آیا کمپوت گلابی نفاخ است ؛ تاثیر خوردن کمپوت گلابی و نفخ معده
آیا کمپوت گلابی نفاخ است
آیا کمپوت گلابی نفاخ است ؛ تاثیر خوردن کمپوت گلابی و نفخ معده همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
حتما بخوانید : خواص سرکه شاه توت ؛ ایا ترکیب سرکه و شاه توت باعث لاغری میشود
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آیا کمپوت گلابی نفاخ است
خیر به شرطی آن که بعد از خوردن کمپوت آب سرد ننوشید.
آشنایی با دیگر خواص گلابی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص گلابی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با گلابی
گلابی نوعی میوه آبدار و شیرین درختی است که با میوه های شناخته شده ای
مثل سیب ، هلو ، زردآلو ، ازگیل ، تمشک ، شلیل و … در خانواده گلسرخیان دسته بندی می شود.
درخت این میوه می تواند تا ارتفاع ۳۰ متر رشد کند و در آب و هوای بسیار سرد نیز میوه دهد.
حدود ۳ هزار گونه گلابی در جهان وجود دارد که گلابی معمولی یا اروپایی (P.communis)، گلابی آسیایی
یا چینی یا گلابی سیب شکل (pyrifolia)، گلابی شرقی (P.serotina)، گلابی سیبریایی (P.ussuriensis) از مهمترین انواع گونههای گلابی به شمار میروند.
اما خاستگاه این میوه زنگولهای شکل در کشور ما طبق گفته برخی منابع کوههای البرز و شمال ایران است،
بطوریکه انواع مختلفی از گونه وحشی درخت این میوه در جنگلهای گیلان و مازندران وجود دارد،
مردم بومی گیلان از درخت این میوه تحت عنوان “اربه خوج” و “سنگ خوج” و مردم بومی مازندران از آن به نام “سِتِکا” یاد میکنند.
البته اکنون در کشورمان شاهد رشد و برداشت بیش از ۱۲۰ نوع گلابی هستیم.
انواع گلابی به نامهای گلابی درگزی، گلابی اسپادانا، گلابی وحشی، گلابی نطنز، گلابی شاه میوه و گلابی بیروتی در ایران وجود دارد.
میوه گلابی در محدوده رنگهای سبز، زرد، قهوهای، قرمز یا ترکیبی از این رنگها وجود دارد.
این میوه زیبا سرشار از پتاسیم، ویتامینها و مواد معدنی است و به صورت پخته، کمپوت شده
یا خام مصرف میشود. دانه گلابی همانند دانه بِه برای انسان خطرناک است.
شهر گلابی ایران خنداب و گالیکش و البرز است.
گلابی برای رفع تنگی نفس
یکی از خاصیت های جالب گلابی این است که می تواند برای تنگی نفس مفید باشد.
در روزهای گرم سال و مخصوصا فصل تابستان که هوا به شدت گرم می شود ،
تنگی نفس میان افراد مسن و یا حتی کودکان بسیار شایع می شود.
نوشیدن آب گلابی تازه می تواند به سادگی تنگی نفس حاصل از گرمای هوا را درمان کند.
گلابی حاوی مقادیر غنی از فلاوانوئید است که برای درمان تنگی نفس بسیار موثر است.
در صورتی که آب گلابی در دسترس نبود می توانید از میوه رسیده گلابی استفاده کنید.
خواص گلابی برای پیشگیری از پوکی استخوان
پوکی استخوان از بیماری های است که معمولا در سنین بالا رخ می دهد ،
البته اگر در سنین جوانی یا همان سنین کهن سالی رژیم غذایی سالمی داشته باشی
می توانید از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید یا تاثیرات آنرا کمتر کنید.
برای اینکه بتوانیم سلامت و استحکام استخوان های بدن را حفظ کنیم علاوه بر حفظ PH ، باید به اندازه کافی کلسیم مصرف کنیم.
گلابی از میوه هایی محسوب می شود که به جذب سریعتر و بهتر کلسیم به بدن کمک شایانی می کند.
گلابی برای پیشگیری از آلزایمر
یکی از مواد ضروری که بر روی حافظه تأثیر مستقیم دارد مس میباشد.
کورستین موجود در گلابی از بروز بیماریهای شناختی مانند آلزایمر در دوران سالمندی پیشگیری میکند.
خواص ضد سرطان
همانطورکه اشاره شد در این میوه فیبر فراوانی وجود دارد که از انتشار سلولهای سرطانی در روده بزرگ جلوگیری کرده
و مصرف روزانه یک عدد گلابی ابتلا به سرطان سینه در دوران یائسگی را تا ۳۴ درصد کاهش می دهد.
گلابی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
در این میوه آنتیاکسیدانهای مختلف مانند ویتامین سی و مس وجود دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با انواع بیماریها مقابله میکند.
خواص گلابی برای سرماخوردگی و تب
گلابی حاوی مقادیر بالای ویتامین C است که به عنوان یک آنتی اکسیدان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده
و برای پیشگیری و درمان تب و سرماخوردگی مفید می باشد.
خواص گلابی در اسلام
۱- قلب را جلا می دهد. منظور از جلا دادن یعنی در قلب ایجاد راحتی میکند. روایتی داریم از حضرت علی و امام صادق علیها السلام که فرمودند:
گلابی بخورید زیرا قلب را جلا می دهد.
۲- قلب را زنده می کند. پیامبر اکرم صل الله و علیه و آله می فرمایند:
گلابی قلب را زنده می کند.
برای درد قلب مفید است.
شخصی به سوی امام صادق علیه السلام از درد و سنگینی که در سینه و قلب خود داشت شکایت کرد. امام نیز فرمودند: گلابی بخور.
در این روایت سنگینی و درد، بیماری و عواض قلبی را بیان میکند که گلابی درمان آن است.
۳- تسکین دهنده درد است. امام صادق علیه السلام میفرمایند:
گلابی بخورید و دردهای درون را تسکین دهید.
۴- معده را دباغی میکند. روایتی داریم از امام صادق علیه السلام که می فرمایند:
گلابی بخورید، معده را دباغی و تقویت می کند، گلابی و به یکی هستند.
۵- هضم کننده غذای سنگین است. در روایتی آمده:
کسی که احساس سنگینی می کند گلابی بخورد.
خواص گلابی و عسل
برای درمان آکنه و جوش صورت یک گلابی را بپزید و له کنید و مقداری خامه و عسل به آن اضافه کنید،
روزی سه بار این ماسک را بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.
خواص ضد التهابی گلابی به پاکسازی ریه ها و درمان گلودرد کمک می کند؛
دو عدد گلابی را بپزید و با عسل طبیعی ترکیب کنید و به مدت دو روز گرم بخورید تا گلودرد شما درمان شود.
خواص گلابی و سیب
سیب خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
خوردن سیب به نفع سلامت سلولهای عصبی است. این سلولها نورون را در برابر فشار عصبی استرس اکسیداتیو محافظت کرده
و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند بیماری آلزلیمر ایجاد میکنند.
بهترین زمان مصرف سیب صبح ناشتا است.
سیب میتواند در کاهش کلسترول بد تاثیر خوبی بگذارد.
سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار رود.
بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود.
سیب را می توان پخت و برای آنهایی که روده تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی بپزید.
سیب سرشار از ترکیبات پلی فنولین میباشد. این ترکیبات مغذی گیاهی تاثیرات موثری
در خصوص حفاظت بدن در مقابل اثرات مضر رادیکالهای آزاد مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم و فسفر داشته باشد.
سیب دارای مقدر زیادی کلسیم است و کلسیم سیب به بدن کمک می کند که کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند.
گلابی با داشتن فیبر بالا و مقادیر بالای مس و ویتامینهای C ,K رشد سلولهای سرطانی را مهار کرده
و از سرطان های نظیر روده بزرگ و سرطان سینه جلوگیری می نماید.
ترکیبات غنی در میوه گلابی با کمترین آلرژی و حساسیت می باشد و از میوه هایی است که مصرف آن حتی برای نوزادن بلامانع است.
مقادیر زیاد فیبر آن هم به صورت نامحلول در میوه گلابی موجب شده این خاصیت با افزایش حرکات روده ای هضم را بهبود داده و مانع از پولیپ روده شود.
فایده دیگر گلابی قند بالا و طبیعی این میوه است و چون این قند زود جذب بدن می شود بنابراین بسیار انرژی زا و مقوی است.
پاک کنندگی دستگاه گوارش و ملین
مفید در کاهش پوکی استخوان
کمک به دفع سنگ مجاری ادراری
آرام بخش و تب بر
مقوی بدن و دفع کننده سموم آن
خواص گلابی و انار
پوست و ریشه انار ضدکرم
انار معتدل، مقوی، ملین، ادار آور و ضد تشنگی
اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم میشود.
کسانی که لاغر هستند خوردن انار برای آنها مفید است البته نوع شیرین آن
انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
انار شیرین سرفه را تسکین میدهد و صدا را باز میکند (برای کسانی که آواز میخوانند)
انار شیرین خارشهای بدن را تسکین میدهد.
طبع انار ترش سرد است.
مقوی معده و کبد است، البته انار شیرین
کسانی که زخم معده دارند انار ترش ممنوع است.
به طور کلی زیادهروی در مصرف انار ترش امکان به وجود آمدن زخم معده را دارد.
گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود.
گلابی دارای دانه های بسیار ریزی است که خصوصاً نزدیک هسته آن زیاد است.
این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود.
از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می کند.
پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دارد ، از نظر ویتامین ها غنی تر است.
به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است ، لذا نباید هنگام خوردن ، پوست آن را جدا کنید.
کسانی که مبتلا به فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .
گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند.
به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.
گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است
و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است.
گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می کند.
ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور( BORON ) است که با افزایش جذب کلسیم ،
از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری می کند.
موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز نافع اند. گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست
و از میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس مفید است.