عکس زیره کوهی ؛ تصویر زیره کوهی و زیره سیاه در انواع عطاری ها
عکس زیره کوهی
عکس زیره کوهی ؛ تصویر زیره کوهی و زیره سیاه در انواع عطاری ها همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
عکس زیره کوهی
زیره دانهای معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد
و در دو نوع زیره سبز (با نام علمی: Cuminum cyminum) و زیره سیاه (با نام علمی: Carum carvi) وجود دارد که دومی به «زیره ایرانی» معروف است.
زیره سیاه یا زیره کوهی معروف به زیره کرمانی است و یکی از سوغاتیهای معروف این استان است که در مناطق کوهستانی به صورت خودرو رشد میکند.
زیره یکی از ادویههای معطر است که به دو صورت زیره سبز و زیره سیاه یا زیره ایرانی در طبیعت یافت میشود.
فواید زیره بیشمار است. همچنین از زیره در آشپزی و پزشکی استفاده میشود.
زیره سیاه اغلب به طور وحشی در نواحی مرتفع و مرطوب میروید زیرا در طول رویش به آب فراوان نیاز دارد.
این نوع زیره در دامنه و قسمت های بالایی کوه ها در مناطق مختلف رشد کرده و روند رشدی کاملا طبیعی و به دور از زندگی بشر دارد.
آشنایی با دیگر خواص زیره کوهی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص زیره کوهی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص زیره کوهی
زیره دانهای معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد
و در دو نوع زیره سبز (با نام علمی: Cuminum cyminum) و زیره سیاه (با نام علمی: Carum carvi) وجود دارد که دومی به «زیره ایرانی» معروف است.
زیره سیاه یا زیره کوهی معروف به زیره کرمانی است و یکی از سوغاتیهای معروف این استان است که در مناطق کوهستانی به صورت خودرو رشد میکند.
زیره یکی از ادویههای معطر است که به دو صورت زیره سبز و زیره سیاه یا زیره ایرانی در طبیعت یافت میشود.
فواید زیره بیشمار است. همچنین از زیره در آشپزی و پزشکی استفاده میشود.
زیره سیاه اغلب به طور وحشی در نواحی مرتفع و مرطوب میروید زیرا در طول رویش به آب فراوان نیاز دارد.
این نوع زیره در دامنه و قسمت های بالایی کوه ها در مناطق مختلف رشد کرده و روند رشدی کاملا طبیعی و به دور از زندگی بشر دارد.
خواص زیره کوهی در طب سنتی
طبع زیره سیاه خیلی گرم و خشک است.
کالری زیره سیاه در حالت حالت طبیعی ۳۳۳ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.
آویشن، عسل و کتیرا مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زیره سیاه هستند.
زیره سیاه نوعی ادویه کوهی است که در پخت بسیاری از غذاها بهعنوان یک عطر دهنده عالی استفاده میشود.
برای کاهش تشکیل چین و چروک و پاک کردن نقاط پیری پوست مورد استفاده قرار می گیرد و سلامتی پوست را بهبود می دهد و باعث می شود پوست جوان و شاداب به نظر برسد.
مصرف دمکردهی زیره سیاه و یا جویدن آن در برطرف کردن و کاهش دردهای ناشی از قاعدگی، دردهای روده و بیاشتهایی بسیار مؤثر است.
زیره سیاه دارای خواص مدر، بادشکن، مقوی، زیادکننده شیر، قاعدهآور، نیرودهنده، ضد کرم، هضم کننده، ضد تشنج، قابض، معرق، مقوی معده، قاطع اسپرم است.
رایجترین استفاده این ادویه کوهی در طب سنتی رفع سوءهاضمه است.
درواقع، تحقیقات مدرن تأیید کرده است که زیره میتواند به بهبود هضم طبیعی کمک کند.
این گیاه دارای طعمی تند و گرم است و برای درمان بسیاری از بیماریها در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
زیره سیاه (carum carvi) معروف به زیره ایرانی یا زیره کرمانی یکی از گیاهان دارویی بسیار پرکاربرد در طب سنتی (طب اسلامی) است که جایگاه ویژه ای در سفره های ایرانی دارد .
زیره سبز و زیره سیاه دارای مقادیر بالایی فیبر هستند و با کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن به لاغری و کاهش وزن افراد کمک میکنند.
همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در زیره برای کاهش چربی شکم مفید است.
سیاه دانه ای معطر و دارویی است که بیشتر کشورها از جمله هند، مکزیک، چین و کشور های خاورمیانه و مدیترانه در آشپزی های خود از آن استفاده می کنند .
ریشه این دانه معطر در شرق مدیترانه تا هند است .
زیره ، دانه ای معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد فراوانی دارد.
زیره سیاه به خاطر ارزش دارویی آن شناخته میشوند و به عنوان تسریعکنندهی گوارش ، درمان سرماخوردگی معمولی، کمخونی، بیخوابی، اختلالات تنفسی و … استفاده میشوند
و ارزش تغذیه ای خارقالعاده بالایی دارد بطوری که سرشار از ویتامینها و مواد معدنی بیشمار است.
زیره حاوی آهن، کلسیم، منیزیوم، منگنز، فسفر، سدیم، و روی فراوان است. این ادویه به شکلهای گوناگونی استفاده میشود
دمکرده یک قاشق مرباخوری زیره سیاه در نیم لیتر آب جوش برای تنبلی اعمال گوارشی، بیاشتهایی، باد یا درد روده مصرف میشود.
مصرف دم کرده زیره سیاه و یا جویدن آن در رفع و کاهش دردهای ناشی از قاعدگی، دردهای روده و بیاشتهایی بسیار مؤثر است.
زیره باعث کاهش پف و التهاب های پوستی میشود.
اگر زیره سیاه را در سرکه خیسانده، سپس بریان کنند، خشک کننده و تحلیل برنده رطوبات اضافی معده است.
زیره منبغ غنی از پتاسیم و روی است که سلامت جنسی را بهبود میبخشد.
زیره دارای مقدار زیادی پتاسیم است که باعث بهبود ضربان قلب میشود.
چای تهیه شده از زیره از مشکلات باروری جلوگیری میکند.
ترکیباتی در زیره سیاه وجود دارد که اثرات ضدالتهابی بسیار خوبی برای بدن ایجاد میکند. یکی از عوامل کاهش وزن خوب با زیره سیاه نیز همین کاهش التهاب است.
خواص زیره کوهی برای لاغری
یکی از مهمترین مصارف زیره سیاه در طب سنتی بهبود هضم غذا و کاهش وزن و چربی است.
بهعنوانمثال در یک مطالعه بر روی ۸۸ زن که اضافهوزن داشتند، مشخص شد نیمی از این افراد که بهصورت روزانه از ماست و زیره در رژیم غذایی خود استفاده میکردند کاهش وزن را تجربه نمودند.
در مقابل افرادی که ماست را بهتنهایی مصرف کرده بودند، تغییر خاصی احساس نکردهاند.
زیره سبز و زیره سیاه دارای مقادیر بالایی فیبر هستند و با کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن به لاغری و کاهش وزن افراد کمک میکنند.
همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در زیره برای کاهش چربی شکم مفید است.
خواص زیره کوهی در بارداری و شیردهی
مصرف بیش از اندازه زیره ممکن است سبب سقط جنین در زنان باردار و یا القا زایمان زودرس شود.
بنابراین زنان باردار نباید مقادیر زیادی از این دانه را استفاده کنند.
مصرف زیره سیاه به نوزادان و کودکان، زنان باردار و شیرده، بیماران مبتلا به امراض کلیوی و افراد مبتلا به ناراحتیهای کبدی توصیه نمیشود.
خواص زیره کوهی و ماست
میتوانید دانههای زیره سیاه را آسیاب کرده و در انواع سالادها و ماست بهعنوان چاشنی استفاده نمایید.
هیپولیپیدمیک مادهای است که به بدن کمک میکند تا سطوح بالای چربی را بهتر کنترل کرده و از آسیب به قلب جلوگیری میکند.
درواقع این کار را با کنترل سطح کلسترول انجام میدهد. به همین دلیل توصیه میشود
افراد دارای چربی خون بعد از مشورت با پزشک بهصورت روزانه از ترکیب ماست و زیره سیاه در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
در یک مطالعه بر روی ۸۸ زن که اضافهوزن داشتند، مشخص شد نیمی از این افراد که بهصورت روزانه از ماست و زیره در رژیم غذایی خود استفاده میکردند کاهش وزن را تجربه نمودند.
در مقابل افرادی که ماست را بهتنهایی مصرف کرده بودند، تغییر خاصی احساس نکردهاند.
فصل برداشت زیره کوهی
زیره کوهی در ایران گران تر از انواع دیگر این میوه بوده و تنها دلیل آن نوع برداشت زیره از این نوع می باشد.
برای انجام عملیات برداشت آن هیچ نوع دستگاهی تعبیه نشده و تنها این کار به صورت سنتی و توسط نیروهای انسانی انجام می گیرد.
شایان ذکر است که برای برداشت دیگر انواع زیره نیز عملیات با همکاری افراد صورت می پذیرد اما زیره های کوهی در مناطقی که از لحاظ جغرافیایی صعب العبور هستند؛ رشد کرده و به تکامل می رسد.
عامل دیگری که این روند را کند و تا حدی سخت می کند.
فصل برداشت آن است که بین ماه های خرداد تا تیر برای این کار از نظر کارشناسان مناسب دیده شده و در آن زمان گیاه زیره به رشد کامل خود رسیده و نگرانی بابت رویش مجدد آن وجود نخواهد داشت.
این نوع زیره در برخی مناطق خاص که کوه های آن شرایط خاص رشد آن را داشته باشند مانند کرمان و مازندران به بار نشسته و در زمان برداشت شغل فصلی برای افراد بومی منطقه ایجاد می کند.
مضرات زیره کوهی
روغن موجود در دانه زیره به شدت ناپایدار است و مصرف بیش از اندازه زیره در دوره زمانی طولانی مدت میتواند سبب آسیب به کبد و کلیهها شود.
از این روغن در حیوانات برای جلوگیری و یا درمان اسپاسم عضلانی استفاده میشود.
مصرف بیش از اندازه زیره ممکن است سبب سقط جنین در زنان باردار و یا القا زایمان زودرس شود.
بنابراین زنان باردار نباید مقادیر زیادی از این دانه را استفاده کنند.
مقادیر بیش از اندازه زیره میتواند اعتیاد آور باشد، چرا که زیره دارای خواص مخدر است.
مصرف مقادیر زیاد از دانه زیره منجر به خونریزی زیاد در دوران قاعدگی میگردد. در این دوران بهتر است با احتیاط مصرف شود.
مصرف مقادیر زیاده زیره موجب کاهش قند خون میگردد که در مواردی میتواند از عوارض زیره محسوب شود.
در مواردی مانند اعمال جراحی که حفظ قند خون ضروری است این مساله اهمیت بیشتری پیدا میکند.
مصرف بیش از اندازه زیره موجب خارش پوست و آلرژی میشود.
افرادی که آلرژی دارند اگر مجبور به استفاده از زیره هستند حتما در مقادیر کم از این دانه مصرف کنند.
همانطور که گفته شد زیره به سرعت موجب کاهش قند خون میشود.
افرادی که دیابت دارند باید قند خون شان همواره کنترل شود و نوسان قند خون به هیچ عنوان برای سلامتی شان خوب نیست.
بنابراین دیابتیها زیره را مصرف نکنند و یا اگر مجبور به مصرف هستند حتما اعتدال را رعایت کنند.
زیاده روی در مصرف زیره سیاه باعث افزایش ترشح هورمون تیروئید، لاغری و زردی پوست، ایجاد حساسیتهای پوستی (اگزما، کهیر) و آسیب رسی به ریه میشود.
در بعضی افراد باعث اسهال و در بعضی دیگر باعث یبوست میشود.
مصرف زیره سیاه به نوزادان و کودکان، زنان باردار و شیرده، بیماران مبتلا به امراض کلیوی و افراد مبتلا به ناراحتیهای کبدی توصیه نمیشود.