گوشت گوسفندی برای زن باردار و فواید گوشت گوسفندی برای زنان
گوشت گوسفندی برای زن باردار
گوشت گوسفندی برای زن باردار ؛ فواید گوشت گوسفندی برای زنان همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
گوشت گوسفندی برای زن باردار
یکی از فواید گوشت گوسفند که در بالا اشاره شد پیشگیری از کم خونی می باشد ، آهن بالا در بدن باعث می شود تا از نقص مادرزادی پیشگیری شود. آهن موجود در بدن مادر به جنین منتقل می شود. همین امر باعث می شود تا رشد جنین به درستی صورت پذیرد.
یکی از گوشت های مصرفی رایج در بین ایرانیان گوشت گوسفند است که به علت طعم لذیذ، طبع گرم و سایر خواصی که دارد در طبخ بسیاری از غذاها کاربرد خواهد داشت.گوشت گوسفند که از جمله گوشت های قرمز محسوب می شود و با توجه به علف خوار بودن این جاندار، گوشت آن منبع بسیار مطمئنی از پروتئین است. نواحی ران آن چربی نسبتا کمتری به بخش قلوه گاه داشته و برای مادر باردار مناسب تر است. هرقدر سن گوسفند افزایش یابد لطافت گوشت کمتر شده و انواع نر آن نسبت به جنس ماده گوشت بهتری دارد.
این گوشت غنی از آهن، روی، کلسیم، سلنیوم، مس، پتاسیم و منیزیم است و یک منبع مغذی از ویتامین های گروه B محسوب می شود.یکی از نکات اساسی در طبخ و خوردن گوشت گوسفند، اطمینان از پخت کامل آن است. گوشت های خام و نیم پخته به علت خطر آلودگی لیستریا و توکسوپلاسموز برای مادر باردار ممنوع هستند. این باکتری ها احتمال بروز نقایص هنگام تولد، مرده زایی، وزن کم هنگام تولد و … را افزایش می دهند.
آشنایی با دیگر خواص گوشت گوسفندی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص گوشت گوسفندی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص گوشت گوسفندی
گوشت گوسفندی یا گوشت بره به گوشتی گفته می شود که از گوسفندهای اهلی به دست می آید. گوشت گوسفندهای زیر یک سال ، گوشت بره و گوشت گوسفندهای بزرگسال با نام گوشت گوسفندی شناخته می شود.
فواید گوشت گوسفند بیشمار است؛ گوشت گوسفند از اقلام پرمصرف در سبد غذایی خانواده های ایرانی است. این گوشت با داشتن آهن، کلسیم، پروتئین و سلنیوم دارای مواد مغذی مورد نیاز برای بدن است. از مهمترین مزایای گوشت گوسفند می توان جلوگیری از سرطان، کم خونی، کاهش وزن و درمان افسردگی را نام برد.
به دلیل سلنیوم موجود در گوشت گوسفند که حاوی آنتی اکسیدان های فراوان می باشد می توانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود از آن بهره بگیرید. افزایش سیستم ایمنی بدن به مقابله بهتر با بیماری ها و باکتری ها کمک می کند.
خواص گوشت گردن گوسفندی
گوشت گردن گوسفندی یکی از قسمت های گوشت گوسفند است که بسیار خوشمزه و مطبوع است و می تواند منبع غنی آهن و روی محسوب شود از این اگر می خواهید میزان قابل توجهی آهن جذب بدن شما شود به خوردن انواع غذاها با گوشت گردن گوسفندی بپردازید. بهترین قسمت گوشت گوسفندی که گردن محسوب می شود برای درست کردن انواع خورشت، آبگوشت، پلو از آن استفاده می شود و یکی از خواص و ویژگی های برجسته آن این است که علاوه بر داشتن مقدار زیادی آهن و روی، پروتئین زیادی دارد و حتی سرشار از ویتامین ب است که برای تقویت سیستم بدنی خود و حتی کودکان از آن استفاده کنید.
خواص گوشت گوسفندی برای معده
مصرف سماق با کباب گوشت گوسفندی موجب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن می شود. استفاده از آن موجب تقویت دستگاه گوارش و کبد می شود و از سوء هاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری می کند.گوشت گوسفند به دلیل داشتن پروتئین بالا باعث می شود تا یک انتخاب پروتئینی عالی برای بدن باشد. پروتئین باعث گوارش بهتر و تقویت بنیه بدن می شود.
خواص گوشت راسته گوسفندی
خوشمزه ترین غذایی که همه ما به خوردن آن علاقه مند هستیم، کبابراسته با استخوان گوسفندی است. البته برخی دیگر این قسمت از گوشت راسته گوسفندی را برای پخت استیک استفاده می کنند. که به دلیل داشتن طعم خوش، مورد علاقه مردم زیادی قرار گرفته است.گوشتراسته با استخوان گوسفندی تمام اطراف ستون فقرات گوسفند را فرا گرفته است. از آنجایی که این قسمت از بدن گوسفند تحرک زیادی نداشته و حرکتی نکرده است، بافت نرم و خیلی عالی دارد. از سوی دیگر شما می توانید در قسمت راسته گوسفند با چربی کمی رو به رو شوید.که همین امر باعث می شود گوشتراسته با استخوان گوسفندی بهترین انتخاب برای طبخ استیک یا کباب به شمار رود.
خواص گوشت گوسفندی برای نوزاد و کودکان
گوشت گوسفند به دلیل داشتن امگا سه و ویتامین ب دوازده باعث می شود تا از ابتلای کودکان به بیماری اوتیسم جلوگیری شود. گوشت گوسفند مستقیما بر روی سیستم عصب مرکزی کودکان تاثیر گذاشته و برای آرام کردن مغز و استرس بسیار موثر است.گوشت گوسفند برای استخوان ها و دندان ها بسیار مفید می باشد چرا که دارای ترکیباتی از کلسیم است که باعث می شود رشد استخوان ها در کودک به درستی انجام شود. گوشت گوسفند دارای ۲۷۲ میلی گرم فسفر است.
فواید گوشت گوسفند برای کودکان زیاد است و هر کدام از این خواص از جایگاه بسیار مهمی در تنوع غذایی برخوردار هستند. گوشت گوسفند بسیار پرخاصیت بوده و کاربردهای زیادی دارد که برخی از افراد از این کاربردها غافل هستند. گوشت گوسفند ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و همین عامل سبب شده در تمام رژیم ها و فرهنگ های غذایی در تمام نقاط جهان مورد استفاده قرار گیرد.
رشد سالم، بلندی قد و سلامت جسمی از جمله مهم ترین مزایای مصرف گوشت گوسفند هستند. گوشت گوسفند یک منبع غنی از آهن است همانطور که می دانید آهن جایگاه بسیار ویژه ای در بدن دارد و کمبود آن می تواند مشکلات زیادی برای فرد ایجاد کند. علاوه بر موارد ذکر شده گوشت یک منبع غنی از روی، ویتامین های گروه B و همچنین پروتئین است. پروتئین موجود در گوشت گوسفند بسیار با کیفیت و غنی است به همین دلیل حتما باید در وعده های غذایی گنجانده شود.
گوشت گوساله به دلیل داشتن مقدار کمتری چربی نسبت به گوشت گوسفند برای نوزادان بهتر ومفیدتر است و طبق بررسی های انجام شده میزان آلرژی نوزادان به گوشت گوساله خیلی کمتر از گوشت گوسفند است. اما به دلیل اینکه بدن همه نوزادان مثل هم نیست و ممکن است یکی به گوشت گوساله واکنش نشان بدهد حتما قبل از استفاده از گوشت با پزشک متخصص مشورت کنید، پزشک با توجه به سابقه حساسیت و نوع این آلرژی نوع گوشتی که باید انتخاب کنید را مشخص می کند.مصرف گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و همبرگر برای نوزادان مضر هستند، زیرا این فرآوردهها سرشار از نمک و نیترات هستند و باعث بروز مشکلات خاصی برای نوزادان می شوند. انواع سوشی و ماهی خام نیز برای نوزادان ممنوع است.
خواص گوشت گوسفندی در بارداری
یکی از فواید گوشت گوسفند که در بالا اشاره شد پیشگیری از کم خونی می باشد ، آهن بالا در بدن باعث می شود تا از نقص مادرزادی پیشگیری شود. آهن موجود در بدن مادر به جنین منتقل می شود. همین امر باعث می شود تا رشد جنین به درستی صورت پذیرد.
یکی از گوشت های مصرفی رایج در بین ایرانیان گوشت گوسفند است که به علت طعم لذیذ، طبع گرم و سایر خواصی که دارد در طبخ بسیاری از غذاها کاربرد خواهد داشت.گوشت گوسفند که از جمله گوشت های قرمز محسوب می شود و با توجه به علف خوار بودن این جاندار، گوشت آن منبع بسیار مطمئنی از پروتئین است. نواحی ران آن چربی نسبتا کمتری به بخش قلوه گاه داشته و برای مادر باردار مناسب تر است. هرقدر سن گوسفند افزایش یابد لطافت گوشت کمتر شده و انواع نر آن نسبت به جنس ماده گوشت بهتری دارد.
این گوشت غنی از آهن، روی، کلسیم، سلنیوم، مس، پتاسیم و منیزیم است و یک منبع مغذی از ویتامین های گروه B محسوب می شود.یکی از نکات اساسی در طبخ و خوردن گوشت گوسفند، اطمینان از پخت کامل آن است. گوشت های خام و نیم پخته به علت خطر آلودگی لیستریا و توکسوپلاسموز برای مادر باردار ممنوع هستند. این باکتری ها احتمال بروز نقایص هنگام تولد، مرده زایی، وزن کم هنگام تولد و … را افزایش می دهند.
بهترین قسمت گوشت گوسفندی
بهترین و لذیذ ترین قسمت گوشت گوسفندی برای خورشت گوشت گوسفندی عبارتند از: گوشت سرسینه گوسفند در خورشت . سرسینه مربوط به بخش جلویی قفسه سینه می باشد و از زیر شکم بریده و جدا می شود. این قسمت گاهی همراه با دنده و استخوان است که به خورشت طعم بی نظیری می دهد. گوشت سردست و استفاده در خورشت . گوشت سردست گوسفندی شامل یک سوم گردن، دست و دنده ها می باشد. گوشت سردست گوسفندی نیز یک انتخاب عالی برای استفاده در خورشت می باشد. قسمت کتف گوسفند و استفاده در خورشت . این قسمت شامل نیمه ی پایینی تنه ی گوسفند می باشد و نسبت از بقیه قسمت ها قیمت مناسب تری دارد. گوشت ران گوسفند برای خورشت . اکثر افراد برای خورشت از گوشت ران استفاده می کنند. این بخش گوسفند، گوشت سفت، بی چربی و نسبتا خشک می باشد و به خاطره اینکه آب نمی شود برای خورشت بسیار مناسب می باشد. البته اگر ران بره باشد خیلی زود این قسمت آب می شود و مناسب استفاده در خورشت نیست. این قسمت برای درست کردن خورشت قیمه و قورمه استفاده می شود.
ماهیچه می توان گفت یکی از بهترین قسمت های گوشت گوسفند می باشد. این قسمت به دلیل داشتن چربی در عضلات، بسیار لعاب دار می باشد و همین آن را بسیار لذیذ و خوش طعم کرده است. ماهیچه یک انتخاب خوب برای استفاده در خورشت های بامیه، کرفس، آلو و مهم تر از همه درست کردن چلو ماهیچه است. البته ماهیچه دیرپز می باشد و شما زمان زیادی برای طبخ آن نیاز دارید.بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای چرخ کرده؛ بعضی از افراد گوشت تیکه ای دوست ندارند و ترجیح می دهند از گوشت چرخ کرده در خورشت استفاده کنند. گوشت چرخ کرده مخلوطی از گوشت و چربی است.گوشت کبابی و گوشت خورشتی باهم تفاوتی ندارند و برای هر قسمت های مختلف بدن گوسفند استفاده می شود. ولی برای کباب به اصطلاح از بهترین جاها که گوشت درجه یک استفاده می شود با اینکه گوشت خورشتی از محبوبیت بیشتری برخوردار هست ولی گوشتی که برای خورشت استفاده می شود گوشت درجه ۲ می باشد. البته تمام گوشت گوسفند از نظر مواد معدنی، مغذی و پروتئینی یکسان می باشد و با یکدیگر فرقی ندارند.
گوشت گوسفندی برای کباب
گوشت راسته (sirloin)، اطراف ستون فقرات گوسفند قرار داشته و بسیار کم حرکت کرده و خیلی نرم است، درصد چربی آن بسیار کم می باشد و برای انواع کباب مناسب است. راسته گران و بسیار خوشمزه است. برای پخت غذاهای مختلف و کباب می توان از راسته استفاده کرد. یک گوسفند تقریبا سه کیلو گوشت راسته دارد. از کباب های گوسفندی بسیار لذیذ که با گوشت راسته تهیه می شود، کباب برگ است.
فیله (Tenderloin)، گوشت پشت کمر و پشت جگر سفید و قسمت نرم زیر راسته است، نسبت به گوشت راسته نرم تر و صاف تر است. گوشت فیله برای تهیه کباب برگ بسیار مناسب است. چنجه (تلفظ صحیح آن کنجه) یکی از محبوبترین غذاهای گوشتی است که منشا و خاستگاه آن منطقه خاورمیانه و عمدتاً ایران است. این غذا بعدها در آسیای صغیر پر طفدار شد و در حال حاضر در سراسر جهان یافت میشود. کباب چنجه نیز یکی دیگر از کباب های گوسفندی است که با گوشت فیله گوسفندی آماده می شود.
دنده (Rib)، گوشتش نازک، نرم، لطیف، پرچرب، ترد، و خوش طعم است. این قسمت که جزء لذیذترین قسمت های گوشت گوسفند می باشد برای تهیه کباب شیشلیک که یکی از کباب های بسیار لذیذ به حساب می آید، مناسب است. همچنین کباب دنده گوسفندی، که بی شباهت به شیشلیک نیست و همان طور که از نام این کباب پیداست مواد لازم برای تهیه آن دنده گوسفند است.
دم سینه و قلوه گاه (flank+plate+brisket)، سفت ترین قطعه لاشه بوده و چرخ کرده آن برای تهیه کباب کوبیده بکار می رود. برای تهیه یک گوشت چرخ کرده مناسب و کم چرب برای کباب کوبیده بهتر است که قلوه گاه و دم سینه گوسفند را که خیلی چرب است با گوشت گوساله مخلوط کرد.
گوشت گوسفندی برای خورشت
بهترین و لذیذ ترین قسمت گوشت گوسفندی برای خورشت گوشت گوسفندی عبارتند از: گوشت سرسینه گوسفند در خورشت . سرسینه مربوط به بخش جلویی قفسه سینه می باشد و از زیر شکم بریده و جدا می شود. این قسمت گاهی همراه با دنده و استخوان است که به خورشت طعم بی نظیری می دهد. گوشت سردست و استفاده در خورشت . گوشت سردست گوسفندی شامل یک سوم گردن، دست و دنده ها می باشد. گوشت سردست گوسفندی نیز یک انتخاب عالی برای استفاده در خورشت می باشد. قسمت کتف گوسفند و استفاده در خورشت . این قسمت شامل نیمه ی پایینی تنه ی گوسفند می باشد و نسبت از بقیه قسمت ها قیمت مناسب تری دارد. گوشت ران گوسفند برای خورشت . اکثر افراد برای خورشت از گوشت ران استفاده می کنند. این بخش گوسفند، گوشت سفت، بی چربی و نسبتا خشک می باشد و به خاطره اینکه آب نمی شود برای خورشت بسیار مناسب می باشد. البته اگر ران بره باشد خیلی زود این قسمت آب می شود و مناسب استفاده در خورشت نیست. این قسمت برای درست کردن خورشت قیمه و قورمه استفاده می شود.
گوشت گوسفندی برای پسردار شدن
بعضی ها عقیده دارند که مصرف گوشت قرمز و حتی پرنده ها برای پسر دار شدن خوب نیست اما این مطلب در مورد گوشت صحت ندارد.برای افزایش احتمال پسر دار شدن شما باید غذاهایی را دریافت کنید که سدیم و پتاسیم بالایی دارند، اما حاوی کلسیم و منیزیم پایینی هستند. برای رسیدن به هدف باید توصیه های زیر را به کار بندید: افزایش دریافت سدیم: با اضافه کردن نمک به غذاها افزایش دریافت پتاسیم: با دریافت میوه (تازه و خشک)، سبزی (مثل سالاد) و حبوبات کاهش دریافت کلسیم: با کاهش دریافت لبنیات