خواص روغن سویا ؛ برای مو و پوست صورت و اسب و طریقه مصرف

خواص روغن سویا

خواص روغن سویا ؛ برای مو و پوست صورت و اسب و طریقه مصرف همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با روغن سویا

روغن سویا نوعی روغن گیاهی خوراکی است که از سویا (با گلیسیرین بالا) با استفاده از عملیات حرارتی با دانه های ترک خورده

و حلال های مختلف استخراج می شود. روغن خام مخلوط و تصفیه شده است تا خوراکی آن درست شود.

روغن سویا روغنی گیاهی است که از دانه های سویا استخراج می شود و در بین روغن های گیاهی یکی از پر کاربرد ترین آنها در آشپزی است.

روغن سویای فرآوری شده را به عنوان روغن پایه جوهر چاپ ، رنگ روغن و نیز روغن خشک کن استفاده می کنند.

به نظر می رسد که سویا اولین بار ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در چین کشت و برای مصارف خوراکی مورد استفاده قرار می گرفته است.

اسناد باستانی چین نشان می دهد که آنها سویا را کشت و به صورت دانه و روغن استفاده می کردند.

این روزها بزرگترین تولید کنندگان این روغندر دنیا، چین، آمریکا، برزیل، آرژانتین و هند هستند.

در امریکا بیش از ۶۰ درصد روغن نباتی مورد استفاده مردم روغن سویاست.

در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، ۶۲ میلیون تن روغن سویا در سراسر جهان تولید شده

و یکی از رایج ترین روغن های پخت و پز موجود است.

خواص روغن سویا در طب سنتی

از نظر طب سنتی روغن سویا دارای طبع گرم است و کالری ۱۰۰ گم روغن سویا ۸۸۴ کالری است.

روغن سویا بیشتر از اسید های چرب اشباع نشده تشکیل شده است که برای سلامت قلب مفید هستند؛

روغن سویا حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین K است که علاوه بر نقشی که در لخته شدن خون دارد در تنظیم متابولیسم استخوان هم نقش اساسی دارد.

روغن سویا یکی از منابع اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد که نقش اساسی در سلامت قلب، رشد جنین، عملکرد مغز و جلوگیری از ابتلا به بیماری ها دارد.

در حالی که ۸۰٪ از جمعیت جهان می خواهند وزن خود را کاهش دهند، بسیاری از افراد هم هستند که به دنبال روش هایی برای افزایش وزن می گردند.

افزایش سطح چربی های اشباع شده باعث تشکیل پلاک های آمیلوئید روی سلول های مغزی و در نتیجه کاهش حافظه می شود.

برخی تحقیقات نشان می دهد که روغن سویا به حفظ رطوبت پوست کمک کرده و باعث بهبود سلامت پوست صورت و محافظت از آن در برابر نور خورشید می شود.

روغن سویا به دلیل مقادیر بالای ویتامین E موجود در آن که یک ماده ی ضد التهاب طبیعی است باعث درمان آکنه و جوش صورت می شود.

استفاده از روغن سویا برای ماساژ مو های سر باعث افزایش آمینو اسید ها و مولکول های مشابه

کراتین در فیبر های مو شده و با تقویت ریشه ها به افزایش رشد موی سر کمک می کند.

روغن سویا پروتئین گیاهی بالایی دارد که برای سیستم ایمنی بدن انسان بسیار مفید است.

روغن سویا همچنین حاوی لسیتین است که قادر به افزایش جذب ویتامین محلول در چربی است. جذب سریع این مواد بافت ها و اندام های بدن را قوی نگه می دارد.

لسیتین همچنین یکی از مؤلفه های مهم برای مغز است که حاوی فیتوسترول است و به بهبود عملکرد اعصاب مغز و جلوگیری از اسکیزوفرنی کمک می کند.

همچنین روغن سویا حاوی بیوفلاونوئیدها و ویتامین E می باشد که برای حفظ سلامت چشم مناسب است.

روغن سویا از بروز آب مروارید، گلوکوم و کاهش عملکرد شبکیه جلوگیری می کند، به خصوص برای افراد مسن تر از شصت سال.

خواص روغن سویا برای اسب

یکی از مواردی که بسیار از آن در تغذیه اسب استفاده می شود روغن سویا غنی شده می باشد.

این روغن زمانی که به صورت خوراکی در تغذیه اسب استفاده می شود

با بالا بردن چربی جیره می تواند خواص بالایی داشته باشد.

مصرف زیاد روغن سویا به دلیل اینکه نسبت امگا ۶ به امگا ۳ بالایی دراد باعث ایجاد التهابات در بدن اسب می شود.

خواص روغن سویا برای پوست صورت

برخی تحقیقات نشان می دهد که روغن سویا به حفظ رطوبت پوست کمک کرده

و باعث بهبود سلامت پوست صورت و محافظت از آن در برابر نور خورشید می شود.

روغن سویا به دلیل مقادیر بالای ویتامین E موجود در آن که یک ماده ی

ضد التهاب طبیعی است باعث درمان آکنه و جوش صورت می شود.

وغن سویا قادر است تا سلول های مرده پوست را به سرعت بازسازی کند

و باعث پوستی مرطوب تر و نرم تر شود زیرا ویتامین B موجود در سویا از ایجاد

لکه های سیاه روی صورت که ناشی از پیری است جلوگیری می کند.

با استفاده از روغن سویا و شیر سویا می توانید ماسکی درست کرده و آن را روی صورت بمالید.

اگر به طور مرتب هفته ای دو یا سه بار در هفته روغن سویا یا شیر سویا را روی صورت بمالید،

لکه های سیاه از بین می رود و پوست صورت مقاوم تر می شود.

کمپلکس ویتامین B موجود در روغن سویا قادر به کنترل کم آبی بدن است

که باعث مرطوب شدن و درخشندگی پوست می شود. روش استفاده تقریبا یکسان است،

می توانید روغن سویا یا شیر سویا را به کل بدن بمالید. با انجام این کار

به طور مرتب هفته ای دو یا سه بار، پوست شما مرطوب و سالم خواهد بود.

خواص روغن سویا برای مو

استفاده از روغن سویا برای ماساژ مو های سر باعث افزایش آمینو اسید ها و مولکول های مشابه کراتین

در فیبر های مو شده و با تقویت ریشه ها به افزایش رشد موی سر کمک می کند.

همانند ناخن، استفاده از روغن سویا بر روی مو باعث درخشش و براق شدن موها می شود و بدین ترتیب موها به راحتی شکسته نمی شوند.

علاوه بر آن مو از نظر حجم نیز رشد خوبی خواهد داشت. می توان با استفاده

از شیر سویا روی موها و پوست سر این کار را انجام داد، این ماده تقریباً یک ساعت باید روی سر بماند

و سپس موها را تمیز بشوئید. باقی ماندن بیش از حد شامپو روی موها ، باعث ایجاد خراش در سطح پوست می شود

بنابرای خیلی سریع باید موها را شستشو دهید. این ماسک را به طور مرتب به مدت

دو بار در هفته روی موها قرار دهید تا موهایی درخشان، براق و سالم شوند.

از آنجا که روغن سویا دارای مقادیر بالاتری از اسیدهای چرب و غیر اشباع شده نسبت به چربی های اشباع است،

به همراه نشاسته گیاهی و فیتوشیمیایی ها، جایگزین کردن آن با کره یا روغن پخت و پز تصفیه شده ، گزینه ای سالم تر است.

روغن سویا برای سرخ کردن

این ماده غذایی به علت دارا بودن مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع با چند باند دوگانه

، از مقاومت بسیار پایینی برخوردار است و لذا برای سرخ کردن، مناسب نیست.

به علت تماس مستقیم روغن با اکسیژن و رطوبت موجود در ماده سرخ شونده در دمای بالا،

واکنش هایی نظیر پلیمریزاسیون، هیدرولیز، ایزومریزاسیون و سیکلیزاسیون رخ می دهد

که حاصل آن ها ماده ای شمیایی با ترکیبات متفاوت است که رابطه تنگاتنگی با سلامتی مصرف کننده دارد.

روغن سویا مقاومت کم تری نسبت به روغن آفتاب گردان در فرآیند سرخ کردن عمیق دارد و لذا برای فرآیند سرخ کردنی عمیق، توصیه نمی شود.

روغن سویا برای مرغداری و طیور

روغن سویا مخصوص خوراک طیور با ترکیب شدن و اضافه شدن به جیره غذایی اصلی طیور به جذب سریعتر غذا ها و افزایش رشد طیور کمک فراوانی کرده

و تاثیر عالی و بی نظیری روی ان ها خواهد داشت.با توجه به اینکه روغن سویا خوراک طیور حاوی پروتئین و ویتامین های بسیار ضروری برای تغذیه طیور را دارا می باشد.

استفاده از ان در این صنعت رونق فراوانی داشته است.انرژی های بالای این محصول عالی برای طیور اثرات مثبت تغذیه ای را در پی خواهد داشت

و همچنین موثر در اقتصاد این صنعت می باشد.روغن مخصوص خوراک طیور بهترین چربی های مورد نیاز گوشت طیور را دارا می باشد.

از دیگر فواید مهم و موثر این روغن راحت کردن فرایند هضم برای مرغ ها و جلوگیری از الودگی های خطرناک و ویروس های مضر برای طیور می باشد.

البته روغن سویا مخصوص خوراک طیور مزیت دیگری دارد که دارای اسید های چرب غیر اشباع و انتی اکسیدان طبیعی توکوفرول می باشد

که این انتی اکسیدان از مهم ترین فواید برای سلامتی و راحتی طیور میباشد.به چندی دیگر از فواید این محصول در زیر اشاره خواهیم کرد:

افزایش انرژی قابل متابولیسم ظاهری در طیور گوشتی

افزایش قابلیت هضم کربوهیدراتها

بهبود راندمان انرژی جیره

کاهش درصد چربی لاشه

و غیره

روغن سویا برای دام

از روغن سویا برای تغذیه دام استفاده می شود.

وجود روغن سویا باعث می شود که غذاها زودتر جذب بدن دام می شود و سرعت رشد دام را افزایش می دهد.

روغن سویا در بارداری

این روغن جزو روغن های سنگین است و در دروان بارداری از مصرف خودسرانه آن پرهیز کنید.

طریقه مصرف روغن سویا

روغن سویا خوراکی را به دلیل نقطه دود بالایی که دارد می توان برای پخت و پز انواع غذا، سرخ کردن مواد غذایی

و همچنین به عنوان سس سالاد استفاده کرد

روغن سویا را می توان به عنوان روغن ماساژ و به عنوان مرطوب کننده طبیعی پوست و مو به کار برد

برخی از افراد روغن سویا را به عنوان یک روغن حامل برای رقیق کردن روغن های ضروری استفاده می کنند

روغن سویا در صنایع مختلف و برای تهیه انواع سموم دفع آفات، قارچ کش ها، رزین، رنگ، پلاستیک،

روان کننده ها و دیزل های زیستی، صابون و لوازم آرایشی به کار می رود

طرز تهیه روغن سویا

دانه های سویا ابتدا کاملا تمیز، خشک و از پوسته جدا می شوند.

این پوسته شدن با شکستن سویا و جدا کردن سویا از پوسته انجام می شود.

همچنین دانه های سویا تا حدود ۷۵ درجه سانتی گراد گرم می شوند

تا پروتئین آن تراکم یافته و استخراج روغن راحت تر شود.

دانه های سویا را خرد کرده و در حلالی که معمولا هگزان است غوطه ور می کنند.

پوسته های سویا نیز ۱% روغن دارند و برای کنجاله و غذای دام

یا برای تولید محصولات غذایی مثل پروتئین سویا استفاده می شوند.

سپس هگزان در دستگاه از روغن جدا و بازیابی می شود و روغن سویای خام خالص می شود.

روغن سویای خام دارای ناخالصی هایی است که در روغن شناورند و باید از بین بروند.

این مواد با فیلتر کردن و فرآیندهای مختلف جدا سازی مثلا از بین بردن فسفاتیدها،

تصفیه روغن با محلول قلیایی برای از بین بردن رنگ و مواد نامحلول، از بین می روند.

فرآیند هیدروژناسیون باعث پایداری روغن و مایع شدن آن می شود.

با این حال این فرایند چربی اشباع کمتری ایجاد کرده و چربی های اشباع نشده مطلوب را کاهش می دهد.

علاوه بر این، ترانسفات ها تولید می شوند که می توانند مشکلات قلبی ایجاد کنند.

روغن هیدروژنه در غذاهایی که به چربی جامد بیشتری مثل مارگارین نیاز دارند استفاده می شود.

فرمول شیمیایی روغن سویا

در هر ۱۰۰ گرم، این روغن دارای ۱۶ گرم چربی اشباع، ۲۳ گرم چربی اشباع نشده از نوع مونو و ۵۸ گرم چربی اشباع نشده از نوع پلی می‌باشد.

عمده اسیدهای چرب اشباع نشده در تری گلیسیریدهای روغن سویا،

پلی اشباع نشده اسید آلفا-لینولنیک ۷-۱۰% و اسید لینولئیک ۵۱% است

و اسید اولئیک غیر اشباع نیز ۲۳% هم چنین حاوی اسیدهای چرب اشباع اسید استئاریک ۴% و اسید پالمیتیک ۱۰% می‌باشد.

روغن سویا از کجا تهیه کنیم

روغن سویا را می توانید از فروشگاه های بزرگ و هایپر مارکت ها و فروشگاه های اینترنتی مثل دیجی کالا تهیه کنید.

پروتئین روغن سویا

این روغن فاقد پروتئین می باشد.

انرژی (کالری) ۸۸۴ کیلوکالری

کربوهیدرات ۰٫۰۰ گرم

پروتئین ۰٫۰۰ گرم

چربی ۱۰۰٫۰۰ گرم

آب ۰٫۰۰ گرم

فیبر ۰٫۰۰ گرم

قند ۰٫۰۰ گرم

کلسترول ۰٫۰۰ میلی گرم

فرق روغن سویا و آفتابگردان

وغن آفتابگردان برای سرخ کردن و پخت و پز مواد غذایی، کاربرد گسترده‌ای دارد و حاوی ۵ تا ۱۶ درصد اسیدهای چرب اشباع شده است

و بر همین اساس برخی متخصصان قلب و عروق آن را در کنار روغن زیتون، از بهترین روغن‌ها برای پیشگیری

از مشکلات قلبی و عروقی می‌دانند. اما متاسفانه مصرف زیاد از حدش نیاز به ویتامین E را بالا می‌برد،

بنابراین نباید تنها روغن مصرفی خانواده‌ها باشد.

اگر می‌خواهید از فواید روغن سویا بهره ببرید، از آن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده نکنید،

بلکه آن را برای دم کردن برنج ، پختن موادغذایی با حرارت پایین و برای سالاد مصرف کنید.

دکتر کشاورز می‌گوید:«تحقیقات مشخص کرده اند که مصرف غذاهای حاوی سویا و فرآورده‌هایش،

موجب پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق، سرطان‌ها از جمله سرطان‌های وابسته

به هورمون نظیر پستان و پروستات می‌شود.» بنابراین چه بهتر که روغن

این گیاه نیز در برنامه غذایی روزانه تان، سهمی داشته باشد.

کاربرد روغن سویا در صنعت

در صنعت از این روغن برای تغذیه دام و طیور و اس استفاده می شود.

Soybean oil یکی از انواع روغن‌های خشک کننده است، به این معنی که با قرار گرفتن در معرض هوا،

به آرامی سخت می‌شود (به دلیل پلیمریزاسیون مبتنی بر رادیکال‌های آزاد)، یک ماده جامد انعطاف پذیر، شفاف و ضد آب تشکیل می‌دهد.

به دلیل این خاصیت، در برخی از فرمول‌های مرکب چاپ و رنگ روغن استفاده می‌شود.

با این حال، ممکن است روغن‌های دیگر (مانند روغن بذر کتان) برای کاربردهای برخی از خشک کننده‌ها برتر باشد.

این روغن به عنوان منبع کالری و اسیدهای چرب ماده‌ای ضروری برای تغذیه و تزریق‌های پزشکی می‌باشد.

در حالی که این روغن هیچ گونه فعالیت مستقیم برای دفع حشرات ندارد، اما به عنوان یک ماده ثابت کننده برای افزایش

مدت اثر روغن‌های اساسی مانند روغن شمعدانی در چندین محصول تجاری استفاده می‌شود.

سوخت پایدار روغن دانه سویا برای ایجاد بیو دیزل، جایگزین تجدید شونده با سوخت تمیز کننده، برای سوخت دیزل معمولب استفاده می‌شود.

مضرات روغن سویا

روغن سویا در افرادی که کمبود ید دارند و به کم کاری تیروئید مبتلا هستند، مانع از عملکرد صحیح غده ی تیروئید می شود.

مقادیر بالای اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در روغن سویا در اندام های مختلف بدن از جمله کبد

و کلیه جمع شده و باعث چاقی و التهاب می شوند که هر دو آن ها خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهند.

نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند ممکن است نسبت به ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در روغن سویا آلرژی و حساسیت نشان دهند.

روغن سویای تراریخته مضر است و باعث ایجاد سرطان می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا