مضرات کندس و ایا مصرف روزانه میوه کندس برای بدن مضر است
مضرات کندس
مضرات کندس ؛ ایا مصرف روزانه میوه کندس برای بدن مضر است همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
مضرات کندس
درست است که کندس دیورتیک طبیعی می باشد و برای درمان سنگ کلیه مفید است
اما زیاده روی در مصرف میوه ازگیل به خاطر وجود مقادیر بالای کلسیم که دارد ، خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد.
پزشکان م ویند که از مصرف ازگیل در دوران یبوست خوددداری کنید.
ازگیل در بعضی از افراد باعث حساسیت می شود و باید با احتایط مصرف کنند.
مصرف بیش از حد اگیل باعث اسهال و تهوع و گرفتگی معده می شود.
دانه های ازگیل دارای اسید هیدرو سیانید هستند که سمی است و باید مراقب باشید آنها را نخورید.
مصرف بیش از حد این میوه می تواند سطح کلسترول خون را بالا ببرد.
توجه داشته باشید که نباید این میوه را پس از فعالیت جسمی زیاد مصرف کرد.
مصرف بیش از حد در دوران بارداری باعث ایجاد مشکلات معده و اسهال می شود.
ازگیل اگر نارس باشد بسیار سفت است و مشکلات شکمی برای شما ایجاد می کند چرا که هضمش سخت است.
آشنایی با دیگر خواص کندس
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کندس آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با کندس
کندس میوه ای است که گلابی شکل است و از آلو کمی بزرگتر است.عموما به رنگ زرد و نارنجی دیده می شود و گاها بعضی از قسمت های آن قرمز است.
این میوه خوشمزه است و مزه ای بین انبه و هلو دارد و دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی است.
شاید برایتان جالب باشد که کندس درختی است با بوتههای بسیار کوچک و همیشه سبز.
نام علمی کندس Eriobotrya japonica است و نام های دیگر آن در جهان عبارتند از : آلوی چینی، آلوی ژاپنی، ازگیل ژاپنی، پیپا، نیسپرو و آلوی مالت.
این میوه حداقل ۳۰۰۰ سال است که منطقه دریای خزر ایران کشت می شود.
خواص کندس در بارداری و شیردهی
کندس دارای آهن بسیار زیادی می باشد که از کم خونی در زنان باردار پیشگری می کند.
فیبر موجود در میوه کندس از ابتلا به یبوست در دوران بارداری پیشگیری می کند.
وجود ویتامین ها و مواد معدنی در ازگیل به افزایش رشد جنین در دوران بارداری کمک می کند.
اما بهتر است زنان باردار و شیرده قبل از مصرف میوه کندس با پزشک متخصص مشورت کنند.
توصیه می شود که زنان باردار و شیرده بهتر است قبل از مصرف میوه کندس با پزشک متخصص مشورت کنند.
کندس اگر با مجوز پزشک مصرف شود می تواند باعث تقویت شیر مادر شود به خاط خواص زیادی که دارد.
خواص کندس و ولیک
ندس و ولیک از میوه های درختان خودروی جنگل های دامنه جنوبی البرز است که در اوایل پائیز برداشت می شود.
میوه کندس از حدود ۳ هزار سال پیش در جنوب دریای خزر و در مناطق جنگلی گلستان، مازندران و گیلان می روئید.
بنابراین گزارش؛ کندس میوه ای سخت و اسیدی است و دو گونه وحشی و معمولی دارد که گیاه شناسان منشا آن را در ایران و در جنوب دریای خزر می دانند.
“کندس وحشی” که به قطر ۲ و نیم سانت و درختی پا کوتاه و پهن برگ است.
برگ درخت آن پیش از خزان قرمز می شود و این میوه توسط زنبورها بارور می شود.
کندس را تا خوب نرسیده می چینند و در انبار نگهداری می کنند تا برسد.البته کندس را هم بصورت شور و هم بصورت ترشی مصرف می کنند.
برگ و میوه و دانه کندس برای مبتلایان به ترشی معده بسیار مفید است و درد دهان و گلو را می توان با جوشانده برگ آن درمان کرد.
برگ کندس بند آورنده خون هم هست و برای آبسه مناسب است، دانه آن هم حاوی اسید هیدروسیاتیک است.
ولیک به ۲ رنگ سیاه و سرخ دیده می شود. سیاه ولیک خوردنی است و سرخ ولیک خواص دارویی دارد.
ولیک حاوی اکسالیک اسید است و ساقه های جوان آن حاوی گلو کوید و عامل تلخ کننده آن کراتگین است.
میوه آن حاوی سیتریک، کراتگوس اسید و روغن چرب و ضد گلوکز و فروکتوز است
در هسته آن ماده آمیگرالین و امولین وجود دارد.ماده کراتگوس لاکتون که در هسته آن وجود دارد مفرح قلبی است.
و ریشه خشک شده این میوه برای رفع نارحتی گوارشی و اسهال و مقوی معده است.
همچنین دانشمندان ثابت کردند که از پوست درخت ولیک بعنوان تب بر استفاده می شود. البته این میوه برای بانوان باردار کمتر توصیه می شود.
قطره کراتاگوس که پائین آورنده فشار خون است و پودر اوئاکرات و انواع کپسول و قطره داروهای صنعتی است که از میوه ولیک تهیه شده است.
کندس برای لاغری
کندس از حمله میوه های با کالری پایین است و مقادیر بسیاری فیبر در ان وجود دارد که باعث کاهش اشتها می شود
و همچنین از پرخوری پیشگری می کند به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
فیبر موجود در کندس تقریبا مانع از جذب چربی در روده می شود و به همین دلیل در کاهش
چربی شکم نقش بسزایی دارد و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
کندس برای دیابت
مصرف میوه کندس و چای و دمنوش برگ ازگیل باعث کاهش قند خون می شود
و همچنین مانع از افزایش سطح کلسترول و چربی خون در افراد دیابتی جلوگیری می کند.
کندس برای سرماخوردگی
میوه کندس به دلیل دارا بودن مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین A و ویتامین C،
می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود
و در نتیجه خطر ابتلا به سرماخوردگی، آسم و سرفه را کاهش می دهد.
ترشی کندس برای فشار خون
کندس دارای مقدار کمی سدیم و در مقابل مقدار بالای پتاسیم می باشد که برای کاهش فشارخون عالی ست
و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
کندس و یبوست
فیبر موجود در میوه کندس باعث می شود که به یک ملین ملایم تبدیل شود.
ملین ها افزایش حرکات روده را در پی دارند که مانع از ایجاد یبوست و همچنین مفید برای درمان ان می باشد.
فرق کندس و ازگیل
کندس همان ازگیل است و نام دیگر ازگیل کندس می باشد در زبان محلی.
طرز تهیه رب کندس
برای تهیه رب ازگیل به ۵ کیلو از این میوه به همراه یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری نمک نیاز داریم.
ابتدا باید ازگیل های رسیده را با آب روی گاز بگذارید تا خوب بپزید.
بعد از آن هسته و پوست میوه را جدا می کنیم و از صافی می گذرانیم و دوباره حرارت می دهیم تا غلظتش بیشتر شود.
حالا نمک را به آن اضافه می کنم و صبر می کنیم تا به غلظت مورد نظر برسد
و سپس از روی شعله بر می داریم و در یک ظرف ششه ای میریزیم و محکم در آن را می بندیم.
البته در روش پخت محلی روش طبخ کمی متفاوت تر است با چیزی که گفته شد.
در این روش ازگیل ها را زودتر از موعد چیده و در بالکن یا انبار به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری می کنند تا برسد.
پس از آن آنها را آبپز کرده و از یک توری رد کرده و می چلانند تا گوشت میوه از آن جدا شود
و سپس عصاره به دست آمده را می جوشانند تا غلیظ شود.
در نگهداری و استفاده از این رب نباید از قاشق فلزی استفاده کنید.
مرغ ترش معمول ترین غذایی است که با رب ازگیل درست می کنند.
همچنین می توانید به عنوان سس بر روی مرغ و انواع کوکو بریزید.
خواص رب ازگیل همان خواص میوه ازگیل است.
مصرف رب ازگیل برای دیابت و لاغری خوب است.