عرق زیره سیاه و تقویت معده و خاصیت لاغر کنندگی و سلامت پوست با عرق زیره سیاه

عرق زیره سیاه

عرق زیره سیاه ؛ تقویت معده ،خاصیت لاغر کنندگی و سلامت پوست با عرق زیره سیاه همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص ویتامین ای ۴۰۰ برای مردان ؛ مصرف ویتامین ای ۴۰۰ برای اقایان

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

عرق زیره سیاه

با استفاده از عرق زیره می توان از خواص زیاد مانند کاهش وزن و لاغری بهره مند شد.

این عرق گیاهی سرشار از فیبر است که موجب کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن می شود و مصرف روزانه یک فنجان از عرق زیره در رسیدن به نتیجه مطلوب توصیه می شود.

حتما بخوانید : خواص زردچوبه برای خونریزی رحم ؛ فواید مصرف زردچوبه برای دوران قاعدگی

می توان عرق زیره را به همراه یک قاشق عسل طبیعی مصرف نمود.

بهترین زمان برای مصرف عرق زیره، نیم ساعت قبل از وعده غذایی است.

آشنایی با دیگر خواص زیره سیاه

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص زیره سیاه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با زیره سیاه

زیره ی سیاه گیاهی است دوساله مانند هویج (بعضی از ارقام آن یکساله است )،ساقه آن توخالی و برگهای آن سبز با بریدگی و تقسیمات دو مرتبه ای به طوری که به صورت نوار نخی مانند شود درمی آید.

گلهای آن سفید رنگ به صورت چتر مرکب در انتهای ساقه های گل دهنده که بلندی آنها ۹۰-۵۰ سانتی متر می رسد طاهر می شود.

ریشه آن دو کی شکل و میوه ان دراز باریک به طول ۵ میلی متر که در دو طرف باریک می شود.

ارقام دو ساله زیره احتیاج به یک دوره رویش دوم برای رسیدن میوه دارد.

بذری که در بهار کاشته می شود پس از ۲۰-۱۵ روز جوانه می زند و به رشد خود ادامه می دهد و در تابستان سال بعد رشد گیاه کامل شده و به دانه می نشیند.

خاکهای رسی کمی سبک که قابل نفوذ و پرقوت و غنی از مواد آلی باشند،برای زیره مناسب است.

زیره سیاه از طیف گسترده ای از مواد مغذی ضروری برخوردار است ، که بسیاری از آنها در رژیم های غربی وجود ندارد. اینها شامل آهن ، روی ، کلسیم و فیبر هستند.

خواص زیره سیاه برای بارداری و سقط جنین

مصرف بیش از اندازه زیره ممکن است سبب سقط جنین در زنان باردار و یا القاء زایمان زودرس شود. بنابراین زنان باردار نباید مقادیر زیادی از این دانه را استفاده کنند.

در صورت امکان دانه های کامل زیره سیاه را به جای پودر زیره سیاه خریداری کنید چون درصورتی که پودر باشد خیلی زودتر طعم خود را از دست می دهد.

دانه های زیره سیاه را به راحتی می توانید با هاون آسیاب کرد.

اگرچه ادویه ها و گیاهان معطر خشک به طور گسترده در فروشگاه ها در دسترس هستند اما ترجیحاً از مغازه های محلی خریداری نمایید. اغلب این مغازه های محلی گیاهان باکیفیت تر و تازه تری دارند.

همانند سایر محصولات زیره سیاه ارگانیک خریداری کنید تا مطمئن شوید تحت تشعشع قرار نداشته است.

پودر و دانه های زیره سیاه را باید در ظرف شیشه ای با در محکم در مکانی خشک، تاریک و خنک نگهداری کنید.

پودر زیره سیاه حدود شش ماه قابل نگهداری است اما دانه های کامل آن تا یک سال تازه می مانند.

برای استفاده کامل از طعم و عطر زیره سیاه ، دانه های کامل زیر سیاه را پیش از مصرف کمی بو دهید.

دانه زیره سیاه نیز پس از خشک شدن دور از نور و گرما و و در ظروف کاملا در بسته نگهداری شود.

مصرف زیره در دوران بارداری را حتما در برنامه غذایی خود بگنجانید. این دانه ها نیاز مادر و جنین را به آهن تامین می کند.

محتوای کلسیم آن برای استخوان بندی جنین مفید است.

همچنین زیره سیاه، باعث بهبود گوارش در بارداری می شود و ضد یبوست بارداری است.

تنظیم فشار خون بارداری و خاصیت آرامش بخش زیره از فواید دیگر آن است.

همچنین زیره ضد دیابت بارداری و تنظیم کننده قند خون است.

بطور مثال خوردن زیره پلو و یا غذایی که ادویه زیره در آن استفاده شده اشکالی در بارداری پیش نمی آورد.

اما مصرف زیره به صورت روغن یا نوشیدنی که کاربرد درمانی دارد در دوران بارداری توصیه نمی شود.

خواص زیره سیاه در برنج و غذا

زیره سیاه دارای طبع گرم است و استفاده از آن برای غذاهای سرد به خصوص برنج خیلی مفید است چرا که طبع سرد این غذا ها که عامل بسیاری از بیماری ها است را از بین می برد.

خواص زیره سیاه و عسل

مصرف زیره سیاه و عسل باعث افزایش شیر مادران شیرده می شود.

هنگامی که پودر زیره سیاه با عسل و فلفل مخلوط شود، به عنوان یک داروی تقویت کننده قوای جنسی عمل می کند. این دارو در بین اعراب بسیار محبوب است.

برای از بین بردن نفخ عذاهای نفاخ می توانید گرد زیره را به مقدار یک گرم عسل مخلوط کرده و استفاده کنید.

با استفاده از عرق زیره می توان از خواص زیاد مانند کاهش وزن و لاغری بهره مند شد.

این عرق گیاهی سرشار از فیبر است که موجب کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن می شود و مصرف روزانه یک فنجان از عرق زیره در رسیدن به نتیجه مطلوب توصیه می شود.

می توان عرق زیره را به همراه یک قاشق عسل طبیعی مصرف نمود.

بهترین زمان برای مصرف عرق زیره، نیم ساعت قبل از وعده غذایی است.

خواص زیره سیاه و رازیانه

زیره در آشپزی کاربرد زیادی دارد و در هر آشپزخانه‌ای، مقداری از آن پیدا می‌شود.

البته مصرف غذایی، تنها کاربرد زیره نیست. از این دانه برای برخی از اهداف پزشکی نیز استفاده می‌شود.

زیره برای درمان سرماخوردگی، کم‌خونی، بی‌خوابی و رفع اختلالات تنفسی کارآمد بوده و تاثیرات محسوسی بر سیستم گوارش بدن دارد و به عنوان تسریع‌کننده معده نیز استفاده می‌شوند.

رازیانه مانند زیره، خواص دارویی و غذایی فراوانی داشته و در اشکال متفاوتی استفاده می‌شود.

عرق رازیانه، روغن رازیانه و دمنوش رازیانه، از جمله فرآورده‌های گیاه رازیانه هستند که هرکدام موارد مصرف متفاوتی دارند.

علاوه‌بر مصارف خوراکی و غذایی، رازیانه در جایگاه یک گیاه درمانگر نیز بسیار کارآمد است و در بسیاری از عطاری‌ها یافت می‌شود.

این گیاه برای درمان بیماری‌های هورمونی و گوارشی استفاده می‌شود و برای درمان چاقی و پیشگیری از برخی سرطان‌ها کارآمد است.

اخیرا تحقیقاتی درباره تاثیر رازیانه بر فشار خون انجام شده که ثابت می‌کند رازیانه فشار خون زیاد را نیز تا حدودی درمان می‌کند.

طریقه مصرف زیره سیاه

زیره سیاه از نظر عطر و طعم شبیه به آنیسون یا بادیان رومی است.

از دانه‌های آن غالباً در پخت غذا استفاده می‌شود.

دانه‌های آن در انواع نان چاودار که یک نان سنتی در انگلیس است وجود دارد.

همچنین از زیره سیاه در دسرهای طعم دار، سوپ‌ها، کالباس‌ها، سبزیجات و … استفاده می‌کنند.

آن‌ها گاهی اوقات برای تهیه ترشی نیز استفاده می‌شوند.

اضافه کردن زیره به سالاد سیب زمینی یا سالاد کلم.

اضافه کردن آن به انواع سس‌ها یا سوپ‌ها بر پایه گوجه فرنگی.

مخلوط کردن آن در تهیه پنیر.

استفاده از زیره در پخت انواع کیک، نان، کوکی یا کلوچه‌ها.

اضافه کردن زیره برای طعم دادن به گوشت گاو.

به هر نوع دستورالعمل غذایی که شامل کلم است.

دمنوش زیره سیاه

برای تهیه‌ دمنوش زیره سیاه کافی است یک قاشق غذاخوری پودر زیره سیاه را آسیاب کنید و در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه مانند چای دم کنید.

بعد این دمنوش را با یک قاشق عسل و آبلیمو نوش جان کنید.

افرادی که از این دمنوش برای کاهش وزن استفاده می‌کنند بهتر است که نیم ساعت قبل از غذا این دمنوش را مصرف کنند و از معجزه‌ آن بهره‌مند شوند.

اگر هم برای کاهش نفخ و کمک به هضم غذا از این دمنوش استفاده می‌کنید، بهترین زمان مصرف آن ۳ وعده و پس از صرف غذاست.

دم کرده زیره سیاه یکی از دمنوش‌های مفید برای معده است و اگر بخواهید معده را کاملا تقویت کنید، باید ۲۰ گرم زیره سیاه را با مرزنجوش و بابونه در یک لیتر آب به مدت ده دقیقه بجوشانید و پنج دقیقه دم کرده و هر روز صبح و شب یک فنجان از آن را مصرف کرد.

برای درمان برونشیت از دمنوش زیره سیاه استفاده کنید.

برای برطرف کردن سوء هاضمه دم کرده زیره سیاه مفید است.

از خواص دمنوش زیره برطرف کردن ترشحات زنانگی است.

برای رفع نفخ روده و معده می‌توانید دم کرده زیره را مصرف کنید.

زیره سیاه ضد تومور، ضد صفرا، ضد باکتری و ضد عفونی کننده است.

فرق زیره سیاه و سبز

طبع‌ زیره‌ سیاه‌ خیلی‌ گرم‌ و خشک‌ است‌. زیره‌ سیاه‌ دارای‌ خواص‌ مدر، بادشکن‌، مقوی‌، زیادکننده‌ شیر، قاعده‌آور، نیرودهنده‌، ضد کرم‌، هضم‌ کننده‌، ضد تشنج‌، قابض‌، معرق‌، مقوی‌ معده‌، قاطع‌ اسپرم‌ است‌.

زیره ی سبز جزء اصلی پودرهای کاری و چیلی است و به عنوان طعم دهنده در محصولات غذایی – تجاری متنوعی به کار می رود.

روغن این گیاه از طریق تقطیر با بخار آب، برای مزه دار کردن نوشیدنی ها، دسرها و چاشنی ها مصرف می شود و همچنین جزء معطر کرم ها، لوسیون ها و عطریات است.

زیره سبز از نظر طعم قوی تر از زیره سیاه است؛ زیره سیاه طعم و مزه ای مانند شیرین بیان دارد و از نظر ظاهری بیشتر با انیسون و رازیانه مقایسه می شود در حالیکه زیره سبز طعم تلخ و زمینی دارد و مزه ی آن تندتر است.

رنگ دانه های زیره سبز از دانه های زیره سیاه روشن تر است.

دانه های زیره سبز از نظر اندازه بزرگ تر از دانه های زیره سیاه هستند.

زیره سیاه دانه های کوچک هلال شکل و چند وجهی دارد.

زیره سبز و زیره سیاه از گیاهان مختلفی به دست می آیند؛ زیره سبز میوه خشک شده ی گیاه Cuminum cyminum است در حالی که زیره سیاه میوه ی خشک شده گیاه Carum carvi می باشد و در فارسی به نام های دیگری همچون زیره کرمانی، شاه زیره و زیره کوهی معروف است

دانه های زیره سیاه را بیشتر برای تهیه غذا های آلمانی، نان چاودار، نان تست فرانسوی، کیک و کلوچه و سوسیس خانگی استفاده می کنند.

در حالی که زیره سبز را بیشتر برای تهیه غذا های مکزیکی و هندی به کار می برند.

زیره سبز یکی از اجزای اصلی ادویه های گرام ماسالا و پودر کاری است.

زیره سیاه یک گیاه دو ساله است در حالی که زیره سبز یک گیاه یک ساله می باشد.

زیره سیاه و ماست برای لاغری

در سال ۲۰۱۴ پژوهشی بر روی خانم‌هایی با اضافه وزن انجام شد. در این تحقیق ۸۸ خانم به دو گروه تقسیم شدند و به مدت ۳ ماه تحت آزمایش قرار گرفتند.

به گروه اول دو وعده در روز ماست به همراه ۳ گرم زیره و به گروه دوم دو وعده ماست بدون زیره داده شد.

در عین حال تمامی شرکت کنندگان از برنامه غذایی یکسانی پیروی می‌کردند.

بعد از سه ماه مشخص شد گروهی که ماست را همراه با زیره می‌خوردند نسبت به گروه دیگر کاهش وزن بیشتری را تجربه کرده‌اند.

برای لاغری با زیره و ماست ، یک قاشق چای‌خوری پودر زیره را همراه با یک قاشق چای‌خوری ماست مخلوط کنید و هر روز بعد از صرف غذا به مدت ۱۵ روز بخورید.

طریقه مصرف عرق زیره برای لاغری

با استفاده از عرق زیره می توان از خواص زیاد مانند کاهش وزن و لاغری بهره مند شد.

این عرق گیاهی سرشار از فیبر است که موجب کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن می شود و مصرف روزانه یک فنجان از عرق زیره در رسیدن به نتیجه مطلوب توصیه می شود.

می توان عرق زیره را به همراه یک قاشق عسل طبیعی مصرف نمود.

بهترین زمان برای مصرف عرق زیره، نیم ساعت قبل از وعده غذایی است.

طرز شستن زیره سیاه

زیره را باید با دست پاک کنی و شستن زیره سیاه با آب منطقی نیست و نمی شود مانند خاکشیر آن را شست.

پودر زیره سیاه

زیره سیاه چون این خاصیت را دارد که به عنوان ادویه مورد استفاده قرار گیرد بهتر است که به صورت پودر در یاید مانند فلفل سیاه و دارچین و … مصرف شود.

مضرات زیره سیاه

زنان باردار بهتر است در مصرف زیره احتیاط کنند چرا که باعث سقط جنین می شود.

زیاده روی در خوردن زیره و عرق زیره می تواند در بلند مدت به کبد و کلیه ها آسیب بزند.

این دانه دارای خواص مخدری است و می تواند باعث مشکلات ذهنی و خواب آلودگی و .. شود در صورتی که بیش از حد مصرف شود.

مصرف مقادیر زیاد از دانه زیره منجر به خونریزی شدید در دوران قاعدگی می گردد برای همین جدا توصیه می شود در این دوران با احتیاط مصرف شود.

بیماران دیابتی برای اینکه سطح قند خون طبیعی داشته باشند، بایستی قند خون خود را کنترل کرده و با رعایت نکاتی که بارها گفته ایم مانع از نوسانات قند خون خود شوند.

دانه زیره ممکن است به سرعت قند خون شما را کاهش دهد.

بنابراین، افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید از مصرف آنها خودداری کنند.

زنان شیرده باید از مصرف زیاد زیره جلوگیری کنند زیرا این امر ممکن است به تولید کم شیر منجر شود.

اگرچه، این عارضه جانبی برای همه رایج نیست، اما مقدار زیاد زیره در رژیم غذایی شما می تواند صدمات بیشتری را نسبت به سلامتی شما ایجاد کند.

با توجه به فواید این دانه ها همچنین نباید از خوردن آنها به طور کامل خودداری کنید. فقط مصرف را تا حد متوسط ​​نگه دارید.

دانه های زیره به دلیل خاصیت تسکین مشکلات گوارشی شناخته شده است ، اما زیاده روی در مصرف آن می تواند عامل یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی ، سوزش سر دل نیز باشد که در این بین سوزش سر دل از شایع ترین مشکلاتی است که ممکن است با مصرف بیش از اندازه زیره بروز کند.

طبق بررسی های انجام شده زیره موجب سرکوب تستوسترون می شود که منجر به ناباروری در مردان می شود.

مصرف بیش از اندازه زیره موجب خارش پوست و آلرژی می شود. افراد مبتلا به آلرژی اگر مجبور به استفاده از زیره هستند حتما در مقادیر کم از این دانه مصرف کنند.

صبق نتایج تحقیقات ، زیره سیاه ممکن است با برخی از آنتی بیوتیک ها و دارو های کاهش دهنده قند خون تداخل داشته باشد.

زیره سیاه در بعضی از نوزادان موجب حساسیت می شود.

اگر برای لاغری از زیره سیاه بهره می رید بهتر است که زیاده روی نکنید چرا که هر کدام از موارد بالا ممکن است برای شما پیش بیاید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا