گندمک و خواص آن ؛ خواص گندمک و برنجک در دوران بارداری زنان

گندمک و خواص آن

گندمک و خواص آن ؛ خواص گندمک و برنجک در دوران بارداری زنان همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

گندمک و خواص آن

گندمک از نظر طب سنتی دارای طبع گرم و منعتذل است و در ۱۰۰ گرم از گندمک ۳۵۰ کالری موجود است.

گندمک یک میان وعده ی بسیار مفید محسوب می شود که صدالبته انرژی زا هم هست .

از آنجاییکه گندمک سرشار از فیبر می باشد ، به سلامت دستگاه گوارش بدن نیز کمک می کند .

گندمک شیرین خواص بسیاری همچون ویتامینB و املاح معدنی بی‌نظیر آهن، مس و روی را دارا می‌باشد.

وجود فیبر در گندمک می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را بسیار تقویت کند. این گندمک‌ها برای تمامی افراد مناسب نیست.

گندمک شیرین کالری بالایی را دارا بوده و در مقابل آن، گندمک شور برای آنهایی که فشارخون بالایی دارند مضر است.

همچنین زمانی که حرارت می‌بیند خواص اصلی خود را به‌طور۷۰ درصد از دست می‌دهد.

خواص شیرین گندمک برای بچه‌ها بسیار مفید است و می‌شود جایگزین عالی در مصرف چیپس و پفک برای کودکان باشد.

گندمک شیرین برای لاغری خیلی مفید بوده و افرادی که دچار سوء تغذیه هستند و حتی میل چندانی به غذا ندارند،

می‌توانند این غلات را عصرانه یا میان وعده‌ مصرف کنند تا از ضعف شدید هم جلوگیری شود.

این محصول بیماری‌های پوستی، قلبی و تنگی نفس را بهبود داده و بیشتر از همه از قلب محافظت می‌کند.

استفاده از بلغور گندم هم بسیار مفید بوده؛ زیرا چربی کمتری دارد و سرشار از پروتئین‌های گیاهی است.

برای رژیم غذایی فیبر مورد نیاز بدن شما را تامین می‌سازد.

به اِزای هر پیمانه بلغور گندم بیش از بیست‌و‌پنج درصد نیازتان به فیبر در روز تامین می‌شود.

مصرف کندمگ شیرین در بارداری خوب است و زیاد تاثیر بدی بر جای نمی‌گذارد.

آشنایی با دیگر خواص گندمک

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص گندمک آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با گندمک

گندمک ها در واقع همان دانه های گندم مقوی هستند که تحت گرما برشته و پف کرده می شوند.

این روز ها با افزودن نمک یا شکر به گندمک طعم های متفاوتی می دهند

و هر کس با ذائقه و سلیقه ی خود از این خوراکی خوشمزه تهیه و آن را مصرف می کند.

گندمک ها جزو آجیل به حساب نمی آیند اما در اعیاد و حتی بلندترین شب سال،

یعنی شب یلدا خانواده ها از این خوراکی خوشمزه غافل نمی مانند و از آن تنقل می کنند.

گندمک در دو نوع شور و شیرین عرضه می‌شود. دانه‌های گندم ترد شده که شکل پفکی به‌خود دارد را گندمک شیرین می‌گویند.

این گندمک‌ها در طعم‌های شیرین، شور، توپک برنجک، شکلاتی و ساده مزه دار می‌شوند.

شیرین‌گندمک را معمولاً با شیر مصرف می‌کنند. به دلیل ویژگی‌هایی‌ که دارد،

آن را در میان‌وعده یا عصرانه می‌توان انتخاب کرد. در دورهمی‌های دوستانه

و خانوادگی بهترین سرگرمی را برای شما فراهم می‌کند تا از کنار هم بودن لذت کافی را بدست آوردید.

خواص گندمک برای کودکان

گندمک یک میان وعده ی بسیار مفید محسوب می شود که صدالبته انرژی زا هم هست .

از آنجاییکه گندمک سرشار از فیبر می باشد ، به سلامت دستگاه گوارش بدن نیز کمک می کند .

توجه داشته باشید که از دو سالگی می توانید به کودک خود گندمک دهید.

خواص گندمک برای بدنسازی

گندمک به دلیل داشتن مواد معدنی، کربوهیدرات و ویتامین‌ها می‌تواند

برای افرادی که ورزش‌های سنگین مانند بدنسازی انجام می‌دهند مفید باشد.

فیبر موجود در گندمک باعث کنترل وزن می شود.

مصرف گندمک باعث تامین انرژی و افزایش استقامت بدنی بدنسازان و ورزش‌کاران شده

و پروتئین موجود در آن برای زیاد شدن حجم عضلانی در بدن سازان مفید می باشد.

خواص گندمک و برنجک

در ۱۰۰ گرم گندمک ۳۵۰ کالری و در ۱۰۰ گرم برنجک ۳۹۰ کالری موجود است.

گندمک یکی از تنقلات پرارزشی است که گرچه در گروه آجیل قرار ندارد، اما برخی خانواده ها از آن همچون مغزهای آجیلی

در شب نشینی ها استفاده کرده یا به عنوان یک تنقل مفید در اختیار فرزندان قرار می دهند و نوع شیرین آن را که شیرین گندمک گویند،

اغلب به همراه شیر می خورند، اما شاید بپرسید این گندم های پفکی و سبک ازهمان گندم های سفت و سخت تهیه می شود؟

بله. برای تهیه گندمک ابتدا دانه های گندم را می جوشانند تا مغزپخت شود.

در مرحله بعد، گندم پخته شده را آبکش کرده و می گذارند زیر نور آفتاب یا با دستگاه کاملا خشک شود.

در آخرهم در مقداری روغن به همراه شکر یا نمک تفت می دهند تا مزه دار شود و به شکل پفکی درآید.

محصول به دست آمده گرچه به دلیل فرآیندهای حرارتی به اندازه گندم خام خاصیت ندارد

و به جهت افزودن نمک یا شربت، غیررژیمی و برای برخی بیماران محدودیت مصرف دارد،

اما به دلیل خواص تغذیه ای بالایی که دارد برای کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند،

بهترین و سالم ترین جایگزین چیپس و پفک و مفیدترین تنقل برای بیماران دچار سوء تغذیه است.

به خصوص آن که گندمک شیرین به همراه شیر و در وعده صبحانه یا به عنوان عصرانه میل شود.

بد نیست بدانید در اثر ترکیب شیر و غلات، قابلیت جذب یکسری از مواد مغذی بیشتر خواهد شد.

برنجک در مقایسه با گندمک ارزش تغذیه ای بالایی ندارد، اما در نوع خود آنقدرها هم بی ارزش نیست.

برنجک تا حدودی شبیه گندمک تهیه می شود، اما در صنعت انواعی از آن از ترکیب

دو آرد برنج و بلغور ذرت به همراه روغن نباتی، پودر پنیر و نمک تهیه می شود.

گرچه برنجک به دلیل جذب روغن کمی پرکالری است، اما اگر روغن به کار رفته در آن مرغوب و در اثر نگهداری نامناسب،

بوی ماندگی و نا نگیرد، محصولی سهل الهضم و تا حدودی سیرکننده و برای بیماران اسهالی بسیار مناسب است

و اگر از آرد بلغور ذرت در تهیه آن استفاده شده باشد، می تواند تامین کننده درصدی از ریزمغذی های بدن باشد.

لازم است بدانید براساس حجم پفکی غلات فرآوری شده، سه چهارم تا یک و نیم لیوان برنجک یا گندمک معادل یک واحد غلات محسوب می شود.

هر فرد براساس سن، جنسیت، توده بدنی و دیگر شاخص ها، روزانه بین ۶ تا ۱۱ واحد غلات نیاز دارد

که چند واحد آن می تواند از طریق مصرف برنجک، گندمک، ذرت حجیم شده و برشتوک

یا کورن فلکس های مخلوطی که حاوی دانه کامل غلات است، تامین شود.

معمولا مصرف گندمک و برنجک در دوران بارداری مشکلی ندارد ولی برای احتیاط بهتر است که با نظر پزشک مصرف کنید.

خواص گندمک و شادونه

شاهدانه شهرت زیادی به دلیل خواص بی نظیرش دارد. اکثر متخصصان تغذیه آن را به ورزشکاران توصیه می‌کنند،

زیرا روشی طبیعی و مطمئن برای عضله سازی و دریافت انرژی است.

بچه‌های امروز را نمی‌دانیم، اما زمان کودکی ما این دانه‌های ریز بوداده به همراه گندمک و برنجک، یکی از میان وعده‌ها و خوراکی‌های مدرسه مان بود.

شما می‌توانید این دانه‌های مغذی را در منزل بوداده و با اعضای خانواده مصرف کنید.

علم امروز به این نتیجه رسیده است که شاهدانه حاوی ارزش غذایی بالایی است که نیاز‌های بشر امروز (حتی اجدادمان) را تأمین می‌کند.

گفته می‌شود که در استرالیا در زمان خشکسالی و قحطی مردم فقط با خوردن شاهدانه زنده مانده اند.

این دانه‌های ریز و مغذی راه حل مقابله با گرسنگی در جهان قلمداد می‌شود.

شاهدانه حاوی پروتئین‌های کامل و ۲۰ اسید آمینه است که ۹ نوع آن را بدن تولید نمی‌کند،

اما به آن نیاز دارد. این ماده‌ی غذایی همچنین حاوی چربی‌های خوب و ویتامین E است.

طرز تهیه گندمک

مواد لازم

گندم : ۱ پیمانه

شکر : به مقدار لازم

روغن مخصوص سرخ کردنی : به مقدار لازم

طرز تهیه گندمک در منزل

برای ساخت گندمک ابتدا گندم را به همراه مقداری آب درون قابلمه ای مناسب بریزید

سپس قابلمه را روی حرارت شعله گاز به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا گندم ها به خوبی مغز پخت شوند.

گندم های پخته شده را درون صافی بریزید و آن ها را با آب سرد بشویید تا نشاسته گندم ها از بین برود

سپس گندم های را درون سبدی مسطح پهن کنید و آن ها را در مجاورت هوا قرار دهید تا آب گندم ها گرفته شود

و نمی نداشته باشند همچنین می توانید گندم ها را روی پارچه نخی تمیزی پهن کنید

و پارچه نخی را در مجاورت شوفاژ و یا بخاری قرار دهید تا گندم ها به صورت کامل خشک شوند.

در مرحله بعدی از طرز تهیه گندمک بعد از اینکه گندم ها خشک شدن درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید

سپس تابه را روی حرارت شعله گاز قرار دهید تا روغن گرم شود و گندم ها را به روغن

اضافه کنید تا سرخ شوند و پف کنند سپس در این مرحله به گندم ها شکر بیفزایید.

گندمک سرخ شده را درون صافی فلزی بریزید تا خنک شود و علاوه بر این روغن اضافی آن گرفته شود.

طرز تهیه برنجک

برنج: یک پیمانه

نمک ماسه ای : ۵۰۰ گرم (نباید ید دار باشد)

روغن مایع : ۳ قاشق سوپخوری

برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت ۳ تا ۴ ساعت خیس کنید. بعد از خیس خوردن برنج آن را به همراه آب روی حرارت قرار دهید تا نرم شود و بپزد.

سپس آن را آبکش کنید. ولی دم ندید. بعد برنج آبکش شده را پهن کنید تا کاملا خشک شود و هیچ گونه رطوبتی نداشته باشد

اگر روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید زودتر خشک میشود ، بعد از خشک شدن برنج های آبکش شده ،

روغن را داخل ماهیتابه یا ظرف گودی شکلی ریخته تا داغ شود.سپس نمک را داخل ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نمک داغ شود.

برنج ها را داخل نمک داغ شده بریزید و هم بزنید تا پف کنند. برنجک آماده شده را در الک بریزید تا نمک آن بریزید.

شیرین گندمک برای لاغری و چاقی

گندمک تنقلاتی بو داده یک میان وعده بسیار مفید و انرژی زا به شمار می‌رود

که حاوی ویتامین های گروه B و املاحی نظیر آهن ، روی و مس است.

گندمک شیرین برای افراد لاغر و گندمک شور برای افراد چاق مفید است.

گندمک و دیابت

گندمک شیرین برای افراد دیابتی مضر است و باید از نوع شور به مقدار کم استفاده کنند.

فواید گندمک با شیر

اگر گندمک را با شیر مخلوط کنید خواص دو چندانی پیدا می‌کند

چون از یک طرف گندمک غلات کامل و از طرف دیگر شیر یک ماده‌ی بسیار مغذی است.

طرز تهیه شیرین گندمک بدون روغن

در تهیه شیرین گندمک باید از روغن استفاده کنید چ

را که بدون روغن اصلا گندمک خوب نمی شود ولی می توانید به جای رویغن سرخ کردنی از روغن ذرت و زیتون و … استفاده کنید.

مواد لازم

گندم : ۱ پیمانه

شکر : به مقدار لازم

روغن مخصوص سرخ کردنی : به مقدار لازم

طرز تهیه گندمک در منزل

برای ساخت گندمک ابتدا گندم را به همراه مقداری آب درون قابلمه ای مناسب بریزید

سپس قابلمه را روی حرارت شعله گاز به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا گندم ها به خوبی مغز پخت شوند.

گندم های پخته شده را درون صافی بریزید و آن ها را با آب سرد بشویید تا نشاسته گندم ها از بین برود

سپس گندم های را درون سبدی مسطح پهن کنید و آن ها را در مجاورت هوا قرار دهید تا آب گندم ها گرفته شود

و نمی نداشته باشند همچنین می توانید گندم ها را روی پارچه نخی تمیزی پهن کنید

و پارچه نخی را در مجاورت شوفاژ و یا بخاری قرار دهید تا گندم ها به صورت کامل خشک شوند.

در مرحله بعدی از طرز تهیه گندمک بعد از اینکه گندم ها خشک شدن درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید

سپس تابه را روی حرارت شعله گاز قرار دهید تا روغن گرم شود و گندم ها را به روغن

اضافه کنید تا سرخ شوند و پف کنند سپس در این مرحله به گندم ها شکر بیفزایید.

گندمک سرخ شده را درون صافی فلزی بریزید تا خنک شود و علاوه بر این روغن اضافی آن گرفته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا