فواید پونه کوهی برای عفونت و خاصیت ضدعفونی کنندگی پونه کوهی
فواید پونه کوهی برای عفونت
فواید پونه کوهی برای عفونت ؛ خاصیت ضدعفونی کنندگی پونه کوهی همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
بیشتر بخوانید : خواص بادمجان و مضرات ؛ چه خواص و چه مضراتی برای چه بیمارانی دارد؟
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
فواید پونه کوهی برای عفونت چیست
شربت پونه کوهی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۶ ، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آنتیاکسیدان مانند فلاونوئیدها و آنتوسیانینها، تیمول و اسید سیتریک است.
بیشتر بخوانید : خواص پیاز در قرآن ؛ تاکید قرآن کریم برای مصرف کردن پیاز
این شربت بنا بر خاصیت آنتیبیوتیکی که در خود دارد عفونتهای بدن را از بین میبرد و به رفع عفونتهای زنان (رحم)، مجاری ادراری و کلیهها کمکی شایان میکند.
شربت پونه با تحریک هورمونهای استروژن و پروژسترون نقشی موثر در تنظیم قاعدگی و تسکین دلدردهای ناشی از آن دارد، همچنین به دلیل وجود کلسیم فراوان، به تقویت استخوانها کمک کرده و پوکی استخوان را از بین میبرد. این شربت برای کودکان در حال رشد، کهنسالان و زنان یائسه نیز بسیار مفید است.
موارد منع مصرف شربت پونه
وی درباره موارد منع مصرف شربت پونه یادآوری کرد: مصرف شربت پونه برای زنان باردار ممنوع است.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت پونه
عرق پونه یک و نیم لیتر
پونه خشک شده ۱۲۰ گرم
عسل ۵۰۰ گرم
آب لیموترش تازه به مقدار لازم
طرز تهیه شربت پونه
پونه خشک شده را در ظرفی حاوی عرق پونه خیس کنید و بگذارید ۲ ساعت بماند.
– سپس به مدت سه تا پنج دقیقه مخلوط گیاه و عرق پونه را در حرارت ملایم بجوشانید.
– اجاق گاز را خاموش و صبر کنید تا ترکیب گیاه و عرق پونه به دمای متعادل (۵۰ درجه سانتیگراد) برسد.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه دمنوش هل ؛ دستور تهیه دمنوش هل برای لاغری و چربی سوزی
– مخلوط گیاه و عرق پونه را از صافی عبور دهید سپس عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
– شربت را پس از سرد شدن داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید.
– برای تهیه یک لیوان از شربت پونه، یک قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن ۲ تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید؛
بقیه لیوان را آب بریزید؛ مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید.
– شربت پونه را میتوان روزانه سه لیوان (۲ لیوان در روز و یک لیوان قبل از خواب) مصرف کرد.
پونه کوهی یکی از بهترین داروهای گیاهی است که میتوان بهعنوان یک آنتی بیوتیک قوی از آن استفاده کرد، مصرف این گیاه برای عفونتهای میکروبی و قارچی بسیار مفید است.
پونه کوهی با پونههای معمولی فرق دارد و به عنوان ضدعفونتهای میکروبی و قارچی شناخته می شود،افرادی که با مشکل عفونتهای قارچی در گوش یا ناخن و یا بعضی از خانمهایی که در ناحیه تناسلی عفونت قارچی دارند، میتوانند از پونه کوهی استفاده کنند.
البته پونه کوهی را میتوان به شکل دمنوش یا ضماد هم استفاده کرد.
همچنین اگر از عفونت ادراری رنج میبرید دم کرده پونه کوهی یکی از درمانهای مناسب و تاثیرگذار در این زمینه است.
اگر قصد ندارید از آنتیبیوتیکهای شیمیایی استفاده کنید، طب سنتی راه دیگری به شما پیشنهاد میکند.
برای ضدعفونی کردن ریه از عفونت میتوانید از دم کرده پونه استفاده کنید.
یک قاشق چایخوری پونه را بههمراه یک لیوان آب جوش بگذارید بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد و سپس صاف کرده آن را همراه با عسل روزی سه بار میل کنید.
آشنایی با دیگر خواص پونه کوهی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص پونه کوهی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با گیاه پونه کوهی
پونه کوهی با نام علمی Origanum Vulgare L و از خانواده labiatae گیاهی چند ساله دارای ساقه ای چهارگوش و برگ های کُرکی قرینه در دو طرف ساقه می باشد.
شکل برگ ها بیضی شکل و به رنگ سبز و بنفش می باشد. این گیاه که بومی جنوب غربی اسیا و منطقه مدیترانه می باشد، به مدت هزاران سال بخشی از درمان از طریق طب جایگزین یا آشپزی بوده است.
قدمت استفاده از پونه کوهی جهت مصارف گوناگون از جمله مصارف درمانی به دوران یونان باستان بر می گردد؛
به طوریکه در نسخ قدیمی علمی به جامانده ذکر شده است بقراط از این گیاه به عنوان یک داروی ضد عفونت استفاده میکرده است.
پونه گیاهی از خانواده نعناع است که دارای اسانس روغنی فرار یا روغن منتول ،حاوی مقدار زیادی ویتامین A و B و C و کلیسیم ، مقداری تانن، مواد رزینی می باشد.
این گیاه در فصل گرما و در خاک های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می کند.
پونه کوهی نوع دیگری از این گیاه است. مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها و آب ذوب شده برف ها می روید.
بهترین زمان برای چیدن این نوع پونه ، اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است.
طعم پونه در ابتدا گرم، گس و تلخ است، اما پس از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می کند ، همچنین دارای بوی مطبوع و قابل تشخیصی است که فضای خانه را مطبوع و حشرات موذی را دور می کند.
این گیاه را می توان در گلدان کاشته و در بالکن قرار داد. پونه را می توان از طریق ریشه تکثیر کرد.
پونه به طور سنتی برای مقابله با سرماخوردگی، مشکلات تنفسی، مثانه و بیماری کبد، نفخ شکم و درد معده مورد استفاده قرار گرفته است.
همچنین از آن برای سقط جنین یا شروع دوره قاعدگی استفاده شده است.
پونه کوهی دارویی گیاهی است که می توان به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی از آن استفاده کرد ، این پونه با پونه های معمولی فرق دارد و به عنوان ضد عفونت های میکروبی و قارچی شناخته شده است.
پونه کوهی برای اسهال
مصرف دمنوش پونه کوهی برای درمان اسهال و بیماری های روده ای مفید است.
مصرف پودر پونه کوهی در کنترل اسهال موثر است
نتایج مطالعهای در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نشان داد که ۹۵ درصد افراد گروه آزمایش پودر پونه در کنترل اسهال موثر بوده و فقط ۵ درصد اعتقاد داشتند که پودر پونه در کنترل اسهال تأثیری ندارد.
پونه کوهی در کجا میروید
مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها و آب ذوب شده برفها می روید و بهترین فصل برای چیدن پونه وحشی اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است.
پونه کوهی دوست دارد ساقه در آب و رو به سمت آفتاب داشته باشد.
پونه کوهی در غذا
در پخت و پز اغلب استفاده پونه خشک، و برای آماده سازی یک چاشنی می تواند خود را دارند.
برای این کار، در طول گیاه گلدار مختل شده است و از ساقه جدا شده است.
گلبرگ در منطقه به خوبی تهویه خشک شد، و در یک مکان تاریک در زیر یک درب مهر و موم شده ذخیره می شود.
با این حال، باید توجه داشت که اگر کیفیت طعم پونه کوهی می توانید تا برداشت بعدی ذخیره کنید، سپس خواص درمانی آن، این گیاه پس از دو ماه از ذخیره سازی در صورت خشک شده از دست می دهد.
پونه کوهی در شیردهی
در دوران شیردهی باید از این گیاه با احتیاط استفاده کنید و زیاده روی نکنید چرا که برای نوزاد شما مضر است.
پونه کوهی و یبوست
نباید در مصرف پونه زیادهروی کنید به دلیل اینکه خاصیت یبوستآور نیز دارد.
جالب است که بدانید پونه به نوعی محرک معده و اشتهاآور است.
پونه کوهی و عسل
پونه کوهی یک انگل زدای قوی است و اگر آن را با عسل میل کنید، برای رفع کرم روده نیز موثر می باشد.
برای تهیه دمنوش پونه می توانید به روش زیر عمل کنید.
طرز تهیه صحیح آماده کردن دمنوش و چای پونه
مواد لازم
۴ تا ۶ ق برگ پونه تازه
۲ و یک دوم فنجان آب تصفیه شده
۱ ق چ عسل
طرز تهیه
برگ های تازه یا خشک شده پونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰-۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش پونه را می توانید با عسل شیرین کنید و بنوشید.
میزان مصرف چای و دمنوش پونه در روز
در روز بیش تر از ۲ فنجان دمنوش پونه مصرف نکنید.
چای پونه می تواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند زیرا مشابه یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند.
چای پونه گلودرد میکروبی را درمان و با ویروس و عفونت های بدن مبارزه میکند.
مصرف چای پونه و یا دمنوش آن به درمان سینوزیت کمک می کند، برای درمان سینوزیت می توانید از بخور دمنوش پونه استفاده نمایید.
چای پونه حاوی رزمارنیک اسید و تیمول است و آنتی اکسیدان موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت می کند.
پونه حاوی کوئرستین است که رشد سلول های سرطانی را کاهش و مرگ سلولی را بهبود می بخشد. با نوشیدن چای پونه از خواص ضد سرطانی آن استفاده کنید.
نوشیدن چای یا دمنوش پونه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی مفید است زیرا عصارهٔ پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس های مختلف دیگر فعال است.
چای پونه به گوارش کمک می کند و خاصیت صفراآوری دارد و با تحریک کبد، تولید صفرا را افزایش می دهد. مصرف چای پونه برای افرادی که می خواهند تعادل اسید و باز را حفظ کنند و از بروز این بیماری ها جلوگیری کنند، مفید است.
برای درمان درد معده و بهبود نفخ شکم و دفع گازهای انباشته شده در روده چای پونه بنوشید، پونه یکی از درمان های عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده به شمار می رود.
پونه کوهی و فشار خون
پونه کوهی دارای مقادیر بالایی از پتاسیم، کلسیم و منیزیم نسبت به سدیم است و به تنظیم فشار خون کمک میکند.
مصرف چای و دمنوش تهیه شده از این گیاه برای افراد دارای فشار خون بالا مفید خواهد بود و به کاهش فشار خون کمک میکند.
پونه کوهی و دیابت
دو گیاه رزماری و پونه کوهی حاوی ترکیباتی است که در کاهش دیابت نوع ۲ کمک میکنند.
پونه ی کوهی یکی از آن سبزیجات معطر فوق العاده است که عطر و طعم خوبی به غذاها می دهد.
علاوه بر این افرادی که به دنبال راهی برای کاهش قند خون و سالم ماندن هستند نیز می توانند به این گیاه اعتماد کنند.
نتایج پژوهش ها نشان می دهند که پونه ی کوهی مانند رزماری می تواند به کنترل ترشح انسولین کمک کند.
می توانید از روغن خوراکی این گیاه (آن را با یک لیوان آب مخلوط کنید) یا از مکمل های موجود در بازار استفاده کنید.
پونه ی کوهی می تواند به کنترل ترشح انسولین کمک کند و قند خون را پیایین بیاورد.
پونه کوهی و سنگ کلیه
مخلوط جوشانده خارشتری و ریشه پونه کوهی یک لیوان با یک قاشق غذاخوری پودر سوخته تاک مو یعنی زغال چوب درخت انگور میل کنید – به شرطی که سرطان معده نداشته باشید.