طبع لبو و شلغم گرم است یا سرد و بررسی خواص و طبع لبو و شلغم
طبع لبو و شلغم گرم است یا سرد
طبع لبو و شلغم گرم است یا سرد ؛ بررسی خواص و طبع لبو و شلغم همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
حتما بخوانید : خواص زعفران برای پوست ؛ فواید گلاب و زعفران برای پوست صورت
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طبع لبو و شلغم گرم است یا سرد
از نظر طب سنتی طبع لبو معتدل است.
هر ۱۰۰ گرم لبو پخته شده حاوی ۴۴ کالری می باشد.
آب چغندر دارای خواص ضد التهابی قوی بوده و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.
لبو حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
نوشیدن منظم آب چغندر به طور موثری جای زخم ها و لکه های پوستی را کاهش می دهد.
لبو در واقع شامل تمام مواد مغذی مفید از جمله ویتامین ها و مواد معدنی
مانند ویتامین B و C، پروتئین و فسفر است که برای تقویت و افزایش رشد مو مفید هستند.
بتالین و آنتی اکسیدان های موجود در لبو برای سم زدایی و پاک سازی کبد مفید بوده و به درمان خانگی کبد چرب کمک می کند.
فولات موجود در لبو برای جلوگیری از نقص مادرزادی قلب و مشکلات دیگر مانند نقص لوله های عصبی در جنین مفید می باشد..
لبو در نوزادان و کوکان خطر ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن و آنمی را کاهش می دهد.
لبو هضم غذا را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید می باشد.
لبو اختلالات کبدی مانند زردی و هپاتیت را در نوزادان و کودکان درمان می کند.
لبو گردش خون در مغز را افزایش داده و باعث تقویت حافظه در نوزادان و کودکان می شود.
لبو حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام اسید آلفا لیپوئیک است که می تواند
سطح گلوکز خون را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد.
آب چغندر با افزایش جریان خون به آلت تناسلی مردان برای درمان اختلالات نعوظ و افزایش عملکرد جنسی مردان مفید می باشد.
همچنین مصرف چغندر قند سطح هورمون تستوسترون را در مردان افزایش می دهد.
لبو دارای بتینین و ویتامین C است که دارای خواص ضد التهابی و ضدعفونی کننده بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مفید می باشد.
لبو غنی از فیبر است که باعث افزایش چربی سوزی و کاهش اشتها در افراد شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
محققان بر این باورند که مقادیر بالای نیترات موجود در آب چغندر قرمز باعث کاهش فشار خون بالا شده
و با بهبود جریان خون در رگ های خونی به درمان بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.
لبو حاوی مقادیر بالای فیبر است که برای جلوگیری و درمان فوری یبوست مفید می باشد.
آب چغندر اکسیژن رسانی به عضلات در ورزشکاران را حین تمرینات بدنسازی بهبود بخشیده
و نیتروژن بالای آن تحمل تمرینات طولانی مدت ورزشی را بهبود می بخشد.
ویتامین C و آهن موجود در لبو باعث افزایش تولید هموگلوبین شده و در نتیجه به درمان کم خونی یا آنمی کمک می کند.
آشنایی با دیگر خواص لبو
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص لبو آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با لبو
لبو که همان پخته شده چغندر قرمز است یکی از سبزیجات ریشه ای است که مانند گیاهان
شناخته شده ای مثل اسفناج در خانواده اسفناجیان دسته بندی می شود.
از چغندر قرمز بیشتر در صنایع غذایی برای رنگ دهی و طعم دهی به مواد غذایی استفاده می شود.
چغندر قرمز، چگندر یا لبو یکی از سبزیجات خوشمزه از خانواده اسفناجیان است که با ریشه ی غده ای و برگ های درشت و پهن شناخته می شود.
امروزه چغندر به رنگ های قرمز، چغندر طلایی و چغندر سفید در طبیعت یافت می شود که می توان آن ها را به صورت خام و پخته استفاده کرد.
طبع لبو معتدل است. چغندر قرمز یا لبو از همان خانواده چغندر قند هستند
با این تفاوت که چغندر قند سفید رنگ بوده و معمولا برای تولید قند استفاده می شود.
لبو یک منبع غنی از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین،
منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم می باشد. پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام می کند.
لبو برای درمان کم خونی
آهن موجود در لبو از کمخونی پیشگیری کرده و سلولهای قرمز خون را بازسازی میکند. ویتامین سی موجود در این سبزیجات باعث جذب بهتر آهن می شود.
خواص ضد سرطان
لبو دارای رنگدانهای به نام به بتیسیانین است که از رشد سلولهای سرطانی به ویژه سرطان ریه، پوست و کولون جلوگیری می کند.
بتاکاروتن طبیعی موجود در لبو خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش داده و پودر چغندر قرمز خاصیت ضد توموری دارد.
لبو برای سلامت قلب
بتائین از التهابهای مزمن در بیماریهای قلبی پیشگیری کرده و هموسیستئین را کاهش میدهد.
هموسیستئین از عوامل بروز مشکلات قلبی همچون حملات قلبی و سکته مغزی می باشد.
لبو سرشار از فیبر بوده که با افزایش کلسترول خوب خون و کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید باعث کاهش بیماریهای قلبی مانند آترواسکلروز میشود.
لبو برای قوای جنسی مردان
لبو از زمانهای قدیم بهعنوان تقویتکننده میل جنسی استفاده میشدهاست.
لبو با افزایش تولید هورمونهای جنسی باروری و بهبود تحرک اسپرمها را شامل می شود.
خواص لبو برای سلامت مغز
نیترات موجود در چغندر باعث اکسیژنرسانی بهتر به سمت مغز شده و باعث کاهش زوال عقل میشود.
در دوران پیری به دلیل کاهش جریان خون به مغز تواناییهای شناختی مغز کاهش پیدا کرده و لبو میتواند از این عارضه پیشگیری کند.
خواص لبو برای کرونا
هرچه سیستم ایمنی شما قویتر باشد، توانایی بیشتری برای مقابله با انواع ویروسها را خواهد داشت.
تاثیر ویتامین سی و دی در تقویت ایمنی بدن مشخص شده
و شما میتوانید با مصرف انواع آبمیوههای طبیعی و سالم، آنها را دریافت کنید.
آب لبو منبع غنی از ویتامین سی و آنتیاکسیدان است.
این دو ماده مغذی نقش مهمی در تقویت ایمنی و مقابله با انواع باکتریها
و ویروسها دارند. آنتیاکسیدان از آسیب و تخریب سلولهای بدن پیشگیری میکند.
خواص لبو برای یبوست
لبو حاوی مقادیر بالای فیبر است که برای جلوگیری و درمان فوری یبوست مفید می باشد.
لبو پاک کننده عالی است و میتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.
لبو حاوی مقادیر بالای فیبر است. لبو برای جلوگیری و درمان فوری یبوست مفید می باشد.
خواص لبو برای پرندگان
توجه شود که وقتی سبزی های خانواده اسفناج یا چغندر را می دهید خیلی مصرف نکنند.
در پرندگان ماده در حال تخمگذاری و یا در حال پرورش جوجه بهتر است مقدار اندکی از این سبزی ها مصرف شود
زیرا دارای مقادیری اسید اگزالیک است که با کلسیم موجود در غذای پرندگان باند و ترکیب شده و از هضم آن جلوگیری می کنند
و در نتیجه کلسیم کافی برای توسعه استخوان و یا پوسته تخم در دسترس آنها باقی نمی ماند.
بعد از دادن میوه و سبزی بعد از چند ساعت اضافات احتمالی از قفس جمع آوری شود.
زیرا مخصوصا در فصول گرم خیلی زود فاسد و منبع میکروب و باعث بروز بیماری های انگلی و باکتریایی می شود.
خواص لبو و شلغم
شلغم یکی از پاککنندهها و سازندههای خون بوده و چنان که گفته شد،
املاح کلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناکی مانند سرطان میشود.
هر فنجان شلغم لهشده حاوی ۲۷ میلیگرم ویتامین C است که خاصیت آنتیاکسیدانی دارد.
میزان مصرف روزانه این ویتامین در مردان باید به ۹۰ میلیگرم و در زنان به ۷۵ میلیگرم برسد.
هدف اصلی از دریافت ویتامینC، تقویت سیستم ایمنی و ترمیم بافتهای بدن است.
به جز ویتامینC شلغم، تعداد زیادی از ویتامینهای خانواده B را درون خودش گنجانده است،
از جمله ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، فولات و اسید پانتوتنیک. هر فنجان شلغم لهشده،
۲ر۰ میلیگرم از نیاز روزانه بدن به ویتامین B6 را فراهم میسازد.
ویتامینهای B به متابولیسم چربی، کربوهیدراتها و پروتئین کمک میکنند،
عملکرد سیستم عصبی را تنظیم میکنند و برای سلامتی پوست، مو، چشمها و کبد نیز ضروری هستند.
میزان کلسیم در هر فنجان شلغم لهشده به ۷۶ میلیگرم میرسد که برابر است با ۸ درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم.
علاوه بر این، میزان پتاسیم در همین مقدار شلغم به ۴۰۷ میلیگرم میرسد
که دریافت آن برای حفظ تعادل مایعات در بدن و نگه داشتن فشار خون در سطح مطلوب ضروری است.
شلغم، مقدار کمی از املاح مهم دیگر را هم برای بدن فراهم میکند:
آهن، منیزیم، فسفر، سدیم، روی، منگنز و سلنیوم.از برگ شلغم خواه به صورت پخته یا خام
در سوپ یا سالاد و یا خوراکهای دیگر استفاده کنید چون نه تنها در برگ شلغم مقدار زیادی کلسیم وجود دارد
بلکه این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن و مس نیز هست که سبب ازدیاد خون
و به ویژه هموگلوبین میشود. هر اندازه رنگ برگ شلغم تیرهتر باشد، ید بیشتری در آن است.
شلغم اثر مفید و مؤثری در درمان بیماریهای دستگاه تنفسی دارد.
برای این منظور از آش و سوپ آن استفاده میشود. همین طور میتوان عصاره آن را به دست آورد.
همچنین در دمل، کورک و هر نوع کانون التهابی و تورمی یا چرکی از ضماد شلغم پخته استفاده شده و بر روی موضع میگذارند.
لبو یا چغندر هم یکی از پرخاصیتترین گیاهانی است که در این فصل میتوانید استفاده کنید.
رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است که خاصیت ضدسرطانى داشته
و از بروز سرطانها بهخصوص سرطان روده جلوگیرى مىکند.
در هر ۱۰۰ گرم لبو، ۳۸۰ میلىگرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مىکند.
فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههای قلبی در بیماران قلبی است.
گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسید فولیک از بروز کمخونی جلوگیری میکند.
مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههای آن
و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است.
لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک،
باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد. افراد میتوانند با مصرف ۱۰۵ گرم چغندر قرمز،
۵۳درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند. رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است
که خاصیت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطانها بهخصوص سرطان کولون جلوگیرى مى کند.
همچنین چغندر دارای پروتئین، چربی، ویتامینهای A، B۱، B۲، B۳ و C –
مواد ازته – مواد قندی و املاح معدنی چون فسفر، کلسیم و آهن است.
چغندر ملین، نرمکننده و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمدهای را ایفا میکند.
همچنین اهمیت بسزایی در دستگاه گوارش دارد. مدر، اشتها آور و آرام بخش است،
کار عضلات را تقویت میکند، خون را بند میآورد، معده را تقویت میکند،
اسهال خونی را متوقف میسازد و درمانکننده التهاب مجاری ادرار است.
چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماریهای پوستی بسیار مفید است.
اشتها را نیز زیاد میکند. این گیاه مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامینA میشود.
آب پخته شده آن برای درمان التهاب مثانه، یبوست، بواسیر و بیماریهای پوستی مصرف میشود.
خواص لبو و ماست
بورانی لبو پیش غذایی خوشمزه و سیر کننده برای استفاده
در رژیم های غذایی کاهش وزن ، بورانی لبو که از غذایی کهن و قدیمی ایران است ،
ترکیب ماست و لبو رنگ و لعاب ویژه ای دارد
و رنگ صورتی آن ظاهر خوشایندی را به این پیش غذا می دهد
که معمولاً کودکان بد غذا ، با این رنگ صورتی به وجد می آیند.
بورانی ماست و لبو پاک کننده عالی است و می تواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.
لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک ، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد.
فیبر زیاد موجود در بورانی ماست و لبو ، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته های قلبی در بیماران قلبی است.
گفتنی است ، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم خونی جلوگیری می کند.
بورانی ماست و لبو رعشه را معالجه می کند و بسیار آرامش بخش است.
بورانی ماست و لبو دارای ویتامین هایی است که اشتها آور است و برای افراد بسیار لاغر حکم کیمیا را دارد.
بورانی ماست و لبو لکه های سفیدی که در پوست بدن پدید آمده و موجب مرض پیسی می شود را از بین می برد.
بورانی ماست و لبو درد مفاصل و نقرس مفید است؛ این پیش غذا سیستم گردش خون را بهبود می بخشد و سیستم ایمنی بدن را ارتقاء می دهد.
از جمله خواص دیگر بورانی ماست و لبو را تولید گلبول های قرمز خون ، کمک به حفظ سلامت سلول ها ،
کمک به حفظ سلامت کل بدن و کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی ذکر کرد.
چغندر لبویی حاوی مقدار زیادی عناصر معمولی و کمیاب همچون پتاسیم ، گوگرد ، ید ، آهن و مس است.