خواص چغاله بادام در طب سنتی و بارداری چیست و مضرات و مصلح چغاله بادام
خواص چغاله بادام
خواص چغاله بادام ؛ در طب سنتی و بارداری چیست و مضرات و مصلح چغاله بادام همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با چغاله بادام
چغاله بادام (green almond) به میوهی کال یا نارس درخت بادام گفته میشود که پوستی سبز رنگ کرک با مزه ترش و مغزی سفید و شیرین دارد که در نواحی مرکزی و غربی آسیا از جمله افغانستان، ایران، سوریه و فلسطین پرورش می یابد.
این میوه کال را میتوان تنها در اوایل فصل بهار یافت.
در مدت زمان کوتاهی به طور سریع وارد مرحله تکامل شده و پوسته سبز بیرونی آن، سفت و سخت و دندان شکن میشود.
چغاله بادام سرشار از ویتامین C، ویتامین E، آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ال کارنیتین، پروتئین و فیبر است.
از چغاله بادام پخته میتوان در تهیه خورش و از نوع خام آن بر روی سالاد استفاده کرد.
میوه درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت بوده و قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک ظریفی است.
در داخل آن نیز روکشی قرار دارد که سفید و نرم بوده و مغز آبکی و نازک بادام را در خود نگهداری میکند.
به مرور پوسته های رویی و داخلی بادام سخت تر شده و مغز بادام نیز شکل نهایی خود را می یابد.
از زمانی که میوه جوان است و هنوز رشد کامل نکرده و کال است، به آن چغاله بادام گفته می شود.
خواص چغاله بادام در طب سنتی
چغاله دارای طبع سرد است و هر ۱۰۰ گرم چاقاله بادام ۵۷۷ کالری دارد و مصلح آن خرما و سایر مواد گرم است.
مصرف خوراکی چغاله بادام به علت مقادیر بالای ویتامین E باعث پاک سازی پوست صورت شده و پوست صورت را صاف و روشن می کند.
چغاله بادام دارای خواص ضد باکتریایی بوده و با پاک سازی و سم زدایی سیستم داخلی بدن به درمان آکنه، جوش سر سیاه و جوش سر سفید کمک می کند.
مقادیر بالای ویتامین E موجود در چغاله بادام برای درمان چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت مفید می باشد.
چغاله بادام سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است که برای درمان ریزش مو مفید هستند.
مقادیر بالای پروتئین، ویتامین E، آهن و روی موجود در چغاله بادام باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.
مقادیر بالای کلسیم موجود در چغاله بادام برای بهبود رشد عضلات و استخوان های جنین ضروری است.
و علاوه بر این کلسیم می تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری را کاهش دهد.
ریبوفلاوین موجود در چغاله بادام برای رشد مغز جنین مفید است.
مقادیر بالای آهن موجود در چغاله بادام برای درمان کم خونی در دوران بارداری و رفع خستگی زنان باردار مفید می باشد.
چغاله بادام غنی از فیبر است که برای پیشگیری و درمان یبوست در زنان باردار مفید است.
فسفر موجود در چغاله بادام از لخته شدن خون در دوران بارداری پیشگیری می کند.
چغاله بادام حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان است که به سم زدایی بدن کمک می کند
و به این ترتیب با تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.
چغاله بادام حاوی چربی های سالمی است متابولیسم بدن را افزایش داده و با افزایش چربی سوزی به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک می کند.
مقادیر بالای فسفر موجو در چغاله بادام باعث تقویت دندان ها شده و برای سلامت دهان و تقویت لثه ها مفید می باشد.
چغاله بادام حاوی مقادیر بالایی فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
چغاله بادام شاخص گلیسمی پایینی دارد و پس از مصرف قند خون در افراد مبتلا به دیابت را افزایش نمی دهد،
علاوه بر این چغاله بادام با افزایش ترشح هورمون انسولین به تنظیم سطح قند خون کمک می کند.
فیبر موجود در چغاله بادام باعث کاهش کلسترول بالای خون می شود.
خواص چغاله بادام برای زنان باردار
چغاله بادام سرشار از آهن است که برای درمان کم خونی در دوران بارداری و رفع خستگی زنان باردار مفید می باشد.
ریبوفلاوین موجود در چغاله بادام برای رشد مغز جنین مفید است.
چغاله بادام دارای مقادیر بالای کلسیم است که برای بهبود رشد عضلات و استخوان های جنین ضروری است.
همچنین کلسیم موجب کاهش خطر ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری می شود.
فیبر زیاد چغاله بادام برای پیشگیری و درمان یبوست در زنان باردار بسیار مفید است.
چغاله بادام حاوی فسفر است که می تواند از لخته شدن خون در دوران بارداری جلوگیری کند.
خانمهای بارداری که ویار چغاله بادام دارند باید در خوردن آن احتیاط کنند
زیرا مصرف بیش از اندازه چغاله بادام ، مشکلات گوارشی مانند نفخ و اسهال در خانمهای باردار ایجاد می کند که بیش از هر زمان دیگری خطرناک است .
خواص چغاله بادام برای لاغری
این نوع بادام با اینکه از خانواده مغزها است اما دارای چربی های سالم است که به شکستن و تجزیه چربی های اضافه و کاهش وزن کمک می کند.
کالری های چغاله بادام به گروه کمیابی تعلق دارند که به کاهش وزن و لاغر شدن افراد کمک می کنند.
چغاله بادام حاوی چربی های سالمی است متابولیسم بدن را افزایش داده و با افزایش چربی سوزی به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک می کند.
چغاله بادام یک ماده غذایی عالی برای لاغر شدن است.
از جمله فواید چغاله بادام چربیهای سالم موجود در آن است که به ما کمک میکنند تا چربی اضافی بدن را بسوزانیم و وزن کم کنیم.
به این ترتیب چغاله بادام یک ماده موثر برای رسیدن به وزن ایدهآل است.
خواص چغاله بادام برای پوست
همانطور که ذکر شد چغاله بادام غنی از آنتی اکسیدانهای مفید است.
ویتامین E مهم ترین آنتی اکسیدان موجود در چغاله بادام است
که با دفع کامل رادیکال های آزاد و مواد سمی انباشته شده به دلیل آلودگی های محیطی می تواند موجب پاک سازی بدن شود ،
درنتیجه پوست ،صاف و تمیز با درخششی طبیعی خواهد شد.
چغاله بادام خواص بی نظیری دارد که شامل پاکسازی بدن، تصفیه خون
و نیز درمان مشکلات پوستی از جمله آکنه، جوش، جوش های سر سیاه و سایر مشکلات مزمن پوستی می شود.
این میوه سبز رنگ دارای مقدار آلفا-توکوفرول (جز اصلی ویتامین E) می باشد که یک ماده مفید و بسیار مغذی برای سلامت پوست است.
مصرف منظم و مداوم چغاله بادام موجب تغذیه سلول های پوست و سلامت آنها می شود.
ویتامین E یک ماده ضد پیری طبیعی است.
بنابراین با استفاده از ویتامین E موجود در چغاله بادام می توان از پیری زودرس پوست
و سایر اندام های بدن مانند چین و چروک، خال های سیاه و رنگی و خطوط عمیق روی پوست جلوگیری کرد.
در صورت دوست نداشتن طعم چغاله بادام از روغن آن برای ماساژ پوست بدن و صورت استفاده کنید.
اگر چغاله بادام به طور روزانه مصرف شود برای بهبود رنگ پوست و از بین بدن لکه های پوستی بسیار مفید است.
چغاله بادام خواص بسیاری برای پوست دارد مانند نرم کردن پوست صورت و بدن و حفظ لطافت آن. آنتی اکسیدان های موجود
در چغاله بادام با محافظت از پوست در برابر اشعه های مضر فرابنفش خورشید موجب جوانی و شادابی پوست می شود.
خواص چغاله بادام برای دیابت
چغاله بادام شاخص گلیسمی پایینی دارد و پس از مصرف قند خون در افراد مبتلا به دیابت را افزایش نمی دهد،
علاوه بر این چغاله بادام با افزایش ترشح هورمون انسولین به تنظیم سطح قند خون کمک می کند.
خواص چغاله بادام برای یبوست
چغاله بادام سرشار از فیبر است که برای تسهیل عمل هضم و دفع مواد غذایی از دستگاه گوارش بسیار مفید است.
فیبر برای درمان یبوست مزمن بسیار ضروری است.
فیبر زیاد چغاله بادام برای پیشگیری و درمان یبوست در زنان باردار بسیار مفید است.
چغاله بادام حاوی مقادیر بالایی فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
علاوه بر این فیبر موجود در چغاله بادام با بهبود حرکات روده به درمان یبوست مزمن مفید است.
خواص چغاله بادام برای مردان
منابع غیر رسمی از فواید چغاله بادام بر روی قوای جنسی مردان می گویند ولی این مطلب به طور علمی در جایی ثبت نشده است.
خواص چغاله بادام در شیردهی
مادرانی که فرزند شیرخوار دارند نباید مواد غذایی نفاخ مانند چغاله بادام را مصرف کنند
زیرا عوام نفاخ در این گونه مواد غذایی از طریق دستگاه گوارش جذب می شود
و از طریق خون وارد شیر مادر می شود ، بنابراین کودک پس از خوردن شیرمادر دچار نفخ و دل درد می شود
که با توجه به حساسیت این دوره از مراحل رشد برای کودک خطرناک می باشد.
خواص چغاله بادام و گوجه سبز
چغاله بادام و گوجه سبز جزو میوههای نوبرانه بهار و دارای طبع بسیار سرد هستند،
گوجه سبز خاصیت غذایی و دارویی داشته، اما چغاله بادام نسبت به گوجه سبز خواص کمتری دارد،
زیرا بادام پس از خشک شدن بیشترین خاصیت غذایی و دارویی پیدا میکند.
چغاله بادام و گوجه سبز هر ۲ خاصیت قابض کنندگی دارند،
ولی چغاله بادام بسیار دیر هضم است.
البته گوجه سبز خاصیت ۲ گانه دارد یعنی اگر به صورت پخته مصرف شود
برای رفع مشکل یبوست(Constipation) مفید است و به شکل خام موجب یبوست میشود.
مصرف بیش از حد چغاله بادام و گوجه سبز سبب نفخ، دل درد، تهوع، یبوست و در برخی موارد اسهال میشود،
همچنین برای رفع نفخ(Bloat) و دل درد ناشی از خوردن گوجه سبز، استفاده از آن به همراه کمی نعناع و گلپر ضروری است.
اشخاص باید گوجه سبز و چغاله بادام را قبل از مصرف به خوبی بشویند.
وجه سبز سرشار از ویتامین c، اسید مالیک و سیتریک است.
در هر ۱۰۰ گرم گوجه سبز ۸.۵ گرم کربوهیدرات، ۲.۸۴ گرم چربی، ۱.۶ گرم پروتئین و ۰.۵ درصد فیبر خام موجود است.
مصرف ۱۰۰ گرم گوجه سبز ۵ درصد از نیاز بدن به ویتامین A، ۱.۲ درصد ویتامین ب ۱ (تیامین)، ۱.۹ درصد ویتامین ب ۲ (ریبوفلاوین) و ۲.۸ درصد ویتامین ب ۳ (نیاسین)، ۱۳ درصد ویتامین C ، ۱.۵ درصد کلسیم، ۲. ۲ درصد فسفر، ۵ درصد آهن و ۳.۶ درصد پتاسیم را تامین میکند.
چغاله بادام با نمک
گرچه طعم گوجه سبز و چغاله بادام با همراهی نمک وصفناپذیر است
و میل فراوانی برای خوردن آنها ایجاد میشود،
اما در کنار فواید آنها، زیادهروی در این امر، مشکلاتی را به همراه دارد
و سیستم گوارشی را به دردسر میاندازد.
چغاله بادام برای سگ
وقتی که سگها چغاله بادام می خورند، خطرات اولیه شامل مشکلات دستگاه گوارش، پانکراتیت، چاقی و عفونت های بالقوه است.
نگامی که سگ ها بادام و چغاله بادام می خورند، باعث افزایش خطر ابتلا به برخی بیماری هایی مانند پانکراتیت می شوند.
مشکل این است که سگ ها به درستی نمی توانند پروتئین موجود در بادام، را هضم کنند این می تواند دچار ناراحتی های دستگاه گوارش شود.
چغاله بادام برای سرماخوردگی
چغاله بادام حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان است که به سم زدایی بدن کمک می کند
و به این ترتیب با تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.
چغاله بادام برای کودکان
خوردن چغاله بادام برای کودکان خیلی توصیه نمی شود چرا که مشکلات شکمی و نفخ و دل درد به وجود می آورد.
چغاله بادام در غذا
اگر چغاله در غذاها هم استفاده می شود و معروف ترین غذایی که با چغاله درست می شود خورش چغاله بادام اتس.
چغاله بادام و دل درد
چغاله بادام اغلب هضم سنگینی دارد ،
علاوه بر این باغداران و دلالان با هدف کسب منافع بیشتر ،
بیش از حد کال و ناررس در اختیار مشتریان قرار می گیرد
و افراد در صورت زیاده روی در مصرف آن در اصطلاح عامیانه سردی می کنند
و گاه دچار عوارضی از قبیل دل درد، تهوع، اسهال و سردرد می شوند.
زیادهروی در مصرف چغاله بادام باعث مشکلات گوارشی
از جمله سو هاضمه، دل درد، دل پیچه و نفخ می شود.
فواید چغاله بادام برای مو
ویتامین E موجود در چغاله بادام برای سلامت پوست و مو هم مفید است و هر عدد آن حدودا ۵ کالری انرژی دارد.
اگر ریزش مو دارید چغاله بادام بخورید.
از جمله فواید چغاله بادام برای سلامت مو جلوگیری از ریزش مو است.
چغاله بادام سرشار از مواد مغذی و آنتیاکسیدانهایی است که ریشه مو را تقویت کرده و آن را قوی میکند و در نتیجه از ریزش مو جلوگیری میکند.
علاوه بر جلوگیری از ریزش مو، کمک به رشد سریع موها یکی دیگر از فواید بینظیر چغاله بادام است.
چغاله بادام سرشار از پروتئین، ویتامین E، روی و … است که به رشد سریع موها کمک میکنند.
اگر میخواهید موهای ضخیم و بلند داشته باشید خوردن چغاله بادام را فراموش نکنید.
فواید چغاله بادام برای موهای شما شگفتانگیز است.
علاوه بر جلوگیری از ریزش موها و کمک به رشد سریع آنها، اگر احساس میکنید
که موهای شما کدر و بد رنگ شده از چغاله بادام یا روغن چغاله بادام استفاده کنید.
پروتئینهای موجود در چغاله بادام جریان خون را در پوست سر افزایش میدهند
و همین امر باعث تحریک رشد موها و نیز درخشش و براق شدن موها میشود.
فواید چغاله بادام در بدنسازی
یکی از فواید مهم چغاله بادام جلوگیری از گرفتگی عضلات است که در صورت عدم افراط و رعایت برخی نکات بهداشتی می توان از آن بهره لازم را برد .
این میوه سبز کال و نارس دارای ماده سرشاری به نام کلروفیل است.
این ماده به تولید منیزیم در مسیر کانال گوارشی بسیار کمک می کند
و از آنجا که منیزیم برای کاهش گرفتگی عضلات نقش بسزایی دارد،
خوردن متعادل آن می تواند تا حدی در بهبود گرفتگی عضلات مفید واقع شود.
فواید چغاله بادام برای معده
چغاله بادام دارای ترکیبات اسیدی است که مانع از آسیب به بافت معده و بروز سرطان می شوند.
البته این میوه نوبرانه دارای مقدار کمی ویتامین C است.
چغاله بادام سرشار از فیبر است که برای تسهیل عمل هضم و دفع مواد غذایی از دستگاه گوارش بسیار مفید است.
فیبر برای درمان یبوست مزمن بسیار ضروری است.
چغاله بادام حاوی مقادیر بالایی فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
علاوه بر این فیبر موجود در چغاله بادام با بهبود حرکات روده به درمان یبوست مزمن مفید است.
طرز شستن چغاله بادام
چغاله بادام ها را داخل یک سبد ریخته و سپس درون یک قابلمه بزرگ را پر از آب کرده
و سبد را در آن فرو ببرید. سپس با یکی از دستان خود آنها را خوب بهم زده تا پرزها جدا شده و چغاله بادام ها تمیز شوند.
پس از این کار بهتر است چغاله بادام ها را درون آب نمک ریخته و یکبار دیگر خوب آنها را شسته
و آب کشی کنید تا پیش از مصرف از تمیز شدن آلودگی ها خیال تان راحت شود.
روش نگهداری چغاله بادام
با اینکه چاغاله بادام یک میوه نارس است اما شرایط نگهداری آن ، همانند میوه های دیگر است.
در درجه اول بهتر است که چاغاله بادام تازه تهیه و مصرف شود.
این میوه مانند بسیاری از میوه ها قابلیت نگهداری به مدت طولانی را ندارد.
برای نگهداری باید آنها را در یخچال قرار دهید.
ارزش غذایی چغاله بادام
ارزش غذایی چغاله بادام در صد گرم به شرح زیر است
کالری : ۵۷۳
چربی : ۴۹٫۴ گرم
پروتئین : ۲۱ گرم
فیبر : ۱۰ گرم
کربوهیدرات : ۲۱٫۱ گرم
چغاله بادام تلخ
این تلخی ناشی از وجود اسید سیانیدریک است و خوردن این دانههای تلخ توصیه نمیشود.
مضرات چغاله بادام
زیادهروی در مصرف چغاله بادام باعث مشکلات گوارشی از جمله سو هاضمه، دل درد، دل پیچه و نفخ می شود.
از آنجا که برای تازه نشان دادن چغاله بادام های نوبرانه معمولا روی آنها را آب می پاشند
و اکثرا از آب های آلوده مانند چاه و جوی آب استفاده می شود بهتر است
حتما چغاله بادام ها را پیش از مصرف با آب و نمک خوب بشویید و سپس نوش جان کنید.
مادرانی که فرزند شیرخوار دارند نباید مواد غذایی نفاخ مانند چغاله بادام را مصرف کنند،
زیرا عوام نفاخ در این گونه مواد غذایی از طریق دستگاه گوارش جذب میشود
و از طریق خون وارد شیر مادر میشود، بنابراین کودک پس از خوردن شیرمادر دچار نفخ و دل درد میشود
که با توجه به حساسیت این دوره از مراحل رشد برای کودک خطرناک میباشد.
خانمهای بارداری که ویار چغاله بادام دارند باید در خوردن آن احتیاط کنند،
زیرا مصرف بیش از اندازه چغاله بادام، مشکلات گوارشی مانند نفخ و اسهال در خانمهای باردار ایجاد میکند
که بیش از هر زمان دیگری خطرناک است. همچنین در این دوران، مصرف نمک را نیز باید کنترل کنند تا دچار فشار خون نشوند.