خواص بالنگ در بارداری و مضرات و خواص دانه بالنگ و مربای بالنگ برای معده

خواص بالنگ

خواص بالنگ ؛ در بارداری و مضرات و خواص دانه بالنگ و مربای بالنگ برای معده همگی در سایت دیماکلاب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص بلوبری ؛ برای لاغری و کودکان در بارداری و مضرات و قیمت میوه و خواص کرم بلوبری

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با خواص بالنگ

بالنگ که به نام های اترنج، بادرنگ و اترج کبیر هم شناخته می شود، میوه ای بزرگ و بومی هند است که پوست ضخیم و چرمی به رنگ سبز، زرد یا نارنجی دارد، برگ های آن سبز و چرمی هستند و بوی آن شبیه لیمو به نظر می رسد و برخلاف سایر مرکبات آب کمی دارد چون بیشتر گوشت آن خشک است.

بالنگ از جمله قدیمی ترین درخت از گروه مرکبات است که توسط بشر کشت می شد و تاریخ کشت آن به ۱۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد. در ایران باستان نیز در ناحیه شوش وجود داشته است. گیاه بالنگ در کتب سنتی با نام” اترج کبیر” آمده است . از نظر گیاه شناسی بالنگ و بادرنگ در یک گروه به نام” Citrus medica” قرار دارد. این رقم درختچه ای است غیر منظم و دارای میوه ای برنگ زرد، دارای پوسته ای ضخیم که قسمت عمده آن را پوست زرد و گوشت سفید داخل پوست را فرا گرفته و تقریبا جائی برای گوشت ترش غیر خوراکی وسط آن باقی نگذارده است. میوه این گیاه را معمولا بصورت مربا استفاده می کنند.

خواص بالنگ در طب سنتی

طبیعت میوه بالنگ سرد و تر می باشد. بالنگ سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، نیاسین، ویتامین B6، ویتامین C، منگنز، روی، سلنیوم، پتاسیم، کلسیم، آهن، بتا کاروتن و فیبر است. بالنگ (به انگلیسی : Citron و با نام علمی : Citrus medica) میوه ای بزرگ و بومی هند است که دارای درختی بسیار کوچک بوده و تا ارتفاع ۴٫۵ متر رشد می کند.عسل، بنفشه، شربت انجیر مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج بالنگ (اُترُج) هستند. در هر ۱۰۰ گرم بالنگ ۶۰ کالری وجود دارد .

بالنگ حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند، باعث تقویت قلب شده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.تحقیقات متعدد نشان داده که کاروتنوئید ها و آنتی اکسیدان های موجود در میوه بالنگ، خطر ابتلا به سرطان ها به ویژه سرطان دستگاه گوارش و سرطان ریه را کاهش می دهند.

چای و دمنوش بالنگ به طور گسترده برای بهبود حرکات روده و پیشگیری و درمان یبوست استفاده می شود.مقادیر بالای ویتامین C موجود در بالنگ به سلامت دهان و دندان کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری اسکوربوت را کاهش می دهد.پوست زرد بالنگ برای تقویت قلب و دماغ و کبد سرد و معده و احشای داخل شکم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا موثر می باشد، به خصوص خوردن مربای آن با عسل توصیه می شود.

سبب تصفیه خون می‌شود. بویژه صفرای زائد بدن را که موجب حالت تهوع و قی است را برطرف می‌کند.تسکین حدت صفرا، جلوگیری از غلیان صفرا، تسکین تشنگی، رفع اسهال صفراوی و رفع زردی از خواص ضد صفرای بالنگ است.بالنگ حاوی مقادیر زیادی سیترونلال است که یک ترکیب آرامش دهنده بوده و در درمان بیماران مبتلا به افسردگی و بیماری های روانی کاربرد دارد.

برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا بسیار منفعت دارد. برای این منظور مربای عسلی پوست بالنگ مناسب‎‌ترین روش مصرف آن است. البته در خوردن مربای آن اسراف نباید شود زیرا هضم آن مشکل میشود.اگر پوست و گوشت سفید خشک شده ی آن را در لابلای لباس ها بگذارند مانع بید زدن می شود..مقادیر بالای روغن های ضروری موجود در دمنوش بالنگ به افزایش گردش خون در بدن کمک کرده و به سفید تر و روشن تر شدن رنگ پوست کمک می کند.

علاوه بر گوشت، پوست ضخیم این میوه سرشار از آنتی اکسیدان، فلاونوئید، نیاسین، ویتامین B6، ویتامین C، روی، سلنیوم، پتاسیم، کلسیم، آهن، بتا کاروتن، منگنز و فیبر است. خواص بی‌نظیر آن سبب شده که در طب سنتی از این میوه استفاده زیادی شود. طبع آن سرد و تر است؛ مصرف آن با عسل یک معجون فوق‌العاده خواهد بود؛ پوست زرد آن برای تقویت قلب، کبد و سیستم گوارشی مفید است؛

زود هضم بوده و در کاهش نفخ معده موثر است؛ جویدن پوست آن یک خوشبو کننده عالی دهان است؛ جهت بهبود و رفع سردردهای میگرنی استفاده می‌شود؛ روغنی که از این میوه گرفته می‌شود برای دردهای مفصلی، رفع بی‌حسی و تقویت ریشه مو استفاده می‌شود.بالنگ که با نام های بادرنگ و ترنج هم شناخته می شود میوه ای درختی است که به همراه میوه های شناخته شده ای مثل نارنگی ، پرتقال ، گریپ فروت ، دارابی ، نارنج ، لیمو ترش و لیمو شیرین در سرده مرکبات دسته بندی می شود.

بیشتر بخوانید : خواص بادام زمینی ؛ روکش دار و نعوظ در بدنسازی برای چاقی صورت و کودکان و مو

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات بالنگ را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص بالنگ و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت دیماکلاب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

مزه میوه بالنگ

ترنج (Citrus bergamia Risso) گیاهی از خانواده مرکبات است که میوه آن به اندازه پرتقال و به رنگ زرد لیمویی و خوش و عطر و بو است. مزه میوه ترنج اندکی تلخ‌تر از گریپ‌فروت است ولی ترشی آن از لیمو کمتر است.

خواص بالنگ برای تقویت سیستم ایمنی بدن

بالنگ دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و سرشار از ویتامین سی می باشد که از بدن انسان در مقابل بسیاری از عفونت‌ها محافظت کرده و با استرس اکسیتداتیو مبارزه کرده و از آسیب دیدن سلول‌های ایمنی بدن پیشگیری می‌کند. برای تقویت سیستم ایمنی بدن شما می توانید بالنگ را با برخی مواد غذایی مانند عصاره گیاهی آقطی، پروبیوتیک‌ها و زنجبیل ترکیب کرده و میل کنید.

خواص بالنگ برای یبوست و معده

آب و روغن بالنگ به دلیل ایجاد تعادل اسیدیته در روده باعث بهبود گوارش شده و برای درمان مشکلات مختلف مانند مشکلات معده، روده، نفخ، یبوست و تهوع مؤثر است.زود هضم بوده و در کاهش نفخ معده موثر است؛ جویدن پوست آن یک خوشبو کننده عالی دهان است

پوست زرد بالنگ برای تقویت قلب و دماغ و کبد سرد و معده و احشای داخل شکم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا موثر می باشد، به خصوص خوردن مربای آن با عسل توصیه می شود.در کشور هند از ریشه بالنگ به عنوان ضد یبوست مزاج استفاده می‌شود و معتقدند که برای سنگ مثانه نیز مفید است.

چای و دمنوش بالنگ به طور گسترده برای بهبود حرکات روده و پیشگیری و درمان یبوست استفاده می شود.توصیه می شود که برای درمان یبوست روزانه یک یا دو فنجان دمنوش بالنگ استفاده کنید.

خواص بالنگ برای پوست

مقادیر بالای روغن های ضروری موجود در دمنوش بالنگ به افزایش گردش خون در بدن کمک کرده و به سفید تر و روشن تر شدن رنگ پوست کمک می کند.

بالنگ برای خوشبو کننده دهان

ویتامین سی موجود در بالنگ باعث سلامتی دهان و لثه شده و پالپ، آب عصاره و دانه های بالنگ به دلیل عطر قوی که دارد به رفع بوی بد دهان کمک می‌کند. باید توجه داشته باشید که خوشبو کردن دهان به کمک بالنگ موقتی می باشد.

خواص بالنگ برای تسکین دهنده درد

بالنگ دارای خاصیت ضد التهابی و تسکین دهنده قوی می‌باشد که به کاهش سردرد کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید : خواص بادام ؛ پخته و شور و درختی خیس خورده تازه در بدنسازی

شما می‌توانید یک لیوان آب را با اندکی آب بالنگ ترکیب کرده و برای تسکین سردرد میل کنید.

خواص ضد التهاب

یکی از عوامل اصلی ایجاد التهاب در بدن رادیکال‌های آزاد می باشد و بالنگ مانند سایر مرکبات به دلیل داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی می‌تواند التهاب را خنثی کند.

طریقه مصرف میوه بالنگ

بر خلاف سایر انواع مرکبات، میوه بالنگ دارای پوست ضخیم و گوشت و دانه های بسیار کمی است به همین دلیل بیشتر از پوست آن استفاده می شود پوست خشک شده یا تازه بالنگ را به عنوان طعم دهنده ماست یا غلات صبحانه استفاده می کنند امروزه به طور گسترده از روغن بالنگ در پزشکی برای تهیه دارو استفاده می شود از پوست بالنگ برای تهیه دمنوش، کوکی، کیک میوه ای، انواع دسر، نوشیدنی ها، ترشی، شربت، مربا و مارمالاد استفاده می شود

خواص بالنگ برای درمان سرماخوردگی

این مرکبات سرشار از ویتامین سی بوده که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای درمان عفونت‌های تنفسی ناشی از سرماخوردگی بسیار مفید است.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در مرکباتی مانند بالنگ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های باکتریایی، ویروسی و قارچی را کاهش می دهد.

همچنین ویتامین C موجود در بالنگ باعث کاهش علائم و کاهش طول مدت ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی و پنومونی می شود.

در طب سنتی از چای بالنگ برای سرفه و گلودرد استفاده می شود.

بیشتر بخوانید : خواص برگ بو ؛ در طب سنتی و برای لاغری در برنج و برای گوشت

بهتر است چند قطره آب بالنگ را به چای سیاه گرم اضافه کرده و بنوشید.

بالنگ برای سلامت قلب

مطالعات صورت‌گرفته نشان می‌دهد که مرکباتی مانند بالنگ باعث بهبود سلامت قلب شده و از بیماری‌های قلبی، آترواسکلروز و سکته جلوگیری می‌کند.

خواص بالنگ برای درمان آرتریت

خاصیت ضد التهابی و تسکین دهنده آب و روغن بالنگ برای درمان ناشی از مشکلات التهابی مانند آرتریت موثر است.

خواص ضد سرطان

بالنگ دارای مواد مغذی ضروری، آنتی‌اکسیدان و کارتنوئید می باشد که خطر ابتلا به بیماری سرطان را کاهش می‌دهد. مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد مصرف مرکباتی مانند بالنگ از ابتلا به سرطان‌های مختلف مانند سرطان سینه پیشگیری کرده و برای سرطان‌های مرتبط با سیستم‌های گوارشی و دستگاه تنفسی بسیار مفید است.

خواص بالنگ برای کودکان و نوزادان

برخی خوراکی‌های طبیعی درکنار عسل، تخم‌ مرغ، شیر و پنیر تازه می‌تواند توانمندی مغز و کارایی آنرا در بچه‌ها افزایش دهد. مربای بالنگ کـه از گوشت میوه بالنگ یا اترج تهیه میشود یکی از بهترین خوراکی‌های طبیعی اسـت کـه میتواند توانایی مغز بچه‌ها را افزایش دهد. انواع مربا بالنگ، به، هویج، آلبالو و غیره با قیمت مناسب را نیز می‌توانید برای فرزند خود تهیه کنید.

مصرف مربای بالنگ علاوه بر افزایش کارایی مغز میتواند بدن آن‌ها را تقویت کند. ضمن آنکه مربای بالنگ بهترین ومفیدترین خوراکی طبیعی برای از بین بردن علائم گلودرد و سرماخوردگی درفصل پاییز اسـت کـه احتمال ابتلا بـه سرماخوردگی درمیان کودکان بیشتر از دیگر روزهای سال اسـت.

بالنگ و فشار خون

از آب بالنگ به‌منظور کاهش فشار خون استفاده می شود چرا که این مرکبات دارای مقادیر زیادی از پتاسیم بوده که به کاهش فشار خون در بدن کمک کرده و باعث بهبود عملکرد قلبی می‌شود.

مقادیر بالای پتاسیم، ویتامین C و الکترولیت های موجود در بالنگ به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریه ای قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهند.

بیشتر بخوانید : خواص برنج قهوه ای ؛ در طب سنتی و بدنسازی برای لاغری و قیمت آن چیست

توصیه می شود هر روز مقداری آب گرم با اندکی آب بالنگ را مخلوط کرده و صبح‌ها آن را میل کنید چرا که باعث تصفیه خون و پاک‌سازی کبد می شود.

خواص بالنگ برای زن باردار

یکی از خواص بی‌نظیر و شگفت انگیز میوه و یا مربای بالنگ در دوران بارداری خاصیت سریع الهضمی و ضد نفخی قوی آن است. از آنجا که یکی از مشکلات عمده زنان باردار در طول ۹ ماه بارداری خصوصاً در اواخر بارداری به دلیل فشار به معده، نفخ و رفلاکس معده است و غذا حتی اگر در حجم کمی نیز خورده شود به اصطلاح روی معده می‌ماند و هضم نمی‌شود این گیاه و مربای آن بسیار در رفع این مشکل موثر خواهد بود.

در طول سه ماهه اول و ماه‌های آخر بارداری به دلیل حجم بالای خونرسانی قلب و رگ‌های خونی بدن مادر و همچنین بدن جنین فشار مضاعفی به ساختمان قلب وارد می‌شود که منجر به افزایش ضربان قلب و احساس تپش قلب شدید در زن باردار می‌‌گردد. خوردن مربای بالنگ به دلیل خواص تقویت کنندگی قلب و آرامش بخشی تضمین کننده سلامت قلب است.

در مورد خواص بالنگ در بارداری اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. اما مصرف این میوه از اتبلا به دیابت بارداری جلوگیری می‌کند. برخی منابع ذکر کردند میوه بالنگ باعث بهبود رشد استخوان‌های جنین می‌شود. بالنگ اعصاب زنان باردار را آرام می‌کند و از ایجاد تنش در این دوران جلوگیری می‌کند. خلاصه بالنگ بوی بد دهان را از بین می‌برد. از بالنگ برای دفع سموم کبد استفاده می‌شود. مصرف بالنگ دیابت را درمان می‌کند و برای دوران بارداری مفید است. خواص بالنگ در بارداری مانع از بروز تنش‌های عصبی می‌شود. بهتر است قبل از مصرف بالنگ از پزشک متخصص خود مشورت بگیرین

خواص بالنگ برای لاغری

آبی که چند قطره آب بالنگ ترش در آن ریخته شده باشد، برای کاهش وزن عالی است.خوردن آب گرم با چند قطره آب بالنگ ترش به صورت ناشتا، به شادابی بدن و کاهش وزن کمک می‌کند.

خواص بالنگ و عسل

۳ تا ۴ میوه رسیده بالنگ را انتخاب کنید، از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هسته های آن را خارج کنید حالا بالنگ ها را به چهار قاچ تقسیم کنید در یک ظرف دیگر ۳/۴ فنجان عسل طبیعی را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید تا یک شربت غلیظ ایجاد شود. بالنگ ها را به این شربت اضافه کنید و در یک ظرف شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید. این مخلوط یوجا چانگ نام دارد برای تهیه یک فنجان دمنوش بالنگ، یک قاشق چای خوری یوجا چانگ را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید، هم بزنید و بنوشید.پوست زرد بالنگ برای تقویت قلب و دماغ و کبد سرد و معده و احشای داخل شکم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا موثر می باشد، به خصوص خوردن مربای آن با عسل توصیه می شود.

خواص بالنگ و عرق نعنا

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در بالنگ دارای خواص ضد التهابی طبیعی هستند که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های التهابی را کاهش می دهند.

مقادیر بالای پتاسیم، ویتامین C و الکترولیت های موجود در بالنگ به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریه ای قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهند.

از آنجا که نعناع به عنوان یک تسکین‌دهنده و شل‌کننده عضلات عمل می‌کند، ممکن است عصاره‌ی آن و عرق نعناع انواع خاصی از سردرد‌ها را نیز بهبود دهند. منتول موجود در نعناع باعث افزایش جریان خون و احساس خنکی می‌شود و احتمالا درد را کاهش می‌دهد.

در یک مطالعه بالینی بر ۳۵ فرد مبتلا به میگرن، اعمال عصاره نعناع به پیشانی و گیجگاه موجب بهبود درد ظرف مدت دو ساعت شد. همچنین ممکن است رایحه‌ی نعناع به شل شدن عضلات و تسکین درد کمک کند؛ اگرچه هنوز مدرک علمی مبنی بر این اثر در دست نیست.

دمنوش بالنگ و بارهنگ

برای تهیه این دمنوش باید سه‌چهارم لیوان آب، یک‌چهارم لیوان گلاب و یک قاشق چایخوری تخم بالنگو را به همراه یک قاشق چایخوری تخم بارهنگ با یکدیگر مخلوط کرده و نیم‌ساعت صبر کنید تا بالنگو و بارهنگ به خوبی لعاب دهند، سپس سرِ قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را به مواد قبلی اضافه کرده و دوباره هم بزنید؛ پس از آن می‌توانید دمنوش را با افزودن کمی عسل طبیعی آرام‌آرام بنوشید.

گرفتن تلخی مربای بالنگ

برای تهیه مربای بالنگ با بافت لطیف و نرم ابتدا پوست زرد رنگ بلند را با چاقو بگیریم سپس بالنگ ها را با چاقو از وسط به دو نیم تقسیم کنید و پرده های داخل بالنگ را خارج نمایید سپس پوست سفید باقی مانده را به صورت مکعبی و درشت خورد نمایید .

حالا پوست های خرد شده را بر روی ترازو گذاشته و به اندازه وزن آنها شکر آماده کنید . بالنگ های خرد شده را درون قابلمه ریخته و به آن آب سرد اضافه کنید و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و اجازه دهید تا آب شروع به جوشیدن کند .

در مرحله و اجازه دهید تا بالنگ ها برای مدت زمان ۵ دقیقه بجوشد سپس آنها را آبکش نمایید پس از انجام این کار پوست ها را با آب سرد بشویید این کار را برای دو الی سه مرحله انجام دهید تا تلخی پوست بالنگ گرفته شود پس از انجام این کار پوست ها را آبکش کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود .

در این مرحله شکر را همراه با آب و آب بالنگ ها بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید اجازه دهید تا شکر درون آب حل شود سپس بالنگ ها را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا برای مدت زمان حدودی ۴۵ دقیقه بر روی اجاق گاز بجوشند .

پس از این که مربای خوشمزه شما غلیظ و بلند ها شیشه ای شدند و در ۱۰ دقیقه پایانی پخت گلاب را به مربا اضافه کنید . پس از اینکه اجاق گاز را خاموش کرد اید اجازه دهید تا مربا خوش رنگ در دمای محیط خنک شود . حالا مربا را درون شیشه ریخته و درب آن را ببندید .

سعی کنید از شیشه های تمیز و استریل شده استفاده کنید پس از اینکه مربا خانگی را درون شیشه قرار دادید ، آن را چند بار بر روی سطح صاف و محکم بکوبید تاحباب های هوای موجود در شیشه بر روی سطح مربا آمده ، سپس درب ظرف را باز کنید تا هوای اضافی آن خارج شود دوباره در شیشه را ببندید و درون یخچال قرار دهید .

بالنگ در چه فصلی است

درخت بالنگ در صورت مناسب بودن شرایط اب و هوایی در طی سال چندین بار می تواند گل دهد که بیشترین میزان تولید گل در فصل بهار است . گلهای دو جنسی ، معطر و خود گرده افشان هستند که البته گاهی گلهای نر نیز مشاهده می شود.گلهای نمونه هایی که میوه هایشان طعم ترش دارند در قسمت بیرونی خود ته مایه ای از رنگ ارغوانی دارند اما نمونه هایی که میوه هایشان اکثر طعم شیرین دارند گلهایی به رنگ سفید- زرد دارند.
میوه بالنگ یکی از میوه‌های نادر و از خانواده لیمویی و شبیه سایر مرکبات که میوه بسیار متفاوت از سایر میوه‌ها بوده و در حد یک خربزه کوچک قابل رشد خواهد بود.بیشتر قسمت داخلی میوه را بخش سفید رنگ تشکیل داده است بخش مرکزی نیز از نظر طعم می تواند ترش یا شیرین باشد.سطح برخی میوه ها صاف تر است و برخی میوه ها سطح ناهموارتری دارند.درخت بالنگ تاج و شاخساری نسبتا نامنظم دارد . این گیاه برگهای همیشه سبز با عطری همانند لیمو است.

اترج دو گونه است یکی اترج صغیر که پوست آن صاف و هموار و نرم است و دو طرف آن باریک که این نوع را در فارسى ترنج می‌نامند و نوع دوم اترج کبیر است که پوست آن غیر ناهموار و دو طرف آن چندان باریک نیست بلکه طرفی که متصل به شاخه درخت است اندکی پهن‌تر و طرف دوم آن اندکی باریکتر که این نوع را به فارسی بالنگ می‌نامند.

بالنگ و ترنج

اترج دو گونه است یکی اترج صغیر که پوست آن صاف و هموار و نرم است و دو طرف آن باریک که این نوع را در فارسى ترنج می‌نامند و نوع دوم اترج کبیر است که پوست آن غیر ناهموار و دو طرف آن چندان باریک نیست بلکه طرفی که متصل به شاخه درخت است اندکی پهن‌تر و طرف دوم آن اندکی باریکتر که این نوع را به فارسی بالنگ می‌نامند.

بالنگ برای سرفه

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در مرکباتی مانند بالنگ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های باکتریایی، ویروسی و قارچی را کاهش می دهد.همچنین ویتامین C موجود در بالنگ باعث کاهش علائم و کاهش طول مدت ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی و پنومونی می شود.

در طب سنتی از چای بالنگ برای سرفه و گلودرد استفاده می شود.در کشور چین از جوشانده ریشه و پوست بالنگ به عنوان ضدسرفه، نرم کننده سینه و رفع ناراحتی لومباگو (کمر درد) استفاده می‌شود.

دمنوش بالنگ

۳ تا ۴ میوه رسیده بالنگ را انتخاب کنید، از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هسته های آن را خارج کنید حالا بالنگ ها را به چهار قاچ تقسیم کنید در یک ظرف دیگر ۳/۴ فنجان عسل طبیعی را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید تا یک شربت غلیظ ایجاد شود. بالنگ ها را به این شربت اضافه کنید و در یک ظرف شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید. این مخلوط یوجا چانگ نام دارد برای تهیه یک فنجان دمنوش بالنگ، یک قاشق چای خوری یوجا چانگ را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید، هم بزنید و بنوشید.

مضرات بالنگ

حساسیت در این مرکبات بسیار نادر می باشد با این‌وجود مصرف بالنگ در برخی افراد با علائمی مانند خارش، قرمزی، گزگز و ورم همراه می باشد.برخی افراد ممکن است به بالنگ حساسیت داشته باشند که با علائمی مانند خارش، تورم، تاول، قرمزی و سوزش پوست مشخص می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا