تفاوت ملاس چغندر و نیشکر ؛ تفاوت ملاس چغندر و نیشکر چگونه است
تفاوت ملاس چغندر و نیشکر
تفاوت ملاس چغندر و نیشکر ؛ تفاوت ملاس چغندر و نیشکر چگونه است همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
تفاوت ملاس چغندر و نیشکر
ملاس نیشکر ماده خشک کمتری نسبت به چغندرقند داشت:
(۷۶/۸ در مقابل ۷۸/۳ درصد) و نیز پروتئین خام (۶/۷ در مقابل ۱۳/۵ درصد)،
با حداقل میزان ۲/۲ درصد در ملاس نیشکر و حداکثر ۱۵/۶ درصد در ملاس چغندرقند.
میزان ساکارز بین ملاس چغندر و نیشکر متفاوت بود:
(۶۰/۹ در مقابل ۴۸/۸ درصد) اما حتی در ملاس نیشکر (۳۹/۲ تا ۶۷/۳ درصد) و ملاس چغندر تنوع بالا بود.
گلوکز (۵/۳ درصد) و فروکتوز (۸/۱ درصد) یافت شده در ملاس نیشکر تنوع زیادی داشت.
ترکیب اسیدهای آلی نیز متفاوت بود:
اسید لاکتیک در ملاس نیشکر بیشتر از ملاس چغندر بود (۶/۱ در مقابل ۴/۵ درصد)،
و از ۱/۶ تا ۱۲/۸ درصد ماده خشک در ملاس نیشکر متغیر بود.
DCAD تفاوت عددی داشت بین ملاس نیشکر و چغندر:
(۷ در مقابل mEq/100 g of DM 66) و از ۷۶- تا mEq/100 g of DM 155+
در ملاس نیشکر و از ۰ تا mEq/100 g of DM 162+ در ملاس چغندر متغیر بود.
اطلاعات بدست آمده از این مطالعه تفاوت ترکیب بین منابع ملاس را مشخص میکند
و پیشنهاد میکند که شناخت بهتر از ترکیب آنها باعث بهبود در جیره نویسی میشود.
* مشخص کردن اینکه ملاس حاصل از نیشکر است یا چغندر مهم است
اما برای بررسی دقیق توانایی تغذیهای آنها کافی نیست.
آشنایی با دیگر خواص ملاس چغندر
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص ملاس چغندر آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با ملاس چغندر
ملاس به فرانسوی (Melasse) و به انگلیسی (Molasses) در زبان لاتین مترادف با شیره قند یا شهد است
و پساب کارخانههای قند و نیشکر است که در طول استخراج قندها از گیاه نیشکر و چغندر قند به دست میآید
و مصارف متنوع فراوانی به طور مستقیم و غیر مستقیم از آن میشود.
ملاس یکی از محصولات جانبی کارخانههای تولید قند و شکر است که در طی استخراج قند از چغندر قند و نیشکر به دست میآید
و به شکل شربت غلیظ، قهوهای رنگ و چسبناک حاوی انواع مواد معدنی و ویتامینها است
و مقدار این مواد به فرایند تولید، نوع و سن گیاه و مرحله استخراج، بستگی مستقیم دارد.
کیفیت و خواص ملاس بستگی به میزان بلوغ گیاه چغندر قند یا نیشکر، میزان شکر استخراج شده و روش استخراج دارد.
از همین رو آن را بر اساس مرحله استخراج و نوع گیاه به انواع مختلف تقسیم میکنند که شامل موارد زیر میشود:
ملاس یک نوع شربت غلیظ و تیره است. این ماده محصول جانبی است که وقتی گیاه نیشکر برای تولید شکر تصفیه می شود، به دست می آید.
هر چند که شکر تصفیه شده ماده غذایی ناسالمی است،
اما ملاس غلیظ حاوی تمام مواد معدنی است که توسط گیاه جذب شده و بسیار سالم هستند.
خواص ملاس چغندر در طب سنتی
از نظر طب سنتی ملاس دارای طبع گرم است و در ۱۰۰ گرم ملاس ۲۹۰ کالری موجود است.
مواد معدنی موجود در ملاس به تقویت استخوانها و مفاصل کمک میکند و مصرف آن در کاهش درد مفاصل موثر است.
مصرف ملاس به هضم بهتر غذا کمک میکند و باعث تقویت معده میشود. به این منظور روزانه یک قاشق ملاس را در آب و لرم حل و قبل از صبحانه میل کنید.
خوردن ملاس برای بانوان مفید است، زیرا علاوه بر تامین مواد مورد نیاز بدن به ویژه آهن
که بیشتر زنان دچار کمبود آن هستند، در کاهش دردهای دوران قاعدگی نیز موثر است.
تحقیقات نشان داده است مصرف ملاس در سلامت پوست و رشد موها تاثیر دارد
و حتی استفاده از آن به عنوان محلول شستشوی صورت باعث بهتر شدن پوست میشود.
ملاس را میتوان نوعی ماده انرژی زا نامید که علاوه بر افزایش انرژی، به جذب بهتر مواد در بدن کمک میکند.
همچنین مصرف متعادل آن در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان موثر است.
از ملاس میتوان به عنوان یک کود مناسب برای افزایش حاصلخیزی و بهبود کیفیت خاک استفاده کرد.
یکی دیگر از مهمترین کاربردهای ملاس استفاده از آن به عنوان ماده اولیه تولید الکل است.
یکی دیگر از خواص ملاس استفاده از آن برای تولید شکر قهوه ای است. شکر قهوهای با ترکیب شکر سفید تصفیه شده با تقریبا ۵ درصد ملاس تولید میشود.
ملاس در تولید غذای دام و طیور نیز کاربرد دارد و اضافه کردن آن به علوفه و جیره غذایی دام باعث افزایش اشتها و در نتیچه پروار شدن دام میشود.
خواص ملاس چغندر برای دام
ملاس در تولید غذای دام و طیور و اسب نیز کاربرد دارد و اضافه کردن آن
به علوفه و جیره غذایی دام باعث افزایش اشتها و در نتیچه پروار شدن دام میشود.
خوش خوراکی ملاس بالاست و دامها با اشتهای فراوان آن را مصرف می کنند بطوریکه می توان از آن برای قسمتهایی از جیره که خوش خوراک نیست
و یا در ترکیب با تمامی اجزای خوراک دام از آن استفاده کرد. در این روش ملاس بطور مستقیم
و یا پس از رقیق شدن در آخور روی علوفه خشبی پاشیده میشود. این روش سبب افزایش مصرف علوفه توسط دام میشود.
خواص ملاس چغندر برای چاقی
دکتر ریچارد ویسینگر طبق مطالعهای که روی موشها انجام داده شرح میدهد که اضافه نمودن
شیرهی ملاس به رژیم غذایی حاوی چربی بالا، از طریق کاهش جذب کالری،
باعث کاهش وزن و بهطور عمده کاهش سطوح چربی بدن میشود.
خواص ملاس چغندر برای گیاهان
از ملاس میتوان به عنوان یک کود مناسب برای افزایش حاصلخیزی و بهبود کیفیت خاک استفاده کرد.
ملاسها سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی مفید و ضروری برای رشد گیاهان هستند
و استفاده از آنها میتواند به عنوان کود به افزایش تولید محصولات کشاورزی و بهبود کیفیت خاک کمک کند.
طرز تهیه ملاس چغندر قند
این ملاس در حین تولید تشکیل می شود نیشکربه عنوان یک محصول جانبی اینکه رنگ آن قهوه ای تیره یا کمی روشن تر خواهد بود
به کیفیت ماده خام – عصا بستگی دارد. ملاس نیشکر عمدتاً به دلیل خواص آن در کارخانه های مهتابی و در پخت و پز – در تهیه آن استفاده می شود.
شربت های میوه(خربزه، هندوانه، انگور و …) طرز تهیه ملاس نیشکر: نیشکر تصفیه شده خرد شده و فشرده می شود و سپس به تبلور می رسد.
کریستال های شکر و باقیمانده شکل مایع به دست می آیند – ملاس سبک. همچنین حاوی مقدار زیادی قند است.
سپس آب اضافه می شود و دوباره بازیافت می شود. کریستالیزاسیون دیگری رخ می دهد و رنگ باقیمانده ثانویه تیره می شود.
تفاوت ملاس چغندر و نیشکر
ملاس نیشکر ماده خشک کمتری نسبت به چغندرقند داشت:
(۷۶/۸ در مقابل ۷۸/۳ درصد) و نیز پروتئین خام (۶/۷ در مقابل ۱۳/۵ درصد)،
با حداقل میزان ۲/۲ درصد در ملاس نیشکر و حداکثر ۱۵/۶ درصد در ملاس چغندرقند.
میزان ساکارز بین ملاس چغندر و نیشکر متفاوت بود:
(۶۰/۹ در مقابل ۴۸/۸ درصد) اما حتی در ملاس نیشکر (۳۹/۲ تا ۶۷/۳ درصد) و ملاس چغندر تنوع بالا بود.
گلوکز (۵/۳ درصد) و فروکتوز (۸/۱ درصد) یافت شده در ملاس نیشکر تنوع زیادی داشت.
ترکیب اسیدهای آلی نیز متفاوت بود:
اسید لاکتیک در ملاس نیشکر بیشتر از ملاس چغندر بود (۶/۱ در مقابل ۴/۵ درصد)،
و از ۱/۶ تا ۱۲/۸ درصد ماده خشک در ملاس نیشکر متغیر بود.
DCAD تفاوت عددی داشت بین ملاس نیشکر و چغندر:
(۷ در مقابل mEq/100 g of DM 66) و از ۷۶- تا mEq/100 g of DM 155+
در ملاس نیشکر و از ۰ تا mEq/100 g of DM 162+ در ملاس چغندر متغیر بود.
اطلاعات بدست آمده از این مطالعه تفاوت ترکیب بین منابع ملاس را مشخص میکند
و پیشنهاد میکند که شناخت بهتر از ترکیب آنها باعث بهبود در جیره نویسی میشود.
* مشخص کردن اینکه ملاس حاصل از نیشکر است یا چغندر مهم است
اما برای بررسی دقیق توانایی تغذیهای آنها کافی نیست.
آنالیز ملاس چغندر قند
تشکیل دهنده اصلی مقدار در۱۰۰ گرم
انرژی (کالری) ۲۹۰ کیلوکالری
کربوهیدرات ۷۴٫۷۳ گرم
پروتئین ۰٫۰۰ گرم
چربی ۰٫۱۰ گرم
آب ۲۱٫۸۷ گرم
فیبر ۰٫۰۰ گرم
قند ۵۵٫۴۹ گرم
کلسترول ۰٫۰۰ میلی گرم
نام ویتامین مقدار در ۱۰۰ گرم
ویتامین A 0.00 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 0.00 میلی گرم
ویتامین K 0.00 میکروگرم
ویتامین C 0.00 میلی گرم
تیامین (B1) 0.04 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.00 میلی گرم
نیاسین (B3) 0.93 میلی گرم
کولین (B4) 13.30میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.80 میلی گرم
ویتامین B6 0.67 میلی گرم
فولات (B9) 0.00میکروگرم
ویتامین B12 0.00 میلی گرم
مواد معدنی ملاس حالت طبیعی
نام ماده معدنی مقدار در ۱۰۰ گرم
کلسیم ۲۰۵٫۰۰ میلی گرم
آهن ۴٫۷۲ میلی گرم
منیزیم ۲۴۲٫۰۰ میلی گرم
فسفر ۳۱٫۰۰ میلی گرم
پتاسیم ۱۴۶۴٫۰۰ میلی گرم
سدیم ۳۷٫۰۰ میلی گرم
روی ۰٫۲۹ میلی گرم
مس ۰٫۴۹ میلی گرم
منگنز ۱٫۵۳ میلی گرم
سلنیم ۱۷٫۸۰ میکروگرم