مصرف برنج دودی در دوران بارداری و خاصیت خوردن برنج دودی در دوران بارداری

مصرف برنج دودی در دوران بارداری

مصرف برنج دودی در دوران بارداری ؛ خاصیت خوردن برنج دودی در دوران بارداری همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

مصرف برنج دودی در دوران بارداری چیست

طبق نظریه پزشکان ، کودکان، خانم های باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مصرف این فرآورده ها به خصوص اسنک های دودی را محدود و به یکی دو بار در ماه تقلیل دهند.

همان طور که گفتیم در برنج دودی سدیم اندکی وجود دارد و به این دلیل که در بارداری به طور چشمگیری فشار خون مادران بالا می رود

این ماده غذایی کمک می کند این اتفاق نیفتد. در نتیجه مصرف به میزان کافی از برنج دودی برای تنظیم فشار خون می تواند مفید باشد.

برنج دودی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان بوده که برای مادران بسیار مفید می باشد. زیرا مادران باردار به مراتب ایمنی ضعیف تری نسبت به انسان های عادی دارند.

این برنج ها قند خون را تنظیم کرده و در بارداری به کاهش علائم دیابت کمک می کند. و مادران باردار را از دیابت های دوران بارداری در امان نگه می دارد.

برنج دودی دارای مواد مغذی انتقال دهنده عصبی بوده و خوردن این برنج در دوره حاملگی باعث رشد مغز شده و عملکرد شناختی نوزاد را بهبود می بخشد.

پیشنهاد میکنیم که خوردن این مواد غذایی برای مادران باردار به بیشتر از یک بار در هفته نکشد،

به هر حال این برنج علاوه بر خواص در صورت استفاده مداوم از آن ضرر هایی هم به همراه دارد.

همچنین دقت داشته باشید در تهیه برنج دودی از فروشندگان معتبر و با اطلاع داشتن از نحوه دودی شدن آن اقدام به تهیه این برنج کنید.

آشنایی با دیگر خواص برنج دودی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص برنج دودی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با برنج دودی

برخی افراد گمان میکنند برنج های دودی گونه ای از برنج هستند که به صورت جداگانه کشت میشوند.

اما لازم به ذکر است که برنج های دودی همان برنج های عطری کشت شده توسط کشاورزان است که طی مراحل تولید به برنج دودی تبدیل میشوند.

برنج های دودی رنگ تیره تری نسبت به برنج های عطری دارند. و دانه های خام و پخته آن عطر دل انگیز دود را به مشام میرساند.

افراد زیادی هستند که این برنج را به صورت خالص مصرف میکنند ولی برخی از افراد برنج های دودی را با برنج های عطری مخلوط میکنند

و هر دو را کنار هم مصرف مینمایند. برنج هاشمی دودی یکی از برنج های پر مصرف مردم گیلان است.

برای دودی کردن معمولا کیسه‌های برنج را در اتاق دربسته‌ای قرار می‌دهند و تعدادی هیزم و یا تکه‌های چوب را آن جا می‌سوزانند

تا برنج یا هر محصول غذایی دیگری که در آن اتاق وجود دارد، طعم دود را به خود بگیرد.

خواص برنج دودی برای نوزاد

از دادن برنج دودی خودسرانه به کودک بپرهیزید و اگر می خواهید برنج دودی به نوزاد خود دهید حتما با پزشک کودکان مشورت کنید.

میزان بسیار زیاد ویتامین D در زنان وقتی که باردار باشند می تواند خطر ابتلا به آلرژی غذایی در کودکان را در طی دو سال اول افزایش دهد. این بدان معنی است که زنان باردار به برنج احتیاج دارند اما نه زیاد!

جهت جلوگیری از سوء تغذیه کودکان، استفاده از غذای خانگی کودک بر پایه ماش و برنج توصیه می‌شود.

در یافته‌های این پژوهش که توسط جمعی از محققان گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان و با هدف تعیین ارزش پروتئین غذای خانگی بر پایه ماش و برنج با غذاهای کمکی آماده انجام شد، آمده است: تفاوت معنی داری بین ارزش پروتئین غذای خانگی کودک بر پایه ماش و برنج با غذاهای کمکی موجود در بازار وجود ندارد.

به پیشنهاد این بررسی با توجه به قیمت بالای غذاهای کمکی با گنجاندن غذای خانگی بر پایه حبوبات می توان از مشکلات ناشی از سوء تغذیه در کودکان کم کرد.

گفتنی است زمانی که شیر مادر به تنهایی جوابگوی نیازمندی‌های تغذیه‌ای کودکان نباشد، تغذیه تکمیلی آغاز می‌شود که مناسب ترین زمان جهت ارائه غذاهای کمکی ۶-۴ ماهگی می باشد.

در صورتی که به کمبودهای تغذیه‌ای در دوران کودکی توجه نشود مشکلات و اختلالات رشد را در پی خواهد داشت.

طرز پخت برنج دودی

پخت به روش کته : ابتدا برنج را چند دفعه میشوئیم تا زمانی که آب حاصل از برنج زلال شود.

به مدت ۵ ساعت اجازه میدهیم برنج در آب و نمک خیس بخورد( توجه داشته باشید به ازای هر پیمانه برنج به یک و نیم پیمانه آب و ۱/۳ قاشق چایخوری نمک نیاز دارید)

سپس به برنج روغن مایع ( به ازای هر پیمانه یک قاشق غذاخوری) اضافه و در قابلمه مناسب بریزید.

قابلمه را به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط قرار داده و کمی هم بزنید تا آب برنج بخار شود

سپس روی در قابلمه دمکنی قرار دهید و شعله را ملایم کنید تا بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برنج دم بکشد

پخت به روش آبکش : برنج را شسته و به همراه مخلوط آب و نمک به مدت ۵ تا ۶ ساعت خیس کنید.

بعد از مدت ذکر شده در قابلمه ای به ازای هر پیمانه برنج سه پیمانه آب ریخته و روی حرارت بگذارید جوش بیاید و دانه های برنج از کالی خارج شوند .

آب برنج را به ویله آبکش خالی میکنیم.

سپس برنج آبکش شده را با کمی روغن به قابلمه برگردانید .

در قابلمه را با یک دمکنی بپوشانید و ۳۰ دقیقه برنج را دم کنید.

برای ته دیگ میتوانید از نان و سیب زمینی و.. استفاده نمایید

برنج دودی چگونه تهیه میشود

برای دودی کردن معمولا کیسه‌های برنج را در اتاق دربسته‌ای قرار می‌دهند و تعدادی هیزم و یا تکه‌های

چوب را آن جا می‌سوزانند تا برنج یا هر محصول غذایی دیگری که در آن اتاق وجود دارد، طعم دود را به خود بگیرد.

هرچند که آتش زدن هر ماده دیگری هم دود ایجاد می‌کند اما دود حاصل از سوختن چوب، هم بوی ناخوشایندی در مقایسه

با سوختن مواد دیگر ندارد هم اینکه در اثر آتش گرفتن برخی مواد مثل ترکیبات پلاستیکی،

گاز‌های سمی متصاعد می‌شود که به هیچ عنوان مصرف آن‌ها برای سلامتی توصیه نمی‌شود.

علاوه بر این هر جنس چوبی هم برای دودی کردن برنج توصیه نمی‌شود چون که چوب‌های رنگ شده

و یا آن‌هایی که دارای طعم خاصی هستند مثل چوب درخت کاج، هنگام سوختن دود‌هایی تولید می‌کنند

که حاوی ترکیبات سرطان‌زا هست و سلامتی انسان را شدیدا تهدید می‌کنند.

برنج دودی با چی بخوریم

به صورت کلی غذا‌های سرخ کردنی، محصولات فرآوری شده مثل همبرگر‌های آماده

و غذا‌های بسته بندی شده آماده حاوی مواد نگه دارنده هستند و احتمال ابتلا به بیماری‌هایی از قبیل سرطان را افزایش می‌دهند.

سعی کنید تا جایی که امکان دارد از مصرف هم‌زمان برنج دودی و این مواد غذایی خودداری کنید تا خطر‌های احتمالی آن‌ها یکدیگر را تشدید نکنند.

کلا توصیه می ‌کنیم میوه و سبزی ‌های زیادی همراه غذا مصرف کنید زیرا این دسته از مواد غذایی،

ترکیبات سرطان ‌زا را خنثی می ‌کنند. فراموش نکنید ترکیبات سرطان ‌زا فقط در برنج یا محصولات دودی وجود ندارند.

در زندگی امروزی در آب و هوایی که می‌ نوشیم و نفس می ‌کشیم در سایر غذاهایی که می ‌خوریم

و حتی در ظروفی که در آن ها غذا طبخ می ‌کنیم ترکیبات سرطان‌ زا به وفور یافت می‌ شوند.

بنابراین مصرف زیاد میوه و سبزی به خنثی شدن این ترکیبات مضر کمک می ‌کند.

برنج دودی در شیردهی

خوردن برنج دودی در دوران شیردهی به این دلیل که می تواند باعث تغییر مزه شیر مادر شود باید به صورت محدود و تحت نظر پزشک رخ دهد.

خواص برنج دودی برای افزایش اشتها

برنج دودی بدلیل طعم و بوی مطبوعی که دارد باعث افزایش تنوع غذایی شده و اشتها را زیاد کرده و در نهایت افراد را به خوردن بیشتر این ماده غذایی ترغیب می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا