فواید کنجد قهوه ای و خاصیت مصرف کنجد قهوه ای برای جنین زنان باردار
فواید کنجد قهوه ای
فواید کنجد قهوه ای ؛ خاصیت مصرف کنجد قهوه ای برای جنین زنان باردار همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
فواید کنجد قهوه ای
از نظر طب سنتی کنجد قهوه ای داری طبع گرم و تر است و انرژی ۱۰۰ گرم از این دانه ۵۷۳ کالری است.
دانه های این نوع کنجد سرشار از ویتامین های B و آهن هستند، که کمبود
این ترکیبات می تواند منجر به خاکستری زودرس مو، ضعف حافظه و کاهش شنوایی شود.
کلسیم و روی موجود در کنجدهای قهوه ای به مقدار زیادی می توانند استخوان های شما را محکم نگه دارند و به شما در جلوگیری از پوکی استخوان کمک کنند.
دانه های کنجد قهوه ای همچنین ویتامین E لازم برای پوست بدن شما را تأمین می کنند.
این فواید سلامتی کنجد قهوه ای، می توانند شما را حتی در زمان افزایش سن، قوی و زیبا نگه دارند.
دانه کنجد سرشار از موادی است که به آنها به عنوان سسامین و سسامولین گفته می شود که می تواند به کاهش سطح کلسترول شما کمک کند.
سسامین موجود در دانه کنجد برای محافظت از کبد در برابر صدمات توسط رادیکال های آزاد لازم است.
روغن موجود در کنجد قهوه ای می تواند به روانکاری روده شما کمک کند، از طرفی فیبر موجود در کنجد قهوه ای
بخش عمده ای از فیبر مورد نیاز برای عبور صاف از روده شما از طریق دستگاه گوارش شما را تأمین می کند.
اگر نوزاد تازه متولد شده خود را شیر می دهید و مایل به بهبود حجم شیر مادر هستید، کنجد قهوه ای می تواند بسیار مفید باشد.
کنجد قهوه ای سرشار از منیزیم است که به جلوگیری از فشار خون کمک می کند. با اشباع چربی های اشباع نشده
و ترکیبات سسامین موجود در روغن کنجد به عنوان یک تثبیت کننده فشار خون شناخته شده هستند.
یکی دیگر از فواید کنجد قهوه ای داشتن چربی های سالم است که بدن شما برای انجام بسیاری از فرآیندهای حیاتی بیولوژیکی
و فیزیولوژیکی مرتبط با قلب، ماهیچه ها، سلول های خونی، سیستم عصبی و تولید انرژی به این چربی ها نیازمند است.
مقادیر بالای منیزیم همچنین به ایجاد مقادیر سالم سروتونین در مغز و ستون فقرات کمک می کند.
همچنین منیزیم برای سنتز دوپامین مورد نیاز است، که می تواند بر روحیه شما تأثیر بگذارد.
آشنایی با دیگر خواص کنجد قهوه ای
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کنجد قهوه ای آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با کنجد قهوه ای
کنجد قهوه ای یکی از قدیمی ترین ادویه های شناخته شده مصرفی است. کنجد دانه مغذی با رنگ های سفید، قهوه ای و قهوه ای است،
همین تفاوت رنگ باعث شده است تا مردم به دنبال پرخاصیت ترین نوع کنجد باشند.
دانه های کنجد قهوه ای دارای عطر و طعم قوی تری نسبت به کنجد معمولی هستند.
دانه های کنجد قهوه ای و کوچک با مواد مغذی زیادی غنی شده اند.
کنجد قهوه ای یکی از قدیمی ترین و مفید ترین دانه های شناخته شده برای بشر می باشد.
این بذرهای کوچک، بیضی و صاف از گیاه کنجد که متعلق به خانواده Pedaliaceae است، گرفته می شود.
غلاف دانه کنجد به طور طبیعی و هنگامی که بالغ می شود خود به خود باز می شود.
دانه های کنجد قهوه ای دارای عطر و طعم قوی تری نسبت به کنجد معمولی هستند.
خواص آنها نیز بیشتر از خواص کنجد معمولی است.
در طب سنتی چینی استفاده از خواص کنجد قهوه ای زیاد توصیه شده است.
دانه های کنجد قهوه ای ممکن است کوچک باشند اما با مواد مغذی زیادی غنی شده اند.
آنها غنی از ویتامین B و E و تیامین هستند.
همچنین حاوی مواد معدنی مانند مس، منگنز، سلنیوم، مولیبدن، روی، آهن، فسفر، کلسیم و منیزیم، و نیز تریپتوفان، اسید آمینه می باشند.
آنها حاوی لیگینان های سسامولین و سوزامین هستند که آنتی اکسیدان های موثری محسوب می شوند.
آنها غنی از فیبر و فیتوشیمیایی ها (فیولسترول) می باشند. با وجود این همه مواد مغذی، طبیعی است که مصرف این دانه فواید زیادی برای بدن داشته باشد.
خواص کنجد قهوه ای برای کودکان
ماساژ روغن کنجد قهوه ای، رشد و خواب نوزادان را بهبود می بخشد. جوش های روی پوست کودک مخصوصا در قسمتی که پوشک وجود دارد،
می تواند با مالش روغن کنجد قهوه ای بهتر و حتی محافظت شود و خشکی پوست را از بین می برد.
پوست کودک ، به ویژه ناحیه پوشیده از پوشک به دلیل اسیدیته مواد زائد بدن، اغلب بثورات مییابد.
روغن دانه کنجد قهوه ای از پوست لطیف آنها در برابر این بثورات محافظت میکند.
استفاده از آن روی بینی و گوش محافظت در برابر عوامل بیماری زای شایع پوست است. همچنین با خشکی پوست مقابله میکند.
بسیاری از پزشکان بر این باورند که خواص کنجد سفید برای کودکان نامحدود است،
اما توصیه میکنیم پیش از هر چیز از حساسیتهای غذایی کودک یا نوزادتان مطمئن شوید.
برخی از کودکان به کنجد حساسیت دارند و برخی نمیتوانند کنجد را به خوبی هضم کنند.
با این حال در صورتی که از سلامت کودکتان اطمینان دارید،
میتوانید آن را به صورت پوره یا پودر در غذای کودکتان استفاده کنید،
چرا که برای بدن نوزان و کودک بسیار مفید است و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد.
در صورتی که کودکتان به تنقلات و خوراکیهای مضری همچون چیپس و پفک علاقه دارد،
شما میتوانید کنجد سفید را به عنوان میان وعده به او بدهید تا به مرور زمان عادت بد
و نامناسب غذایی کودکتان تغییر کند و شما نیز به او سلامت را هدیه دهید.
کنجد سفید باعث افزایش انرژی کودکان میشود، زیرا این ماده غذایی سرشار از مواد مغذی و ویتامینهای مفید بدن است
و کمک بسزایی در افزایش انرژی میکند. در واقع چربی مفید کنجد سفید نه تنها
انرژی به بدن میبخشد، بلکه برای سلولهای بدن نیز فواید بسیاری به همراه دارد.
ممکن است برخی از کودکان به دلیل تغذیه نامناسب یا حتی خوردن شیر، از مشکلات گوارشی همچون یبوست رنج ببرند.
در این صورت مصرف فیبر به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک بسزایی میکند
که حضور کنجد سفید در غذا و میان وعده نیز میتواند کارساز و مفید باشد.
پیش از این گفتیم که کنجد سفید سرشار از کلسیم است. کودکتان برای رشد و تقویت استخوانهایشان به کلسیم نیاز دارند.
در واقع تغذیه نامناسب باعث پوکی استخوان، کوتاه ماندن قد و رشد ناکافی کودکان میشود.
شما میتوانید با قرار دادن کنجد قهوه ای در برنامه غذایی، کمک بزرگی به بهبود رشد کودکتان بکنید.
همچنین کودکانی که به شیر یا لاکتوز حساسیت دارند، میتوانند از پوره یا پودر کنجد در غذا یا صبحانه خود بهرهمند شوند.
در واقع کنجد سفید همچون یک قرص یا داروی مولتی ویتامین کامل برای کودکان است
که شامل آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، فیبر، زینک و مس است
که بدن هر انسانی از دوران نوزادی تا پیری به آن نیازی دارد. به بیان دیگر تغذیه سالم در کنار مصرف کنجد سفید،
به داشتن یک سبک زندگی مثبت و برنامه غذایی سالم کمک بسیاری به رشد کودکان میکند.
خواص کنجد قهوه ای در بارداری و شیردهی
در طب آیورودا از دانه های کنجد برای باروری و باردار شدن استفاده می کنند.
همچنین کنجد به دلیل داشتن آهن زیاد به قضیه باردار شدن کمک می کند.
دانههای کنجد بهدلیل غنی بودن از مواد مغذی مهم، پروتئین و چربیها، برای بارداری سالم نیز یک غذای فوقالعاده محسوب میشوند.
یکی از مشکلاتی که ممکن است در دوران بارداری برای خانمها به وجود آید، مشکلات گوارشی یا یبوست است.
از این رو خانمها در دوران بارداری باید ترکیبات و مواد غذایی فیبردار بیشتری را وارد برنامه غذایی خود کنند.
کنجد سفید بهترین انتخاب برای این دوره است، چرا که سرشار از فیبر میباشد.
ممکن است خانمهای باردار بیشتر از دیگران در معرض بیماری همچون سرماخوردگی یا آنفولانزا قرار گیرند،
چرا که برخی از آنان با ضعف سیستم ایمنی مواجه میشوند.
کنجد سفید منبع خوبی از زینک، سلنیوم، مس، آهن، ویتامین ب۶، ویتامین ای و… است
که به بهبود فعالیت سیستم ایمنی خانمهای باردار کمک میکند.
برای مثال بدن به زینک نیاز دارد که سلول سفید خونی تولید کند تا هنگام بروز بیماری ایمن و قویتر باشد.
سیستم ایمنی قوی یک خانم باردار کمک بسزایی در افزایش سلامت بدن خود و جنین میکند.
از این جهت مصرف کنجد خام یا پخته را در وعدههای غذایی خود فراموش نکنید.
شما میتوانید در برنامه غذایی و میان وعدههای دوره بارداری از کنجد سفید نیز بهرهمند شوید.
دانه کنجد سفید یکی از بهترین منابع انرژی برای دوران بارداری است.
کنجد سفید باعث تقویت اعصاب و عضلات میشود و ضعف بدن را در دوره بارداری
به صورت قابل توجهی کاهش میدهد و به شما انرژی میبخشد.
همچنین در صورتی که در دوران بارداری با کمبود کلسیم مواجه شدید، با نظارت و مشورت پزشک،
حتماً کنجد سفید را در برنامه غذایی خود قرار دهید،
چرا که سرشار از کلسیم و مواد مغذی دیگر برای سلامت و تقویت استخوان است.
گفته میشود خوردن کنجد در سه ماهه اول بارداری، برای سلامتی مضر است. گاهی وقتها باعث سقط جنین میشود.
حتما در مورد خوردن کنجد در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
متخصصان معتقدند که اگر از کنجد در مقادیر متوسط استفاده شود،
بدن مادر شیرده قادر خواهد بود تا مقدار کافی از عناصر اساسی موجود در این دانه را برای حفظ سلامتی بهدست آورد:
منیزیم، کلسیم، روی، مس، منگنز و آهن از جمله همین مواد هستند.
دانه کنجد حاوی مقادیر زیادی کلسیم است که به راحتی توسط بدن جذب میشود.
با توجه به خواص مطلوب این گیاه، کنجد برای رشد کامل نوزاد و حفظ سلامت مادر در دوره شیردهی بسیار مفید است.
با این حال، با وجود تمام ویژگیهای مفید این محصول، مادر جدید نباید در استفاده از کنجد زیادهروی کند.
زیرا بوی تند آن ممکن است بر طعم شیرش تاثیر بگذارد. کنجد همچنین بر میزان کالری شیر مادر تاثیر به سزایی دارد.
بو دادن کنجد قهوه ای
دانه های کنجد را ابتدا کاملاً پاک کنید و سپس درون یک الک یا آبکشِ ریز بریزید و آن ها را بشویید تا تمیز شوند.
شستن دانه ها با آب، تأثیر منفی روی ارزش غذایی آن ها نخواهد گذاشت.
پس از شستن دانه های کنجد، آن ها را روی یک سینی یا درون یک تابه بریزید و روی بخاری یا شعله گاز با درجه زیاد قرار دهید تا خشک شوند.
آن ها را مرتب هم بزنید تا نسوزند. اگر آن ها را روی شعله اجاق گاز قرار داده باشید، احتمالاً ده دقیقه طول می کشد تا خشک شوند.
اگر در زمان هم زدن دانه های کنجد دقت کنید، متوجه می شوید که هنگام خشک شدن دانه ها نسبت به زمانی که نرم هستند، صدای متفاوتی ایجاد می شود.
شعله گاز را کم کرده و با درجه ملایم حدود ۷ تا ۸ دقیقه به گرما دادن دانه های کنجد ادامه دهید.
پس از گذشت این مدت زمان، رنگ دانه های کنجد، قهوه ای روشن یا درخشان شده و برخی از آن ها شروع به جلز و ولز یا ترکیدن می کنند.
برای اطمینان از برشته شدن کامل دانه های کنجد، چند دانه کنجد را بین دو انگشت خود قرار داده و فشار دهید.
دانه های برشته شده با فشار انگشتان، له شده و به صورت پودری درمی آیند. طعم این دانه نیز با دانه های خام کنجد متفاوت است.
پس از برشته شدن دانه های کنجد، آن ها را روی سطحی پهن کنید و بگذارید در دمای اتاق سرد شوند.
پس از سرد شدن کنجد، اگر در همان زمان، قصد استفاده از آن ها را ندارید، درون ظرف درب دار بریزید و درون یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
دانه های برشته شده کنجد را می توان تا یکسال در یخچال یا فریزر نگهداری کرد.
کنجد قهوه ای یا سفید
دانه های کنجد قهوه ای نسبت به کنجد سفید، دارای کلسیم بیشتری هستند.
طعم دانه های کنجد قهوه ای، به دلیل وجود پوسته کمی تلخ است.
اما دانه های کنجد سفید طعم شیرین تری دارند و عطر و طعم هسته دانه نیز در آن ها مشهود است.
کنجد قهوه ای دارای بافت تردی است که بر طعم آن نیز تأثیر می گذارد!
از این دو نوع کنجد در غذاهای گوناگونی استفاده می شود.
به عنوان مثال کنجد قهوه ای برای طبخ غذاهای شرق آسیا بیشتر کاربرد دارد.
این در حالی است که دانه های کنجد سفید در غذاهای غربی مانند
نان های همبرگر آمریکایی و برخی از غذاهای خاورمیانه کاربرد دارند.
کنجد قهوه ای برای لاغری
کنجد قهوه ای به دلیل داشتن فیبر فراوان به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث کاهش وزن و لاغری میشود.
مطالعات انجامشده نشان میدهد که برخی ترکیبات موجود در کنجد قهوه ای باعث افزایش چربی سوزی بدن شده و به کاهش چربیهای شکمی کمک میکند.
غذاها و مواد غذایی نقش مهمی در افزایش سوخت و ساز و متناسب بودن اندام انسان دارند
و حتی میتوانند باعث لاغری نیز شوند. یک از چربیهای مفید و سالم، کنجد سفید است.
در واقع کنجد قهوه ای برای لاغری، انتخاب دقیق و مناسبی خواهد بود.
کنجد قهوه ای مواد مغذی به همراه دارد که فیبر مهمترین آن است.
در واقع فیبر کمک میکند تا احساس گرسنگی کمتری را تجربه کنید.
در این صورت کالری مصرف روزانه شما تا حد قابل توجهی کاهش مییابد.
کنجد قهوه ای برای ارده
ارده کنجد قهوه ای با شیره انگور اصل است که در سه گونه قهوه ای سفید قهوه ای وجود دارد
که همگی با توجه به خاصیتی که دارد بسیار قابل بوده و می توان منافع لازم را از ان برد.