سبوس جو برای دیابت ؛ خواص سبوس جو برای کنترل دیابت بارداری

سبوس جو برای دیابت

سبوس جو برای دیابت ؛ خواص سبوس جو برای کنترل دیابت بارداری همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

سبوس جو برای دیابت

همانطور که می دانید به منظور جلوگیری از دیابت کاهش مصرف قند و همچنین ورزش کردن بسیار مفید و موثر می باشد

با این وجود، سبوس جو دوسر سبب کاهش سرعت جذب قند ها در بدن می شود از این رو،

افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند بهتر است روزانه پیش از دو وعده

غذای اصلی دو قاشق غذا خوری سبوس جو دوسر را همراه با یک لیوان آب مصرف کنید.

نکته : مصرف این خوراکی را نمی توان جایگزین دارو کرد اما با مصرف

آن می توان از بروز آن پیشگیری کرد و استفاده از آن در درمان دیابت موثر خواهد بود.

با وجود این که برای پیشگیری از دیابت هیچ چیز مانند کاهش مصرف قند و ورزش موثر نیست،

اما با این حال سبوس جو دو سر سرعت جذب قند‌ها را کاهش می‌دهد.

نتایج یک پژوهش کانادایی که در سال ۲۰۰۲ انجام شد نشان می‌دهد بتاگلوکان که یک فیبر محلول در آب است

و به میزان زیادی در این ماده‌ غذایی وجود دارد سرعت جذب قند‌ها را کاهش می‌دهد و قند خون و نیاز به انسولین را پایین می‌آورد.

افرادی که مستعد ابتلا به دیابت هستند می‌توانند روزانه قبل از دو وعده‌ اصلی ۲ قاشق غذاخوری سبوس جو دو سر را با یک لیوان آب میل کنند.

آشنایی با خواص سبوس جو در طب سنتی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص سبوس جو آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با سبوس جو

پوسته جو، برنج و گندم را سبوس می گویند، که ارزش غذای بالایی دارد،

زیرا حاوی ویتامین های B، E و مواد مغذی همچون مس، روی، فسفر، آهن، منگنز، منیزیم،

سلنیوم، پتاسیم، پانتوتنیک اسید، فیبر و پروتئین است. استفاده از جو و جو دوسر

در تهیه انواع غذاها می تواند، بسیاری از نیازهای روزانه بدن را فراهم کند.

سبوس جو به دلیل داشتن فیبر برای بهبود مشکلات دستگاه گوارش، کاهش وزن و کاهش ابتلا به یبوست مفید است.

هر یک فنجان سبوس جو پخته شده دارای ۵٫۷g فیبر می باشد، علاوه بر فیبر، سبوس جو دارای پروتئین است

که بدن به هنگام دریافت پروتئین ها، آن ها را به آمینو اسیدهای ضروری بدن تبدیل می کند

و برای سلول سازی، ترمیم سلول و رشد افراد موثر می باشد.

مصرف منظم سبوس جو به دلیل داشتن فیبر باعث کاهش ۱۵ درصدی تولید کلسترول خون در کبد می شود

و همچنین موجب دفع آن از طریق مدفوع می گردد. به این منظور برای بهره مندی از خواص سبوس جو می توانید،

روزانه پیش از هر وعده غذایی مقداری سبوس جو(۳ قاشق غذاخوری) را با یک لیوان آب مخلوط کنید و میل نمایید.

فواید مصرف سبوس جو دو سر به مراتب بهتر از خواص سبوس جو می باشد،

زیرا این دو نوع غلات ارزش غذایی یکسانی ندارند و پروتئین سبوس جو نصف مقدار پروتئین

موجود در سبوس جو دو سر است، البته فیبر موجود در جو بیشتر از جو دوسر می باشد.

خواص سبوس جو برای چاقی

مصرف میزان زیادی از جو دوسر در یک وعده‌ی غذایی می‌تواند منجر به افزایش وزن شود.

 همچنین تمام موادی که برای خوش طعم شدن به آن اضافه می‌کنید هم در افزایش وزن شما تأثیرگذارند.

خواص سبوس جو برای پوست

بدلیل داشتن مقادیر زیادی از املاح معدنی و ویتامین B، E و همچنین منگنز، سبوس جو خاصیت ارتجاعی به پوست می دهد و پوست را شفاف می کند.

به شما دوستان پیشنهاد می کنیم روزی ۲ قاشق سبوس جو با یک لیوان آب میل کنید

تا از فواید سبوس جوبی بهره نمانید و تاثیر آن در شفافیت پوست نیز احساس کنید.

سبوس جو دوسر منبع فوق‌العاده‌ املاح معدنی و ویتامین‌هایی مانند ویتامین B، E، زینک (روی)، منگنز و غیره بوده که محافظ خاصیت ارتجاعی پوست است.

این ماده‌ غذایی به ویژه بهترین منبع ویتامین B۲ محسوب می‌شود که تأثیر زیادی روی محافظت از پوست، مو و ناخن‌ها دارد.

توصیه می‌کنیم برای داشتن پوستی شفاف و زیبا هر روز صبح‌ها و برای صبحانه ۲ قاشق غذاخوری سبوس جو دو سر را یک لیوان مایعات میل کنید.

خواص سبوس جو برای کودکان

سبوس جو دوسر (از هفت ماهگی) انرژی مورد نیاز کودک را برای روز های آینده تامین میکند،

سبوس جو دوسر یکی از بهترین غذاهای صبحانه در نظر گرفته شده است.

تحقیقات نشان می دهد که بچه هایی که سبوس جو برای صبحانه میخورند می تواند بهتر تمرکز کنند

و توجه بیشتری در مدرسه بر روی درسها دارند. جو را با شیر یا ماست، یا با میوه بخورید.

همچنین می توانید از جو بیسکویت و تنقلات مختلف درست کنید.

سبوس جو شامل مواد مغذی مهم مانند ویتامین B و E، پتاسیم و روی است که برای مغز خوبست.

همچنین سبوس جو منبع خوبی از فیبر محلول و نامحلول است که برای کودک مفید است.

میتوانید برای مقوی کردن غذای کودکان از جوانه ماش یا جوانه گندم یا پودر جوانه غلات در سوپ کودک نیز استفاده کنید

زیرا علاوه بر اینکه سرشار از ویتامینهای گروه ب و ث میباشند به هضم بهتر غذای کودک نیزکمک می کنند.

میتوان از کمی آرد برنج یا گندم (در ماههای بالاتر)، شیر(پاستوریزه جوشیده بالای یکسال) و کره را مخلوط کنید و بهم بزنید

و گرم کنید ( مانند سس سفید) و به سوپ شیرخوار بیفزایید هم باعث طعم بهتر سوپ میشود

و هم رنگ و لعاب خاصی به سوپ میدهد و نیز انرژی آنرا زیاد میکند .

خواص سبوس جو در بارداری

مصرف سبوس جو دوسر و سبوسجو دوسر پرک ممکن است باعث نفخ و احتباس گاز در روده ها شود به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند

که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف سبوس جو دوسر و ترکیبات آن اجتناب کنند.

خواص سبوس جو و گندم

سبوس گندم همچنین حاوی کالری، کربوهیدرات و فیبرهای خوراکی و مقادیر کمتری نیز چربی و پروتئین است.

همچنین این ماده خوراکی منبع غنی از انواع ویتامین‌های ب است.

سبوس گندم منبع غنی از هشت ماده معدنی مهم شامل منگنز، منیزیم، سلنیوم، فسفر، آهن، پتاسیم و روی است.

از دیگر خواص سبوس گندم می‌توان به دارا بودن اسیدهای چرب مفید چون امگا ۳ و امگا ۶ اشاره کرد.

جو نیز از غلات دیگری است که سبوس آن خواص فوق‌العاده‌ای دارد. سبوس جو نیز حاوی مقدار قابل توجهی فیبر خوراکی، پروتئین و سلنیوم است.

به گفته متخصصان تغذیه، یک فنجان سبوس جو پخته حاوی ۵٫۷ گرم فیبر خوراکی است.

همچنین دپارتمان کشاورزی آمریکا به افراد بزرگسال توصیه می‌کند روزانه ۲۵ گرم فیبر خوراکی مصرف کنند.

وجود فیبر خوراکی در رژیم غذایی به افزایش احساس سیری کمک کرده و در نتیجه می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

مصرف فیبر خوراکی علاوه بر کاهش احتمال بروز یبوست همچنین به پایین آوردن کلسترول بد نیز کمک می‌کند.

فیبر موجود در جو برای کاهش فشارخون و التهاب مفید است که می‌تواند تاثیر خوبی بر سلامت قلب داشته باشد.

سبوس جو حاوی مقادیری مفیدی پروتئین است. پروتئین‌های باعث می‌شوند تا بدن راحت‌تر سلول‌سازی کند

و وجود مقادیر کافی آن برای رشد فرد در تمام سنین ضروری است.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت اینترنتی نیولایف‌استایل، در واقع بدن پس از مصرف پروتئین‌ها، آنها را به اسیدهای آمینه تجزیه می‌کند

که وجود آنها برای ترمیم سلولی و سلول‌سازی حیاتی است. بدن انسان توانایی تولید برخی از انواع اسید آمینه ضروری را دارد

اما برخی دیگر از اسیدهای آمینه ضروری که در بدن تولید نمی‌شود باید از طریق مصرف مواد غذایی دریافت شوند.

برخی از این اسیدهای آمینه برای سلامت اعصاب و عملکرد مناسب غده تیروئید ضروری هستند

و کمبود آنها در بدن موجب بروز مشکلاتی چون گیجی، کمبود انرژی و بی‌اشتهایی عصبی می‌شود.

سبوس جو برای یبوست

یکی از بهترین مواد غذایی که می تواند به رفع یبوست کمک کند سبوس جو است.

گفته می شود این ماده حدود ۳۰ برابر وزن خود آب جذب می کند و همین امر موجب حجیم شدن مدفوع در روده ها می شود

و باعث دفع راحت مدفوع از روده ها می گردد. شما می توانید در روز قبل از صرف غذا یک قاشق غذا خوری

سبوس جو را با یک لیوان بخورید؛ مدتی بعد به رفع یبوست کمک می کند.

از هر سه زن یک زن از یبوست رنج می‌برد و نصف این افراد دچار یبوست مزمن هستند؛

سبوس جو دوسر یک روش ساده برای مقابله با این مشکل محسوب می‌شود.

اگر دنبال دلیلش می‌گردید باید بگوییم که این ماده‌ غذایی می‌تواند تا ۳۰ برابر حجم خود، آب جذب کند

و باعث حجیم شدن مدفوع در روده‌ها شود به همین دلیل روده‌ها مدفوع را راحت‌تر دفع می‌کنند.

توصیه می‌کنیم روزانه و قبل از غذا ۳ قاشق غذاخوری سبوس جو دوسر را با یک لیوان آب میل کنید؛

اگر چه ممکن است مشکل به سرعت رفع نشود، اما مصرف منظم آن به مرور یبوست را از بین می‌برد.

خواص سبوس جو دوسر در بدنسازی

سبوس جو دو سر ماده غذایی بسیار مغذی ای برای ورزشکاران است.

سبوس جو دو سر غله ای است که برای قلب مفید بوده و منبع خوبی از کربوهیدرات ها، فیبر محلول، پروتئین،

ویتامین BوE ، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، کلسیم، منگنز، منیزیم، آهن، روی، اسید فولیک، سلنیوم، فسفر، پتاسیم و سدیم است.

ترکیب اصلی سبوس جو دو سر، کربوهیدرات است. کربوهیدرات منبع اصلی تولید انرژی برای ورزشکاران است.

سبوس جو دو سر انرژی ورزشکاران را در هنگام تمرین به مدت طولانی تری حفظ کرده

و از طریق کاهش جذب گلوکز به جریان خون، اشتها را محدود می کند.

طریقه مصرف سبوس جو دوسر

شما می توانید پیش از هر غذا دو قاشق سبوس جو را داخل یک لیوان آب ریخته و آن را بخورید.

همچنین می توانید مقداری از آن را روی سالاد بریزید.

همینطور می توانید از آن داخل سوپ و یا خورشت ها هم استفاده کنید.

از سبوس جو می‌توانید در تهیه‌ کیک، بیسکویت، مافین، خمیر پیتزا و غیره استفاده کنید.

ارزش غذایی سبوس جو دوسر

قبل از تهیه غذا با سبوس جو دوسر بهتر است از ارزش غذایی آن اطلاعاتی داشته باشید.

این محصول از نظر کربوهیدرات مشابه آرد جو دوسر است، اما در مقابل کالری کمتری دارد.

مقدار بتاگلوکان این ماده که یک فیبر منحصر بفرد است بسیار بالا است .

شما می‌توانید با مصرف یک فنجان سبوس جو دوسر حدود ۸۸ کالری انرژی دریافت کنید.

همچنین این میزان سبوس حدود ۲۵ گرم کربوهیدرات، ۷ گرم پروتئین، دو گرم چربی، ۶ گرم فیبر

و مقادیر خوبی تیامین، فسفر، منیزیم، آهن، روی، ریبوفلاوین، پتاسیم، نیاسین و کلسیم دارد.

سبوس جو دوسر و کلسترول

همانطور که می دانید کلسترول بالا یکی از مشکلات رایج در بین اکثر افراد می باشد

که بنا به دلایل مختلف از جمله سبک زندگی ناسالم، مصرف مواد غذایی چرب و فرآوری و… شده است

که بروز این مشکل سبب ایجاد بیماری های قلبی می شود، طبق تحقیقات انجام شده می توانید

با مصرف سبوس جو کلسترول بالا را تا حدود پانزده درصد کاهش داد

که این اندازه تاثیر شگفت انگیزی در کاهش کلسترول بد خون دارد.

طرز تهیه سبوس جو دو سر

سبوس جدار خارجی جو را تشکیل می دهد و آن قسمت از جو است

که دائماً در معرض آفتاب و هوا بوده و از تشعشع خورشید استفاده می کند.

این قسمت دارای مقادیر زیادی از ویتامین هاست.

به طور کلی تمام قسمت های فعال و زنده ی جو در پوست آن جمع شده است.

در سیلوهای بزرگ جدید، معمولاً آسیاب ها دارای نرده های بزرگ فلزی هستند.

این نرده ها هنگام آسیاب کردن فشار زیادی ایجاد می کنند که این فشار

و حرارت سبب می شود که چربی جو به سبوس بچسبد و سپس با آن خارج شود.

لازم به ذکر است که این روغن یا چربی دارای فواید و منافع بسیار زیادی است

که متاسفانه اکثر مردم از روی عدم آگاهی آن را به دور می ریزند.

قسمت زنده و فعال جو با الک کردن گرفته می شود و خاصیت حیاتی آرد در اثر ماندن از بین می رود.

بهتر است که جو را به صورت احتیاجات روزانه آرد نماییم که البته این کار عملاً غیر ممکن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا