خواص لپه در دوران بارداری ؛ فواید درمانی خوردن لپه برای زن باردار
خواص لپه در دوران بارداری
خواص لپه در دوران بارداری ؛ فواید درمانی خوردن لپه برای زن باردار همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
حتما بخوانید : فواید تخمه آفتابگردان بو داده ؛ خواص تخمه آفتابگردان بو داده برای صورت
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص لپه در دوران بارداری
مقادیر بالای ویتامین های B موجود در لپه به ویژه فولات، خطر ابتلا به نقص لوله های عصبی جنین در دوران بارداری را کاهش داده،
از زایمان زودرس جلوگیری می کند و برای سلامت زنان باردار مفید می باشد.
فولات موجود در لپه با افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی در دوران بارداری کمک می کند.
مطالعات نشان داده اند که ایزوفلاوون های موجود در لپه به کاهش گرگرفتگی در زنان یائسه کمک می کنند.
آشنایی با دیگر خواص لپه
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص لپه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با لپه
لپه برای سلامتی بسیار مفید می باشد ، شما می توانید از لپه سبز یا زرد استفاده کنید ، لپه از روش های مختلف نظیر پوست کندن ،
نصف کردن و خشک کردن دانه های نخود به دست می آید دارای فیبر ، پروتئین ، ویتامین و مواد معدنی می باشد.
په دانه ای پوست کنده شده و خشک است که در دسته حبوبات قرار میگیرد و ارزش غذایی فراوانی دارد.
بیشترین مصرف لپه در ایران است. لازم است بدانید از دانه هاى گیاهان دیگرى چون نخود فرنگى
و نخود معمولى نیز لپه بدست مى آید لپه در بین دیگر حبوبات از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
رفع کم خونى ،حفظ سلامت دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون، کاهش بیمارى قلبى و عروقى از خواص لپه و فواید مصرف آن مى باشد.
لپه از گروه حبوبات یک گیاه دولپهای است و در خانواده نخود جای دارد .
همانطوز که میدانید حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسبترین جایگزین بجای گوشت میباشند.
لپه دانه هاى جدا شده و پوست کنده خشک شده است که از خانواده حبوبات میباشد. براى تهیه لپه هریک از بذر هاى حبوباب پس از تفکیک از قالب هایشان داخل آب قرار مى گیرند تا پوستشان جدا شوند بعد از جداشدن پوست بر اثر فشار به دو لپه تقسیم و خشک مى شوند.
لپه برای بهبود سندرم روده تحریک پذیر
برای اختلالات گوارشی می توان از لپه استفاده نمود ، کسانی که سندرم روده ی تحریک پذیر دارند
و همچنین بیماری های گوارشی آن را درگیر کرده است می توانند از فیبر محلول استفاده کنند.
لپه دارای مقادیر زیادی از فیبر محلول می باشد که باعث افزایش حجم مدفوع شده و حرکات روده را آسان می کند.
خواص لپه برای کاهش خطر بیماری های قلبی
فیبرهای موجود در لپه باعث کاهش کلسترول بالای خون می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
پتاسیم موجود در لپه فشار خون را کم کرده و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
خواص لپه برای پرندگان
لپه به دلیل داشتن خواص زیاد برای پرندگان از جمله کبوتر و عروس هلندی مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف لپه باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی پرندگان می شود.
خواص لپه و نخود
نخود دارای پروتئین بالا و جایگزینی عالی برای گوشت در رژیم های گیاهی است.
طبق بررسیهای به عمل آمده مشخص شده است که نخود اثر دفع اسید اوریک و کلرورها را داشته و ضدعفونیکننده مجاری ادراری میباشد.
نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است. در دوران رشد استخوانها و دندانها مصرف آن توصیه میشود.
همچنین این ماده غذایی چنانچه با عسل ترکیب شود و به صورت یک پماد درست شود به عنوان التیام دهنده زخمها مفید خواهد بود.
دارای خاصیت ضد سرفه و سرماخوردگی است.
این ماده غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند بنابراین به افرادی که دارای بیماریهای خود ایمنی مانند اماس هستند نیز توصیه میشود.
از بین برنده انگلهای روده، برطرفکننده درد سینه و تنگی نفس، تقویتکننده ریشه مو، درمان زردی، درمان دردهای کلیه و افزایش حافظه است.
لپه حاوی فیبر رژیمی، پتاسیم و کلسترول پایین است که به حفظ قلب سالم کمک می کنند.
به دلیل طبع گرم آن باعث تقویت قوای جسمانی و جنسی به ویژه در مردان میشود.
مقدار فیبر بالا در لپه به تنظیم سطح قند خون کمک می کند فیبر محلول در غذای کم گلیسمیک میزان جذب قند را کاهش می دهد
و در نتیجه به انتشار تدریجی گلوکز و افزایش قند خون کمک می کند. با این حال، انرژی کافی را تامین می کند. بنابراین برای افرادی که دیابت دارند خوب است.
به دلیل میزان بالای پروتئین موجود در لپه، این دانه گیاهی مفید، جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت خواهد بود
و از این رو مصرف آن برای افرادی که بایستی از مصرف گوشت خودداری کنند مناسب است.
زمان پخت لپه
پخت لپه در قابلمه از هنگامی که آب جوش می آید حدود ۳ ساعت هست.
این زمان ممکن است با توجه جنس لپه به زمان کمتری کاهش پیدا کند و یا حتی به ۴ ساعت هم برسد.
به همین خاطر با یک بار پخت لپه باید جنس آن دستتان بیاید که آیا دیر پز هست یا زود پز.
معمولا لپه به سرعت در زوذ پز پخته می شود این زمان حدودا ده دقیقه هست.
اما همان طور که گفته شد اگر لپه دیر پز باشد شاید به نیم ساعت برای پخته شدن زمان نیاز داشته باشد.
البته لپه هایی هم هستند که شاید کمتر از ۱۰ دقیقه نیز پخته شوند و بعد آن شروع به له شدن کند.
لپه برای هر نفر
مقدار لپه مورد استفاده برای هر نفر دو قاشق غذاخوری می باشد.
لپه در گیاهان چیست
نهاندانگان گروه بزرگی از گیاهان هستند. این گروه به دو گروه کوچکتر تقیسم می شوند،
تک لپه ها و دولپه ها. لپه ها برگ های تغییر شکل یافته ای هستند که بخشی از رویان گیاه را تشکیل می دهند
و وظیفه ذخیره و انتقال مواد غذایی به رویان بر عهده دارند.
گیاهان دو لپه (به انگلیسی: Dicotyledon) گیاهانی گلداری هستند که دانه شان ار ۲ لپه تشکیل شده است.
در حدود ۱۹۹،۳۵۰ گیاه در این دسته وجود دارد. برخی از ویژگیها در گیاهان ۲ لپهای شامل این موارد هستند:
گیاهک یا جنین دانه دو لپه دارد، ساقه هوائی آنها اغلب منشعب است، دستجات آوندی در ساقه و روی یک دایره قرار دارند،
اغلب آنها دارای ریشه راست هستند، یعنی یک ریشه اصلی دارند که ریشه های فرعی از آن منشعب می شود.
رگبرگها منشعب و غیر موازی و به شکلهای گوناگون است،
تعداد قطعات گل ۲ یا ۵ یا مضربی از این اعداد است مثل نخود، لوبیا و عدس
از اختصاصات کلی گیاهان تک لپهها( monocotyledon) آن است که دارای لپه منفردی هستند.
گیاهان تک لپهای عموماً علفی هستند ساقه هوایی آنها معمولاً بدون انشعاب و برگی است.
برگهای تک لپه ایها دمبرگ ندارند و غالبشن به وسیله نیامی طویل ساقه را احاطه میکنند
اشکال کلی برگها تقریباً دراز و کشیده بوده، دارای رگبرگهای موازی و مویرگهای بسیار ظریف ارتباط دهنده آنها هستند
قطعات گل در تک لپه ها سه یا مضربی از سه است.دارای ریشه افشان هستند
یعنی ریشه هایی که همگی از یک نقطه منشعب شده اند و تقریبا تمام آن ها یک اندازه اند.مثل گندم،برنج، ذرت، خرما
لپه و نقرس و اسید اوریک
لپه باعث افزایش اسید اوریک در خون شده و علائم بیماری نقرس را تشدید می کند
به همین دلیل توصیه شده که افراد مبتلا به نقرس از مصرف لپه اجتناب کنند.
فواید اب لپه
خوردن آب لپه به دلیل داشتن مواد مقوی و همچنین پروتئین بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
ورزشکاران که به پروتئین زیادی نیاز دارند از این آب استفاده کنند.
خوردن آب لپه برای درمان سرفه و خروسک می تواند مفید باشد.
کاربرد لپه
لپه معمولا در غذا ها مورد استفاده قرار می گیرید و معروف ترین غذایی که با لپه درست می شود خورشن قیمه است.