خواص نارنج و مضرات ؛ همه چیز درباره خاصیت و مضرات خوردن نارنج
خواص نارنج و مضرات
خواص نارنج و مضرات ؛ همه چیز درباره خاصیت و مضرات خوردن نارنج همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
حتما بخوانید : خردل و دیابت ؛ ایا مصرف روغن خردل برای کنترل قند خون مفید است
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص نارنج و مضرات
مزاج آب ترش آن سرد و خشک و شکوفه و پوست زرد آن گرم و خشک است.
شکر و عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج نارنج هستند.
در ۱۰۰ گرم از این میوه ۲۴ کالری موجود است.
نارنج هم مانند پرتقال حاوی ویتامین ث است که برای درمان سینوزیت و سرماخوردگی مفید است
مصرف مداوم نارنج در زمستان باعث پیشگیری از سرماخوردگی می شود.
نارنج پوست را آب رسانی کرده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی پوست استفاده می شود.
طی آزمایشات انجام شده پارا سینفرین ممکن است فعالیت ضد افسردگی داشته باشد همان طور که با آزمون های ثابت مستند شده است
تاثیرات ضد افسردگی ممکن است با ایزومر پارا سینفرین بیشتر باشد.
روغن به دست آمده از پوست و گل ها برای درمان اختلالات مفاصل مثل نقرس و روماتیسم مفصلی به کار می روند.
نارنج دارای خواص پیشگیرانه در برابر سلول های بدخیم است که باعث سرطان می شود.
لیمونین و میرسن موجود در نارنج پتانسیل بسیار قوی برای اثرات ضد توموری دارد.
آب نارنج محافظت در برابر کرم های خاکی هندی فراهم می کند.
برای نزلههای سینه و سرفههای گرم مفید است.
آشامیدن آب نارنج با شکر مسهل صفراست.
به تسکین دل درد کمک می کند.
بوی خوش نارنج به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می کند با نوشیدن روزانه
یک فنجان نارنج به مدت یک ماه می توانید بوی بد دهان را کاهش دهید.
مسکن حدت صفرا و خون است.
ضماد پخته پوست و مغز و تخم نارنج با سرکه جهت خارش بدن و جوشهای سر و نرم کردن پوست و مو مفید است.
آب نارنج سبب پایین آمدن تب می شود.
از آب نارنج می توان برای سردردهای بدون علامت مشخص استفاده نمود.
عرق نارنج، علاوه بر مفرح بودن سبب بیخوابی می گردد که مصلح آن گلاب است.
روغن نارنج در خوراکی ها ولوازم آرایش استفاده می شود و مواد موجود در آن از ریزش مو جلوگیری می کند.
با استفاده منظم از نارنج می توانید به درمان مشکلات جنسی از جمله نعوظ، سرد مزاجی، کاهش میل جنسی بپردازید.
نارنج علاوه بر سلامت پوست به تقویت مو به دلیل وجود اسید فولیک کمک می کند.
نارنج حاوی آلکالوئید است که به نام سینفرین شناخته می شود و اثر طولانی تری از اپی نفرین دارد و همانند کافئین موجب کاهش وزن می شود.
نارنج غنی در بتاکاروتن آنتی اکسیدانی قدرتمند است و از آسیب سلولها و پیری پوست جلوگیری می کند.
برای آرام کردن تورم و درمان افتادگی چشم ها از کیسه های چای سرد نارنج خنک روی چشم ها استفاده کنید.
یکی از مزیت های اصلی نارنج قابلیت سفت کنندگی آن است چربی اضافی را به خود جذب می کند که به تعادل ایجاد روغن در پوست کمک می کند.
این میوه نقش محافظ در برابر آسیب های ناشی از کلیه ایفا می کند.
پوست تازه نارنج را روی صورت بکشید تا از شر آکنه و اگزما خلاص شوید.
مضر اعصاب است و زیاده روی در مصرف آن موجب ضعف کبد میشود (بخصوص ناشتا خوردن آن).
نارنج ممکن است با نوعی داروی ضد افسردگی که شامل سیلیجیلین، مارپلن، (ایزوکربوکسازید) ناردیل (فنلزین) و ترانیلسیپرومین است تداخل داشته باشد.
نارنج می تواند غلظت را در خون افزایش دهد و به این ترتیب ریسک عوارض جانبی را افزایش می دهد.
طبق برخی تحقیقات مشخص شده است که نارنج می تواند به کاهش قند خون کمک شایانی کند ،
اما هنوز نمی توان به این تحقیقات به طور کامل استناد کرد ، زیرا تحقیقات دیگری این تحقیقات را نقض کرده اند
و بر این باورند که نارنج ممکن است باعث افزایش قند خون شود.
از این رو توصیه می شود از این میوه برای کاهش دادن قند خون در مبتلایان به دیابت استفاده نشود
یا حداقل قبل از مصرف نارنج برای کاهش قند خون مبتلایان به دیابت با پزشک
متخصص مشورت کنید تا خدایی نکرده با مشکلات جدی روبرو نشوید.
نارنج از میوه هایی محسوب می شود که شاید بعضی افراد به آن حساسیت پوستی داشته باشند ،
به همین دلیل بهتر است قبل از استفاده از این میوه خوش عطر به عنوان ماسک یا ضماد حتما
تست حساسیت پوست را انجام دهید تا خدایی نکرده با مشکلات بعدی روبرو نشوید.
پس از اینکه ماسک یا ضماد نارنج را آماده کرده اید مقداری از آن را روی پوست دست خود قرار دهید
و حداقل ۲۰ دقیقه صبر کنید سپس دست خود را بشویید. اگر بعد از چند ساعت احساس سوزش ،
خارش یا تاول روی دست خود مشاهده نکردید می توانید با خیال آسوده از ماسک یا ضماد نارنج استفاده کنید.
نارنج به شدت با کافئین واکنش داده و خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.
نارنج در برخی افراد باعث تشدید سردردهای میگرنی می شود.
نارنج ممکن است باعث تشدید بیماری گلوکوم شود.
نارنج ممکن است با دارو های استاتین تداخل دارویی ایجاد کند.
استفاده بیش از کد در دوران سرماخوردگی باعث ناراحتی های قلبی و کبدی می شود.
تاکنون در مورد عوارض جانبی نارنج برای زنان باردار و جنین در دوران بارداری و شیردهی تحقیقات انجام نشده
اما بهتر است در این دوران از مصرف زیاد نارنج خودداری کنید.
خوردن زیاد نارنج کبد را ضعیف میکند مخصوصاً اگر ناشتا خورده شود.
بااینکه نارنج سرشار از ویتامین سی بوده و در جذب آهن میتواند به خانمهای باردار کمک کند
اما به خاطر حالت اسیدی که دارد مصرف بیشازحد آن باعث سوزش معده در بارداری و حتی حالتهای عادی میشود.
البته مقدار طبیعی آن بهعنوان چاشنی ضرری ندارد و منظور مقدار بیشازحد آن است.
همچنین توصیه میشود د ر دوران شیردهی از مصرف زیاد نارنج بپرهیزید.
به دلیل محرکهای قوی که در ترکیبات نارنج وجود دارد مصرف آن قبل از عمل باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب میشود
و پزشک نمیتواند در این شرایط جراحی را انجام دهد زیرا خطر مرگ وجود دارد؛
بنابراین توصیه میشود حداقل دو هفته قبل از انجام عمل جراحی از مصرف نارنج پرهیز کنید.
نارنج بهشدت اسیدی است؛ بنابراین افرادی که دارای زخم معده هستند
و اسید معدشان زیاد است نباید از این مرکبات استفاده کنند زیرا میتواند زخم را تشدید کند.
آشنایی با دیگر خواص نارنج
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص نارنج آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با نارنج
نارنج نوعی میوه درختی است که در خانواده مرکبات دسته بندی می شود و بومی مدیترنه و نقاطی از قاره آسیا می باشد.
از آب نارنج علاوه بر معطر تر کردن و طعم دهی به غذاها ، در صنایع عطرسازی و شامبو سازی نیز استفاده می شود.
نکته مهم در مورد میوه نارنج این است که از آن به عنوان مادر مرکبات یاد می شود.
میوه نارنج به عنوان یک میوه گرمسیری محسوب می شود
و به همین دلیل در بسیاری از نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان کشت می شود.
نارنج میوه ای ترش از خانواده ی مرکبات است و درخت نارنج که بومی آسیا و مدیترانه است
به عنوان مادر مرکبات شناخته می شود و پایه بسیار خوبی برای پیوند شاخه های نارنگی یا پرتقال می باشد.
طبع نارنج سرد و خشک است، از نارنج، پوست نارنج و بهار نارنج برای تهیه سس سالاد، مربا و مارمالاد و به عنوان طعمدهنده غذا استفاده میشود،
همچنین از روغن نارنج نیز برای تهیه داروها، لوازم آرایشی و صابون استفاده میشود.
بهار نارنج مانند چای سبز و دیگر گیاهان دارویی، غنی از آنتیاکسیدان است که از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند،
همچنین دمنوش بهار نارنج دارای خواص ضدالتهاب و ضدآلرژی است؛ بنابراین مصرف چای و دمنوش این گیاه، در درمان و پیشگیری از سرطان مفید است.
خواص ضد سرطان
ترکیبات لیمونن و میرسن موجود در این میوه به دلیل داشتن خاصیت ضد توموری قوی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان ازجمله سرطان روده بزرگ بسیار مؤثر است.
خواص نارنج برای کاهش کلسترول
مصرف عصاره نارنج باعث کاهش چربی در جریان خون شده و بهبود گردش خون را به دنبال دارد. برای همین میتوان برای کاهش کلسترول از نارنج کمک گرفت. نارنج کاهنده قند خون برای افراد دیابتی است.
خواص ضد التهاب
عصاره نارنج به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و کاهش تورم و درد ناشی از التهاب کمک کرده و روغن حاصل از پوست نارنج برای درمان بیماریهای مفصلی مانند نقرس و آرتریت روماتویید بسیار مفید می باشد.
خواص نارنج برای رفع تیرگی دور چشم
نارنج به دلیل خواصی که دارد به روشن شدن پوست دور چشم کمک کرده و برای رفع سیاهی دور چشم بسیار مؤثر است.
شما میتوانید برای این امر کیسه چای نارنج مرطوب را روی چشمهای خود قرار دهید.
نارنج برای رفع گرفتگی بینی
در طب سنتی از نارنج برای گرفتگی بینی و همچنین رفع احتقان استفاده می شود. کافی است میوه نارنج را داخل آب درحال جوش انداخته و بخار آن را استنشاق کنید.
خواص نارنج برای سلامت کلیه ها
نارنج به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی و محتوای فلاونوئیدی که دارد از کلیه در برابر آسیبهای مختلف محافظت کرده و برای حفظ سلامت کلیهها بسیار مفید می باشد.
نارنج برای درمان عفونت قارچی
این میوه برای درمان عفونت های قارچی مانند عفونت پای ورزشکاران و عفونت ناشی از کرمهای حلقهای بسیار مفید است. شما میتوانید نارنج را به صورت مستقیم بر روی نواحی آسیبدیده قرار دهید.
خواص نارنج برای فشار خون
نارنج به شدت با کافئین واکنش داده و خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد
در منابع داخلی و ایرانی گفته شده است که مصرف آب نارنج باعث کنترل فشار خون بالا می شود.
اما در برخی از منابع انگلیسی زبان نیز نوشته شده است که نارنج فقط برای افراد مبتلا به فشار خون پایین مفید است
و بهتر است کسانی که فشار خون بالا دارند نارنج مصرف نکنند، چون که باعث افزایش فشار خون آنها می شود.
در هر صورت بهتر است افراد مبتلا به فشار خون بالا از مصرف نارنج خودداری کنند یا این مورد را با پزشک خود در میان بگذارند.
آبنارنج باعث دفع صفرا و فعالیت بهتر کبد میشود.
همچنین از خواص آبنارنج میتوان کمک به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی، کاهش ترشح صفرا
و تسکین سردردهایی که حاصل از مشکلات صفراوی است، اشاره کرد.
همچنین نوشیدنی مفید برای کسانی که کبد آنها مشکل دارد،
ترکیبی از آبلیمو شیرین، آبلیمو ترش، آبنارنج، آبپرتقال و آب سیب است.
آب نارنج به تصفیه خون کمک میکند و از بروز اختلالات کبدی پیشگیری میکند.
نوشیدن آب نارنج باعث دفع صفرا میشود و سردردهای ناشی از مشکلات صفراوی را کاهش میدهد.
شما میتوانید آب نارنج، آب پرتقال و آبلیمو را برای بهبود عارضه کبد چرب بنوشید.
آنتیاکسیدانهای موجود در آب نارنج، از تجمع چربی در کبد جلوگیری میکنند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، آب نارنج باعث کاهش کلسترول بد خون میشود و برای مقابله با کبد چرب بسیار مفید است.
مطالعات کافی بر روی خواص آب نارنج در بارداری انجام نشده و ایمن بودن مصرف آن در دوران بارداری تایید نشده است.
به خانمها توصیه میشود در دوران بارداری و شیردهی، آب نارنج مصرف نکنند.