خواص آلو بخارا برای ریه و کبد و طرز استفاده از آلو بخارا برای درمان یبوست

خواص آلو بخارا

خواص آلو بخارا ؛ برای ریه و کبد و طرز استفاده از آلو بخارا برای درمان یبوست همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص آب کرفس ؛ و هویج و سیب برای کبد و چگونه آب کرفس را بگیریم

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آلو بخارا چیست

همانطور که می دانید آلو بخارا نوعی آلویی طلایی رنگ و خوشمزه است که معروف به آلو قطره طلا نیز میباشد .

خواستگاه آن در مناطق شمال شرقی ، شمال غربی کشور و نواحی کوهستانی برخی از استان های مرکزیاست.

وجه تسمیه این نوع آلو به (بخارا ) به این جهت است که این آلو بیشتر در  قدیم درخراسان کشت میشده است و از آن جا معروفیت خود را پیدا کرده و به این نام معروف شده است.

درخت آلو گیاهی خزان پذیر با برگهای متوسط و نوک تیز ، کناره اره ای ویا صاف وبدون کرک ومتناوب است .

گلها به صورت منفرد و یا خوشه که هر خوشه دارای ۵-۳گل می باشد . گلها دارای ۵ گلبرگ ، ۵ کاسبرگ ، خامه ، میوه وشفت معموﻷ یکدانه است .

شکوفه های آلو معموﻷ سفید رنگ وبدلیل داشتن ماده بنزالدئید قابل توجه برای زنبور عسل می باشد .

آلو بیشتر توسط پیوند روی پایه بذری ازدیاد می یابد .عمر مفید درخت آلو بخارا ۲۵ سال است.

آلو بخارا انواع مختلفی دارد که به خاطر محل تولید و نوع خشک کردن با هم تفاوت دارند.

خواص آلو بخارا برای ریه چیست

خوشبختانه آلو بخارا از نظر پتاسیم غنی بوده و در نتیجه برای کسانی که فشار خون بالا دارند، بسیار مفید است.

همچنین در آلو بخارا مقدار زیادی نیاسین، ویتامین A و ویتامین b6 وجود دارد.

همچنین در آلو بخارا، یک ماده شیمیایی به نام هیدروکسی فنیلی ساتین hydroxphenylisatin وجود دارد که موجب تحریک عضلات نرم روده بزرگ و کارایی بیشتر آنها شده و در نتیجه، شستشوی ریه و کبد بسیار مفید می باشد.

بیشتر بخوانید : خواص آبغوره ؛ برای دیابت و فشار خون و کبد و چربی خون در طب اسلامی

برای استفاده از این خواص آلو بخارا برای ریه، ابتدا باید حدود نیم کیلو آلو بخارا را به همراه ۴ لیوان پر آب در ظرفی شیشه ای بجوشانید.

و هم زمان در حین جوشاندن، چوب دارچین را به آن اضافه نمایید.

سپس در هنگامی که رنگ آلو بخارا تغییر کرد، آن را از روی شعله بردارید.

و اجازه دهید تا کاملا خنک کننده شود. پس از خنک شدن جوشانده آلو بخارا را از آب جدا نمایید. و در ادامه آلوها را کاملا له کنید.

طرز استفاده از آلو بخارا برای درمان یبوست چیست

کافی است که آلو بخارا هم مانند انجیر خشک در آب خیس کنید و مصرف کنید.

بیشتر بخوانید : خواص آبلیمو ؛ عسل برای کبد و فشار خون و لاغری و پوست صورت

کافی است که آلو بخارا را به هر طریقی که خودتان می دانید به غذای خود اضافه کنید.

خواص آلو خشک برای کبد چیست

آلو خشک خواص فوق العاده ای در کنترل و تنظیم کیسه صفرای کبد دارد.

آلوی خشک می تواند در تسکین صفرای بدن خیلی مفید باشد.

ویتامین C موجود در این میوه در رفع بیماری های کبدی و دفع اوره تاثیرات فوق العاده ای خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید : خواص آویشن ؛ کوهی و معمولی و شیرازی و پهن برای معده و مو در لاغری چیست

یک متخصص طب سنتی می گوید که مبتلایان به کبد چرب باید از یبوست پرهیز داشته باشند و می‌توانند چند عدد انجیر خشک و آلو را شب‌ها در آب خیسانده و صبح مصرف کنند که به دفع سموم از کبد کمک می‌کند.

البته باید خاطر نشان کرد که در مدت یک تا سه ماه اگر انجیر و آلو مصرف شود اثرات بسیار مثبتی را بر کبد خواهد گذاشت.

تفاوت آلو بخارا با آلو خورشتی چیست

همانطور که می دانید آلو بخارا در دسته خشکبار قرار دارد و از خشک کردن آلو به دست می آید.

بیشتر بخوانید : خواص آلو ؛ شابلون خشک و سیاه و خورشتی برای کبد و پوست و لاغری

برای تهیه آن، ابتدا آلو قطره طلا را در آب جوشانده و پس از خشک شدن پوست آنرا کنده و میگذارند زیر نور آفتاب تا خشک شود و به آن آلوی خشک و خورشتی نیز می گویند.

خواص آلو بخارا در طب سنتی

در صد گرم آلو بخارا مقدار ۱۰۷ کیلو کالری انرژی وجود دارد.

آلو بخارا مصلح خاصی ندارد ولی بهتر است سرد مزاجان آن را با عسل مصرف کنند.

آلو بخارا دارای طبعی سرد است و بسیار مناسب برای گرم مزاجان است.

درمان کننده اختلالات گوارشی است و سرشار از ویتامین c است.

باعث بهبود سلامتی قلب و عروق می شود و با سلول های سرطانی مبارزه می کند.

تنظیم کننده سطح کلسترول خون است و ملین است.

خطر از بین رفتن لکه زرد در چشم را کاهش می دهد و برای بهیود جریان خون در بدن مناسب است.

برای لاغری مفید است و به بهبود دیابت کمک می کند.

سرشار از فیبرهای حل‌شدنی است و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.

برای سلامتی استخوان ها مفید است و منیزیم مورد نیاز بدن را تامین می کند.

سرشار از اسید فولیک است و برای سم زدایی از بدن مفید است.

پوست را جوان نگه می دارد و زخم های بدن را کاهش می دهد.

باعث افزایش سرعت رشد موهای شما می شود و شوره سر را کم می کند.

برای درمان ریزش مو مفید است و موهای شما را ضخیم می کند.

برای مبارزه با کچلی آلو بخارا بخورید و برگرداننده رنگ موهای سر شماست.

خواص آلو بخارا برای پوست

آلو بخارا دارای خواص انتی اکسیدانی بالایی است که چین و چروک را از بین می برد و خاصیت جوانسازی برای پوست دارد.

برای انعطاف پوست مفید است و درمان کننده آکنه است.

برای یک دست شدن رنگ پوست می توانید از آب آلو استفاده کنید که استحکام پوست شما را نیز افزایش می دهد.

خواص آلو بخارا برای لاغری

با مصرف آلو بخارا تا مدت زیادی احساس سیری می کنید و نیازی ندارید تا دوباره چیزی بخورید و کالری به بدنتان برسانید.

همچنین آلو بخارا دارای خاصیت چربی سوزی است و با این روش وزن شما کاهش می دهد.

خواص آلو بخارا برای بارداری

مصرف آلو بخارا در دوران بارداری باعث می شود که عملکرد روده شما بهبود یابد از یبوست که در این دوره بسیار شایع است پیشگیری شود.

مصرف آلو بخارا باعث افرایش آهن خون می شود و از کم خونی جلوگیری می کند.

برای کنترل فشار خون در این دوره مفید است و شادی بخش است.

از دردهای ماهیچه ای جلوگیری می کند و با حالت تهوع مبارزه می کند.

آلو بخارا سرشار از ویتامین و مواد معدنی است و دارای اسید فولیک است و برای جلوگیری از نقص مادرزادی جنین مفید است.

البه در دوره بارداری می تواند موجب نفخ و اسهال شود و باید با دستور پزشک مصرف کنید.

خواص آلو بخارا برای نوزاد

آلو بخارا یک منبع غنی از قند طبیعی است که باعث می شود که کودک بهتر رشد کند و سلامت باشد.

مصرف آلو بخارا در نوزادان باعث بهبود عملکرد روده می شود و برای درمان و پیشگیری از یبوست در نوزادان مفید است.

خواص آلو بخارا برای زنان

مصرف آل و بخارا در دوران بارداری فواید زیادی برای خانم ها دارد.

یکی از متدوال ترین مشکلات در خانم ها کم خونی است که آلو بخارا به دلیل داشتن آهن بسیار بالا باعث می شود که این مشکل در خانم ها از بین برود.

خواص آلو بخارا و خاکشیر

برای کاهش عطش به خصوص در دوران روزه داری بسیار موثر است.

برای پیشگیری و درمان یبوست بسیار موثر است.

طرز تهیه آلو بخارا

شما به چند روش می توانید آلو بخارا درست کنید که در زیر برای شما توضیح می دهیم.

اولین روش درست کردن آلو بخارا این است که آلو را شسته و در معرض نور خورشید قرار دهید تا خشک شود.البته در این روش رنگ آلوها کدر می شود و رطوبت آلوها خیلی کم است.

بیشتر بخوانید : لپه و یبوست ؛ وجود فیبر فراوان در لپه مفید برای درمان یبوست

دومین راه که خیلی خوب و موثر است استفاده از دستگاه خشک کن آلو است که در انواع و اقسام اندازه و قیمت در بازار موجود است.

سومین روش استفاده از روش تیزابی است.کافش است که مقداری آب و پودر کربنات پتاسیم خوراکی را با روغن سبزه ترکیب کنید تا تیزاب حاصل شود.

حالا آلوها را در تیزاب بریزید تا خشک شوند.می توانید مدت کمی هم در معرض نور خورشید قرار دهید تا کاملا خشک شوند.

آلو بخارا برای زخم معده

کسانی که مبتلا به زخم معده هستند باید در مصرف این ماده غذایی احتیاط کنند و حتما تحت نظر پزشک مصرف کنند.

آلو بخارا برای سرفه

بر اساس اطلاعات گرفته شده از طب سنتی می توانیم بگوییم که آلو بخارا برای برای کسانی که سرفه می کنند و سینه درد دارند مفید است.

اگر ۵۰۰ گرم آلو بخارا را در ۲ لیتر آب بجوشانید تا پخته و نرم شود و صاف کنند و با قدرى شکر شیرین کرده، گرم یا سرد بخورند مسهل خوب و بى اذیتى براى گرم مزاج ها است.

همچنین مفید سینه، تا حدى که برای افرادی که سرفه می‌کنند و سینه درد دارند، مفید است بر خلاف سایر ترشی‌ها که مضر شش و سینه است.

آلو بخارا برای دیابتی ها

آلو بخارا در شاخص گلوکز رتبه‌ی بسیاری پایینی دارد، بنابراین خوردن آلو میزان قند خون را کنترل می‌کند و

خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد. فیتونوترینت‌های موجود در آلو بلافاصله بعد از این‌که غذایتان را خوردید ترشح گلوکز در خون را کنترل می‌کند و

افزایش ناگهانی انسولین را بین وعده‌های غذایی کنترل می‌کند.

بنابراین توصیه می‌شود بیماران دیابتی آلو را در رژیم غذایی‌شان بگنجانند چون وضعیت‌شان را حادتر نمی‌کند و سلامت‌شان را حفظ می‌کند.

متخصصان طب سنتی برای درمان دیابت در دوران بارداری مصرف آلو بخارا را تجویز می کنند.

آلو بخارا چاقی صورت

برای چاقی صورت روزانه پنج عدد آلو بخارا میل کنید چرا که تحقیقات نشان داده میزان آنتی اکسیدان آلو بخارا بسیار بالا می باشد و این برای پر حجم کردن صورت بسیار مناسب است.

آلو بخارا در شیردهی

مصرف آلو بخارا به واسطه ویتامین ها و املاح فراوانی که دارد در دوره شیردهی توصیه شده است چرا که برای سلامتی مادر و کودک مفید است و باعث تقویت شیر مادر می شود.

اگر مادری در دوره بارداری و شیردهی آلو بخارا مصرف کند هوش بچه اش بیشتر می شود.

آلو بخارا و فشار خون

مصرف منظم آلو بخارا باعث می شود که سطح فشار خون در بدن کنترل شود.

خوشبختانه آلو بخارا از نظر پتاسیم غنی بوده و در نتیجه برای کسانی که فشار خون بالا دارند، بسیار مفید است.

آلو بخارا و نفخ

مصرف بیش از حد آلو بخارا در دوران بارداری و در سرد مزاجان می تواند منجر به نفخ معده شود.

طرز تهیه آب آلو بخارا

برای تهیه آب آلو بخارا به مواد زیر نیاز داریم.

یک فنجان آلو بخارای ارگانیک و پنج فنجان آب مقطر یا فیلتر شده.

۱٫اطمینان حاصل کنید که هسته همه آلوها را جدا کرده باشید.

۲٫ ۵ فنجان آب مقطر یا فیلتر شده را در یک ظرف غیر سمی قرار دهید.

۳٫ شعله را زیاد کنید و درجه حرارت را بالا ببرید و آب را به جوش بیاورید.

۴٫ در حالی که آب داغ می شود، فنجان تان را که پر است از آلو بخارای بدون هسته در یک ظرف شیشه ای غیر سمی و مقاوم در برابر حرارت، قرار دهید.

۵٫ هنگامی که آب به مدت ۲ تا ۵ دقیقه جوشید، با دقت آب جوش را درون ظرف شیشه ای بریزید تا تمام آلوها به طور کامل با آب جوش، پوشیده شود. حدودا باید ۱ فنجان آب گرم بریزید.

۶٫ آب اضافی را برای این که بعدا استفاده کنید کنار بگذارید و سپس آلوها را به مدت ۲۴ ساعت رها کنید تا خیس بخورند.

۷٫ پس از اینکه آلوها به طور مناسب خیس خوردند، آلوها و آب را با یک دستگاه مخلوط کن کاملا با هم مخلوط کنید. مخلوط کردن را تا زمانی که یک مخلوط با قوام و صاف به دست بیاید ادامه دهید.

۸٫ برای فیلتر کردن و صاف کردن هر قطعه بزرگ از مخلوط، از یک اَلَک یا یک تیکه پارچه پنبه ای استفاده کنید.

۹٫ آب باقی مانده که قبلا با آلوها مخلوط شده بود و کنار گذاشته بودید، را با این مخلوط ترکیب کنید.

۱۰٫ ظرف را به خوبی تکان دهید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند و سپس آن را در یخچال بگذارید تا خنک شود.

۱۱٫ اگر آب آلو بخارای شما به اندازه کافی شیرین نبود، بعضی از گزینه های شیرین کننده ارگانیک وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. سعی کنید با اضافه کردن مقداری آب گلابی ارگانیک، عسل یا مقداری میوه راهب (نوعی هندوانه است که برای افراد مبتلا به دیابت ضرر ندارد) به طعم و مزه شیرین و ظریف آن بیافزایید.

آلو سانتریزه چیست

آلو سانتریزه آلو های گیله نار، بومی ایران هستند.

این آلو ها کاملا به صورت ارگانیک و بدون هیچ گونه مواد افزودنی خشک شده اند و مزه بسیار دلپذیر دارند.

مرغوب ترین نوع آلو در شهرستان مراغه کشت می شود.

آلو سانتریزه مزه ای ترش دارد که کاربردش برای پذیرایی و همچنین برای طبخ در غذا ها و انواع خورشت می باشد.

جوشانده آلو و خرما

این جوشانده یکی از بهترین درمان های خانگی برای درمان بیماری یبوست است.

برای تهیه این جوشانده کافس است که دو لیوان آب گرم و ۱۵۰ گرم آلو و ۱۵۰ گرم خرما تهیه کنید.

ابتدا آب گرم را در ظرفی ریخته و اجازه بدهید تا به جوش بیاید و بعد از آن آلو و خرما را اضافه کنید.

اجازه دهید تا ۱۵ دقیقه روی حرارت کم بجوشد و بعد سرد شود.

بعد از بیداری روزی یک قاشق کوچک از این آب را بخورید.

ارزش غذایی آلو بخارا

USDA لیست مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم آلو بخارا را به صورت زیر اعلام کرده است:

انرژی ۲۵۰ کیلو کالری

پروتئین ۳.۱۲ گرم

چربی کل ۰ گرم

کربوهیدرات ۵۹.۳۸ گرم

فیبرتوتال ۶.۲ گرم

قندها ۲۵ گرم

کلسیم ۶۲ میلی گرم

آهن ۱.۱۲ میلی گرم

پتاسیم ۷۲۵ میلی گرم

سدیم ۱۲ میلی گرم

ویتامین A 1250 IU

مضرات آلو بخارا

مصرف بیش از حد این ماده برای افراد با مزاج سرد باعث ایجاد نفخ و اسهال می شود.

مصرف بیش از حد آن موجب چاقی و اضافه وزن می شود.

در دوران بارداری می تواند باعث ایجاد گاز و نفخ شود.

همچنین مصرف آن می تواند مدفوع شما را سیاه کند.

کسانی که مبتلا به زخم معده هستند باید در مصرف این ماده غذایی احتیاط کنند و حتما تحت نظر پزشک مصرف کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا