فواید مصرف چای زردچوبه و آشنایی با خواص درمانی چای زردچوبه برای سلامتی

فواید مصرف چای زردچوبه

فواید مصرف چای زردچوبه ؛ آشنایی با خواص درمانی چای زردچوبه برای سلامتی همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

فواید مصرف چای زردچوبه

طبع زردچوبه در طب سنتی گرم و خشک است و درجه آن ۲ الی ۳ است. زردچوبه مضر قلب است و در طب سنتی بالنگ و آبلیمو به عنوان مصلح آن معرفی می‌شوند. بالنگ که آن را با نام اترج، بادرنج و بادرنگ هم می‌شناسند، طبع سرد و تری دارد و طبع آبلیمو هم سرد و خشک است؛ بنابراین این مصلحات میزان گرمی زردچوبه را کاهش می‌دهند و طبع آن را اصلاح می‌کند. هر لیوان چای زردچوبه و زنجبیل دارای، ۱۳,۲ کالری، ۰,۳ گرم چربی، ۶.۱ میلی گرم سدیم، ۲.۹ میلی گرم پتاسیم، ۲.۴ گرم کربوهیدرات، ۰.۸ گرم فیبر، ۰.۳ گرم پروتئین، ۱.۵ درصد ویتامین C، ۱,۳ درصد کلسیم، ۰.۹ درصد مس، ۱۸.۱ درصد آهن، ۰.۶ درصد منیزیم و ۰.۲ درصد منگنز می باشد.

زردچوبه از خطر جهش سلولی می‌کاهد و رشد تومورها را محدود می‌کند. ضمنا مانع از پخش سلول‌های سرطانی می‌شود. کورکومین موجود در چای زردچوبه باعث می‌شود تا این ماده در کنار شیمی‌درمانی و پرتودرمانی برای از‌بین‌بردن سرطان استفاده شود.

یک فنجان چای زردچوبه غنی از آنتی اکسیدان می‌تواند به سلول‌های ایمنی بدن کمک کند تا سالم بمانند تا بتوانند کار خود را انجام دهند. در حقیقت، تأثیر مثبت کورکومین بر روی سیستم ایمنی بدن فراتر از دفع سرماخوردگی است: مطالعات اخیر به کورکومین به عنوان یک ماده امیدوارکننده مبارزه با سرطان اشاره کرده‌اند.

چای زردچوبه می تواند سطح قند خون را تثبیت و دیابت را مدیریت پذیر کند. مهمتر آنکه مصرف چای زردچوبه به طور منظم، می تواند از بروز دیابت جلوگیری کند. به همین علت کورکومین عملکرد سلول های بتا در پانکراس را در تولید انسولین بهبود می بخشد. همچنین این چای مشکلات کبد را درمان می کند، مشکلی که در بیماران دیابتی رایج تر است.

تحقیقات درباره‌ی علت آلزایمر همچنان در جریان است، اما به‌نظر می‌رسد که کورکومین موجود در زردچوبه باعث جلوگیری از آلزایمر می‌شود. آنتی‌اکسیدان موجود در این ماده و چای زردچوبه باعث جلوگیری از تخریب‌های آلزایمر می‌شود. مهم‌تر این است که برخی دیگر از پژوهش‌های نشان می‌دهند که مصرف زردچوبه باعث کاهش فقدان نشانگر سیناپسی و تجمع آمیلوئیدهایی می‌شود که در پیشرفت بیماری آلزایمر نقش دارند.

از دیرباز مصرف زردچوبه برای درمان بسیاری از بیماری‌های دستگاه گوارش مفید بوده است. برای مثال، زردچوبه در بهبود حال و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر یا IBS نقش مهمی دارد. در سال ۲۰۱۲ پژوهشی روی موش‌ها نشان داد که کورکومین به کاهش زمان تخلیه‌ی غذا از معده به روده کوچک یا به‌عبارت دیگر تخلیه‌ی معده کمک می‌کند.

چای زردچوبه ویژگی‌های درمانی زیادی دارد. مثلا خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدان موجود در آن می‌تواند از سرطان جلوگیری کند. مؤسسات معتبر به این نتیجه رسیده‌اند که کورکومین موجود در چای زردچوبه دارای خواص ضدسرطانی است و ماده‌ای دارد که از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند.

خواص قوی ضد التهاب چای زردچوبه می تواند به تعدیل ورم و التهاب افراد مبتلا به آرتروز کمک کند. زردچوبه علائم دردناک آن را بهبود می دهد. مطالعات نشان داده اند که کورکومین می تواند از شکل گیری رگ های خونی تغذیه کننده لایه های چربی جلوگیری کند. این به این معناست که در صورت کم شدن دریافت چربی در نهایت وزن کم می شود. گرچه تحقیقات بیشتر قبل از هر نتیجه گیری مورد نیاز است.

کولیت زخمی یا UC نوعی وضعیت مزمن است که باعث ایجاد زخم در انتهای مجاری دستگاه گوارش می‌شود. استفاده از چای زردچوبه باعث التیام علائم این بیماری می‌شود. تحقیقات نشان داده است که بیمارانِ درحالِ مداوا و بهبودی، با وجود مصرف چای زردچوبه کمتر دچار عود مشکل خود می‌شوند.

کاهش سطح کلسترول بد معروف به LDL باعث جلوگیری از بسیاری مشکلات نظیر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی خواهد شد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد، زردچوبه قادر به کاهش سطح کلسترول است. برخی تحقیقات در سال‌های گذشته نشان داده‌اند که مصرف مقدار اندکی از چای زردچوبه می‌تواند باعث کاهش سطح کلسترول و LDL بشود.

برای تهیه‌ی چای زردچوبه باید مراحل زیر را درنظر داشته باشید: ۴ فنجان آب را بجوشانید؛ ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری زردچوبه‌ی آسیاب‌شده، رنده‌شده یا پودری را به آب بیفزایید؛ اجازه بدهید تا ترکیب به‌دست‌آمده به‌مدت ۱۰ دقیقه بجوشد؛ چای را در ظرفی بریزید و بگذارید تا ۵ دقیقه خنک بشود. بسیاری از افراد برای جذب بهتر و بهبود طعم چای زردچوبه به آن مواد دیگری هم اضافه می‌کنند. مثلا: اضافه کردن عسل به چای زردچوبه، آن را شیرین می‌کند و باعث افزایش خاصیت ضدمیکروبی آن می‌شود؛

شیر چرب، خامه، شیر بادام، شیر نارگیل یا یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا کره‌ی آب‌کرده به جذب بهتر چای زردچوبه کمک می‌کند، زیرا کورکومین برای حل شدن نیاز به چربی‌های سالم دارد؛ فلفل سیاه حاوی پیپرین هم باعث بهبود طعم چای زردچوبه می‌شود و هم باعث جذب بهتر کورکومین است؛ لیمو، لیمو ترش و زنجبیل هم باعث افزایش خاصیت ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی چای زردچوبه هستند و طعم آن را نیز خوشمزه‌تر می‌کنند.

کورکومین موجود در چای زردچوبه می تواند با فعالیت رادیکال های آزاد موجود در بدن مقابله کند. این محصولات جانبی حاصل از سوخت و سازهای سلولی مسئول افزایش ریسک بیماری های مزمن از جمله پیری زودرس و علائم آن مانند چین و چروک ها و لکه های روی پوست هستند.

آنتی اکسیدان های موجود در چای زردچوبه و ترکیب کورکومین آن می تواند تاثیر اعجاب انگیزی بر روی پوست شما داشته باشد. پیش از این هم در سلامت نمناک اشاره شد که شما می توانید یک قاشق سوپ خوری زردچوبه را با مقداری آب ترکیب کنید و یک محلول تهیه کنید. محلول حاصل را به مدت سی دقیقه بر روی پوست بمالید سپس با آب سرد بشورید و این کار را هر روز تکرار کنید.

یک فنجان چای زردچوبه حاوی ۱۵% از مقدار معین آهن روزانه شما است. این موضوع می تواند به گردش خون بدن شما کمک کند، همانطور که آهن برای شکل گیری گلبول های قرمز خون الزامی هستند. گلبول قرمز خون به معنای تحویل اکسیژن بیشتر به بدنتان است که می تواند بهبود و افزایش سطح انرژی را تسریع کند.

آشنایی با دیگر خواص چای زردچوبه

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص چای زردچوبه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با خواص چای زردچوبه

زردچوبه یا زرده‌چال با نام علمی (Curcuma longa) ازجمله ادویه‌های معروفی است که از خانواده‌ی گیاه زنجبیل به‌شمار می‌رود و خواص فوق‌العاده‌ای ازجمله تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. سالیان متمادی از زردچوبه به‌عنوان درمانی خانگی و گیاهی در کشور هند، چین استفاده می‌شده است.

طعم چای زردچوبه بسیار ملایم و منحصربه‌فرد است. گرچه از زردچوبه معمولاً به عنوان ادویه مخصوص پخت و پز استفاده می‌شود، می‌توان آن را به عنوان چای نیز مصرف کرد که با ریختن ریشه تازه یا پودر خشک خالص در آب گرم تهیه می‌شود. چای زردچوبه جدا از این که یک نوشیدنی گرم و آرامش بخش است، یک روش موثر برای مصرف کورکومین کافی برای بهره بردن از خواص دارویی آن است.

زردچوبه یک ادویه زرد – نارنجی روشن است که معمولا در چاشنی ها و سس ها استفاده می شود. این ادویه از ریشه گیاه زردچوبه گرفته می شود. این ادویه برای خواص دارویی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی به مدت هزاران سال استفاده می شده است. چای زردچوبه یکی محبوب ترین انواع مصرفی زردچوبه است. این چای عطر و طعم منحصر به خود را دارد.

خواص چای زردچوبه ناشتا

شما می توانید مقداری زردچوبه را در یک لیوان آب گرم حل کرده و به صورت ناشتا میل کنید، این نوشیدنی فواید بسیاری دارد.خواص زردچوبه با اب گرم صبح ناشتا برای بدن بسیار زیاد است که برخی از آنها شامل سم زدایی کبد، کاهش التهاب، بهبود سیستم ایمنی بدن، کاهش وزن و لاغری می باشد. شما می توانید از نوشیدنی زردچوبه و آب ولرم یا شیر، به صورت ناشتا برای درمان سرماخوردگی، برونشیت، عفونت رحم، احتقان بینی، عفونت ریه و عفونت معده استفاده کنید.

خواص چای زردچوبه و زنجبیل

لیمو، لیمو ترش و زنجبیل هم باعث افزایش خاصیت ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی چای زردچوبه هستند و طعم آن را نیز خوشمزه‌تر می‌کنند. چای زنجبیل زردچوبه از دم کردن ریشه تازه زنجبیل و ریشه تازه زردچوبه در آب داغ تهیه می شود. زنجبیل و زردچوبه به واسطه آثار غذایی و دارویی خود به تنهایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

این دو، گیاهان دارویی قدرتمندی هستند که در جوامع آسیایی به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفته و به واسطه پژوهش های بسیاری که درباره فواید و مضرات آنها انجام شده است، طی سالیان اخیر شاهد روند افزایشی محبوبیت خود در سطح جهان نیز بوده اند.

مواد لازم برای تهیه چای زرد چوبه پودرخالص زردچوبه یا زردچوبه تازه یا خشک ورنده شده یک یا دو قاشق چایخوری آب جوش ۴ فنجان ترکیباتی مانند عسل ، شیر، خامه، شیر بادام یا شیر نارگیل یا روغن نارگیل یا کره مایع درصورت تمایل لیموترش یا زنجبیل در صورت تمایل طریقه درست کردن چای زردچوبه : ابتدا چهار فنجان آب جوش را در قوری بریزید. یک یا دو قاشق چایخوری پودر زردچوبه یا رنده شده آن را به آب جوش اضافه کنید. این مخلوط را روی شعله ملایم قرار دهید و اجازه دهید به مدت تقریبا ده دقیقه بجوشد.

دم کردن این چای درست مانند چای سبز یا سیاه است اما مدت زمان بیشتری باید دم بکشد تا کرکیمن موجود در آن آزاد شود و بهتر جذب بدن شود. برای خوشمزه تر شدن و کمک به جذب این چای در صورت تمایل می توانید به آن شیر، خامه، شیر بادام و یا شیر نارگیل و یا یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا کره مایع اضافه نمایید ، این مواد به جذب چای کمک می کند زیرا این چربی های مفید و سالم به حل شدن کامل کرکیمن کمک می کند.

همچنین شما می توانید برای افزایش خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی چای و خوش طعم کردن آن عسل یا لیموترش یا زنجبیل به آن اضافه کنید. نوشیدن چای زردچوبه خواص بی نظیری برای سلامتی دارد پس سعی کنید این چای خوشمزه را تهیه و نوش جان کنید.

خواص چای زردچوبه و دارچین

زردچوبه هم با توجه به برخورداری از ماده رنگی باعث کاهش کلسترول بد خون، تری گلیسرید و البته قندخون خواهد شد. زنجبیل با خاصیت طبیعی ضدالتهابی اش باعث رقیق شدن خون در رگ ها خواهد شد. دارچین ضمن روان کردن جریان خون، قندخون را هم در حالت طبیعی حفظ می کند.

زردچوبه را ملکه ادویه ها نامیده اند. این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان است و خواص ضد ویروس، باکتری، قارچ و التهاب دارد. نتیجه مطالعه دانشمندان دانشگاه تورنتو در سال ۲۰۰۷ نشان داد، ماده شیمیایی کورکومین دارای خواص ضد سرطان است و برای مبارزه با بیماری های بدخیم – دیابت، آلرژی، آرتریت و آلزایمر – ایده آل.

زردچوبه را می توان به سالاد مرغ، سوپ، انواع خورش و … اضافه کرد. به گفته متخصصان انجمن دیابت آمریکا، مصرف روزانه یک تا شش گرم دارچین، قند، تری گلیسرید و کلسترول بد خون را کم می کند و سبب نابود شدن آکنه ها می شود.

طرز تهیه چای زردچوبه

برای تهیه دم کرده این ادویه، یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه را در دو لیوان آب جوش بریزید و به مدت ده دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن بنوشید. روش دیگر : زنجبیل، زردچوبه و عسل را در یک لیوان ترکیب کرده و آب داغ اضافه کنید. خوب هم بزنید تا ترکیب شود و لذت ببرید.

چای زردچوبه برای عفونت

ادویه زردچوبه دارای خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی است و در درمان عفونت ها نقش مؤثری دارد. شما می توانید از نوشیدنی زردچوبه و آب ولرم یا شیر، به صورت ناشتا برای درمان سرماخوردگی، برونشیت، عفونت رحم، احتقان بینی، عفونت ریه و عفونت معده استفاده کنید. همچنین زردچوبه برای درمان سندرم پیش قاعدگی و از بین بردن مشکلات قاعدگی بسیار مفید است.

چای زردچوبه برای پریودی

زردچوبه برای درمان سندرم پیش قاعدگی و از بین بردن مشکلات قاعدگی بسیار مفید است. تحقیقات نشان داده است که کورکومین موجود در شیر زردچوبه می تواند در تسکین یا کاهش علائم قاعدگی بسیار موثر باشد و شما را از گرفتگی قاعدگی و درد خلاص کنند. همچنین مصرف سیر زردچوبه باعث کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی می شود. کاهش درد و التهاب کار دیگری است که این ترکیب در دوران قاعدگی برای شما انجام می دهد.

چای زردچوبه برای دیابت

در هزاران سال پیش، درمانگرهای سنتی از زردچوبه برای رفع مشکلات دیابت بهره می‌بردند. مطالعات متنوع روی انسان و حیوان نشان داده که مکمل‌های زردچوبه‌ای دارای ویژگی‌های ضددیابت است. این ماده مفید در رفع و جلوگیری از مشکلات مزمن و مرتبط با شُش‌ها نیز مفید است. برخی مطالعات محدود و نه‌چندان‌گسترده هم نشان از اثرات مثبت چای زردچوبه و کورکومین در رفع آسم، فیبروز کیستیک، جراحت و سرطان ریه یا بیماری مزمن انسدادی ریه دارد.

چای زردچوبه و عسل

اضافه کردن عسل به چای زردچوبه، آن را شیرین می‌کند و باعث افزایش خاصیت ضدمیکروبی آن می‌شود؛ شما می توانید برای افزایش خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی چای و خوش طعم کردن آن عسل یا لیموترش یا زنجبیل به آن اضافه کنید. نوشیدن چای زردچوبه خواص بی نظیری برای سلامتی دارد پس سعی کنید این چای خوشمزه را تهیه و نوش جان کنید.

چای زردچوبه و فلفل سیاه

فلفل سیاه حاوی پیپرین هم باعث بهبود طعم چای زردچوبه می‌شود و هم باعث جذب بهتر کورکومین است. این دمنوش به طرز عجیبی راه تنفس شما را باز می کند . مواد لازم : نصف فنجان عسل ۲ تا ۴ قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده ۲ قاشق چای خوری زردچوبه ۱ عدد لیموی ارگانیک به مقدار خیلی کم فلفل سیاه

طرز تهیه : تمام مواد به جز عسل را با یکدیگر مخلوط کنید و بعد از مزه کردن، اگر نیاز بود به آن زنجبیل یا دارچین را بیشتر اضافه کنید و بعد مقدار کمی آب در آن ریخته و سپس آن را به یک لیوان شیشه ای انتقال دهید ، این مخلوط را بجوشانید و بعد از خنک شدن، عسل را به آن اضافه و میل کنید .

هم فلفل سیاه و هم زردچوبه دسترسی زیستی آنزیم‌های گوارشی در روده را تقویت می‌کنند که سبب می‌شود بدن، سریع‌تر و راحت‌تر بتواند غذا را هضم کند. مطالعات گوناگونی دریافته‌اند هر دوی این ادویه‌ها می‌توانند از اسپاسم‌ها و نفخ‌ها کم کنند.زردچوبه و فلفل سیاه به دلیل خاصیت ضدالتهابی خود از التهاب روده کم می‌کنند و از این طریق نیز به گوارش کمک می‌کنند.

ترکیب زردچوبه و فلفل سیاه خاصیت ضدالتهابی دارد که به درمان و تسکین بسیاری از بیماری‌های پوستی کمک کرده و سلامت و درخشش پوست را حفظ می‌کند. کورکومین موجود در زردچوبه از سلول‌های کبد در برابر آسیب‌های ناشی از سموم مضر محافظت کرده و فلفل سیاه نیز با تقویت دسترسی زیستی به گلوتاتیون به سلامت کبد کمک می‌کند.

چای زردچوبه و فشار خون

زردچوبه دارای ماده فعالی به نام کورکومین است که از ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضد انعقاد خون و ضد التهاب قوی سود می برد. این ماده به کاهش سطوح کلسترول خون نیز کمک می کند. کورکومین با محافظت از رگ های خونی در برابر آسیب رادیکال های آزاد و امکان جریان روان‌تر خون از سلامت آنها محافظت می کند.

کورکومین موجب اتساع شریان ها نیز می شود. بنابر پژوهش های صورت گرفته، کورکومین از انتقال کلسیم جلوگیری می کند که به انقباض سلول های عضلانی کمک می کند، از این رو، موجب اتساع شریان ها می شود. در نتیجه، زردچوبه درمانی مفید برای فشار خون بالا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا