خواص گندم برشته شده ؛ ایا گندم برشته شده برای انواع سالاد مفیده
خواص گندم برشته شده
خواص گندم برشته شده ؛ ایا گندم برشته شده برای انواع سالاد مفیده همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص گندم برشته شده
گندم برشته دارای طبع گرم و تر است و کالری ۱۰۰ گرم گندم ۳۴۰ می باشد.
یکی از بزرگترین خواص غلات کامل پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی است.
رژیم غذایی مبتنی بر گندم برشته خطر ابتلا به آسم در کودکان را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد.
روی موجود در گندم برشته به تغذیه پوست، مبارزه با آکنه و سلنیوم و ویتامین E موجود در گندم برشته، به پیشگیری از آفتاب سوختگی کمک میکند.
روی علاوه بر تاثیرات مثبت بر پوست باعث تقویت ریشه مو شده و مقاومت ساقه مو را افزایش داده و از ریزش آنها جلوگیری میکند.
مصرف بیشتر محصولات گندم برشته کامل و تصفیه نشده در رژیم غذایی خانمها به دلیل داشتن فیبر و پروتئین زیاد، به کاهش علائم یائسگی کمک میکند.
گندم برشته کامل سطح انرژی و نشاط در زنان را بالا میبرد.
جالب است بدانید غلات تصفیه شده میتواند منجر به اضافه وزن شما شود، اما غلات کامل و سبوسدار باعث کاهش وزن شما میشود.
یکی از علائم اصلی دردهای روماتیسمی، ایجاد التهابات مزمن در بافتهای بدن است. مصرف منظم گندم برشته کامل این التهابات و دردهای ناشی از آن را از بین میبرد.
خاصیت ضدالتهابی گندم برشته، خطر ابتلا به سایر بیماریها مانند پوکی استخوان، بیماری های قلبی، آلزایمر و دیابت نوع ۲ را نیز کاهش می دهد.
گندم برشته سرشار از منیزیم است که بیش از ۳۰۰ آنزیم مورد نیاز بدن را در خود دارد.
این آنزیمها در استفاده کاربردی بدن از انسولین و ترشح گلوکز نقش دارند.
مصرف غلات کامل مانند گندم برشته با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ رابطه معکوس دارد.
در این مورد گندم برشته سبوسدار تاثیر بیشتری نسبت به جوانه گندم دارد.
هنگامی که شما یک رژیم غذایی غنی از فیبر شامل نان گندم برشته، غلات و حبوبات که سبوس بالایی دارند انتخاب میکنید،
میتوانید مطمئن باشید که از مشکلاتی مانند درد، نفخ شکم، تهوع، یبوست، کاسته خواهد شد.
افزایش استروژن، که اغلب به سرطان پستان منجر میشود، با مصرف گندم برشته، میتوان کنترل کرد.
فیبر موجود در گندم برشته کامل، فرایند هضم را در بدن تقویت کرده و سوخت و ساز کلی بدن را بهبود میبخشد.
آشنایی با دیگر خواص گندم برشته
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص گندم برشته آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با گندم برشته
گندم برشته یکی از تنقلات پرارزشی است که از دیر باز مرسوم بوده و در شب یلدا و سفره هفت سین بسیاری از شهرها و روستاها دیده میشد.
گندم گیاهی است یک لپه، علفی و یکساله از تیره غلات Gramineae و جنس Triticum و دارای گونههای بسیار زیادی میباشد.
گندم یکی از قدیمیترین و مهمترین محصولات غلات است و مهمترین آنها گندم معمولی (Triticum estivum) است که برای تهیه نان استفاده میشود.
گندم دوروم (T. durum) نوعی دیگری از گندم است که در ساخت انواع اسپاگتی و ماکارونی مورد استفاده قرار میگیرد
و ﮔﻨﺪم Compactum یا (Club Wheat) ﻛﻪ ﺑﺎﻓﺖ ﻧﺮمی دارد و درﺻﺪ پروﺗﺌﻴﻦ آن ﭘﺎﻳﻴﻦ اﺳﺖ.
مطالات نشان داده اند که مصرف غلات از جمله گندم برشته می توانند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهند.
یک مطالعه نشان داد ک مصرف غذاهای کم فیبر می تواند تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به سرطان را بیشتر کند.
خواص گندم برشته برای کودکان
گندم با دانههای غنی از الیاف (فیبر) برای سلامت روده بسیار خوب و موثر است
اما فراموش نکنید که الیاف این دانه بیشتر در سبوس آن موجود میباشد.
– مصرف گندم برشته خطر ابتلا به یبوست را در کودکان کاهش میدهد.
با این حال بسته به علت یبوست، خوردن سبوس همیشه نمیتواند به تنهایی یبوست را درمان کند.
– خوردن گندم باعث طول عمر میشود، بنابراین اگر میخواهید کودکتان عمر بالایی داشته باشد برای او گندم برشته درست کنید.
– کودکانی که بیماری اماس دارند روغن گندم را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
– کودکانی که مبتلا به فلج مغزی هستند از روغن گندم استفاده کنند.
– کودکانی که بد خلق هستند به آنها جوانه گندم بدهید.
برای تقویت روحیه کودکان حتما در وعدههای غذاییشان از گندم استفاده کنید.
– پودر جوانه گندم را با شیر مخلوط کرده و پوست کودک را با آن تمیز نمایید.
خوردن جوانه گندم باعث از بین رفتن خشکی پوست میشود.
گندم طبیعتی گرم، خشک و معتدل دارد و برای رفع بیماریهای پوستی بسیار مفید است.
– بتائین گندم، کمک چشمگیری در پیشگیری از التهاب مزمن میکند.
مصرف بتائین باعث کاهش خطر ابتلا به التهاب مزمن و بیماریهای دیگر مانند پوکی استخوان،
بیماریهای قلبی، بیماری آلزایمر، زوال شناختی، و دیابت نوع ۲ میشود.
– کسانی که ضعف اعصاب و سستی عضلات دارند میتوانند از جوانه گندم استفاده کنند.
– از آنجا که گندم غنی از فیبر نامحلول است، زمان گذر از روده سریع شده
و باعث کاهش ترشح اسیدهای صفراوی میگردد، در نتیجه به جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک میکند.
– گندم برای رشد مو بسیار مفید است، برای تقویت موهای کودک بهتر است به او گندم برشته بدهید.
– مصرف غلات و ماهی در رژیم غذایی میتواند شانس ابتلا به آسم در دوران کودکی را تا حد زیادی کاهش دهد.
منیزیم و ویتامین E ارائه شده توسط گندم نیز در کاهش مشکل آسم موثر عمل میکند.
– گندم چاق کننده و اشتهاآور است، اگر کودکتان لاغر است و میلی به غذا ندارد با تهیه گندم برشته او را به خوردن غذا تشویق کنید.
خواص گندم برشته برای چاقی
خوردن گندم برشته باعث چاقی صورت می شود به شرطی که ناشتا مصرف شود.
گندم برشته خاصیت چاق کنندگی و اشتها آوری دارد و خوردن آن به صورت ناشتا باعث چاقی و اضافه وزن می شود.
خواص گندم برشته برای لاغری
گندم برشته یک ماده غذایی کامل بوده که برای کنترل وزن طبیعی بسیار مفید می باشد.
این توانایی در میان زنان بیشتر قابل مشاهده است.
زنانی که در طول دوره های طولانی از فرآورده های گندم مانند گندم برشته استفاده می کنند وزن خود را به میزان بیشتری از دست میدهند.
مجله آمریکایی تغذیه بالینی از طریق تبلیغاتی که انجام داده است نشان داد
که گندم کامل به جای فرم تصفیهشده آن انتخاب مناسبی برای رژیم غذایی افراد چاق می باشد.
خواص گندم برشته در بارداری
گندم برشته دارای فولات است که یکی از انواع ویتامین های B است
که با نام اسید فولیک یا ویتامین B9 هم شناخته می شود.
مصرف این ویتامین به خصوص در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد.
به یاد داشته باشید از آنجایی که گیاه گندم حاوی مواد مغذی حیاتی برای بدن مادران باردار
مانند پتاسیم، ویتامین C، آهن، کلسیم، ریبوفلاوین و منیزیم میباشد و همه عناصر مورد نیاز برای رشد جنین و سلامت او او را هم شامل میشود،
بنابراین هیچ مادر بارداری نباید این ماده غذایی را از برنامه روزانه خود در طی دوران بارداری حذف کند.
همانطور که میدانید مصرف جوانه گندم در هر شرایطی باعث افزایش میزان هموگلوبین در بدن انسان میشود.
اکثر زنان در دوران بارداری خود، دچار نوساناتی در هموگلوبین خون خود میشوند
که بروز این حالت میتواند سبب بروز کمخونی در بدن این افراد شود. برای غلبه بر این مشکل،
زنان باردار باید روزانه یک لیوان آب جوانه گندم تازه را مصرف کنند.
جالب است به عنوان یک مادر باردار بدانید که آنتیاکسیدان موجود در گندم میتواند سبب حفاظت از بدن شما و فرزند داخل رحمتان شده
و از فعالیت رادیکالهای آزاد ایجاد شده در بدنتان و آسیب رسیدن به سلولهای دیگر جلوگیری کند.
اکثر زنان در دوران بارداری خود از وجود مسائل گوارشی مانند اسهال، یبوست و نفخ رنج میبرند،
که مصرف آب جوانه گندم میتواند این مشکلات را به حداقل کاهش دهد.
همچنین، از آنحایی که گیاه گندم حاوی سلولز زیادی است،
به همین دلیل مصرف آن کمک زیادی به هضم مواد غذایی مصرف شده در رودهها کرده
و در سلامت روده بزرگ زنان باردار هم بسیار موثر خواهد بود.
مصرف منظم جوانه گندم در برنامه غذایی هر مادر بارداری میتواند سبب بهبود یافتن سریع زخمهای بدن او شده و التهابات موجود در بدن را هم کاهش دهد.
بنابراین، یادتان باشد که اگر مادر بارداری از وجود زخم معده و یا از مشکل کولیت اولسراتیو در بدن خود رنج میبرد،
مصرف گیاه گندم برای درمان مشکلات او بهترین گزینه خواهد بود.
طبق نتایج اخیر تحقیقات دانشمندان، آب جوانه گندم تازه دارای خواص ضد میکروبی قوی بوده
و مصرف آن در دوران بارداری میتواند باعث از بین رفتن میکروبهای مضر موجود در معده مادران شود.
خواص گندم برشته در شیردهی
در طب سنتی آمده است که مادران شیرده برای افزایش شیرشان گندم را بو دهند با دانه های کنجد و خشخاش و نبات، قاووت نموده میل کنند.
خواص گندم برشته و کلخنگ
گندم برشته و کلخنگ مسکن درد کمر، درد پشت و درد قولنج است.
ضماد بنه (کلخنگ) در درمان ورم ها و زخم های سخت مفید میباشد.
گندم برشته و کلخنگ دارای ویتامین های A و اقسام B و D بوده و مقوی اعصاب میباشد.
گندم برشته و کلخنگ ترک لب را معالجه می کند.
گندم برشته و کلخنگ از شبکوری جلوگیری می نماید.
گندم برشته و کلخنگ درمانی برای نرمی استخوان است.
خواص گندم برشته و شاهدانه
گندم با دانه های غنی از الیاف ( فیبر ) برای سلامت روده بسیار خوب و موثر است
اما فراموش نکنید که الیاف این دانه بیشتر در سبوس آن موجود می باشند.
مطالعات نشان داده اند که مصرف غلات از جمله گندم می توانند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهند.
گندم دارای یک توانایی طبیعی برای کنترل وزن در همه افراد میباشد، اما این توانایی در میان زنان برجستهتر است.
چربیهای اشباع و ترانس شانس ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهند،
در حالی که اسیدهای چرب امگا ۳ باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشوند.
غلات کامل مثل گندم در بیماران مبتلا به اختلالات سوخت و ساز بدن موثر است.
افرادی که از اضافه وزن رنج می برند شاهدانه مصرف کنند زیرا این دانه ها به دلیل فیبر فراوان
باعث سرکوب اشتها شده و فرد را برای مدتی طولانی سیر نگه می دارد.
شاهدانه سرشار از پروتئین است که برای سلامت زنان باردار و جنین ضروری بوده
و به رشد جنین کمک می کند و فیبر موجود در شاهدانه برای درمان یبوست مفید است.
شاهدانه حاوی نسبت خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که برای کودکان بسیار مفید می باشد
و پروتئین و آهن موجود در این ماده غذایی به رشد کودکان کمک می کند.
شاهدانه حاوی نسبت خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که برای کودکان بسیار مفید می باشد
و پروتئین و آهن موجود در این ماده غاز آن جا که شاهدانه سرشار از پروتئین است از مواد غذایی عالی برای بدنسازی محسوب می شود
که به تولید بافت های جدید و تقویت توده عضلانی کمک کرده و راه خوبی برای عضله سازی است.
شاهدانه حاوی اسیدهای چرب ضروری است که به کاهش کلسترول خون کمک کرده
و با از بین بردن التهاب اثر مثبت در بهبود جریان خون و کاهش فشار خون بالا دارد.ذایی به رشد کودکان کمک می کند.ش
شاهدانه حاوی اسیدهای چرب ضروری است که به کاهش کلسترول خون کمک کرده
و با از بین بردن التهاب اثر مثبت در بهبود جریان خون و کاهش فشار خون بالا دارد.
فیبر موجود در شاهدانه به سم زدایی دستگاه گوارش و بهبود هضم کمک کرده
و برای درمان باد و نفخ معده، یبوست و گرفتگی معده مفید است.
خواص گندم برشته و برنجک
گندم برشته، غنی از عناصر کاتالیزوری، نمکهای معدنی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم،
گوگرد، کلر، آرسنیک، سیلیکون، منگنز، روی، ید، مس، ویتامین B و ویتامین E است .
مسائلی مانند کمخونی، کمبود مواد معدنی، سنگ کیسهصفرا، سرطان پستان، التهاب مزمن، چاقی، سستی و ضعف، سل،
مشکلات دوران بارداری و شیردهی مشکلات به سرعت با مصرف گندم کامل، بهبود یافته است.
همچنین برای درمان نازایی توصیه میشود. از آنجا که جوانه گندم دو یا سه برابر بیشتر
شامل ویتامین B هستند، برای درمان دستگاه گوارش، بیماریهای پوستی، بیماریهای تنفسی
و قلبی و عروقی استفاده میشود و به تعادل سطح کلسترول و محافظت از قلب کمک میکند.
طبق تحقیقات انجام شده آنتی اکسیدان موجود در ذرت های بو داده از بسیاری از میوهها و سبزیجات بیشتر است.
به همین خاطر، برنجک به عنوان یک میان وعده غذایی عالی شناخته شده است.
حال آنتی اکسیدان چیست؟ آنتی اکسیدان تشکیل شده از مواد شیمیایی است
که بدن را در برابر سرطان و انواع بیماری ها به خصوص بیماری های قلبی ایمن نگه می دارد.
البته این به این معنا نیست که شما ذرت را جایگزین میوه و سبزیجات کنید.
چرا که هر کدام از مواد غذایی دارای خاصیت مخصوص به خود هستند و برای بدن فواید متفاوت و مهمی دارند.
طرز تهیه گندم برشته
ابتدا گندمها را شسته و داخل یک ظرف مناسب بریزید. بعد تمام مواد شامل آب پنیر، شیر، زردچوبه و نمک را به گندم اضافه کرده و مخلوط کنید.
اجازه دهید گندم تا ۳ روز در مخلوط آب پنیر، شیر، زردچوبه و نمک خیس بخورد.
بعد از ۳ روز که گندم در مواد ماند، آن را داخل یک آبکش بزرگ ریخته و جلوی آفتاب بگذارید تا خوب خشک شود.
وقتی گندمها خوب خشک شد، یک تابه بزرگ را روی شعله گاز بگذارید و یک مقدار از گندم را داخل تابه بدون روغن بریزید.
با یک پارچه نخی مرتب گندمها را هم بزنید و تفت دهید تا وقتی که برشته شود، ولی مراقب باشید که نسوزد.
وقتی کمی برشته شد، سریع زیر شعله را خاموش کرده و گندم را داخل ظرف دیگری منتقل کنید.
میتوانید به گندمهای برشته شده شاهدانه و کشمش اضافه و میل کنید.
گندم برشته برای معده
اگر کسی از وجود زخم معده و یا از مشکل کولیت اولسراتیو در بدن خود رنج میبرد،
مصرف گندم برشته برای درمان مشکلات او بهترین گزینه خواهد بود.
طبق نتایج اخیر تحقیقات دانشمندان، آب جوانه گندم تازه نیز دارای خواص ضد میکروبی قوی بوده
و مصرف آن در دوران بارداری میتواند باعث از بین رفتن میکروبهای مضر موجود در معده مادران شود.
گندم برشته و دیابت
گندم برشته در منیزیم غنی است، یک ماده معدنی که به عنوان یک عامل مشترک برای بیش از ۳۰۰ آنزیم عمل میکند.
این آنزیمها در استفاده کاربردی بدن از انسولین و ترشح گلوکز بکار میرود.
مصرف منظم گندم برشته، قند خون را کنترل میکند.
افرادی که از دیابت رنج میبرند، با جایگزین کردن برنج با گندم برشته در رژیم غذایی خود، قادر به کنترل سطح قند خون خود خواهند بود.