برنجک و بارداری ؛ خاصیت برنجک و گندمک برای دوران حاملگی زنان
برنجک و بارداری
برنجک و بارداری ؛ خاصیت برنجک و گندمک برای دوران حاملگی زنان همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
برنجک و بارداری
برنجک را متخصصان تغذیه و بارداری جزء خوراکی های مجاز در دوران بارداری می دانند
ولی چون بارداری دوره مهمی است حتما با نظر پزشک مصرف کنید.
آشنایی با دیگر خواص برنجک
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص برنجک آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با برنجک
برنجک یک میان وعده سالم و کمی پرکالری است که بسیار ساده و سریع تهیه می شود.
این میان وعده از قدیم برای مهمانی ها و مراسم خاص درست می شد
و هنوز هم به عنوان یک شیرینی سنتی طرفداران خاص خودش را دارد.
خواص برنج این دانه با ارزش بسیار زیاد است و همین موضوع باعث شده است مصرف برنجک برای از از مشکلات مفید باشد؛
مانند کسانی که که از سوء هاضمه شدید رنج می برد و یا کسانی که دچار اسهال، زخم و ورم معده و روده هستند.
در کنار این همه مزایا، این خوراکی به خاطر پرکالری بودن، افرادی که دارای اضافه وزن هستند، توصیه نمی شود.
برنجک در مقایسه با گندمک ارزش تغذیهای بالایی ندارد، اما در نوع خود آن قدرها هم بیارزش نیست.
برنجک تا حدودی شبیه گندمک تهیه میشود، اما در صنعت انواعی از آن از ترکیب دو آرد برنج
و بلغور ذرت به همراه روغن نباتی، پودر پنیر و نمک تهیه میشود.
گرچه برنجک به دلیل جذب روغن کمی پرکالری است، اما اگر روغن بهکاررفته در آن مرغوب و در اثر نگهداری نامناسب،
بوی ماندگی و نا نگیرد، محصولی سهلالهضم و تا حدودی سیرکننده و برای بیماران اسهالی بسیار مناسب است
و اگر از آرد بلغور ذرت در تهیه آن استفاده شده باشد، میتواند تامین کننده درصدی از ریزمغذیهای بدن باشد.
خواص برنجک و گندمک
گندمک یکی از تنقلات پرارزشی است که گرچه در گروه آجیل قرار ندارد، اما برخی خانواده ها از آن همچون مغزهای آجیلی
در شب نشینی ها استفاده کرده یا به عنوان یک تنقل مفید در اختیار فرزندان قرار می دهند و نوع شیرین آن را که شیرین گندمک گویند،
اغلب به همراه شیر می خورند، اما شاید بپرسید این گندم های پفکی و سبک ازهمان گندم های سفت و سخت تهیه می شود؟
بله. برای تهیه گندمک ابتدا دانه های گندم را می جوشانند تا مغزپخت شود.
در مرحله بعد، گندم پخته شده را آبکش کرده و می گذارند زیر نور آفتاب یا با دستگاه کاملا خشک شود.
در آخرهم در مقداری روغن به همراه شکر یا نمک تفت می دهند تا مزه دار شود و به شکل پفکی درآید.
محصول به دست آمده گرچه به دلیل فرآیندهای حرارتی به اندازه گندم خام خاصیت ندارد
و به جهت افزودن نمک یا شربت، غیررژیمی و برای برخی بیماران محدودیت مصرف دارد،
اما به دلیل خواص تغذیه ای بالایی که دارد برای کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند،
بهترین و سالم ترین جایگزین چیپس و پفک و مفیدترین تنقل برای بیماران دچار سوء تغذیه است.
به خصوص آن که گندمک شیرین به همراه شیر و در وعده صبحانه یا به عنوان عصرانه میل شود. بد نیست بدانید در اثر ترکیب شیر و غلات، قابلیت جذب یکسری از مواد مغذی بیشتر خواهد شد.
برنجک در مقایسه با گندمک ارزش تغذیه ای بالایی ندارد، اما در نوع خود آنقدرها هم بی ارزش نیست.
برنجک تا حدودی شبیه گندمک تهیه می شود، اما در صنعت انواعی از آن از ترکیب
دو آرد برنج و بلغور ذرت به همراه روغن نباتی، پودر پنیر و نمک تهیه می شود.
گرچه برنجک به دلیل جذب روغن کمی پرکالری است، اما اگر روغن به کار رفته در آن مرغوب و در اثر نگهداری نامناسب،
بوی ماندگی و نا نگیرد، محصولی سهل الهضم و تا حدودی سیرکننده و برای بیماران اسهالی بسیار مناسب است
و اگر از آرد بلغور ذرت در تهیه آن استفاده شده باشد، می تواند تامین کننده درصدی از ریزمغذی های بدن باشد.
لازم است بدانید براساس حجم پفکی غلات فرآوری شده، سه چهارم تا یک و نیم لیوان برنجک یا گندمک معادل یک واحد غلات محسوب می شود.
هر فرد براساس سن، جنسیت، توده بدنی و دیگر شاخص ها، روزانه بین ۶ تا ۱۱ واحد غلات نیاز دارد
که چند واحد آن می تواند از طریق مصرف برنجک، گندمک، ذرت حجیم شده و برشتوک
یا کورن فلکس های مخلوطی که حاوی دانه کامل غلات است، تامین شود.
خواص برنجک و شادونه
شاهدانه شهرت زیادی به دلیل خواص بی نظیرش دارد. اکثر متخصصان تغذیه آن را به ورزشکاران توصیه میکنند،
زیرا روشی طبیعی و مطمئن برای عضله سازی و دریافت انرژی است.
بچههای امروز را نمیدانیم، اما زمان کودکی ما این دانههای ریز بوداده به همراه گندمک و برنجک، یکی از میان وعدهها و خوراکیهای مدرسه مان بود.
شما میتوانید این دانههای مغذی را در منزل بوداده و با اعضای خانواده مصرف کنید.
علم امروز به این نتیجه رسیده است که شاهدانه حاوی ارزش غذایی بالایی است که نیازهای بشر امروز (حتی اجدادمان) را تأمین میکند.
گفته میشود که در استرالیا در زمان خشکسالی و قحطی مردم فقط با خوردن شاهدانه زنده مانده اند.
این دانههای ریز و مغذی راه حل مقابله با گرسنگی در جهان قلمداد میشود.
شاهدانه حاوی پروتئینهای کامل و ۲۰ اسید آمینه است که ۹ نوع آن را بدن تولید نمیکند،
اما به آن نیاز دارد. این مادهی غذایی همچنین حاوی چربیهای خوب و ویتامین E است.
طرز تهیه برنجک
برنج به مقدار لازم با توجه به تعداد اعضای خانواده
روغن
نمک
ابتدا لازم است برنج را به مدت یک الی دو ساعت در آب خیس کنید. اضافه کردن نمک در این مرحله فراموش نشود.
سپس برنج را داخل قابلمه قرار دهید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
بعد از نرم شدن دانه های برنج نوبت به آبکشی می رسد. بعد از آبکشی
برنج را درون ظرف قرار دهید و روی بخاری و شوفاژ بگذارید تا کاملا خشک شوند.
برای زیباتر شدن برنجک خوب است کمی زعفران دم کرده قبل از خشک شدن آنها رویشان بریزید.
بعد از خشک شدن مقداری روغن داخل تابه قرار دهید و صبر کنید داغ شود.
سپس برنج ها همراه با صافی درون تابه قرار دهید تا تنها کمی روغن به برنجک ها نفوذ کند.
در این مرحله کمی نمک اضافه کنید تا برنجک ها طعم بگیرند.
بعد از این که مشاهده کردید برنج ها پف کردن آنها را روی یک ظرف همراه با دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
اگر دوست دارید طعم برنجک ها شیرین باشد، برنجک را بعد از سرخ کردن داخل مایع شربت بریزید
و خوب هم بزنید. سپس با چاقو آنها را به شکل های مربع و لوزی برش دهید و نوشه جان کنید
برنجک چاق کننده است
برای پاسخ به سوال برنجک چاق کننده است باید به میزان جذب روغن توسط خوراکی دقت کنید.
از آنجایی که برنجک بیش از حد روغن جذب می کند، کالری بالایی دارد.
اما در صورت استفاده کردن از یک روغن مرغوب می توانید با خیال راحت این وعده غذایی خوشمزه را میل کنید.
همچنین در صورت استفاده از آرد، بلغور، ذرت در تهیه آن، ارزش غذایی خورکی را بالا می برید
و بدن شما درصد مناسبی از ریز مغذی ها را به راحتی دریافت میکند.
برنجک برای عروس هلندی
مصرف کم برنجک برای عروس هلندی مفید است ولی در مصرف آن
زیاده روی نکنید که عروس هلندی دچار مشکلات می شود.
برنجک برای دیابت
افراد دیابتی در خوردن برنجک زیاده روی نکنند و با نظر پزشک مصرف کنند.
برنجک و گندم برشته
برای تهیه برنجک و گندم برشته باید ابتدا آنها را بجوشانید تا مغز آن پخته شود، سپس آنرا آبکش کرده و بگذارید
کاملا خشک شود و در مقداری روغن تفت دهید تا پفکی و برشته شود.
در ۱۰۰ گرم از این ترکیب حدود ۳۷۰ کالری موجود است.