی، فولیک اسید یا همان ویتامین b9 می باشد

که نقشی بسیار موثر در رشد نوزاد دارد افراد جوان نیز باید به اندازه کافی این ویتامین را به بدن برسانند

تا بتوانند متابولیسم مناسب داشته باشند ، انرژی زیادی به دست بیاورند و تولید سلول های قرمز خون افزایش پیدا کند.

فولیک اسید در کاهش حملات قلبی ، سکته و بیماری های عروقی موثر است.

آهن نیز یکی دیگر از اجزای معدنی ضروری است که اکسیژن را به سلول های خونی از ریه به دیگر قسمت های بدن می رساند

و به افزایش سطح انرژی و استقامت بدن کمک خواهد کرد.

تیامین یا ویتامین ب ۱ نقش فعالی در متابولیسم کربوهیدرات دارد و آن را به انرژی قابل مصرف تبدیل می کند .

این ویتامین همچنین می تواند عملکرد عصبی فرد را بهبود بخشد و کتون ها را به کوآنزیم مورد نیاز برای متابولیسم سلولی تبدیل نماید.

آشنایی با دیگر خواص نخود

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص نخود آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با گیاه نخود

نخود نوعی گیاه یک ساله است که در خانواده حبوبات دسته بندی می شود و در شرایط مناسب می تواند تا ۳۰ سانتی متر رشد کند.

نخود به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند لوبیا چیتی ، ماش ، سویا ، نخود فرنگی ، عدس و شنبلیله در راسته باقلاسانان دسته بندی می شود.

نخود که جزء خانواده حبوبات محسوب می‌شود دارای املاح، ویتامین و پروتئین‌های متعددی

از جمله نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، روغن گیاهی، مس و ویتامین‌هایی مانند ویتامین A،B1، B2 است.

بنابراین نخود دارای اسیدآمینه‌های مختلف، ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیار مفیدی است

که می‌توانیم بگوییم نه فقط یک غذا بلکه دارو محسوب می‌شود.

خواص ضد سرطانی

در نخود ماده معدنی به نام سلنیوم وجود دارد که با سم‌زدایی بدن، خطر ابتلا به بیماری سرطان را کاهش می‌دهد

و با درمان التهاب از رشد تومورهای سرطانی پیشگیری می کند.

در نخود فولات به فراوانی یافت می‌شود که نقش مهمی در سنتز و ترمیم دی‌ان‌ای دارد.

همچنین نخود مانع جهش دی‌ان‌ای شده و تولید سلول‌های سرطانی را متوقف می کند.

فیبر موجود در این خوراکی خوشمزه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

ایزوفلاون موجود در نخود مانع تکثیر سلول‌های سرطان سینه شده و ویتامین سی موجود در آن با رادیکال‌های آزاد در بدن مقابله می کند.

نخود برای تقویت استخوان ها

نخود یک منبع سرشار از کلسیم، منیزیم، روی، فسفر و ویتامین کا بوده که برای رشد، تقویت و سلامت استخوان‌ها ضروری می باشد

و به حفظ ساختار استخوانی بدن کمک می‌کند. ویتامین های کا موجود در نخود باعث جذب بهتر کلسیم

در بدن شده و خطر بروز شکستگی های استخوانی را کاهش می‌دهد.

در نخود آهن و روی به مقدار فراوان وجود دارد که برای تولید کلاژن ضروری بوده که از سلامت استخوان‌ها و غضروف‌ها محافظت می‌کند.

خواص نخود برای سلامت چشم

بتاکاروتن و روی موجود در نخود نقش بسیار مهمی در سلامت بینایی داشته و خطر بروز دژنراسیون ماکولا را کاهش می‌دهد.

نخود برای زنان

مصرف نخود یکی از روش‌های خانگی برای کاهش علائم دوران یائسگی از جمله تعریق زیاد، نوسانات خلق‌وخو و گرگرفتگی می باشد.

نخود حاوی فیتواستروژن بوده که به تعادل هورمونی بدن خانم‌ها کمک کرده و از بروز بیماری‌های زنان مانند سرطان سینه جلوگیری می کند.

آهن، فسفات، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K موجود در نخود به ایجاد

و حفظ ساختار و قدرت استخوان کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان به ویژه در زنان یائسه را کاهش می دهد.

برای درمان عفونت واژن بهتر است که از روغن زرد و نخود استفاده کنید چرا که تاثیر بیشتری برای درمان عفونت رحم دارند.

غذاهایی بخورید که باعث قاعدگی می‌شوند. نخودآب بخورید.

از یک شب قبل نخود را خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید تا نفخش گرفته شود.

چهار لیوان آب روی نخود بریزید و بگذارید خوب بپزد.

وقتی اندازه یک لیوان از آب نخود باقی ماند، آب را به کاسه‌ای منتقل کنید

و نخود و پیاز را با روغن زیتون یا روغن کنجد تفت دهید.

به نخود و پیاز ادویه‌جات گرم بزنید، سپس آب غلیظ نخود را روی آن بریزید.

نخود آب از غذاهایی است که باعث می‌شود خون به تخمدان برسد.

خواص ضد التهابی

ویتامین آ ، سی ، ب شش ، فیبر ، پروتئین ، منیزیم ، سلنیوم و آهن همگی در نخود وجود داشته

و مصرف چهار وعده غذایی نخود در هفته احتمال بروز بیماری‌های التهابی مختلف را کاهش می‌دهد.

خواص نخود برای اسپرم و باردار شدن

در طب سنتی نخود را برای افزایش میزان اسپرم و درمان ناباروری در مردان استفاده می کردند.

از خواص نخود که در طب سنتی به آن زیاد اشاره شده است، افزایش نیروی جنسی و تولید اسپرم در مردان است.

اگر تعداد اسپرمها کم است و مشکل نازایی و حتی آزواسپرمی دارید

یا اینکه حرکت اسپرم خیلی ضعیف و کند است هفته‌ای سه روز نخودآب با پیاز فراوان میل کنید؛

توصیه می‌شود در هر بشقاب نخودآب یک قاشق غذاخوری روغن زیتون نیز اضافه و میل کنید.

آب نخود برای تقویت نیروی جنسی و قوی شدن اسپرم خوب است.

برای تهیه آب نخود برای اسپرم کافی است که دویست گرم نخود را شب قبل خیس کنید

و فردایش آب آن را خالی کنید و با یک دارچین ده گرمی در مقدار زیادی آب بپزید.آنقدر صبر کنید تا نخودها له شوند.

هر وقت آب کم شد دوباره آب اضافه کنید تا همسطح آب اولیه قبل از جوش شود.

بعد از آن مایع بدست امده را صاف کنید و دوباره کمی بجوشانید تا غلیظ تر شود.

نحوه مصرف هم به این صورت است که در ساعت های ۸ و ۱۲ و ۱۶ و ۲۰ با کمی نمک به هر میزان که میل داشتید بخورید.

اگر بعد از خوردن احساس نفخ کردید در دفعات بعدی زیره سیاه هم اضافه کنید.

توجه کنید که نمی شود آب نخود را در زودپز درست کرد.

برای افزایش درجه گرمی آب نخود می توانید به آن روغن بادام و نمک و کمی پیاز و زیره و میخک هم اضافه کنید.

همچنین می توانید نخود را در آب خیس کنید و صبح ابش را صاف کرده و با عسل مخلوط کنید و روزی یک لیوان بخورید.

خواص نخود برای کبوتر

شما باید هر موقع این بیماری را مشاهده کردید بلافاصله کفتر مریض خود را از سایرین جدا کنید(چون اگر کبوتران دیگر اورا بزنند مریضی آن بیشتر میشود)

در ۴ روز اول بیماری فقط به آن نخود بدهید و در آخر کمی سیر(نخود ها را قبل از وارد کردن در ظرف آب به خوبی بشویید).

نخود ها را در درون ظرف آبی قرار داده و وقتی ملایم شد دهن او را باز کنید و یکذره یکذره وارد دهنش کنید(

مواظب باشید خفه اش نکنید یکذره یکذره)کمی سیر نیز در آخر بدهید.بعد از دادن نخودها آب نیز بدهید

(بهتر است از همان آبی که نخود ها درون آن بوده اند استفاده کنید).

مقدار غذا دادن شما بستگی به(شکم)کبوتر شما دارد. همیشه سعی کنید غذای آن (بعد از ۴ روز اول بیماری)

به طوری باشد که نصفی از شکمش را با دانه های متنوع و بقیه با نخود و در آخر با کمی سیر پر شود .

خواص نخود و کشمش

نخودچی و کشمش به واسطه وجود نخودچی(بدون نمک)، سرشار از فیبر و مقادیر بالایی از پروتئین است.

این دو ماده مغذی، شما را برای مدت زیادی سیر نگه می دارند و گرسنگی را کنترل می‌کنند.

این مواد مغذی در نخود، یافت شده و آن را برای کاهش و تثبیت وزن، ایده‌آل می‌کند.

نخودچی کشمش به واسطه نخود به کاهش کلسترول کمک می کند.

گنجاندن ۳/۴ فنجان نخودچی بدون نمک در رژیم غذایی می‌تواند به کاهش کلسترول LDL (بد) کمک کند.

نخود دارای دیس لپیدمیاست که از تجمع کلسترول در بدن جلوگیری می‌کند.

این کار، خطر بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.

فقط به خاطر بسپارید برای دریافت این مقدار نخودچی بهتر است به مصرف کشمش توجه داشته باشید.

نخود و کشمش به واسطه نخودش سرشار از آهن است. آهن به انتقال اکسیژن در بدن کمک کرده

و برای حفظ قدرت سیستم ایمنی و برای متابولیسم خوب، ضروری است.

نخود موجود در نخودچی کشمش سرشار از آهن است و به افزایش انرژی کمک می‌کند.

آهن برای زنان باردار یا زنان شیرده ضروری است.

کودکان و بزرگسالان برای انجام کارهای معمول روزانه، به مقادیر کافی آهن احتیاج دارند.

نخود، با کمک مواد معدنی و منگنز، عملکرد آنزیم ها،

تولید انرژی و دفاع آنتی‌اکسیدانی را تسهیل می‌کند.

مقدار مناسب کلسیم موجود در نخود برابر با کلسیم شیر، و ماست است

و در نتیجه برای سلامت استخوان مفید است.

شاخص گلیسمی نخود پایین است و بنابراین برای جلوگیری و تنظیم سطح قند خون خوب است.

فیبر و پروتئین به جریان خون در لوله گوارشی کمک می‌کند. همچنین از شکستن خیلی سریع یا خیلی آرام غذا جلوگیری می‌کند.

این سرعت سالم، قند غذا را آزاد کرده و تاثیر گوارش غذا بر سطح قند خون ما را تثبیت می‌کند.

نخود به بیماران دیابتی و افراد مقاوم در برابر انسولین توصیه می‌شود.

کشمش موجود در نخودچی کشمش سرشار از فیبر است که با جذب کردن آب ورم می‌کند و به طور موثر یبوست را از بین می‌برد.

مصرف منظم کشمش باعث تحریک حرکات روده می‌شود

و در عین حال فیبر موجود در آن سموم و مواد زائد را از دستگاه گوارش حذف می‌کند.

کشمش موجود در نخود و کشمش منبعی غنی از آهن و مس و همچنین ویتامین ب کمپلکس است که برای تشکیل گلبول‌های قرمز حیاتی هستند.

مصرف منظم کشمش کمک می‌کند که کم خونی ناشی از کمبود آهن رفع شود و لخته شدن خون را در فرآیند التیام زخم بهبود می‌دهد.

کشمش نخودچی کشمش به میزان فراوانی فیتوکمیکال‌های (مواد شیمیایی گیاهی) فنولی دارد که به دلیل خواص ضد میکروبی،

ضد باکتری و آنتی‌اکسیدانی‌شان شناخته شده‌اند. این خواص می‌توانند

از طریق مبارزه با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی، تب را درمان کنند.

کشمش موجود در نخودچی کشمش حاوی مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنولی به نام کاتچین است.

این آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را که موجب رشد تومورها، به ویژه سرطان روده بزرگ می‌شوند، از بین می‌برند.

بنابراین، گنجاندن کشمش در رژیم غذایی، یک راه موثر برای جلوگیری از تشکیل سلول‌های سرطانی است.

خواص نخود و عسل

این ترکیب باعث افزایش انرژی بدن می شود و از سستی و خستگ جلوگیری می کند.

مصرف روزانه آب نخود و عسل باعث تقویت جنسی می شود و اسپرم ها را قوی می کند.

مصرف آب نخود و عسل هم باعث اکسیژن رسانی به مو می شود و هم برای سلامت پوست مفید است.

مصرف نخود از بروز سنگ کلیه جلوگیری می کند . برای این کارنصف فنجان نخود را در آب بخیسانید

و یک شب نگه دارید سپس روز بعد با عسل مصرف کنید تا از سنگ کلیه جلوگیری نماید.

خواص نخود و لوبیا

حبوبات سرشار از آمینو اسید هستند . آمینو اسید یک ماده مغذی برای ساخت پروتئین است و باعث رشد موها، زیبایی پوست و ناخن ها می گردد

و همچنین انرژی لازم فرد را تامین خواهد کرد . واکنش های متابولیسمی را بهبود می بخشد

و به طور کلی سلامت هورمون ها و سیستم ایمنی را نیز افزایش خواهد داد.

فیبر یک کربوهیدرات غیر قابل هضم است که احساس سیری به فرد می دهد ، به گوارش او کمک می کند ،

باعث می شود که مواد اضافی از بدن او خارج شوند ، قند خون را تنظیم می کند و همچنین کلسترول را پایین تر می آورد .

فیبر موجود در حبوبات برای افرادی که مبتلا به دیابت ، هایپوگلایسمی یا مقاوم به انسولین هستند، بسیار مناسب می باشد.

یکی از مهم ترین مواد مغذی برای تقسیم طبیعی سلول ها در دوران بارداری ، شیردهی، فولیک اسید یا همان ویتامین b9 می باشد

که نقشی بسیار موثر در رشد نوزاد دارد افراد جوان نیز باید به اندازه کافی این ویتامین را به بدن برسانند

تا بتوانند متابولیسم مناسب داشته باشند ، انرژی زیادی به دست بیاورند و تولید سلول های قرمز خون افزایش پیدا کند.

فولیک اسید در کاهش حملات قلبی ، سکته و بیماری های عروقی موثر است.

آهن نیز یکی دیگر از اجزای معدنی ضروری است که اکسیژن را به سلول های خونی از ریه به دیگر قسمت های بدن می رساند

و به افزایش سطح انرژی و استقامت بدن کمک خواهد کرد.

تیامین یا ویتامین ب ۱ نقش فعالی در متابولیسم کربوهیدرات دارد و آن را به انرژی قابل مصرف تبدیل می کند .

این ویتامین همچنین می تواند عملکرد عصبی فرد را بهبود بخشد و کتون ها را به کوآنزیم مورد نیاز برای متابولیسم سلولی تبدیل نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا