خواص بلغور جو و گندم برای کودکان و لاغری در طب سنتی و مضرات

خواص بلغور جو

خواص بلغور جو و گندم برای کودکان و لاغری در طب سنتی و مضرات در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

آشنایی با بلغور جو

بلغور جو دو سر به عنوان یکی از ماده های غذایی بسیار غنی شناخته شده است که از پرک شده گیاه جو دو سر تهیه می شود. این بلغور کلسترول پایینی دارد و مناسب افرادی است که به بالا بودن کلسترول خون مبتلا هستند. همچنین از له و آسیاب کردن یک نوع دانه غلات به دست می آید. یک صبحانه مقوی می باشد که البته به عنوان شام نیز می توان مصرف کرد.

جو دو سر در مقایسه با دیگر غلات، از ارزش غذایی بالایی برای انسان برخوردار است و از نظر چربی و پروتئین، بسیار غنی می باشد. قسمت اعظم جو ذخیره شده، به مصرف خوراک دام می رسد؛ ولی توجهات اخیر به فیبر موجود در جو دو سر، کاربرد انسانی آن را نیز افزایش داده است. عصاره ی جو دو سر برای بیش از یک قرن، به عنوان تسکین دهنده جلدی به کار می رود. از یک صد سال قبل از میلاد جو دو سر بیش تر در نواحی شمالی کشت می شده است.

خواص بلغور جو در طب سنتی

جو دو سر دارای طبعی سرد و طبیعتی خشک است. این محصول غنی از مواد قندی، پروتئین، چربی، فسفر، آهن، کلسیم، ویتامین A و تمامی ویتامین های b است. روغن کنجد، روغن زیتون, عسل، روغن یا کره گاو و گوسفند و بز و ادویه هایی مانند رازیانه، انیسون در رفع سردی و نفخ جو مؤثرند. همچنین اگر جو را نیم کوب کنید و با آب بپزید خشکی آن از بین می‌‌رود. (به خاطر رطوبتی که از آب کسب می‌کند).

کالری جو دوسر به شکل بلغور و پوست کنده (اوتمیل) با خام سبوس دار آن متفاوت است. جو دوسر غلاتی بسیار کم کالری با فیبر زیاد و مقوی است و مصرف آن برای لاغری و کاهش وزن تاثیر بسزایی در رژیم غذایی خواهد داشت. جو دوسر را با شیر، میوه و … اغلب برای صبحانه مصرف می کنند.هر ۱۰۰ گرم بلغور جو دوسر ۶۸ کالری دارد. یک پیمانه بلغور جو دو سر پخته شده (۲۳۴ گرم) حاوی ۱۵۸ کالری است.

بلغور جو دو سر گیاهی است فاقد گلوتن و دارای ارزش غذایی سرشار از فیبر. بلغور جو دوسر در کاهش کلسترول نقش بسزایی دارد و برای افراد دیابتی نیز بسیار مناسب است. بلغور جو دوسر حاوی مواد معدنی از جمله: فسفر، آهن، مس، منیزیم و روی است. بلغور جو دو سر منبع خوبی از پروتئین و ویتامین B است.

جو دوسر یا یولاف که بیشتر به صورت پرک یا بلغور عرضه می شود یکی از بهترین و کامل ترین انواع غلات از خانواده ی گندمیان است که ۱۲۰۰۰ سال پیش از میلاد به عنوان یک علف هرز در زمین های گندم می رویید. اما ۲۰۰۰ پیش از میلاد در اسکاندیناوی و لهستان مردم متوجه شدند که می توانند از جو به عنوان یک ماده ی غذایی مغذی استفاده کنند.

از دیگر خواص جو دوسر میتوان به درمان فشار خون بالا اشاره کرد. مصرف جو دوسر باعث کاهش فشار خون سیستولیک با۵/۷ درجه و فشار خون دیستولیک با ۵/۵ درجه می شود. این کار نه تنها سطح فشار خون شما را پایین می آورد، بلکه خطر بیماری های قلبی را نیز تا ۲۲ درصد کاهش می دهد. برای کسب نتیجه بهتر، می توانید بلغور جو دوسر پخته ی (غیر فوری) و آلی را انتخاب کنید.

سبوس جو دوسر، حاوی ویتامین E و ماده مغذی دیگر برای سلامتی قلب است. جالب تر اینکه سبوس جوی دوسر حاوی فیبر بیشتری (۱۵ تا ۲۶ درصد) نسبت به بلغور جو دوسر (۷ درصد) است. در طی مطالعه ای، مصرف سبوس جو دوسر، میانگین کلسترول کلی را ۱۲ درصد کاهش داده است.

محققان استرالیایی طی مطالعه‌ای دریافته اند که فیبر جو دوسر در کاهش سطح کلسترول، نسبت به فیبر گندم مؤثرتر می باشد. این مطالعه همچنین اظهار داشته است که بلغور جو دوسر یا سبوس ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد. همچنین، سبوس جو دوسر به مسدود شدن جذب موادی در روده که می توانند دربیماری های قلبی مشارکت داشته باشند، کمک می کند.

بلغور جو دوسر همچنین یک غذای راحت است. این میزان، هورمون های استرس را کاهش می دهد و باعث افزایش سروتونین می شود. بلغور جو دوسر احساس آرامش می دهد. همچنین همه ی این عوامل به پایین آوردن فشار خون کمک می کند.

بلغور جوی دوسر محتویات معده را بسیار انبوه می کند و از این طریق باعث می شود تا آن ها آهسته هضم شوند. طبق مطالعات به دست آمده، این ماده نیز می تواند دوز انسولین را کاهش دهد. طبق مطالعه ای، مصرف جوی دوسر تأثیر مفیدی بر میزان گلوکز و لیپیدها در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ دارد.

از آنجایی که بلغور جوی دوسر سرشار از فیبر است، این ماده می تواند به رفع یبوست نیز کمک کند. همچنین در نتایج مشخص شده که جو ممکن است باعث دفع راحت مدفوع نیز شود و در نتیجه یبوست را درمان کند. این مواد حتی می توانند در برابر سرطان روده ی بزرگ نیز، نقش محافظتی ایفا کنند. نتایج مطالعه ی دیگر نشان داده است که سبوس جوی دوسر برای بهبود یبوست و قابلیت جذب ویتامین B12 در سالمندان به کار می رود.

افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن یکی دیگر از خواص جو دوسر است . بتا گلوکان موجود در بلغور جو دوسر می تواند سطح ایمنی بدن را افزایش دهد.بلغور جو دوسر از قبل پخته شده، می تواند باعث افزایش سیری و انرژی مصرفی در مقایسه با جو دوسری که برپایه ی غلات تهیه شده و برای صبحانه به صورت آماده است، شود. به همین دلیل می توانید غذاهای موجود در رژیم غذایی خود را با بلغور جو دوسر جایگزین کنید؛ زیرا جو دوسر می تواند شما را سیر کند.

گرچه تحقیقات محدودی در مورد انواع بلغور جو دوسر در خصوص مبارزه با سرطان، وجود دارد، بهتر است از گونه هایی که با مصرف آن احساس راحتی می کنید، استفاده کنید. مجموعه ای از ۱۲ مطالعه که ۸۰۰۰۰۰ نفر را شامل می شد، نشان داده است که مصرف یک کاسه بزرگ فرنی جوسر در روز، می تواند خطر مرگ ناشی از سرطان را تا ۲۰ درصد کاهش دهد. همچنین مصرف فیبر ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد.

خواص بلغور جو برای لاغری

بلغور جو سرشار از فیبر است که باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری، شاخص توده بدنی را کاهش داده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند. پیشنهاد می شود که افراد چاق، جو دوسر پرک را هر روز به عنوان صبحانه به رژیم غذایی خود اضافه کنند تا زودتر نتیجه بگیرند؛ شما می توانید جو دوسر پرک را برای تهیه پنکیک صبحانه، غلات صبحانه با انواع میوه های تازه مانند بلوبری، انبه، آناناس، انگور، موز، میوه های خشک شده و مغزیجات استفاده کنید.

خواص بلغور جو برای کودکان و نوزادان

گفته می شود که اگر به نوزاد پس از ۵ ماهگی جو دوسر پرک داده شود، به دلیل خواص ضد التهابی که دارد خطر ابتلا به آسم در دوران کودکی را کاهش می دهد.لغور جو دوسر (از هفت ماهگی) انرژی مورد نیاز کودک را برای روز های آینده تامین میکند، جو دوسر یکی از بهترین غذاهای صبحانه در نظر گرفته شده است.

تحقیقات نشان می دهد که بچه هایی که جو برای صبحانه میخورند می تواند بهتر تمرکز کنند و توجه بیشتری در مدرسه بر روی درسها دارند. جو را با شیر یا ماست، یا با میوه بخورید.

خواص بلغور جو برای پوست

اسید های چرب و پروتئین های موجود در بلغور جو دوسر به عنوان ضد آفتاب طبیعی پوست را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و خطر آفتاب سوختگی را کاهش می دهند.انواع ویتامین‌ها، الیستاسین، ویتامین E، کلاژن و آهن موجود در جو دوسر مانع پیری و چین و چروک پوست شده و از فعالیت رادیکال‌های آزاد جلوگیری کرده و فرایند پیری را به تعویق می‌اندازد.

جو دوسر یکی از بهترین مواد طبیعی برای کاهش چربی پوست می باشد؛ افرادی که پوست چرب دارند بیشتر دچار آکنه و جوش صورت می شوند و جو دوسر می تواند به درمان این بیماری پوستی کمک کند. همچنین جو دوسر دارای خواص ضد التهابی قوی است که می تواند به درمان آکنه و جوش صورت کمک کند.

خواص بلغور جو در بارداری و شیردهی

مصرف جو دوسر و جود دوسر پرک ممکن است باعث نفخ و احتباس گاز در روده ها شود به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف جو دوسر و ترکیبات آن اجتناب کنند.

خواص بلغور جو و گندم

بلغور چربی کمی دارد، مقدار زیادی مواد معدنی مثل منگنز، منیزیم و آهن دارد،

ضمن اینکه منبع خوبی از پروتئین‌های گیاهی است.

پیش از همه اینها، بلغور مقدار بسیار خوبی از فیبر مورد نیاز در رژیم غذایی را تامین می‌کند

که برای سلامت قلب و گوارش‌تان لازم است؛ با مصرف یک پیمانه بلغور، بیش از ۲۵درصد نیاز روزانه شما به فیبر تامین می‌شود

بلغور جو دوسر حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان‌ها می‌باشد.

برخی از ویتامین‌های موجود در جو که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند،

شامل فیتیک اسید، ترکیبات فنولی، فلاونوئیدها و استرول هستند. این آنتی اکسیدان‌ها

در پوسته خارجی جو وجود دارند. Avenanthramides نوعی از آنتی اکسیدان است

که به طور انحصاری در جو وجود دارد. این آنتی اکسیدان می‌تواند به افزایش تولید اسید نیتریک

(منجر به کاهش فشار خون می‌شود)، کاهش خارش، بهبود جریان خون و کاهش التهاب کمک نماید.

بلغور جو برای سوپ

بلغور جو دوسر را برای تهیه فرنی، پنکیک و حلیم گیاهی بدون گوشت استفاده می کنند. جو دوسر پرک را برای تهیه غلات صبحانه، انواع کیک، کوکی و کلوچه، انواع سوپ و آش استفاده می کنند. جو پرک با شکر ترکیب می کنند و از آن برای تهیه یک اسنک خوشمزه مانند گندمک استفاده می کنند.

موارد مصرف بلغور جو دو سر را می توان در صبحانه، آش، دلمه، سوپ، سالاد و خورش نام برد. مردم کشور آلمان بلغور جو دوسر را شب خیس کرده و صبح بدون پختن به عنوان صبحانه با عسل، شکر، میوه و آجیل مصرف می کنند. به جای بلغور گندم و برنج ، می توانید از بلغور جو دوسر استفاده کنید. به عنوان مثال در تهیه دلمه و کوفته

بلغور جو برای جوجه

برای تغذیه جوجه ها هرگز از گندم و بلغور آن استفاده ننمایید و به جای آن سعی شود از بلغور ذرت به همرا سویا و جو استفاده شود.

البته وقتی که جوجه کمی بزرگتر شد می توانید از بلغور گندم استفاده کنید.

بلغور جو برای سگ

همه مواردی که بلغور آرد جو را برای انسان‌ها سالم و خوب نگه میدارد. برای سگ هم همین گونه است. منتها تعدادی اخطار وجود دارد که باید به آنها توجه کنیم

یک دلیل وجود دارد که چرا شوربای آرد جو یک انتخاب سالم برای سگ هاست این است که کلا مزه شیرین و خوبی دارد. آرد جوی دوسر فقط با آب پخته می‌شود و هیچ نوع شیر، شکر یا دیگر مواد مقوی و اضافه وجود ندارد. می توانید به سگ پاپی خود اسنک های کامل یا غذایی دیگری که همه ویتامینها و مواد مغزی ذکر شده در بالا را دارند, بدهید. بدون این که حاوی هیچ مواد افزودنی که بخواهید درباره آن نگران شوید.

می تواند روش خوبی باشد تا مقدار بیشتری آب رژیم سگتان اضافه کنید. یا اینکه مقدار آب گرم اضافی را به این که پخته شد به شور با آرد جو بیافزاید.

بلغور جو برای دیابتی ها

زیاده روی در مصرف جو دوسر به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد ممکن است باعث نفخ شکم و احتباس گاز در روده ها شود.برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، مصرف بلغور جو دوسر منافع زیادی ندارد.

خوردن بلغور جو دوسر می تواند میزان قند خون را افزایش دهد اگر بلغور جو دوسر فوری را که مملو از قند اضافه است انتخاب کنید یا یکباره زیاد مصرف کنید. بلغور جو دوسر می تواند برای افرادی که گاستروپارزی نیز دارند، تأخیر در تخلیه معده داشته باشد. برای کسانی که دیابت و گاستروپارزی دارند، فیبر موجود در بلغور جو دوسر می تواند تخلیه معده را آهسته تر کند.

بلغور جو برای کبد چرب

بلغور گندم و جو به دلیل داشتن فیبر و آنتی‌اکسیدان فراوان به سم‌زدایی کبد کمک می‌کند

و یکی از بهترین راهها برای پیشگیری از بیماری کبد چرب است.

می‌دانید که کبد یکی از بزرگ‌ترین اندام‌های داخلی در بدن بوده

و برای این‌که سالم باقی بماند باید سموم به‌صورت منظم از بدن خارج شود.

بلغور جو برای اسهال

برنج سفید، سیب یا آب سیب تازه، نان تست، فرنی برنج، بلغور جو دوسر، غذاهای پروبیوتیک مانند ماست، دوغ شیر سویا، میوه‌ها و سبزیجات تخمیر شده برای درمان اسهال بسیار مفید هستند.

بلغور جو در عدسی

۲ پیمانه عدس

نصف پیمانه بلغور جو

۲ عدد پیاز

۳ قاشق غذاخوری روغن

۲ قاشق غذا خوری کره

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

آب به میزان لازم

در مرحله اول عدس و جو رو خوب پاک کنید و بشورید و با هم به مدت یک ساعت خیس کنید

عدس و جو را آبکش کنید داخل قابلمه بریزید و به همراه آب روی حرارت قرار بدید تا جو و عدس با شعله متوسط خوب بپزند
هراز گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.

در مرحله دوم پیاز بشورید و پوستش بگیرید نگینی خرد کنید داخل تابه روی حرارت قرار بدید تا کمی آبش بخار شود بعد روغن اضافه کنید پیاز تفت بدین تا سبک طلایی شود بعد زردچوبه را به پیاز اضافه کنید یک مقدار تفت دهید تا پیاز سرخ شود پیاز از روی حرارت بردارید.

در مرحله سوم پیازها رو به عدسی اضافه کنید هم بزنید در ظرف را بذارید و حرارت کم کنید.وقتی عدسی خوب جا افتاد
در اواخر پخت عدسی نمک و فلفل و کررو اضافه کنید با هم مخلوط کنید و۱۰دقیفه بعد عدسی از روی حرارت بردارید.

بلغور جو در بدنسازی

مصرف جو دوسر یک گزینه سالم و بسیار مفید است، خواه شما به دنبال کاهش وزن باشید، خواه قصد عضله سازی و بدنسازی داشته باشید. بنا به گفته دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، جو دوسر حاوی بتاگلوکان است که نوعی فیبر غذایی می باشد و باعث کاهش سرعت هضم و افزایش احساس سیری می شود. در نتیجه، اشتهای شما را سرکوب می کند.

بلغور جو دوسر یا جو دوسر می تواند منبعی عالی برای تامین پروتئین باشد و کمک می کند تا ماهیچه های شما رشد کنند. مصرف جو دوسر در بدنسازی یک راه حل مناسب برای افزایش قدرت عضلات می باشد.

بلغور جو در آش رشته

نخود : یک و نیم پیمانه

لوبیاسفید : یک پیمانه

لوبیا چیتی :یک پیمانه

عدس: دو پیمانه

بلغور گندم : یک پیمانه

بلغور جو:یک پیمانه

رشته آش

سبزی آش :تقریبا” ۴ لیوان

ترخون خشک : نصف پیمانه

آرد : ۲ قاشق سوپ خوری

آب مرغ یا گوشت : ۴ لیوان

آب : به میران لازم (تقریبا” ۲ لیتر)

پیاز ریز شده : ۲ عدد

سیر رنده شده : یک بوته

نمک : مقداری

حبوبات رو از۲۴ ساعت قبل خیس کنید ، میتونید اونها رو جدا بپزید و مورد استفاده قراربدید یا میتونید به روش زیر عمل کنید که خوشمزه تر هم هست.

پیاز رو داخل کره تفت بدید تا جائی که نرم بشه بعد آب مرغ و آب رو بریزید روش و نخود ولوبیا رو هم بریزید و درظرف رو بزارید ، بعد ازجوشیدن حرارت رو کم کنید تا نخود لوبیا نیم پز بشن ، سپس عدس و بلغور رو اضافه منید و اجازه بدید تا حبوبات کامل بپزند ، درادامه سبزی ، تلخون و سیر رو اضافه کنید و وقتی سبزیجات کامل پخت رشته و نمک رو بزنید .

آرد رو تو یه لیوان آب حل کنید بعد ازصافی رد کنید و بریزید تو آش و مرتب هم بزنید تا کاملا مخلوط بشه ( این آرد باعث میشه که آش هلیم بندازه این اصطلاحیه که ما توترکی به کارمیبریم )

وقتی رشته ها کامل پخت و آش جا افتاد ، اون رو تو ظرف مورد نظر بریزید ، به مقدارلازم کشک و ماستی که باهم مخلوط شده رو به اش اضافه کنید و اونقدر هم بزنین تا بجوش بیاد …..روش رو با پیازداغ ، سیرداغ ، نعناغ داغ و هرچیزی که دوست داشتید تزئین کنید.

نکته : تو هرقسمت ازپخت اگه احساس کردید آب آش کمه ، آب جوش بهش اضافه کنید.

بلغور جو و یبوست

از آنجایی که بلغور جوی دوسر سرشار از فیبر است، این ماده می تواند به رفع یبوست نیز کمک کند. همچنین در نتایج مشخص شده که جو ممکن است باعث دفع راحت مدفوع نیز شود و در نتیجه یبوست را درمان کند. این مواد حتی می توانند در برابر سرطان روده ی بزرگ نیز، نقش محافظتی ایفا کنند. نتایج مطالعه ی دیگر نشان داده است که سبوس جوی دوسر برای بهبود یبوست و قابلیت جذب ویتامین B12 در سالمندان به کار می رود.

بلغور جو و شیر

صبحانه مهمترین وعده‌ی غذایی در روز است که باید مواد خوراکی با ارزش غذایی بالا را در آن بگنجانید. جو دوسر یکی از بهترین مواد غذایی برای صبحانه است که به شما تامین انرژی لازم برای طول روز را می‌دهد. بلغور جو دوسر، سالم‌ترین و کامل‌ترین شکل جو دوسر است که مدت زمان زیادی برای پختن لازم دارد، به همین خاطر از جوی دو سر پرک برای تهیه صبحانه استفاده می شود.

جو دوسر پرک ۶ تا ۸ قاشق غذاخوری

شیر ۲ پیمانه

شکر یا عسل ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری

موز ۱ عدد

پودر نارگیل ۳ قاشق غذاخوری

پودر دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری

ابتدا در قابلمه‌ای مناسب جو دوسر پرک را بریزید.

سپس شیر را به جوی دوسر پرک اضافه کنید.

ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید.

مخلوط شیر و جو دوسر پرک را هم بزنید تا جوپرک کمی نرم شود.

به شیر و جو دوسر، عسل یا در صورت تمایل شکر را اضافه کنید.

سپس پودر نارگیل را افزوده و هم بزنید تا مواد مخلوط شود.

یک عدد موز را به وسیله چنگال نرم و پوره کنید.

موز نرم و پوره شده را به جو دوسر پرک و سایر مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مخلوط و یکدست شود.

نصف قاشق چایخوری پودر دارچین را هم اضافه کنید.

زمانی که جودوسر کمی نرم و لعاب دار شد، شعله را خاموش و از روی حرارت بردارید.

نرم و لعاب دار شدن جو دو سر ۵ دقیقه به طول می انجامد اما اگر میخواهید جو دوسرپرک نرم تر و غلیظ تر شود میتوانید بیشتر زمان دهید.

مواد را در ظرف سرو ریخته و با میوه‌های متنوع تزیین کنید.

می توانید این صبحانه عالی را گرم میل کنید و یا در یخچال نگهداری کنید تا کاملا سرد شود و سپس میل کنید.

طرز تهیه بلغور جو

بلغور جو دو سر نیاز به شستن ندارد و پخت آن شبیه برنج است. یک پیمانه بلغور جو دوسر را با ۶-۴ پیمانه آب، روی حرارت ملایم قرار دهید سپس به مدت ۴۰ دقیقه صبر کنید تا کاملاً دانه های بلغور بپزد. بلغور جو دوسر بهترین جایگزین نان و سیب زمینی است. بلغور جو دو سر لعاب زیادی دارد و غذاها را غلیظ و خوش طعم می کند.

سوپ بلغور جو

بلغور جوی پاک شده دو پیمانه

سینه مرغ یک عدد

هویج دو عدد

جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری

رب یک قاشق غذاخوری

آب لیموی تازه به میزان لازم

پیاز یک عدد

پودر آویشن به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

ابتدا بلغور جو را از چند ساعت قبل خیس می کنیم تا آماده پخت شود. برای شروع بلغور جو را در یک قابلمه به همراه مقداری آب و کمی نمک روی حرارت زیاد و با درب باز قرار می دهیم تا آب بجوشد. بعد از اینکه آب جوشید، حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و سینه مرغ را اضافه می کنیم.

در این مرحله درب قابلمه را به صورت نیم باز می گذاریم و به مدت دو ساعت صبر می کنیم تا بلغور جو و مرغ با حرارت ملایم بپزند. باید در این مدت زمان به صورت مرتب مواد درون قابلمه را با کفگیر چوبی هم بزنیم تا ته نگیرند.

در این مدت مان بهتر است پیاز و هویج را به صورت ریز رنده کنیم و جعفری را هم پس از شستن خرد می کنیم. بعد از گذشت دو ساعت، سینه مرغ را از قابلمه خارج می کنیم و با کمک دست یا چنگال آن را ریش ریش می کنیم و دوباره آن را به همراه هویج و پیاز رنده شده به قابلمه برمی گردانیم.

در این مرحله مقداری رب هم اضافه می کنیم تا سوپ مان خوشمزه و خوشرنگ تر شود. سپس ادویه های لازم شامل فلفل سیاه، زردچوبه، آویشن و مقداری نمک هم اضافه می کنیم و بعدش صبر می کنیم تا مواد نیم پز شود.

بعد از اینکه مواد نیم پز شدند، سبزی سوپ را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا سبزی سوپ هم بپزد. من برای سبزی این سوپ فقط از جعفری استفاده می کنم و شما می توانید از گشنیز هم در کنار جعفری استفاده کنید. در ۱۰ دقیقه آخر پخت مقداری آبلیمو ترش تازه هم اضافه می کنیم تا سوپ مان خوشمزه تر شود.

بعد از اینکه سوپ به خوبی پخت و جا افتاد، حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و آن را در ظرف سرو می کشیم و با جعفری و تکه های لیمو ترش آن را تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این سوپ جو خوشمزه با مرغ لذت ببرید.

بلغور جو برای صبحانه

بلغور جو دو سر به عنوان یکی از ماده های غذایی بسیار غنی شناخته شده است که از پرک شده گیاه جو دو سر تهیه می شود. این بلغور کلسترول پایینی دارد و مناسب افرادی است که به بالا بودن کلسترول خون مبتلا هستند. همچنین از له و آسیاب کردن یک نوع دانه غلات به دست می آید. یک صبحانه مقوی می باشد که البته به عنوان شام نیز می توان مصرف کرد.

از مدت ها قبل بلغور جو دوسر یکی از غذاهای معمول صبحانه بوده است. بلغور جو دوسر معمولاً با مایع پخته می شود و گرم سرو می شود و غالباً با مواد افزودنی مانند آجیل، شیرین کننده ها یا میوه ها سرو می شود. می توان آن را از قبل تهیه کرد و صبح برای یک صبحانه آسان و سریع دوباره گرم کرد.

از آنجا که بلغور جو دوسر شاخص گلیسمی کمتری دارد، ممکن است جایگزین بهتری برای سایر گزینه های صبحانه، مانند غلات سرد همراه با شکر اضافه شده، پنکیک با شربت باشد. کسانی که دیابت دارند می توانند سطح گلوکز خون را بعد از انواع مختلف غذاهای صبحانه آزمایش کنند تا نحوه ی واکنش قند خون خود را ارزیابی نمایند. بلغور جو دوسر همچنین می تواند سلامت قلب را تقویت کند، این امر از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا افراد دیابتی مستعد بیماری های قلبی هستند.

تفاوت بلغور جو و جو پرک

تفاوت اصلی جو پرک و جو دوسر در درجه اول این است که جو پرک یک غلات اولیه است، اما جو دوسر یک غلات ثانویه است. تفاوت دیگر آنها این است که جو به شکل خوشه گندم رشد می کند، در حالی که جو دوسر به شکل گلچه های کوچک رشد می کند.

جو پرک برای تهیه بسیاری از غذاهای سالم از جمله سوپ، نان و آبجو استفاده می شود، در حالی که از جو دوسر به عنوان بلغور و پرک جو دوسر استفاده می شود. علاوه بر این، جو پرک سرشار از فیبر و مینرال های منگنز و مس است، در حالی که جو دوسر سرشار از پروتئین و مواد معدنی است.

مضرات بلغور جو

زیاده روی در مصرف جو دوسر به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد ممکن است باعث نفخ شکم و احتباس گاز در روده ها شود.برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، مصرف بلغور جو دوسر منافع زیادی ندارد.

خوردن بلغور جو دوسر می تواند میزان قند خون را افزایش دهد اگر بلغور جو دوسر فوری را که مملو از قند اضافه است انتخاب کنید یا یکباره زیاد مصرف کنید. بلغور جو دوسر می تواند برای افرادی که گاستروپارزی نیز دارند، تأخیر در تخلیه معده داشته باشد. برای کسانی که دیابت و گاستروپارزی دارند، فیبر موجود در بلغور جو دوسر می تواند تخلیه معده را آهسته تر کند.

جو دوسر گلوتن ندارد به همین دلیل یکی از بهترین منابع غذایی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک و افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند. نکته ی مهمی که باید بدانید این است که برخی افراد مبتلا به سلیاک به برخی پروتئین های موجود در جو دوسر حساسیت نشان داده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا